HEERLIJK HAPJE: BUFFEL-MOZZARELLA EN CITROENTIJM
Recept

Heerlijk hapje: buffel-mozzarella en citroentijm

Dit heb je nodig 4 personen

  • Een halve bol buffelmozzarella
  • Citroentijm
  • Uitstekende olijfolie
  • Peper, zout
  • Toastjes
HEERLIJK HAPJE: BUFFEL-MOZZARELLA EN CITROENTIJM

Bereiding

4 stappen

1 / 4

Doe de halve bol buffermozzarella in een potje en versnijdt het gewoon met een schaar

2 / 4

Snipper er lekker veel citroentijmblaadjes over. Als je dat niet kunt vinden is verse tijm een prima alternatief. En uiteraard kunnen basilicum, munt of bieslook ook, maar dat is natuurlijk minder origineel.

3 / 4

Sprenkel er topolijfolie over, lekker wat zeezout en veel mooie zwarte peper

4 / 4

Roer alles een beetje door elkaar en serveer met toast

Laat het smaken.

Weet je nog dat ik dit weekend die grappige opgevulde broccoli heb gemaakt? Zag er een beetje gek uit, maar was wel heel lekker. Voor dat gerecht had ik ook buffelmozzarella gekocht en de helft daarvan heb ik in het gehakt ingewerkt. Dus had ik nog een tweede helft over, en ik vertel hier niks nieuws als ik zeg: in dit huis gaat nooit iets verloren. Elk restje is goed voor nieuwe inspiratie.

Gisteren heb ik het simpel gehouden. Ik heb de mozzarella geserveerd als aperitiefhapje, met lekkere toastjes bij. Toen ik gisteren een filmpje daarvan op mijn Instagram Stories zette kreeg ik zoveel toffe reacties dat ik dacht: die zet ik dan toch maar op de blog, ook al is het nauwelijks een recept. Eerder een serveertip. Maar het ziet er goed uit, en het is ook gewoon lekker.

Bereiding

  1. Doe de halve bol buffermozzarella in een potje en versnijdt het gewoon met een schaar
  2. Snipper er lekker veel citroentijmblaadjes over. Als je dat niet kunt vinden is verse tijm een prima alternatief. En uiteraard kunnen basilicum, munt of bieslook ook, maar dat is natuurlijk minder origineel.
  3. Sprenkel er topolijfolie over, lekker wat zeezout en veel mooie zwarte peper
  4. Roer alles een beetje door elkaar en serveer met toast

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

KONINGINNEHAPJE VAN SLAKJES

Koninginnehapje van slakjes

Slakjes? Die vind je bijzonder lekker of wansmakelijk. Ongeveer iedereen heeft er een uitgesproken mening over, maar ik hou er wel van. Ik ben bijvoorbeeld een grote fan van de Petits Gris de Namur, de kleine slakjes uit Namen die je in de speciaalzaak kunt kopen … Lees meer

Gehaktsalade op z'n Italiaans

Gehaktsalade op z’n Italiaans

Wil je eens iets anders dan een broodje kaas en ham voor de lunch? Deze gebakken gehaktsla is erg gemakkelijk om te maken maar ook heel lekker. Ik had eens een portie gehakt over toen ik gevulde paprika’s aan het maken was, en toen heb ik deze eigengemaakte salade bedacht … Lees meer

Sweetest Queen tomaten en Hoogstraten aardbeien, mozzarella en een sorbet van basilicum #advertentie

Sweetest Queen tomaten en Hoogstraten aardbeien, mozzarella en een sorbet van basilicum #advertentie

De Sweetest Queen is een heerlijk aardbeivormig smaakvol tomaatje en ik combineer het graag met die andere smaakbommen van Hoogstraten: de aardbeien zelf … Lees meer

Comtékoekjes met een romige vulling van Comté, selder en ham #advertentie

Comtékoekjes met een romige vulling van Comté, selder en ham #advertentie

Als ambassadeur van Comté vind ik het heerlijk om nieuwe recepten te verzinnen met deze prachtige kaas. Vandaag heb ik kaaskoekjes gemaakt die ik vul met een zachte mousse van Comté, gepekelde groene selder en lekkere ham … Lees meer

ZEEUWSE MOSSELEN OP PERUVIAANSE WIJZE #advertentie

Zeeuwse mosselen op peruviaanse wijze #advertentie

We gaan met dit gerecht twee keer op reis. Eerst gaan we onze lekkere mosselen in Zeeland halen, want de Zeeuwse mosseltjes zijn gewoon de beste. En we gaan ook even helemaal naar Zuid-Amerika, naar Peru … Lees meer

Toast met roastbeef, parmezaan en truffel #advertentie

Toast met roastbeef, parmezaan en truffel #advertentie

Soms moet je het jezelf niet al te moeilijk maken. Dit is een zalig hapje waar niet al teveel werk in kruipt. Vraag gewoon aan je slager om mooie plakjes roze rosbief … Lees meer

Tartaar van gerookte heilbot en krieltjes met Royal Belgian Caviar #advertentie

Tartaar van gerookte heilbot en krieltjes met Royal Belgian Caviar #advertentie

Dit is een koninklijk hapje, dat evengoed, in een grotere versie zoals hier, een zalig voorgerecht kan zijn. De combinatie van het gerookte van de heilbot, met de aardappelen die je in zoutkorst bereidt, en daar de zelf opgelegde komkommer bij, samen met de zure room, maakt dit een prachtige Scandinavische aandoende basis waarbij de heerlijke Belgische kaviaar van Royal Belgian Caviar geweldig tot z’n recht komt … Lees meer