Misschien ben jij iemand die, net als ik, altijd een beetje zijn of haar reserves had bij restaurants die zich “vegetarisch, vegan en/of glutenvrij” noemen. Geef toe: veel mensen hebben nog altijd een pak vooroordelen bij dat soort restaurants en denken dan nog altijd een beetje aan geitenwollen sokken restaurants waar je enkel sla met gebakken tofu te eten krijgt en waar de wierook op tafel staat te branden.
Dat is natuurlijk een beetje flauw, want elke restaurant maakt de gerechten waar ze in geloven en achterstaan, en als je op restaurant gaat is eigenlijk maar één ding echt belangrijk, en dat is dat je er lekker kunt eten. En geloof me: in CIRCUS in Antwerpen, een nieuw “vegetarisch, vegan en glutenvrij” restaurant, eet je echt heel lekker in een gezellig kader dat niks met al die geitenwollen sokken cliché’s te maken heeft.
Inge en Lien, de eigenaressen, zijn twee gepassioneerde en superlieve madammen die keihard geloven dat vegan en glutenvrij eten gezond en ook ècht lekker kan zijn. Ze hebben dit nieuwe restaurant CIRCUS dit jaar, in volle coronatijd dus, in Antwerpen op het Zuid geopend. Je kunt er ontbijten, lekker licht lunchen en dineren.
Inge en Lien brengen een heerlijke biologische keuken geïnspireerd door het aanbod van het veld en lokaal gepassioneerde producenten. Ze gaan voor no-waste ook. Alles wat ze inkopen wordt ook verwerkt. De dames zeggen ook dat ze blij worden van kraakverse groenten en hun ontelbare mogelijkheden in de keuken. En dat proef je. De veggie en vegan gerechten die wij er aten waren gewoon af, en ook het dessert, vrij van geraffineerde suikers, was heel lekker.
Echt een aanrader voor mensen die houden van vegetarische en vegan keuken, of die gluten intolerant zijn. Maar veel belangrijker: een tof alternatief voor iedereen. Het hoeft immers niet altijd vlees en vis te zijn. Het is fijn om eens enkel voor groentjes te gaan, zeker wanneer het zo lekker is als in CIRCUS.
Deze zomer mocht ik als culinair ambassadeur vijf dagen lang door Catalonië trekken, op zoek naar bijzondere gastronomische plekken. De stad Girona was één van de zalige tussenstops … Lees meer
Onze reis in Catalonië in juli 2025 begon in het natuurrijke Mas Salagros EcoResort, vlakbij Barcelona. Dit 100% duurzame ecohotel ligt in een groene vallei, omringd door natuur, niet ver van de kust, maar zonder zicht op zee, perfect om helemaal tot rust te komen … Lees meer
Op onze culinaire reis door Catalonië was een van de absolute hoogtepunten ons verblijf in het schitterende hotel Esperit Roca. We werden met open armen ontvangen in dit adembenemende complex en mochten één van de zestien kamers met waanzinnig uitzicht over Catalonië innemen … Lees meer
Sinds kort hebben we er letterlijk een culinaire buur bij: Direkte. Het restaurant dat jarenlang verscholen zat onder de arcaden van de Boqueria-markt, verhuisde dit voorjaar naar Carrer de París 200 in de wijk Eixample … Lees meer
Er zijn zo van die restaurants die al heel lang op je lijstje staan, en voor ons was Benoit & Bernard Dewitte er zo eentje. Toen we anderhalf jaar geleden van vrienden – die weten waar het lekker is – een cadeaubon kregen voor dit Michelinrestaurant in Kruisem, hebben we meteen gereserveerd … Lees meer
Hou u vast, want ik ga je een héééél enthousiast restaurantverslag serveren. Onze laatste dag van een intense en erg boeiende culinaire reis door Catalonië is geëindigd in absolute schoonheid … Lees meer
Bij Would Be Chef zijn mijn restaurantreviews altijd heel persoonlijk, dus het kan perfect dat jij als lezer een plek fantastisch vindt waar ik minder warm voor loop, en omgekeerd … Lees meer
Dit is misschien wel de lekkerste tapasbar in de stad. Een superdrukke plek wel, die altijd bomvol zit. Of je nu aan de kleine hoge tafels zit, tegen de muur (wat wel wat minder gezellig is, want je zit met je rug naar de andere klanten) of er toch in slaagt om een gegeerd plekje aan de counter vast te krijgen, spreek maar van geluk, want terwijl jij heerlijk zit te genieten, zullen tientallen passanten die toch hun kans wagen om binnen te raken te horen krijgen dat er geen plek meer beschikbaar is … Lees meer