BARDIN: ANTWERPSE HOTSPOT

Enkele weken geleden had ik met een goede vriend afgesproken, die ik al een tijdje niet meer gezien had, en met wie ik weer even gezellig bij wou kletsen in het Antwerpse. Hij stelde voor om naar Bardin te gaan op de Mechelsesteenweg. Een “instagram hotspot” werd dit gezellige ontbijt- en lunchrestaurant in een recensie genoemd. En ja, het ziet er inderdaad heel erg “van nu” uit, op een gezellige manier, het lijkt bijna alsof je in de “living” van trendy vrienden zit.

Met het heerlijke weer van tegenwoordig is de grote stadstuin van Bardin trouwens echt een absolute troef. Het is er rustig zitten in het groen, wat in de stad toch niet altijd evident is. De ideale plek dus om met vrienden of familie te ontbijten of brunchen na een lange zwoele zomeravond. Je kunt in Bardin enkel ’s ochtends en ’s middags terecht, maar je kunt het restaurant wel ook afhuren voor feestjes.

De lunchkaart is boeiend, met vooral lichte gerechtjes, salades, soep van de dag, toasts, croques, drie pasta’s en dagverse taart, allemaal aan heel redelijke prijzen. Wij gingen voor de Thai Beef Salad met wortel, broccoli, noedels en krokante ui, en die was echt heel eerlijk en lekker. Het motto van Bardin is “Come hungry, leave happy” en dat is zeker gelukt. Hier zien ze me zeker nog terug!