Château de Vignée: een ambitieus luxehotel met waanzinnige wijnkelder
Restaurant

Château de Vignée: een ambitieus luxehotel met waanzinnige wijnkelder

Zelden heb ik zo’n ambitieus nieuw horeca-project gezien als Château de Vignée in Rochefort. Ik had er het voorbije jaar al wat horen over waaien, maar het was fijn om net voor de lockdown ook eens met eigen ogen te gaan kijken naar dit luxe-paleisje in de Ardennen. Het feit dat dit hotel, dat nog maar een paar maanden open was, meteen kon aansluiten bij de prestigieuze groep van “Relais & Châteaux” wil veel zeggen: de bedoeling is duidelijk dat dit een gastronomische place-to-be moet worden.

Château de Vignée: een ambitieus luxehotel met waanzinnige wijnkelder
Château de Vignée: een ambitieus luxehotel met waanzinnige wijnkelder
Château de Vignée: een ambitieus luxehotel met waanzinnige wijnkelder
Château de Vignée: een ambitieus luxehotel met waanzinnige wijnkelder
Château de Vignée: een ambitieus luxehotel met waanzinnige wijnkelder
Château de Vignée: een ambitieus luxehotel met waanzinnige wijnkelder
Château de Vignée: een ambitieus luxehotel met waanzinnige wijnkelder
Château de Vignée: een ambitieus luxehotel met waanzinnige wijnkelder
Château de Vignée: een ambitieus luxehotel met waanzinnige wijnkelder

Er werden door de Vlaamse eigenaar Christian Teunissen kosten noch moeite gespaard om dit project veel glans te geven, en het absolute wow-gevoel krijg je vooral bij de indrukwekkende wijnkelder. De volledige binnenkoer van dit kasteel werd uitgegraven (tientallen vrachtwagens reden af en aan) om een gigantische ondergrondse wijnkelder te bouwen, die prachtig werd ingericht. Rond een indrukwekkende degustatieruimte wordt alle wijn deskundig bewaard. En wat voor wijn?! Ik heb zelden zo’n prachtige collectie topwijnen bijeen gezien.

Château de Vignée: een ambitieus luxehotel met waanzinnige wijnkelder
Château de Vignée: een ambitieus luxehotel met waanzinnige wijnkelder
Château de Vignée: een ambitieus luxehotel met waanzinnige wijnkelder

Hoe dat mogelijk is? Een splinternieuw gastronomisch hotel met zo’n gigantische voorraad aan topwijnen? Wel, de eigenaars van chateau de Vignée hebben twee hele belangrijke wijnkelders kunnen opkopen. Die van Chez Bru, het voormalige twee sterren restaurant van Wout Bru in Eygalières en die van het Nederlandse driesterrenrestaurant De Leest in Vaassen. De collectie die daardoor is ontstaan is ronduit uniek.

In de keuken van Arden’s staat tegenwoordig Marius Bosmans, die voordien in Cum Laude aan het fornuis stond. Ik proefde anderhalf jaar geleden voor het eerst van z’n gerechten in Leuven en vond die verrassend lekker. Ik ben ervan overtuigd dat hij in dit prachtige hotel in de Ardennen de gasten ook aangenaam zal weten te verwennen.

Menu Arden’s

Makreel Selder Appel
Kabeljauw Prei Zeekraal
Ravioli Ricotta Snijbiet
Langoustine Slahart Champignons
Wilde Eend Rode Biet Waterkers
Duindoornbes Meringue Witte Chocolade

Château de Vignée: een ambitieus luxehotel met waanzinnige wijnkelder
Château de Vignée: een ambitieus luxehotel met waanzinnige wijnkelder
Château de Vignée: een ambitieus luxehotel met waanzinnige wijnkelder
Château de Vignée: een ambitieus luxehotel met waanzinnige wijnkelder
Château de Vignée: een ambitieus luxehotel met waanzinnige wijnkelder
Château de Vignée: een ambitieus luxehotel met waanzinnige wijnkelder
Château de Vignée: een ambitieus luxehotel met waanzinnige wijnkelder
Château de Vignée: een ambitieus luxehotel met waanzinnige wijnkelder
Château de Vignée: een ambitieus luxehotel met waanzinnige wijnkelder
Château de Vignée: een ambitieus luxehotel met waanzinnige wijnkelder
Château de Vignée: een ambitieus luxehotel met waanzinnige wijnkelder
Château de Vignée: een ambitieus luxehotel met waanzinnige wijnkelder
Château de Vignée: een ambitieus luxehotel met waanzinnige wijnkelder
Château de Vignée: een ambitieus luxehotel met waanzinnige wijnkelder

