Château de Vignée: een ambitieus luxehotel met waanzinnige wijnkelder
Restaurant

Château de Vignée: een ambitieus luxehotel met waanzinnige wijnkelder

Zelden heb ik zo’n ambitieus nieuw horeca-project gezien als Château de Vignée in Rochefort. Ik had er het voorbije jaar al wat horen over waaien, maar het was fijn om net voor de lockdown ook eens met eigen ogen te gaan kijken naar dit luxe-paleisje in de Ardennen. Het feit dat dit hotel, dat nog maar een paar maanden open was, meteen kon aansluiten bij de prestigieuze groep van “Relais & Châteaux” wil veel zeggen: de bedoeling is duidelijk dat dit een gastronomische place-to-be moet worden.

Château de Vignée: een ambitieus luxehotel met waanzinnige wijnkelder
Château de Vignée: een ambitieus luxehotel met waanzinnige wijnkelder
Château de Vignée: een ambitieus luxehotel met waanzinnige wijnkelder
Château de Vignée: een ambitieus luxehotel met waanzinnige wijnkelder
Château de Vignée: een ambitieus luxehotel met waanzinnige wijnkelder
Château de Vignée: een ambitieus luxehotel met waanzinnige wijnkelder
Château de Vignée: een ambitieus luxehotel met waanzinnige wijnkelder
Château de Vignée: een ambitieus luxehotel met waanzinnige wijnkelder
Château de Vignée: een ambitieus luxehotel met waanzinnige wijnkelder

Er werden door de Vlaamse eigenaar Christian Teunissen kosten noch moeite gespaard om dit project veel glans te geven, en het absolute wow-gevoel krijg je vooral bij de indrukwekkende wijnkelder. De volledige binnenkoer van dit kasteel werd uitgegraven (tientallen vrachtwagens reden af en aan) om een gigantische ondergrondse wijnkelder te bouwen, die prachtig werd ingericht. Rond een indrukwekkende degustatieruimte wordt alle wijn deskundig bewaard. En wat voor wijn?! Ik heb zelden zo’n prachtige collectie topwijnen bijeen gezien.

Château de Vignée: een ambitieus luxehotel met waanzinnige wijnkelder
Château de Vignée: een ambitieus luxehotel met waanzinnige wijnkelder
Château de Vignée: een ambitieus luxehotel met waanzinnige wijnkelder

Hoe dat mogelijk is? Een splinternieuw gastronomisch hotel met zo’n gigantische voorraad aan topwijnen? Wel, de eigenaars van chateau de Vignée hebben twee hele belangrijke wijnkelders kunnen opkopen. Die van Chez Bru, het voormalige twee sterren restaurant van Wout Bru in Eygalières en die van het Nederlandse driesterrenrestaurant De Leest in Vaassen. De collectie die daardoor is ontstaan is ronduit uniek.

In de keuken van Arden’s staat tegenwoordig Marius Bosmans, die voordien in Cum Laude aan het fornuis stond. Ik proefde anderhalf jaar geleden voor het eerst van z’n gerechten in Leuven en vond die verrassend lekker. Ik ben ervan overtuigd dat hij in dit prachtige hotel in de Ardennen de gasten ook aangenaam zal weten te verwennen.

Menu Arden’s

Makreel Selder Appel
Kabeljauw Prei Zeekraal
Ravioli Ricotta Snijbiet
Langoustine Slahart Champignons
Wilde Eend Rode Biet Waterkers
Duindoornbes Meringue Witte Chocolade

