KNOLSELDER IN ZOUTKORST
Recept

Knolselder in zoutkorst

Dit heb je nodig 2 personen

  • 1 knolselder
  • 2 kilo grof zout
  • 2 eitjes
  • Enkele lepels bloem
  • 1 lenteui
  • Wat parmesaan
  • Olijfolie
  • Peper
KNOLSELDER IN ZOUTKORST

Bereiding

6 stappen

1 / 6

Meng je zout met wat water en twee eieren en enkele lepels bloem en meng alles door elkaar.

2 / 6

Bedek de gewassen en afgedroogde knolselder volledig met het zout in een ovenschotel en plaats minstens drie uur in een oven van  170 graden.

3 / 6

Haal uit de oven en breek de zoutkorst.

4 / 6

Haal de knolselder uit de korst, veeg het zout af en snij de selder in twee

5 / 6

Lepel de knolselder leeg en pureer in een blender. Ik gebruik die van Kitchen Aid die je hier op de site kunt winnen.

6 / 6

Leg de puree in een bordje, werk af met wat geraspte parmezaan, sprenkel er wat pittige olijfolie over en werk af met een fijngesnipperd lenteuitje

Laat het smaken.

Ik had het verschillende chefs al eens zien doen: knolselder bereiden in zoutkorst, en ik dacht: dat moet ik toch ook eens proberen. Met zeebaars doe ik het vaker, en ik heb het ook al eens met kip geprobeerd, en altijd ben ik zwaar onder de indruk van het resultaat. Omdat de korst van zout er voor zorgt dat er geen vocht ontsnapt blijven ook alle smaken mooi in je product. Dat moest en kon met knolselder niet fout gaan. En ja, het is super goed gelukt. Ik heb van de gegaarde knolselder een mooie puree gemaakt, en die afgewerkt met wat olijfolie, parmezaan en lenteui en het resultaat was echt een heerlijk veggie gerechtje, prima als voorgerecht of als side dish bij een lekker stukje wild bijvoorbeeld.

Bereiding

  1. Meng je zout met wat water en twee eieren en enkele lepels bloem en meng alles door elkaar.
  2. Bedek de gewassen en afgedroogde knolselder volledig met het zout in een ovenschotel en plaats minstens drie uur in een oven van  170 graden.
  3. Haal uit de oven en breek de zoutkorst.
  4. Haal de knolselder uit de korst, veeg het zout af en snij de selder in twee
  5. Lepel de knolselder leeg en pureer in een blender. Ik gebruik die van Kitchen Aid die je hier op de site kunt winnen.
  6. Leg de puree in een bordje, werk af met wat geraspte parmezaan, sprenkel er wat pittige olijfolie over en werk af met een fijngesnipperd lenteuitje
KNOLSELDER IN ZOUTKORST
KNOLSELDER IN ZOUTKORST

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

KONINGINNEHAPJE VAN SLAKJES

Koninginnehapje van slakjes

Slakjes? Die vind je bijzonder lekker of wansmakelijk. Ongeveer iedereen heeft er een uitgesproken mening over, maar ik hou er wel van. Ik ben bijvoorbeeld een grote fan van de Petits Gris de Namur, de kleine slakjes uit Namen die je in de speciaalzaak kunt kopen … Lees meer

Gazpacho met kersen en krab

Gazpacho met kersen en krab

Eerlijk is eerlijk: je kunt prima gazpacho in brik kopen tegenwoordig in de speciaalzaak of in de supermarkt. De truc is dan om die kant- en klare soep een beetje te pimpen, met wat brunoise van verse tomaten, komkommer en paprika’s, verse basilicum, een goede draai van de pepermolen en een flinke scheut olijfolie … Lees meer

Watermeloen en rode ui, mousse van feta, sneeuw van Wycam’s muntbollen #advertentie

Watermeloen en rode ui, mousse van feta, sneeuw van Wycam’s muntbollen #advertentie

Dit is een speelse variant op het populairste recept op mijn foodblog Would Be Chef. Mijn salade met feta, rode ui en watermeloen met munt scoort daar sinds jaar en dag gigantisch … Lees meer

Salade van gegrilde paprika’s van Hoogstraten met couscous en gegrilde zeeduivel #advertentie

Salade van gegrilde paprika’s van Hoogstraten met couscous en gegrilde zeeduivel #advertentie

Gegrilde paprika’s zijn zo onwaarschijnlijk smaakvol dat je er eigenlijk niet al teveel moet mee doen om ze te laten schitteren in een heerlijk gerecht … Lees meer

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

De zalige smaak van de Miss Perfect tomaten van Hoogstraten wordt hier echt de grote ster in deze zalige open lasagne met verse kaas en heel veel verse tuinkruiden … Lees meer

Heerlijke salade van Kumato Délice tomaten met tonijn #advertentie

Heerlijke salade van Kumato Délice tomaten met tonijn #advertentie

Dit recept heb ik eigenlijk stiekem gestolen van zowat elk goede traiteur en  restaurant in Barcelona. De kwaliteit durft eens te verschillen tussen goed en waanzinnig goed … Lees meer