Voor mensen die net als ik houden van lekker eten en prachtige wijnen, en die het wel zien zitten om eens een nachtje (of een paar door te brengen) in een luxehotel dat met veel smaak is ingericht, in een streek waar je prachtig kunt wandelen, is dit echt een aanrader.

Restaurants die je waarschijnlijk ook leuk vindt

De Juwelier Amsterdam Sven Ornelis Would Be Chef3

De Juwelier: Franse keuken in Amsterdam

Vorige vrijdag gingen we naar Amsterdam met een heel specifieke reden: we gingen naar De Laatste Ronde, de allerlaatste theatershow van cabaretier Youp van ‘t Hek, in het legendarische theater Carré … Lees meer

Taco Mendez

De spannendste pop-up in Barcelona: Taco Mendez

Jarenlang waren wij grote fan van Hoja Santa in Barcelona, een gastronomisch Mexicaans restaurant in de stal van Albert Adria. In hetzelfde pand zat het speelsere goedkopere zusterrestaurant Niño Viejo waar je heerlijke taco’s kon eten … Lees meer

Dit nieuwe restaurant in Barcelona is thé place to be!

Dit nieuwe restaurant in Barcelona is thé place to be!

Minder dan een jaar geleden ging er een nieuw restaurant open in Barcelona. In het chique 5-sterren Palace Hotel (de vroegere Ritz), waar vroeger sterrenrestaurant Caelis nog zat, ging het nieuwe “Amar” open … Lees meer

Topgastronomie in Tenerife: M.B.

Topgastronomie in Tenerife: M.B.

Toen ik gevraagd werd om op 21 juli te gaan DJ’n voor een paar honderd Belgen in Tenerife had ik er meteen zin in. Ik was nog nooit op “het eiland van de eeuwige lente” geweest en dus vond ik het een mooie aanleiding om daar eens verandering in te brengen … Lees meer

Le Grand Hôtel du Lion D'Or: klassieker in de Loire

Le Grand Hôtel du Lion D’Or: klassieker in de Loire

Drie jaar geleden, tijdens de eerste covid-zomer reed ik helemaal alleen met de auto naar Spanje, om enkele spullen op te halen die naar ons nieuwe huis moesten komen, enkele schilderijen, een beeld, een tafeltje en vier stoelen voor op ons terras … Lees meer

Come. Een schitterende Mexicaanse ster in Barcelona!

Come. Een schitterende Mexicaanse ster in Barcelona!

Covid was een ramp voor de culinaire wereld. Overal, maar zeker in mijn geliefde Barcelona. De zieltogende horeca werd er veel minder gesteund dan bij ons in België en een paar prachtige restaurants gingen kopje onder … Lees meer

Le Grand Verre van Wout Bru in Durbuy

Le Grand Verre van Wout Bru in Durbuy

Wout Bru is een geweldige chef. Daar bestaat geen discussie over. Ik heb de voorbije twintig jaar meer dan één keer fantastisch mogen eten aan verschillende van zijn tafels op verschillende locaties, en elke keer was het top … Lees meer

La Petite Colombe: een indrukwekkend restaurant

La Petite Colombe: een indrukwekkend restaurant

Save the best for last, zeggen ze altijd. Voor de laatste avond van onze vakantie in het zalige Zuid-Afrika hadden we nog geen restaurant geboekt. Ik wou eerst eens kijken of er een restaurant in ons hotel Delaire Graff zo lekker was dat we er een tweede keer zouden gaan eten, of misschien wilden we wel last minute een restaurantje boeken dat we op onze wandelingen in Stellenbosch waren tegengekomen … Lees meer