Château de Vignée: een ambitieus luxehotel met waanzinnige wijnkelder
Château de Vignée: een ambitieus luxehotel met waanzinnige wijnkelder
Château de Vignée: een ambitieus luxehotel met waanzinnige wijnkelder
Château de Vignée: een ambitieus luxehotel met waanzinnige wijnkelder
Château de Vignée: een ambitieus luxehotel met waanzinnige wijnkelder
Château de Vignée: een ambitieus luxehotel met waanzinnige wijnkelder
Château de Vignée: een ambitieus luxehotel met waanzinnige wijnkelder
Château de Vignée: een ambitieus luxehotel met waanzinnige wijnkelder
Château de Vignée: een ambitieus luxehotel met waanzinnige wijnkelder
Château de Vignée: een ambitieus luxehotel met waanzinnige wijnkelder
Château de Vignée: een ambitieus luxehotel met waanzinnige wijnkelder
Château de Vignée: een ambitieus luxehotel met waanzinnige wijnkelder
Château de Vignée: een ambitieus luxehotel met waanzinnige wijnkelder
Château de Vignée: een ambitieus luxehotel met waanzinnige wijnkelder

Voor mensen die net als ik houden van lekker eten en prachtige wijnen, en die het wel zien zitten om eens een nachtje (of een paar door te brengen) in een luxehotel dat met veel smaak is ingericht, in een streek waar je prachtig kunt wandelen, is dit echt een aanrader.

Restaurants die je waarschijnlijk ook leuk vindt

paco-jul-22-88

Paco Meralgo

Dit is misschien wel de lekkerste tapasbar in de stad. Een superdrukke plek wel, die altijd bomvol zit. Of je nu aan de kleine hoge tafels zit, tegen de muur (wat wel wat minder gezellig is, want je zit met je rug naar de andere klanten) of er toch in slaagt om een gegeerd plekje aan de counter vast te krijgen, spreek maar van geluk, want terwijl jij heerlijk zit te genieten, zullen tientallen passanten die toch hun kans wagen om binnen te raken te horen krijgen dat er geen plek meer beschikbaar is … Lees meer

Soluna2

Soluna

Wat een luxe: een top Japanner in je eigen straat hebben. Chef Teppei Nii is geboren in Osaka, in Japan. Acht jaar lang was hij de rechterhand van Hideki Matsuhisa in Koy Shunka, en daarvoor had hij de Franse keuken bestudeerd in Japan en in Nice … Lees meer

Compartir

Compartir, het tweede restaurant van de chefs van Disfrutar

Het is een absoluut feest om in Disfrutar te mogen dineren, in 2024 uitgeroepen tot beste restaurant van de wereld. Maar wel zeer moeilijk, om niet te zeggen bijna onmogelijk, om er nog eens een tafeltje te pakken te krijgen … Lees meer

Albe3

Albe Barcelona

Ik vind het plezant wanneer de typische tapasformule eens anders wordt aangepakt. Bij Albé zie en proef je een mooie Libanese versie van de klassieke tapaskeuken … Lees meer

Inter Scaldes Kruiningen Nederland Sven Ornelis Would Be Chef4

Inter Scaldes: was een topper, en is het nog steeds!

Er zijn plekken die je bijblijven. Niet alleen omdat het eten er onwaarschijnlijk goed is, maar omdat alles – van de ontvangst tot het laatste slokje wijn – klopt … Lees meer

Humus & Hortense Brussel Would Be Chef Sven Ornelis6

Humus × Hortense, waar ik vis noch vlees mis

Humus x Hortense in Brussel blijft voor mij één van de mooiste culinaire ervaringen in ons land. Wat deze plek zo bijzonder maakt? Het is 100% plant-based – en dat vind ik niet alleen gedurfd, maar ook ongelooflijk inspirerend … Lees meer

La Xarxa

La Xarxa, moderne tapas in Barcelona

La Xarxa kun je vinden op een pleintje aan de best drukke Via Augusta. Vroeger zat hier een ander restaurant waar we ook fan van waren om een erg grappige reden … Lees meer

IMG_2941 2

Parking Pizza, niks snob maar zeer lekker

Wat zijn we blij met deze hippe en lekkere pizzatent vlakbij onze flat. Niks is chique aan dit restaurant dat in 1995 is gestart, maar dit is wel al eventjes the place to be voor vooral jonge mensen … Lees meer