Château de Vignée: een ambitieus luxehotel met waanzinnige wijnkelder

Zelden heb ik zo’n ambitieus nieuw horeca-project gezien als Château de Vignée in Rochefort. Ik had er het voorbije jaar al wat horen over waaien, maar het was fijn om net voor de lockdown ook eens met eigen ogen te gaan kijken naar dit luxe-paleisje in de Ardennen. Het feit dat dit hotel, dat nog maar een paar maanden open was, meteen kon aansluiten bij de prestigieuze groep van “Relais & Châteaux” wil veel zeggen: de bedoeling is duidelijk dat dit een gastronomische place-to-be moet worden.

Er werden door de Vlaamse eigenaar Christian Teunissen kosten noch moeite gespaard om dit project veel glans te geven, en het absolute wow-gevoel krijg je vooral bij de indrukwekkende wijnkelder. De volledige binnenkoer van dit kasteel werd uitgegraven (tientallen vrachtwagens reden af en aan) om een gigantische ondergrondse wijnkelder te bouwen, die prachtig werd ingericht. Rond een indrukwekkende degustatieruimte wordt alle wijn deskundig bewaard. En wat voor wijn?! Ik heb zelden zo’n prachtige collectie topwijnen bijeen gezien.

Hoe dat mogelijk is? Een splinternieuw gastronomisch hotel met zo’n gigantische voorraad aan topwijnen? Wel, de eigenaars van chateau de Vignée hebben twee hele belangrijke wijnkelders kunnen opkopen. Die van Chez Bru, het voormalige twee sterren restaurant van Wout Bru in Eygalières en die van het Nederlandse driesterrenrestaurant De Leest in Vaassen. De collectie die daardoor is ontstaan is ronduit uniek.

In de keuken van Arden’s staat tegenwoordig Marius Bosmans, die voordien in Cum Laude aan het fornuis stond. Ik proefde anderhalf jaar geleden voor het eerst van z’n gerechten in Leuven en vond die verrassend lekker. Ik ben ervan overtuigd dat hij in dit prachtige hotel in de Ardennen de gasten ook aangenaam zal weten te verwennen.

Menu Arden’s

Makreel Selder Appel
Kabeljauw Prei Zeekraal
Ravioli Ricotta Snijbiet
Langoustine Slahart Champignons
Wilde Eend Rode Biet Waterkers
Duindoornbes Meringue Witte Chocolade

 

Voor mensen die net als ik houden van lekker eten en prachtige wijnen, en die het wel zien zitten om eens een nachtje (of een paar door te brengen) in een luxehotel dat met veel smaak is ingericht, in een streek waar je prachtig kunt wandelen, is dit echt een aanrader.