Gezondere pindakaas chocolade repen met extra eiwit
Recept

Gezondere pindakaas chocolade repen met extra eiwit

Dit heb je nodig 2 personen

  • 80 gr havermout
  • 80 gr pindakaas
  • 60 gr honing
  • 1 schep Whey smaakneutraal of vanille
  • enkele druppels vanille-extract
  • 80 gr donkere chocolade
  • 1 tl gesmolten kokosolie of pinda-olie
Gezondere pindakaas chocolade repen met extra eiwit

Bereiding

8 stappen

1 / 8

Maal de havermout in een blender en voeg ze toe in een mengkom.

2 / 8

Smelt ondertussen de chocolade au bain marie.

3 / 8

Voeg nu alle andere ingrediënten toe aan de gemalen havermout.

4 / 8

Mix alles door elkaar. Je zal zien dat je een soort droog, kruimelig deeg krijgt.

5 / 8

Leg je bakpapier op een plaat of iets anders stevigs. Leg het mengsel hierop en duw het plat in de vorm van een vierkant. Pro-tip: snij met een mes tot je een vierkant krijgt en plak de restjes terug aan het vierkant.

6 / 8

Giet de donkere chocolade over het deeg en spreid hem uit.

7 / 8

Zet dan alles minstens een uur in de frigo.

8 / 8

Haal uit de frigo en snij in repen.

Laat het smaken.

Nu de feestdagen met het eind van de maand januari volledig voorbij zijn, is het tijd om terug de healthy lifestyle aan te nemen. En ook daar willen we met Would Be Chef met plezier inspireren! Enter Kjell Jansen. Kjell is namelijk de inspirerende Would Be Chef Guest van deze week!

Zelf viel Kjell meer dan 20 kilo af door de combinatie sport en voeding. Al is volgens hem voeding toch wel de belangrijkste factor geweest voor zijn metamorfose.

Via social media wil hij dan ook vooral andere mensen inspireren om hetzelfde te gaan doen! “Ik geloof sterk dat iedereen het in zich heeft om een gezondere levensstijl aan te nemen. Er is helemaal niets speciaals aan wat ikzelf of anderen hebben gedaan. Dat wil ik voornamelijk aan de mensen overbrengen, als ik het kan dan kan jij het ook”, benadrukt Kjell. Toch is het best wel indrukwekkend welk parcours Kjell heeft afgelegd. Dit is een “voor en na” van zijn Instagram: geef toe, Kjell heeft hard aan zichzelf gewerkt!

Gezondere pindakaas chocolade repen met extra eiwit

Gezonde inspiratie dat is dan ook waar Kjell voor staat. Op zijn blog Food and stuff with Kjell houdt hij zich vooral bezig met gezonde recepten en af en toe een kleine zonde. Beiden moeten volgens Kjell namelijk in balans zijn in het leven, toch? Voor Would Be Chef deelt hij één van z’n populairste receptjes, nl. Gezondere pindakaas chocolade repen met extra eiwit.

Voor de geïnteresseerden somt Kjell dan ook graag ook even de macros op voor deze gezonde snack: 1356 kcal, 98 gr koolhydraten, 84 gr vet en 51 gr eiwitten. Smakelijk!

Bereiding

  1. Maal de havermout in een blender en voeg ze toe in een mengkom.
  2. Smelt ondertussen de chocolade au bain marie.
  3. Voeg nu alle andere ingrediënten toe aan de gemalen havermout.
  4. Mix alles door elkaar. Je zal zien dat je een soort droog, kruimelig deeg krijgt.
  5. Leg je bakpapier op een plaat of iets anders stevigs. Leg het mengsel hierop en duw het plat in de vorm van een vierkant.
    Pro-tip: snij met een mes tot je een vierkant krijgt en plak de restjes terug aan het vierkant.
  6. Giet de donkere chocolade over het deeg en spreid hem uit.
  7. Zet dan alles minstens een uur in de frigo.
  8. Haal uit de frigo en snij in repen.

Ben jij ook een Would Be Chef in de keuken en wil je jouw kookkunsten met de wereld delen? Stuur dan jouw favoriete gerecht in via [email protected] en win een keukenschort én verschijn op de Would Be Chef website! Voor meer informatie lees het artikel Stuur ons jouw favoriete gerecht en win een Would Be Chef keukenschort!

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Cake 2

Mama’s Cake uit Mijn Mama’s Kookboek

In Mijn Mama’s Kookboek staan de recepten van mijn lieve mama Anny, afgewisseld met mijn varianten. Daar staan ook taarten in en cake, want niemand maakt dat beter dan mijn mama … Lees meer

AI0A6019

Bladerdeeg gebakje met Comté, vijgen en speculoos #advertentie

Dit dessert is en blijft een topper in onze keuken. Ik ben fiere ambassadeur en sinds jaar en dag een groot liefhebber van Comté en dit bladerdeeg gebakje met deze lekkere kaas, uienconfituur, speculoos en verse vijgen is echt een mooie combinatie tussen zoet en hartig … Lees meer

Zandkoekjes met KitchenAid #advertentie

Zandkoekjes met KitchenAid #advertentie

Zandkoekjes zijn altijd een hit, en ze maken is héél leuk om samen te doen met de kinderen. En met de 4,8l artisan keukenmixer van KitchenAid is het gewoon een fluitje van een cent … Lees meer

Chocolade Chip Cookies met Kitchenaid #advertentie

Chocolade Chip Cookies met Kitchenaid #advertentie

Zoals jullie weten ben ik een fiere ambassadeur van KitchenAid en voor dit recept gebruik ik uiteraard mijn 4,8l artisan keukenmixer. Chip cookies zijn zowat de meest traditionele Amerikaanse koekjes die er bestaan … Lees meer

Panna Cotta met chocolade, Amaretto, koffie en een spiegel van sinaasappel

Panna Cotta met chocolade, Amaretto, koffie en een spiegel van sinaasappel

Panna cotta is een Italiaans nagerecht, de naam betekent letterlijk gekookte room. Moeilijk te maken is het niet. De basisingrediënten zijn room, melk, suiker en gelatine … Lees meer

Vanille ijs met de Ijsmachine van KitchenAid #advertentie

Vanille ijs met de Ijsmachine van KitchenAid #advertentie

Ik maak erg graag vers roomijs. Als je dat zelf bereidt is het nog duizend keer lekkerder dan wanneer je het in de supermarkt koopt. Je kunt er ook zelf een echt vanillestokje aan toevoegen en zo rijk of zoet maken als je zelf wil … Lees meer

Bananengebak met hazelnoot chocolade

Bananengebak met hazelnoot chocolade

23 februari is de internationale feestdag van het bananengebak. Al enkele jaren is dat een trend, en ik heb twee jaar geleden ook eens een origineel recept ontwikkeld dat ik vandaag graag met je deel … Lees meer

Trifle met speculoos, gorgonzola, mascarpone en peer

Trifle met speculoos, gorgonzola, mascarpone en peer

Ik zit zelf niet zo op Tik Tok maar de culinaire hit op dat sociale medium was in 2021 Biscoff, de speculoosjes van Lotus uit België zijn de wereld en ook die van de jongeren, aan een razend tempo aan het veroveren … Lees meer