ALKIMIA: PRACHTIG INTERIEUR EN HEERLIJK ETEN

De prijs voor het mooiste restaurant in Barcelona gaat zeker naar Alkimia. En dat wil wel wat zeggen in een stad vol restaurants en eettentjes met tot de verbeelding sprekende interieurs. Vroeger zat Alkimia van Jordi Vila in een kleiner en veel bescheidener pand in de buurt van de Sagrada Familie. Het eten was er al overheerlijk, maar het interieur was toen duidelijk wat afgeleefd.

De nieuwe locatie, in de prachtige brouwerij van Moritz, doet de keuken veel meer eer aan. In die panden vlakbij de binnenkort volledig vernieuwde markt van Sant Antoni zitten verschillende restaurants en knappe winkels, maar Alkimia zit midden in het gebouw in het oude appartement van de eigenaars van Moritz. Met respect voor de oorspronkelijke plafonds en oude muren is een vandaag prachtig nieuw interieur gecreëerd.

En het goede nieuws: Jordi Vila kook nog altijd even lekker. De gerechten zijn modern maar redelijk puur, en zonder te ver gezocht te zijn zitten ze mooi op smaak. Kijk maar even naar het menu en naar de foto’s, en probeer een tafeltje te bemachtigen in dit heerlijke restaurant dat nu 1 Michelinster heeft maar binnenkort wel eens richting een tweede ster zou kunnen evolueren.

 

alkimia menu

Cottage Cheese with anchovy ganache

Courgette flower with oyster romesco and grilled oyster with scrambled egg

Tuna with Iberian samfaina (vegetables stew)

Leek millefeuille with with horseradish and cheese cream

Roasted veal ravioli with prawn and menièure capipota

Grilled wild fish with aubergine, lemon and galanga

Lobster with dry suquet

Roasted sweetbreads with mustard pickled cucumber and “french fries”

Menjar blanc with seasonal fruit and cava gelée

Chocolate cake with pickled plums ice cream