Aanrader voor culinaire liefhebbers… (Bistro) Julien in Lievegem

Het was één van onze goede voornemens toen we anderhalf jaar geleden in het Gentse kwamen wonen: we gaan de locale horeca ontdekken en steunen. Eerlijk is eerlijk: zonder covid was dat wellicht al veel beter gelukt. Want niet enkel in Lochristi maar ook in Gent en de rand van de stad zitten uitstekende restaurants. Maar we zijn voorlopig op een gezapig tempo aan het ontdekken.

Bistro Julien hebben we leren kennen via mijn ouders. Lievegem ligt zo’n beetje tussen Gent en Knesselare, waar mama en papa wonen, en zij waren er al verschillende keren gaan lunchen. En elke keer waren ze bijzonder tevreden over het niveau van de keuken en de lekkere smaakcombinaties.

Vorig jaar gingen we er voor het eerst aan het einde van de lente, toen de restaurants net weer open waren, en we van ons aperitief zelfs op het terras hadden kunnen genieten. En enkele weken geleden namen we onze goede vrienden Davy en Nicolas mee. Die zorgen altijd voor onze lieve kater Gilbert wanneer we in het buitenland zijn, en daarom trakteerden we hen na onze terugkomst uit Barcelona op een dinertje.

Dat bleek een uitstekend idee. Want voor de tweede keer op rij waren we super aangenaam verrast door het heerlijke menu en de vriendelijke bediening. Mama en papa, dikke merci voor deze prima tip, en één ding is zeker, we komen zeker terug in dit ambitieuze restaurant dat deze week trouwens aankondigde dat ze de naam gaan veranderen van bistro Julien naar restaurant Julien. In de loop der jaren is de formule namelijk flink geëvolueerd en de keuken zo verfijnd dat Julie vandaag geen bistro meer is maar een gastronomisch restaurant. Veel succes met de nieuwe weg die jullie inslaan.

 

DEGUSTATIEMENU

 

 

 

Cannelloni van tonijn met komkommer, sesam en een ponzu vinaigrette

 

Kabeljauw met gepofte prei, dragon en een jus van bacalhau

 

Europese kreeft met een cannelloni van courgette en een jus van rode curry en yuzu-koshu

 

Fazant op karkas, gebakken witloof creme van peterseliewortel, jus van fazant en gesmolten ganzenlever

 

Ananas met verschillende structuren van kokos creme van citrus en een jus van basilicum.