KNOLSELDER IN ZOUTKORST

Ik had het verschillende chefs al eens zien doen: knolselder bereiden in zoutkorst, en ik dacht: dat moet ik toch ook eens proberen. Met zeebaars doe ik het vaker, en ik heb het ook al eens met kip geprobeerd, en altijd ben ik zwaar onder de indruk van het resultaat. Omdat de korst van zout er voor zorgt dat er geen vocht ontsnapt blijven ook alle smaken mooi in je product. Dat moest en kon met knolselder niet fout gaan. En ja, het is super goed gelukt. Ik heb van de gegaarde knolselder een mooie puree gemaakt, en die afgewerkt met wat olijfolie, parmezaan en lenteui en het resultaat was echt een heerlijk veggie gerechtje, prima als voorgerecht of als side dish bij een lekker stukje wild bijvoorbeeld.

Bereiding

  1. Meng je zout met wat water en twee eieren en enkele lepels bloem en meng alles door elkaar.
  2. Bedek de gewassen en afgedroogde knolselder volledig met het zout in een ovenschotel en plaats minstens drie uur in een oven van  170 graden.
  3. Haal uit de oven en breek de zoutkorst.
  4. Haal de knolselder uit de korst, veeg het zout af en snij de selder in twee
  5. Lepel de knolselder leeg en pureer in een blender. Ik gebruik die van Kitchen Aid die je hier op de site kunt winnen.
  6. Leg de puree in een bordje, werk af met wat geraspte parmezaan, sprenkel er wat pittige olijfolie over en werk af met een fijngesnipperd lenteuitje