Aanrader voor culinaire liefhebbers... (Bistro) Julien in Lievegem
Restaurant

Aanrader voor culinaire liefhebbers… (Bistro) Julien in Lievegem

Contactgegevens

Het was één van onze goede voornemens toen we anderhalf jaar geleden in het Gentse kwamen wonen: we gaan de locale horeca ontdekken en steunen. Eerlijk is eerlijk: zonder covid was dat wellicht al veel beter gelukt. Want niet enkel in Lochristi maar ook in Gent en de rand van de stad zitten uitstekende restaurants. Maar we zijn voorlopig op een gezapig tempo aan het ontdekken.

Bistro Julien hebben we leren kennen via mijn ouders. Lievegem ligt zo’n beetje tussen Gent en Knesselare, waar mama en papa wonen, en zij waren er al verschillende keren gaan lunchen. En elke keer waren ze bijzonder tevreden over het niveau van de keuken en de lekkere smaakcombinaties.

Vorig jaar gingen we er voor het eerst aan het einde van de lente, toen de restaurants net weer open waren, en we van ons aperitief zelfs op het terras hadden kunnen genieten. En enkele weken geleden namen we onze goede vrienden Davy en Nicolas mee. Die zorgen altijd voor onze lieve kater Gilbert wanneer we in het buitenland zijn, en daarom trakteerden we hen na onze terugkomst uit Barcelona op een dinertje.

Dat bleek een uitstekend idee. Want voor de tweede keer op rij waren we super aangenaam verrast door het heerlijke menu en de vriendelijke bediening. Mama en papa, dikke merci voor deze prima tip, en één ding is zeker, we komen zeker terug in dit ambitieuze restaurant dat deze week trouwens aankondigde dat ze de naam gaan veranderen van bistro Julien naar restaurant Julien. In de loop der jaren is de formule namelijk flink geëvolueerd en de keuken zo verfijnd dat Julie vandaag geen bistro meer is maar een gastronomisch restaurant. Veel succes met de nieuwe weg die jullie inslaan.

DEGUSTATIEMENU

Aanrader voor culinaire liefhebbers... (Bistro) Julien in Lievegem
Aanrader voor culinaire liefhebbers... (Bistro) Julien in Lievegem
Aanrader voor culinaire liefhebbers... (Bistro) Julien in Lievegem
Aanrader voor culinaire liefhebbers... (Bistro) Julien in Lievegem
Aanrader voor culinaire liefhebbers... (Bistro) Julien in Lievegem

Cannelloni van tonijn met komkommer, sesam en een ponzu vinaigrette

Aanrader voor culinaire liefhebbers... (Bistro) Julien in Lievegem

Kabeljauw met gepofte prei, dragon en een jus van bacalhau

Aanrader voor culinaire liefhebbers... (Bistro) Julien in Lievegem

Europese kreeft met een cannelloni van courgette en een jus van rode curry en yuzu-koshu

Aanrader voor culinaire liefhebbers... (Bistro) Julien in Lievegem

Fazant op karkas, gebakken witloof creme van peterseliewortel, jus van fazant en gesmolten ganzenlever

Aanrader voor culinaire liefhebbers... (Bistro) Julien in Lievegem

Ananas met verschillende structuren van kokos creme van citrus en een jus van basilicum.

Aanrader voor culinaire liefhebbers... (Bistro) Julien in Lievegem
Aanrader voor culinaire liefhebbers... (Bistro) Julien in Lievegem

Restaurants die je waarschijnlijk ook leuk vindt

De Juwelier Amsterdam Sven Ornelis Would Be Chef3

De Juwelier: Franse keuken in Amsterdam

Vorige vrijdag gingen we naar Amsterdam met een heel specifieke reden: we gingen naar De Laatste Ronde, de allerlaatste theatershow van cabaretier Youp van ‘t Hek, in het legendarische theater Carré … Lees meer

Taco Mendez

De spannendste pop-up in Barcelona: Taco Mendez

Jarenlang waren wij grote fan van Hoja Santa in Barcelona, een gastronomisch Mexicaans restaurant in de stal van Albert Adria. In hetzelfde pand zat het speelsere goedkopere zusterrestaurant Niño Viejo waar je heerlijke taco’s kon eten … Lees meer

Dit nieuwe restaurant in Barcelona is thé place to be!

Dit nieuwe restaurant in Barcelona is thé place to be!

Minder dan een jaar geleden ging er een nieuw restaurant open in Barcelona. In het chique 5-sterren Palace Hotel (de vroegere Ritz), waar vroeger sterrenrestaurant Caelis nog zat, ging het nieuwe “Amar” open … Lees meer

Topgastronomie in Tenerife: M.B.

Topgastronomie in Tenerife: M.B.

Toen ik gevraagd werd om op 21 juli te gaan DJ’n voor een paar honderd Belgen in Tenerife had ik er meteen zin in. Ik was nog nooit op “het eiland van de eeuwige lente” geweest en dus vond ik het een mooie aanleiding om daar eens verandering in te brengen … Lees meer

Le Grand Hôtel du Lion D'Or: klassieker in de Loire

Le Grand Hôtel du Lion D’Or: klassieker in de Loire

Drie jaar geleden, tijdens de eerste covid-zomer reed ik helemaal alleen met de auto naar Spanje, om enkele spullen op te halen die naar ons nieuwe huis moesten komen, enkele schilderijen, een beeld, een tafeltje en vier stoelen voor op ons terras … Lees meer

Come. Een schitterende Mexicaanse ster in Barcelona!

Come. Een schitterende Mexicaanse ster in Barcelona!

Covid was een ramp voor de culinaire wereld. Overal, maar zeker in mijn geliefde Barcelona. De zieltogende horeca werd er veel minder gesteund dan bij ons in België en een paar prachtige restaurants gingen kopje onder … Lees meer

Le Grand Verre van Wout Bru in Durbuy

Le Grand Verre van Wout Bru in Durbuy

Wout Bru is een geweldige chef. Daar bestaat geen discussie over. Ik heb de voorbije twintig jaar meer dan één keer fantastisch mogen eten aan verschillende van zijn tafels op verschillende locaties, en elke keer was het top … Lees meer

La Petite Colombe: een indrukwekkend restaurant

La Petite Colombe: een indrukwekkend restaurant

Save the best for last, zeggen ze altijd. Voor de laatste avond van onze vakantie in het zalige Zuid-Afrika hadden we nog geen restaurant geboekt. Ik wou eerst eens kijken of er een restaurant in ons hotel Delaire Graff zo lekker was dat we er een tweede keer zouden gaan eten, of misschien wilden we wel last minute een restaurantje boeken dat we op onze wandelingen in Stellenbosch waren tegengekomen … Lees meer