Would Be Chef verzamelt voor jou de lekkerste en eenvoudigste recepten om je kookkunsten optimaal te tonen en te gebruiken. Naast onze eigen recepten serveren we daarom ook de smakelijkste creaties van andere chefkoks. Deze week spotten we Céline Saeyens als Guest Would Be Chef.
Céline ken je misschien wel als @cuisineceline op Instagram of vanop haar Youtube account. Céline is veggie foodie, cat & plantmommy en is verslaafd aan lekker eten én kokerellen. Ze geeft het beste van zichzelf in de keuken onder het motto ‘The secret ingredient is always love’. En dat gebruikt ze in overvloed in het gerecht wat ze deelt op Would Be Chef, nl: Gepocheerd eitje met quinoa en gebakken schorseneren.
“Toen ik 15 jaar oud was, begon ik met een blog op het wereldwijde web. Ongeveer vijf jaar later ontstond Cuisine Céline, iets waar ik momenteel nog steeds enorm fier op ben. Mijn blog heeft me enorm veel kansen geboden waaronder een geweldige cruise als hoogtepunt. Ik heb enorm veel lieve, gepassioneerde collega’s leren kennen en heb heel wat leuke evenementen mogen meemaken. Hier ben ik enorm dankbaar voor. Maar na een paar jaar begon steeds meer en meer als een verplichting aan te voelen. Daarom trok ik er een enkele jaren geleden de stekker uit. Om even tijd te nemen om een huis te verbouwen en andere dromen na te jagen. De keuken is echter nog steeds mijn favoriete domein gebleven en sinds kort maak ik kookvideo’s op YouTube. Zonder dat het een verplichting is, gewoon omdat ik het leuk vind”, vertelt Céline.
“Het liefst van al bak ik een heerlijke en decadente taart, waardoor het hele huis nadien naar chocolade of appeltaart ruikt. Ik word gelukkig van de geur van verse boter en bloem. Jammer genoeg is mijn lijn daar niet zo tevreden mee. En daar zijn dan weer mijn vrienden, familie en buren erg tevreden mee (extra veel om te proeven voor hen).” Céline kan ook genieten van een vers gemaakt slaatje met verse groenten uit de biotuin van haar ouders. Of een eenvoudige pasta. Als de ingrediënten maar puur, kwalitatief en vers zijn.
Céline werk momenteel als leerkracht in de B-stroom waar ze jonge mensen leert koken. “Als leerlingen nadien komen vertellen dat ze iets thuis hebben gemaakt en trots de foto’s tonen, dan doet me dat enorm veel plezier”, verklapt Céline.
Ben jij ook een Would Be Chef in de keuken en wil je jouw kookkunsten met de wereld delen? Stuur dan jouw favoriete gerecht in via [email protected] en win een keukenschort én verschijn op de Would Be Chef website! Voor meer informatie lees het artikel Stuur ons jouw favoriete gerecht en win een Would Be Chef keukenschort!
Er zijn van die gerechten die je meteen in de juiste stemming brengen. Waarbij de geur al een beetje thuiskomen betekent en je automatisch wat trager gaat ademen zodra de eerste hap in zicht komt … Lees meer
Wie mijn blog al langer volgt, weet dat ik al jaren een trotse ambassadeur ben van Comté, die sublieme kaas uit de Franse Jura. Comté wordt op traditionele wijze gemaakt, rijpt maandenlang in natuurlijke grotten en ontwikkelt zo een unieke, rijke smaak – nootachtig, hartig en altijd verrassend complex … Lees meer
Ik ben een ontzettend grote fan van asperges. Wanneer het seizoen daar is, moet je er echt van profiteren! Asperges à la Flamande zijn heerlijk. Met een beetje gerookte zalm bij zijn kraakverse asperges helemaal te gek … Lees meer
Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen: ik weet dat veel mensen foie gras serveren absoluut not done vinden. Bij mij thuis staat het ook niet zo vaak meer op het menu … Lees meer
Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkenner met een liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer
Van tonijn kun je net als van biefstuk een heerlijke tartaar maken. Belangrijk is wel om die bijna à la minute te maken, want zeker als je hem al lang op voorhand begint te bereiden, gaat hij verkleuren omdat door het zuur de vis begint te garen, en dat is hier echt niet de bedoeling … Lees meer
Ik had ooit het geluk om te eten in het toenmalige beste restaurant van de wereld, ‘Noma’ van René Redzepi in Kopenhagen. Het was een prachtige avond, met zes goede vrienden, drie koppels die houden van lekker eten en daar wel eens voor willen reizen … Lees meer
Peking Duck is één van de heerlijke klassiekers uit de Chinese keuken. De crispy eend plooi je dan met wat hoisinsaus, ui en komkommer in gestoomde pannenkoekjes … Lees meer