Château de Vignée: een ambitieus luxehotel met waanzinnige wijnkelder
Restaurant

Château de Vignée: een ambitieus luxehotel met waanzinnige wijnkelder

Zelden heb ik zo’n ambitieus nieuw horeca-project gezien als Château de Vignée in Rochefort. Ik had er het voorbije jaar al wat horen over waaien, maar het was fijn om net voor de lockdown ook eens met eigen ogen te gaan kijken naar dit luxe-paleisje in de Ardennen. Het feit dat dit hotel, dat nog maar een paar maanden open was, meteen kon aansluiten bij de prestigieuze groep van “Relais & Châteaux” wil veel zeggen: de bedoeling is duidelijk dat dit een gastronomische place-to-be moet worden.

Château de Vignée: een ambitieus luxehotel met waanzinnige wijnkelder
Château de Vignée: een ambitieus luxehotel met waanzinnige wijnkelder
Château de Vignée: een ambitieus luxehotel met waanzinnige wijnkelder
Château de Vignée: een ambitieus luxehotel met waanzinnige wijnkelder
Château de Vignée: een ambitieus luxehotel met waanzinnige wijnkelder
Château de Vignée: een ambitieus luxehotel met waanzinnige wijnkelder
Château de Vignée: een ambitieus luxehotel met waanzinnige wijnkelder
Château de Vignée: een ambitieus luxehotel met waanzinnige wijnkelder
Château de Vignée: een ambitieus luxehotel met waanzinnige wijnkelder

Er werden door de Vlaamse eigenaar Christian Teunissen kosten noch moeite gespaard om dit project veel glans te geven, en het absolute wow-gevoel krijg je vooral bij de indrukwekkende wijnkelder. De volledige binnenkoer van dit kasteel werd uitgegraven (tientallen vrachtwagens reden af en aan) om een gigantische ondergrondse wijnkelder te bouwen, die prachtig werd ingericht. Rond een indrukwekkende degustatieruimte wordt alle wijn deskundig bewaard. En wat voor wijn?! Ik heb zelden zo’n prachtige collectie topwijnen bijeen gezien.

Château de Vignée: een ambitieus luxehotel met waanzinnige wijnkelder
Château de Vignée: een ambitieus luxehotel met waanzinnige wijnkelder
Château de Vignée: een ambitieus luxehotel met waanzinnige wijnkelder

Hoe dat mogelijk is? Een splinternieuw gastronomisch hotel met zo’n gigantische voorraad aan topwijnen? Wel, de eigenaars van chateau de Vignée hebben twee hele belangrijke wijnkelders kunnen opkopen. Die van Chez Bru, het voormalige twee sterren restaurant van Wout Bru in Eygalières en die van het Nederlandse driesterrenrestaurant De Leest in Vaassen. De collectie die daardoor is ontstaan is ronduit uniek.

In de keuken van Arden’s staat tegenwoordig Marius Bosmans, die voordien in Cum Laude aan het fornuis stond. Ik proefde anderhalf jaar geleden voor het eerst van z’n gerechten in Leuven en vond die verrassend lekker. Ik ben ervan overtuigd dat hij in dit prachtige hotel in de Ardennen de gasten ook aangenaam zal weten te verwennen.

Menu Arden’s

Makreel Selder Appel
Kabeljauw Prei Zeekraal
Ravioli Ricotta Snijbiet
Langoustine Slahart Champignons
Wilde Eend Rode Biet Waterkers
Duindoornbes Meringue Witte Chocolade

Château de Vignée: een ambitieus luxehotel met waanzinnige wijnkelder
Château de Vignée: een ambitieus luxehotel met waanzinnige wijnkelder
Château de Vignée: een ambitieus luxehotel met waanzinnige wijnkelder
Château de Vignée: een ambitieus luxehotel met waanzinnige wijnkelder
Château de Vignée: een ambitieus luxehotel met waanzinnige wijnkelder
Château de Vignée: een ambitieus luxehotel met waanzinnige wijnkelder
Château de Vignée: een ambitieus luxehotel met waanzinnige wijnkelder
Château de Vignée: een ambitieus luxehotel met waanzinnige wijnkelder
Château de Vignée: een ambitieus luxehotel met waanzinnige wijnkelder
Château de Vignée: een ambitieus luxehotel met waanzinnige wijnkelder
Château de Vignée: een ambitieus luxehotel met waanzinnige wijnkelder
Château de Vignée: een ambitieus luxehotel met waanzinnige wijnkelder
Château de Vignée: een ambitieus luxehotel met waanzinnige wijnkelder
Château de Vignée: een ambitieus luxehotel met waanzinnige wijnkelder

