Zelden heb ik zo’n ambitieus nieuw horeca-project gezien als Château de Vignée in Rochefort. Ik had er het voorbije jaar al wat horen over waaien, maar het was fijn om net voor de lockdown ook eens met eigen ogen te gaan kijken naar dit luxe-paleisje in de Ardennen. Het feit dat dit hotel, dat nog maar een paar maanden open was, meteen kon aansluiten bij de prestigieuze groep van “Relais & Châteaux” wil veel zeggen: de bedoeling is duidelijk dat dit een gastronomische place-to-be moet worden.
Er werden door de Vlaamse eigenaar Christian Teunissen kosten noch moeite gespaard om dit project veel glans te geven, en het absolute wow-gevoel krijg je vooral bij de indrukwekkende wijnkelder. De volledige binnenkoer van dit kasteel werd uitgegraven (tientallen vrachtwagens reden af en aan) om een gigantische ondergrondse wijnkelder te bouwen, die prachtig werd ingericht. Rond een indrukwekkende degustatieruimte wordt alle wijn deskundig bewaard. En wat voor wijn?! Ik heb zelden zo’n prachtige collectie topwijnen bijeen gezien.
Hoe dat mogelijk is? Een splinternieuw gastronomisch hotel met zo’n gigantische voorraad aan topwijnen? Wel, de eigenaars van chateau de Vignée hebben twee hele belangrijke wijnkelders kunnen opkopen. Die van Chez Bru, het voormalige twee sterren restaurant van Wout Bru in Eygalières en die van het Nederlandse driesterrenrestaurant De Leest in Vaassen. De collectie die daardoor is ontstaan is ronduit uniek.
In de keuken van Arden’s staat tegenwoordig Marius Bosmans, die voordien in Cum Laude aan het fornuis stond. Ik proefde anderhalf jaar geleden voor het eerst van z’n gerechten in Leuven en vond die verrassend lekker. Ik ben ervan overtuigd dat hij in dit prachtige hotel in de Ardennen de gasten ook aangenaam zal weten te verwennen.
Makreel Selder Appel
Kabeljauw Prei Zeekraal
Ravioli Ricotta Snijbiet
Langoustine Slahart Champignons
Wilde Eend Rode Biet Waterkers
Duindoornbes Meringue Witte Chocolade
Voor mensen die net als ik houden van lekker eten en prachtige wijnen, en die het wel zien zitten om eens een nachtje (of een paar door te brengen) in een luxehotel dat met veel smaak is ingericht, in een streek waar je prachtig kunt wandelen, is dit echt een aanrader.
Op onze reis door India in het voorjaar van 2024 verbleven we enkele nachten in het prachtige Oberoi hotel. We probeerden daar enkele restaurants uit, en die waren uitstekend, net als de openlucht bar waar je heerlijke cocktails kan drinken, of prima wijn, uit India en de rest van de wereld … Lees meer
Onze reis naar India in het voorjaar van 2024 was er eentje om nooit te vergeten. India heeft werkelijk mijn hart gestolen. Een prachtig land met een indrukwekkende cultuur die telkens stevig binnenkomt maar ook enorm charmeert en fascineert … Lees meer
Als je houdt van kip aan het spit dan is dit de ultieme plek om jezelf eens goed te laten verwennen, want dit is een prachtige rotisserie waar ze heerlijke coquelets serveren: kleine kippetjes die supersappig zijn met een knapperig velletje … Lees meer
Als we op reis zijn kijk ik toch altijd even of er geen topper uit de “50 best restaurants” in de stad waar we verblijven te boeken valt. In Mumbai was dat niet anders … Lees meer
Vorige vrijdag gingen we naar Amsterdam met een heel specifieke reden: we gingen naar De Laatste Ronde, de allerlaatste theatershow van cabaretier Youp van ‘t Hek, in het legendarische theater Carré … Lees meer
Jarenlang waren wij grote fan van Hoja Santa in Barcelona, een gastronomisch Mexicaans restaurant in de stal van Albert Adria. In hetzelfde pand zat het speelsere goedkopere zusterrestaurant Niño Viejo waar je heerlijke taco’s kon eten … Lees meer
Minder dan een jaar geleden ging er een nieuw restaurant open in Barcelona. In het chique 5-sterren Palace Hotel (de vroegere Ritz), waar vroeger sterrenrestaurant Caelis nog zat, ging het nieuwe “Amar” open … Lees meer
Toen ik gevraagd werd om op 21 juli te gaan DJ’n voor een paar honderd Belgen in Tenerife had ik er meteen zin in. Ik was nog nooit op “het eiland van de eeuwige lente” geweest en dus vond ik het een mooie aanleiding om daar eens verandering in te brengen … Lees meer