KNOLSELDER IN ZOUTKORST
Recept

Knolselder in zoutkorst

Dit heb je nodig 2 personen

  • 1 knolselder
  • 2 kilo grof zout
  • 2 eitjes
  • Enkele lepels bloem
  • 1 lenteui
  • Wat parmesaan
  • Olijfolie
  • Peper
KNOLSELDER IN ZOUTKORST

Bereiding

6 stappen

1 / 6

Meng je zout met wat water en twee eieren en enkele lepels bloem en meng alles door elkaar.

2 / 6

Bedek de gewassen en afgedroogde knolselder volledig met het zout in een ovenschotel en plaats minstens drie uur in een oven van  170 graden.

3 / 6

Haal uit de oven en breek de zoutkorst.

4 / 6

Haal de knolselder uit de korst, veeg het zout af en snij de selder in twee

5 / 6

Lepel de knolselder leeg en pureer in een blender. Ik gebruik die van Kitchen Aid die je hier op de site kunt winnen.

6 / 6

Leg de puree in een bordje, werk af met wat geraspte parmezaan, sprenkel er wat pittige olijfolie over en werk af met een fijngesnipperd lenteuitje

Laat het smaken.

Ik had het verschillende chefs al eens zien doen: knolselder bereiden in zoutkorst, en ik dacht: dat moet ik toch ook eens proberen. Met zeebaars doe ik het vaker, en ik heb het ook al eens met kip geprobeerd, en altijd ben ik zwaar onder de indruk van het resultaat. Omdat de korst van zout er voor zorgt dat er geen vocht ontsnapt blijven ook alle smaken mooi in je product. Dat moest en kon met knolselder niet fout gaan. En ja, het is super goed gelukt. Ik heb van de gegaarde knolselder een mooie puree gemaakt, en die afgewerkt met wat olijfolie, parmezaan en lenteui en het resultaat was echt een heerlijk veggie gerechtje, prima als voorgerecht of als side dish bij een lekker stukje wild bijvoorbeeld.

Bereiding

  1. Meng je zout met wat water en twee eieren en enkele lepels bloem en meng alles door elkaar.
  2. Bedek de gewassen en afgedroogde knolselder volledig met het zout in een ovenschotel en plaats minstens drie uur in een oven van  170 graden.
  3. Haal uit de oven en breek de zoutkorst.
  4. Haal de knolselder uit de korst, veeg het zout af en snij de selder in twee
  5. Lepel de knolselder leeg en pureer in een blender. Ik gebruik die van Kitchen Aid die je hier op de site kunt winnen.
  6. Leg de puree in een bordje, werk af met wat geraspte parmezaan, sprenkel er wat pittige olijfolie over en werk af met een fijngesnipperd lenteuitje
KNOLSELDER IN ZOUTKORST
KNOLSELDER IN ZOUTKORST

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Sven-A-259642-foie-gras-praline-

Foie gras praline met popcorn, bieslook, mango en witte chocolade

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen: ik weet dat veel mensen foie gras serveren absoluut not done vinden. Bij mij thuis staat het ook niet zo vaak meer op het menu … Lees meer

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkenner met een liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Van tonijn kun je net als van biefstuk een heerlijke tartaar maken. Belangrijk is wel om die bijna à la minute te maken, want zeker als je hem al lang op voorhand begint te bereiden, gaat hij verkleuren omdat door het zuur de vis begint te garen, en dat is hier echt niet de bedoeling … Lees meer

Noma Bloempotje

Bloempotje geïnspireerd door Noma

Ik had ooit het geluk om te eten in het toenmalige beste restaurant van de wereld, ‘Noma’ van René Redzepi in Kopenhagen. Het was een prachtige avond, met zes goede vrienden, drie koppels die houden van lekker eten en daar wel eens voor willen reizen … Lees meer

Spring rolls van Peking Duck

Spring rolls van Peking Duck

Peking Duck is één van de heerlijke klassiekers uit de Chinese keuken. De crispy eend plooi je dan met wat hoisinsaus, ui en komkommer in gestoomde pannenkoekjes … Lees meer

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Soms mag een mens al eens zot doen in de keuken. Dit lijkt misschien een gewaagd hapje, omdat het iets heel eenvoudigs als corned beef (Amerikaanse soldatenkost uit de oorlog) combineert met Sint-Jacobsoester een heel verfijnd product … Lees meer

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Mijn allerbeste culinaire reis ooit was naar Japan. Ik heb er zoveel heerlijke restaurants bezocht op één week tijd, en was toch flink afgevallen, wat wil een Would Be Chef en Would Be magere bink nog meer … Lees meer

Sven-C-261185-rode-biet-bulgur-paling-geitekaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

‪‬‬‬‬Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer