Circus: een nieuw vegetarisch, vegan en glutenvrij restaurant

Misschien ben jij iemand die, net als ik, altijd een beetje zijn of haar reserves had bij restaurants die zich “vegetarisch, vegan en/of glutenvrij” noemen. Geef toe: veel mensen hebben nog altijd een pak vooroordelen bij dat soort restaurants en denken dan nog altijd een beetje aan geitenwollen sokken restaurants waar je enkel sla met gebakken tofu te eten krijgt en waar de wierook op tafel staat te branden.

Dat is natuurlijk een beetje flauw, want elke restaurant maakt de gerechten waar ze in geloven en achterstaan, en als je op restaurant gaat is eigenlijk maar één ding echt belangrijk, en dat is dat je er lekker kunt eten. En geloof me: in CIRCUS in Antwerpen, een nieuw “vegetarisch, vegan en glutenvrij” restaurant, eet je echt heel lekker in een gezellig kader dat niks met al die geitenwollen sokken cliché’s te maken heeft.

Inge en Lien, de eigenaressen, zijn twee gepassioneerde en superlieve madammen die keihard geloven dat vegan en glutenvrij eten gezond en ook ècht lekker kan zijn. Ze hebben dit nieuwe restaurant CIRCUS dit jaar, in volle coronatijd dus, in Antwerpen op het Zuid geopend. Je kunt er ontbijten, lekker licht lunchen en dineren.

 

 

Inge en Lien brengen een heerlijke biologische keuken geïnspireerd door het aanbod van het veld en lokaal gepassioneerde producenten. Ze gaan voor no-waste ook. Alles wat ze inkopen wordt ook verwerkt. De dames zeggen ook dat ze blij worden van kraakverse groenten en hun ontelbare mogelijkheden in de keuken. En dat proef je. De veggie en vegan gerechten die wij er aten waren gewoon af, en ook het dessert, vrij van geraffineerde suikers, was heel lekker.

Echt een aanrader voor mensen die houden van vegetarische en vegan keuken, of die gluten intolerant zijn. Maar veel belangrijker: een tof alternatief voor iedereen. Het hoeft immers niet altijd vlees en vis te zijn. Het is fijn om eens enkel voor groentjes te gaan, zeker wanneer het zo lekker is als in CIRCUS.