Gezondere pindakaas chocolade repen met extra eiwit
Recept

Gezondere pindakaas chocolade repen met extra eiwit

Dit heb je nodig 2 personen

  • 80 gr havermout
  • 80 gr pindakaas
  • 60 gr honing
  • 1 schep Whey smaakneutraal of vanille
  • enkele druppels vanille-extract
  • 80 gr donkere chocolade
  • 1 tl gesmolten kokosolie of pinda-olie
Gezondere pindakaas chocolade repen met extra eiwit

Bereiding

8 stappen

1 / 8

Maal de havermout in een blender en voeg ze toe in een mengkom.

2 / 8

Smelt ondertussen de chocolade au bain marie.

3 / 8

Voeg nu alle andere ingrediënten toe aan de gemalen havermout.

4 / 8

Mix alles door elkaar. Je zal zien dat je een soort droog, kruimelig deeg krijgt.

5 / 8

Leg je bakpapier op een plaat of iets anders stevigs. Leg het mengsel hierop en duw het plat in de vorm van een vierkant. Pro-tip: snij met een mes tot je een vierkant krijgt en plak de restjes terug aan het vierkant.

6 / 8

Giet de donkere chocolade over het deeg en spreid hem uit.

7 / 8

Zet dan alles minstens een uur in de frigo.

8 / 8

Haal uit de frigo en snij in repen.

Laat het smaken.

Nu de feestdagen met het eind van de maand januari volledig voorbij zijn, is het tijd om terug de healthy lifestyle aan te nemen. En ook daar willen we met Would Be Chef met plezier inspireren! Enter Kjell Jansen. Kjell is namelijk de inspirerende Would Be Chef Guest van deze week!

Zelf viel Kjell meer dan 20 kilo af door de combinatie sport en voeding. Al is volgens hem voeding toch wel de belangrijkste factor geweest voor zijn metamorfose.

Via social media wil hij dan ook vooral andere mensen inspireren om hetzelfde te gaan doen! “Ik geloof sterk dat iedereen het in zich heeft om een gezondere levensstijl aan te nemen. Er is helemaal niets speciaals aan wat ikzelf of anderen hebben gedaan. Dat wil ik voornamelijk aan de mensen overbrengen, als ik het kan dan kan jij het ook”, benadrukt Kjell. Toch is het best wel indrukwekkend welk parcours Kjell heeft afgelegd. Dit is een “voor en na” van zijn Instagram: geef toe, Kjell heeft hard aan zichzelf gewerkt!

Gezondere pindakaas chocolade repen met extra eiwit

Gezonde inspiratie dat is dan ook waar Kjell voor staat. Op zijn blog Food and stuff with Kjell houdt hij zich vooral bezig met gezonde recepten en af en toe een kleine zonde. Beiden moeten volgens Kjell namelijk in balans zijn in het leven, toch? Voor Would Be Chef deelt hij één van z’n populairste receptjes, nl. Gezondere pindakaas chocolade repen met extra eiwit.

Voor de geïnteresseerden somt Kjell dan ook graag ook even de macros op voor deze gezonde snack: 1356 kcal, 98 gr koolhydraten, 84 gr vet en 51 gr eiwitten. Smakelijk!

Bereiding

  1. Maal de havermout in een blender en voeg ze toe in een mengkom.
  2. Smelt ondertussen de chocolade au bain marie.
  3. Voeg nu alle andere ingrediënten toe aan de gemalen havermout.
  4. Mix alles door elkaar. Je zal zien dat je een soort droog, kruimelig deeg krijgt.
  5. Leg je bakpapier op een plaat of iets anders stevigs. Leg het mengsel hierop en duw het plat in de vorm van een vierkant.
    Pro-tip: snij met een mes tot je een vierkant krijgt en plak de restjes terug aan het vierkant.
  6. Giet de donkere chocolade over het deeg en spreid hem uit.
  7. Zet dan alles minstens een uur in de frigo.
  8. Haal uit de frigo en snij in repen.

Ben jij ook een Would Be Chef in de keuken en wil je jouw kookkunsten met de wereld delen? Stuur dan jouw favoriete gerecht in via [email protected] en win een keukenschort én verschijn op de Would Be Chef website! Voor meer informatie lees het artikel Stuur ons jouw favoriete gerecht en win een Would Be Chef keukenschort!

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

WBC-KVMM-180273-2

Mama’s gele crème met Biscoff speculoosjes #advertentie

Mijn lievelingsdessert van toen ik klein was, mijn mama Anny maakte het zo vaak klaar: gele pudding. We noemden die crème. Vaak met wat bruine suiker en aardbeien in het seizoen … Lees meer

WBC-KVMM-180024-mijn-speculoos-appel-taart

Mijn Biscoff speculoos appeltaart #advertentie

Ik ben, zoals bijna alle Belgen, en heel veel mensen buiten ons kleine landje, een grote liefhebber van de speculoos van Biscoff, en ik ben ook een fiere ambassadeur van deze lekkernij … Lees meer

Wat is Mochi en hoe maak je dat zelf?

Mochi heb je misschien zelf al eens geproefd. Het is een traditionele Japanse lekkernij die gemaakt wordt van kleefrijst die wordt gestoomd en daarna tot een plakkerige, elastische pasta wordt gekneed … Lees meer

Panna cotta van kokosmelk, witte chocolade, kardemon en passievrucht

Panna cotta van kokosmelk, witte chocolade, kardemon en passievrucht

De smaak van kardemom is kruidig, fris met een beetje munt en citroen. Het wordt vaak gebruikt in nagerechten. Kardemon wordt verkocht in peulen, zaadjes of in poedervorm … Lees meer

Cake 2

Mama’s Cake uit Mijn Mama’s Kookboek

In Mijn Mama’s Kookboek staan de recepten van mijn lieve mama Anny, afgewisseld met mijn varianten. Daar staan ook taarten in en cake, want niemand maakt dat beter dan mijn mama … Lees meer

AI0A6019

Bladerdeeg gebakje met Comté, vijgen en speculoos #advertentie

Dit dessert is en blijft een topper in onze keuken. Ik ben fiere ambassadeur en sinds jaar en dag een groot liefhebber van Comté en dit bladerdeeg gebakje met deze lekkere kaas, uienconfituur, speculoos en verse vijgen is echt een mooie combinatie tussen zoet en hartig … Lees meer

Zandkoekjes met KitchenAid #advertentie

Zandkoekjes met KitchenAid #advertentie

Zandkoekjes zijn altijd een hit, en ze maken is héél leuk om samen te doen met de kinderen. En met de 4,8l artisan keukenmixer van KitchenAid is het gewoon een fluitje van een cent … Lees meer

Chocolade Chip Cookies met Kitchenaid #advertentie

Chocolade Chip Cookies met Kitchenaid #advertentie

Zoals jullie weten ben ik een fiere ambassadeur van KitchenAid en voor dit recept gebruik ik uiteraard mijn 4,8l artisan keukenmixer. Chip cookies zijn zowat de meest traditionele Amerikaanse koekjes die er bestaan … Lees meer