HEERLIJK HAPJE: BUFFEL-MOZZARELLA EN CITROENTIJM

Weet je nog dat ik dit weekend die grappige opgevulde broccoli heb gemaakt? Zag er een beetje gek uit, maar was wel heel lekker. Voor dat gerecht had ik ook buffelmozzarella gekocht en de helft daarvan heb ik in het gehakt ingewerkt. Dus had ik nog een tweede helft over, en ik vertel hier niks nieuws als ik zeg: in dit huis gaat nooit iets verloren. Elk restje is goed voor nieuwe inspiratie.

Gisteren heb ik het simpel gehouden. Ik heb de mozzarella geserveerd als aperitiefhapje, met lekkere toastjes bij. Toen ik gisteren een filmpje daarvan op mijn Instagram Stories zette kreeg ik zoveel toffe reacties dat ik dacht: die zet ik dan toch maar op de blog, ook al is het nauwelijks een recept. Eerder een serveertip. Maar het ziet er goed uit, en het is ook gewoon lekker.

Bereiding

  1. Doe de halve bol buffermozzarella in een potje en versnijdt het gewoon met een schaar
  2. Snipper er lekker veel citroentijmblaadjes over. Als je dat niet kunt vinden is verse tijm een prima alternatief. En uiteraard kunnen basilicum, munt of bieslook ook, maar dat is natuurlijk minder origineel.
  3. Sprenkel er topolijfolie over, lekker wat zeezout en veel mooie zwarte peper
  4. Roer alles een beetje door elkaar en serveer met toast