Gepocheerd eitje met quinoa en gebakken schorseneren

Would Be Chef verzamelt voor jou de lekkerste en eenvoudigste recepten om je kookkunsten optimaal te tonen en te gebruiken. Naast onze eigen recepten serveren we daarom ook de smakelijkste creaties van andere chefkoks. Deze week spotten we Céline Saeyens als Guest Would Be Chef.

Céline ken je misschien wel als @cuisineceline op Instagram of vanop haar Youtube account. Céline is veggie foodie, cat & plantmommy en is verslaafd aan lekker eten én kokerellen. Ze geeft het beste van zichzelf in de keuken onder het motto ‘The secret ingredient is always love’. En dat gebruikt ze in overvloed in het gerecht wat ze deelt op Would Be Chef, nl: Gepocheerd eitje met quinoa en gebakken schorseneren.

“Toen ik 15 jaar oud was, begon ik met een blog op het wereldwijde web. Ongeveer vijf jaar later ontstond Cuisine Céline, iets waar ik momenteel nog steeds enorm fier op ben. Mijn blog heeft me enorm veel kansen geboden waaronder een geweldige cruise als hoogtepunt. Ik heb enorm veel lieve, gepassioneerde collega’s leren kennen en heb heel wat leuke evenementen mogen meemaken. Hier ben ik enorm dankbaar voor. Maar na een paar jaar begon steeds meer en meer als een verplichting aan te voelen. Daarom trok ik er een enkele jaren geleden de stekker uit. Om even tijd te nemen om een huis te verbouwen en andere dromen na te jagen. De keuken is echter nog steeds mijn favoriete domein gebleven en sinds kort maak ik kookvideo’s op YouTube. Zonder dat het een verplichting is, gewoon omdat ik het leuk vind”, vertelt Céline.

“Het liefst van al bak ik een heerlijke en decadente taart, waardoor het hele huis nadien naar chocolade of appeltaart ruikt. Ik word gelukkig van de geur van verse boter en bloem. Jammer genoeg is mijn lijn daar niet zo tevreden mee. En daar zijn dan weer mijn vrienden, familie en buren erg tevreden mee (extra veel om te proeven voor hen).” Céline kan ook genieten van een vers gemaakt slaatje met verse groenten uit de biotuin van haar ouders. Of een eenvoudige pasta. Als de ingrediënten maar puur, kwalitatief en vers zijn.

Céline werk momenteel als leerkracht in de B-stroom waar ze jonge mensen leert koken. “Als leerlingen nadien komen vertellen dat ze iets thuis hebben gemaakt en trots de foto’s tonen, dan doet me dat enorm veel plezier”, verklapt Céline.

Ben jij ook een Would Be Chef in de keuken en wil je jouw kookkunsten met de wereld delen? Stuur dan jouw favoriete gerecht in via [email protected] en win een keukenschort én verschijn op de Would Be Chef website! Voor meer informatie lees het artikel Stuur ons jouw favoriete gerecht en win een Would Be Chef keukenschort!

Bereiding

  1. Snijd de schorseneren in balkjes van ongeveer een halve centimeter dik en 5 centimeter lang.
  2. Leg ze in een schaal koud water met citroensap.
  3. Breek de eieren in 4 kopjes. Breng een ruime pan water aan de kook, samen met een scheut azijn. Pocheer hierin de eitjes voor 4 minuten. Haal ze uit het water met een schuimspaan.
  4. Snipper de ui heel fijn en stoof hem glazig in een scheutje maisolie. Voeg de quinoa toe en roer goed. Voeg de groentebouillon toe en laat koken volgens de verpakking.
  5. Giet de quinoa af en voeg een scheutje soja-room toe.
  6. Bak de schorseneren in wat boter en maisolie. Kruid met peper en fleur de sel.
  7. Warm de gepocheerde eitjes op, 1 minuut in heet, gezouten water.
  8. Verdeel de quinoa in kommetjes. Leg hierop het eitje, de schorseneren en wat peterselie.