Voor mensen die net als ik houden van lekker eten en prachtige wijnen, en die het wel zien zitten om eens een nachtje (of een paar door te brengen) in een luxehotel dat met veel smaak is ingericht, in een streek waar je prachtig kunt wandelen, is dit echt een aanrader.

Restaurants die je waarschijnlijk ook leuk vindt

Divinum Sven Ornelis Would Be Chef Catalunya Experience26

Divinum: ingetogen klasse in het hart van Girona #advertentie

Deze zomer mocht ik als culinair ambassadeur vijf dagen lang door Catalonië trekken, op zoek naar bijzondere gastronomische plekken. De stad Girona was één van de zalige tussenstops … Lees meer

Mas Salagros EcoResort & Restaurant 1497 Sven Ornelis Would Be Chef Catalunya Experience16

Puur natuur: Mas Salagros EcoResort & Restaurant 1497 #advertentie

Onze reis in Catalonië in juli 2025 begon in het natuurrijke Mas Salagros EcoResort, vlakbij Barcelona. Dit 100% duurzame ecohotel ligt in een groene vallei, omringd door natuur, niet ver van de kust, maar zonder zicht op zee, perfect om helemaal tot rust te komen … Lees meer

Esperit Roca: een gastronomisch hoogtepunt in Catalonië 🌿 #advertentie

Op onze culinaire reis door Catalonië was een van de absolute hoogtepunten ons verblijf in het schitterende hotel Esperit Roca. We werden met open armen ontvangen in dit adembenemende complex en mochten één van de zestien kamers met waanzinnig uitzicht over Catalonië innemen … Lees meer

Direkte Barcelona Sven Ornelis Would Be Chef23

Direkte, verhuisd van de Boqueria naar Eixample

Sinds kort hebben we er letterlijk een culinaire buur bij: Direkte. Het restaurant dat jarenlang verscholen zat onder de arcaden van de Boqueria-markt, verhuisde dit voorjaar naar Carrer de París 200 in de wijk Eixample … Lees meer

Benoit & Bernard De Witte Kruisem Sven Ornelis Would Be Chef3

Mijn bijzondere avond bij Benoit & Bernard Dewitte in Kruisem

Er zijn zo van die restaurants die al heel lang op je lijstje staan, en voor ons was Benoit & Bernard Dewitte er zo eentje. Toen we anderhalf jaar geleden van vrienden – die weten waar het lekker is – een cadeaubon kregen voor dit Michelinrestaurant in Kruisem, hebben we meteen gereserveerd … Lees meer

La Boscana Bellvis Sven Ornelis Would Be Chef Catalunya Experience5

Meesterlijke gastronomie met fruit in de hoofdrol: La Boscana #advertentie

Hou u vast, want ik ga je een héééél enthousiast restaurantverslag serveren. Onze laatste dag van een intense en erg boeiende culinaire reis door Catalonië is geëindigd in absolute schoonheid … Lees meer

Ferreruela Lleida Sven Ornelis Would Be Chef Catalunya Experience3

Ferreruela in Lleida: productkeuken op z’n best #advertentie

Bij Would Be Chef zijn mijn restaurantreviews altijd heel persoonlijk, dus het kan perfect dat jij als lezer een plek fantastisch vindt waar ik minder warm voor loop, en omgekeerd … Lees meer

paco-jul-22-88

Paco Meralgo

Dit is misschien wel de lekkerste tapasbar in de stad. Een superdrukke plek wel, die altijd bomvol zit. Of je nu aan de kleine hoge tafels zit, tegen de muur (wat wel wat minder gezellig is, want je zit met je rug naar de andere klanten) of er toch in slaagt om een gegeerd plekje aan de counter vast te krijgen, spreek maar van geluk, want terwijl jij heerlijk zit te genieten, zullen tientallen passanten die toch hun kans wagen om binnen te raken te horen krijgen dat er geen plek meer beschikbaar is … Lees meer