Misschien ben jij iemand die, net als ik, altijd een beetje zijn of haar reserves had bij restaurants die zich “vegetarisch, vegan en/of glutenvrij” noemen. Geef toe: veel mensen hebben nog altijd een pak vooroordelen bij dat soort restaurants en denken dan nog altijd een beetje aan geitenwollen sokken restaurants waar je enkel sla met gebakken tofu te eten krijgt en waar de wierook op tafel staat te branden.
Dat is natuurlijk een beetje flauw, want elke restaurant maakt de gerechten waar ze in geloven en achterstaan, en als je op restaurant gaat is eigenlijk maar één ding echt belangrijk, en dat is dat je er lekker kunt eten. En geloof me: in CIRCUS in Antwerpen, een nieuw “vegetarisch, vegan en glutenvrij” restaurant, eet je echt heel lekker in een gezellig kader dat niks met al die geitenwollen sokken cliché’s te maken heeft.
Inge en Lien, de eigenaressen, zijn twee gepassioneerde en superlieve madammen die keihard geloven dat vegan en glutenvrij eten gezond en ook ècht lekker kan zijn. Ze hebben dit nieuwe restaurant CIRCUS dit jaar, in volle coronatijd dus, in Antwerpen op het Zuid geopend. Je kunt er ontbijten, lekker licht lunchen en dineren.
Inge en Lien brengen een heerlijke biologische keuken geïnspireerd door het aanbod van het veld en lokaal gepassioneerde producenten. Ze gaan voor no-waste ook. Alles wat ze inkopen wordt ook verwerkt. De dames zeggen ook dat ze blij worden van kraakverse groenten en hun ontelbare mogelijkheden in de keuken. En dat proef je. De veggie en vegan gerechten die wij er aten waren gewoon af, en ook het dessert, vrij van geraffineerde suikers, was heel lekker.
Echt een aanrader voor mensen die houden van vegetarische en vegan keuken, of die gluten intolerant zijn. Maar veel belangrijker: een tof alternatief voor iedereen. Het hoeft immers niet altijd vlees en vis te zijn. Het is fijn om eens enkel voor groentjes te gaan, zeker wanneer het zo lekker is als in CIRCUS.
Als je houdt van kip aan het spit dan is dit de ultieme plek om jezelf eens goed te laten verwennen, want dit is een prachtige rotisserie waar ze heerlijke coquelets serveren: kleine kippetjes die supersappig zijn met een knapperig velletje … Lees meer
Als we op reis zijn kijk ik toch altijd even of er geen topper uit de “50 best restaurants” in de stad waar we verblijven te boeken valt. In Mumbai was dat niet anders … Lees meer
Vorige vrijdag gingen we naar Amsterdam met een heel specifieke reden: we gingen naar De Laatste Ronde, de allerlaatste theatershow van cabaretier Youp van ‘t Hek, in het legendarische theater Carré … Lees meer
Jarenlang waren wij grote fan van Hoja Santa in Barcelona, een gastronomisch Mexicaans restaurant in de stal van Albert Adria. In hetzelfde pand zat het speelsere goedkopere zusterrestaurant Niño Viejo waar je heerlijke taco’s kon eten … Lees meer
Minder dan een jaar geleden ging er een nieuw restaurant open in Barcelona. In het chique 5-sterren Palace Hotel (de vroegere Ritz), waar vroeger sterrenrestaurant Caelis nog zat, ging het nieuwe “Amar” open … Lees meer
Toen ik gevraagd werd om op 21 juli te gaan DJ’n voor een paar honderd Belgen in Tenerife had ik er meteen zin in. Ik was nog nooit op “het eiland van de eeuwige lente” geweest en dus vond ik het een mooie aanleiding om daar eens verandering in te brengen … Lees meer
Drie jaar geleden, tijdens de eerste covid-zomer reed ik helemaal alleen met de auto naar Spanje, om enkele spullen op te halen die naar ons nieuwe huis moesten komen, enkele schilderijen, een beeld, een tafeltje en vier stoelen voor op ons terras … Lees meer
Covid was een ramp voor de culinaire wereld. Overal, maar zeker in mijn geliefde Barcelona. De zieltogende horeca werd er veel minder gesteund dan bij ons in België en een paar prachtige restaurants gingen kopje onder … Lees meer