Babylonstoren: de mooiste groententuin ooit

Als je ooit eens op reis gaat naar Zuid-Afrika, doe jezelf dan een groot plezier, en ga zeker een paar uur wandelen in de prachtige tuinen van Babylonstoren, voor mij echt één van de allermooiste plekjes in het wijngebied tussen Franschhoek en Paarl. Tijdens onze zoektocht naar een goede wijn voor Wijn Ornelis waren we op aanraden van wat kenners hier terecht gekomen en wat ben ik dankbaar voor die goede raad.

De groenten en fruittuinen zijn echt gigantisch, prachtig aangelegd, en tot in de kleinste hoekjes verzorgd. Het lijkt wel of je gaat wandelen in het paradijs. In de boerderijwinkel die bij het domein hoort kun je de lekkerste natuurproducten kopen, alles wat in de tuin groeit wordt er verkocht. Wat jammer dat we geen koffer met al die lekkernijen konden meenemen naar België.

 

Als je de tuinen gaat bezoeken, maak dan zeker een reservering in Babel, het fan-tas-tische restaurant midden in de tuin. Wanneer je er reserveert is ook je toegangsticket inbegrepen in de prijs van de lunch. Alle groenten die je er eet zijn oogst van de dag uit de eigen tuinen. Ja, je kunt er ook vis en vlees bij bestellen, maar daar hadden we totaal geen behoefte aan.

Midden de groentetuinen wou ik zoveel mogelijk verse groenten eten. De enige uitzondering was de fantastische gegrilde halloumi, die ook op het domein wordt bereid. Zo zo lekker, net zoals de gegrilde gekleurde wortelen met nootjes, de peulvruchten en radijsjes met een lekkere hangop, de frisse salade van venkel en de vele andere gerechten die we proefden.

Met een heerlijk glas chardonnay van de eigen wijngaard bij was dit echt een van de mooiste lunches die ik de voorbije jaren at. Ik werd er oprecht goedgezind van. En ook al hou ik van een mooi stuk vlees af en toe, ik moet eerlijk zijn, als ik elke dag dit soort zalige groentegerechten zou voorgeschoteld krijgen, ik zou met alle gemak vegetariër worden.