Gezondere pindakaas chocolade repen met extra eiwit

Nu de feestdagen met het eind van de maand januari volledig voorbij zijn, is het tijd om terug de healthy lifestyle aan te nemen. En ook daar willen we met Would Be Chef met plezier inspireren! Enter Kjell Jansen. Kjell is namelijk de inspirerende Would Be Chef Guest van deze week!

Zelf viel Kjell meer dan 20 kilo af door de combinatie sport en voeding. Al is volgens hem voeding toch wel de belangrijkste factor geweest voor zijn metamorfose.

Via social media wil hij dan ook vooral andere mensen inspireren om hetzelfde te gaan doen! “Ik geloof sterk dat iedereen het in zich heeft om een gezondere levensstijl aan te nemen. Er is helemaal niets speciaals aan wat ikzelf of anderen hebben gedaan. Dat wil ik voornamelijk aan de mensen overbrengen, als ik het kan dan kan jij het ook”, benadrukt Kjell. Toch is het best wel indrukwekkend welk parcours Kjell heeft afgelegd. Dit is een “voor en na” van zijn Instagram: geef toe, Kjell heeft hard aan zichzelf gewerkt!

Gezonde inspiratie dat is dan ook waar Kjell voor staat. Op zijn blog Food and stuff with Kjell houdt hij zich vooral bezig met gezonde recepten en af en toe een kleine zonde. Beiden moeten volgens Kjell namelijk in balans zijn in het leven, toch? Voor Would Be Chef deelt hij één van z’n populairste receptjes, nl. Gezondere pindakaas chocolade repen met extra eiwit.

 

Voor de geïnteresseerden somt Kjell dan ook graag ook even de macros op voor deze gezonde snack: 1356 kcal, 98 gr koolhydraten, 84 gr vet en 51 gr eiwitten. Smakelijk!

Bereiding

  1. Maal de havermout in een blender en voeg ze toe in een mengkom.
  2. Smelt ondertussen de chocolade au bain marie.
  3. Voeg nu alle andere ingrediënten toe aan de gemalen havermout.
  4. Mix alles door elkaar. Je zal zien dat je een soort droog, kruimelig deeg krijgt.
  5. Leg je bakpapier op een plaat of iets anders stevigs. Leg het mengsel hierop en duw het plat in de vorm van een vierkant.
    Pro-tip: snij met een mes tot je een vierkant krijgt en plak de restjes terug aan het vierkant.
  6. Giet de donkere chocolade over het deeg en spreid hem uit.
  7. Zet dan alles minstens een uur in de frigo.
  8. Haal uit de frigo en snij in repen.

Ben jij ook een Would Be Chef in de keuken en wil je jouw kookkunsten met de wereld delen? Stuur dan jouw favoriete gerecht in via [email protected] en win een keukenschort én verschijn op de Would Be Chef website! Voor meer informatie lees het artikel Stuur ons jouw favoriete gerecht en win een Would Be Chef keukenschort!