HEERLIJK HAPJE: BUFFEL-MOZZARELLA EN CITROENTIJM
Recept

Heerlijk hapje: buffel-mozzarella en citroentijm

Dit heb je nodig 4 personen

  • Een halve bol buffelmozzarella
  • Citroentijm
  • Uitstekende olijfolie
  • Peper, zout
  • Toastjes
HEERLIJK HAPJE: BUFFEL-MOZZARELLA EN CITROENTIJM

Bereiding

4 stappen

1 / 4

Doe de halve bol buffermozzarella in een potje en versnijdt het gewoon met een schaar

2 / 4

Snipper er lekker veel citroentijmblaadjes over. Als je dat niet kunt vinden is verse tijm een prima alternatief. En uiteraard kunnen basilicum, munt of bieslook ook, maar dat is natuurlijk minder origineel.

3 / 4

Sprenkel er topolijfolie over, lekker wat zeezout en veel mooie zwarte peper

4 / 4

Roer alles een beetje door elkaar en serveer met toast

Laat het smaken.

Weet je nog dat ik dit weekend die grappige opgevulde broccoli heb gemaakt? Zag er een beetje gek uit, maar was wel heel lekker. Voor dat gerecht had ik ook buffelmozzarella gekocht en de helft daarvan heb ik in het gehakt ingewerkt. Dus had ik nog een tweede helft over, en ik vertel hier niks nieuws als ik zeg: in dit huis gaat nooit iets verloren. Elk restje is goed voor nieuwe inspiratie.

Gisteren heb ik het simpel gehouden. Ik heb de mozzarella geserveerd als aperitiefhapje, met lekkere toastjes bij. Toen ik gisteren een filmpje daarvan op mijn Instagram Stories zette kreeg ik zoveel toffe reacties dat ik dacht: die zet ik dan toch maar op de blog, ook al is het nauwelijks een recept. Eerder een serveertip. Maar het ziet er goed uit, en het is ook gewoon lekker.

Bereiding

  1. Doe de halve bol buffermozzarella in een potje en versnijdt het gewoon met een schaar
  2. Snipper er lekker veel citroentijmblaadjes over. Als je dat niet kunt vinden is verse tijm een prima alternatief. En uiteraard kunnen basilicum, munt of bieslook ook, maar dat is natuurlijk minder origineel.
  3. Sprenkel er topolijfolie over, lekker wat zeezout en veel mooie zwarte peper
  4. Roer alles een beetje door elkaar en serveer met toast

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Sven-A-259642-foie-gras-praline-

Foie gras praline met popcorn, bieslook, mango en witte chocolade

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen: ik weet dat veel mensen foie gras serveren absoluut not done vinden. Bij mij thuis staat het ook niet zo vaak meer op het menu … Lees meer

Noma Bloempotje

Bloempotje geïnspireerd door Noma

Ik had ooit het geluk om te eten in het toenmalige beste restaurant van de wereld, ‘Noma’ van René Redzepi in Kopenhagen. Het was een prachtige avond, met zes goede vrienden, drie koppels die houden van lekker eten en daar wel eens voor willen reizen … Lees meer

Spring rolls van Peking Duck

Spring rolls van Peking Duck

Peking Duck is één van de heerlijke klassiekers uit de Chinese keuken. De crispy eend plooi je dan met wat hoisinsaus, ui en komkommer in gestoomde pannenkoekjes … Lees meer

Wat zijn pickles en hoe maak je ze zelf?

Ik ben zot van pickles, als ze zelf gemaakt zijn. En moeilijk is dat eigenlijk niet. Pickles zijn ingelegde groenten zoals komkommers, uien, paprika’s, bloemkool of wortels, die worden geconserveerd in een zure oplossing van azijn, water en zout, soms met wat suiker voor de zoete toets en bijna altijd met kruiden voor een mooie extra smaak … Lees meer

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Soms mag een mens al eens zot doen in de keuken. Dit lijkt misschien een gewaagd hapje, omdat het iets heel eenvoudigs als corned beef (Amerikaanse soldatenkost uit de oorlog) combineert met Sint-Jacobsoester een heel verfijnd product … Lees meer

Hummus van rode biet om de nieuwe kleur van KitchenAid te vieren #advertentie

Hummus van rode biet

Er bestaan veel heerlijke recepten voor hummus, maar dit is een van mijn favoriete. Ik voeg er behalve de prachtige rode bieten die de hoofdrol spelen in deze heerlijke dip, ook kikkererwten, Griekse yoghurt, look en kruiden aan toe, maar ook zachte geitenkaas … Lees meer

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

KONINGINNEHAPJE VAN SLAKJES

Koninginnehapje van slakjes

Slakjes? Die vind je bijzonder lekker of wansmakelijk. Ongeveer iedereen heeft er een uitgesproken mening over, maar ik hou er wel van. Ik ben bijvoorbeeld een grote fan van de Petits Gris de Namur, de kleine slakjes uit Namen die je in de speciaalzaak kunt kopen … Lees meer