Prachtig vegan restaurant: Humus × Hortense
Restaurant

Prachtig vegan restaurant: Humus × Hortense

De titel van dit artikel maakt eigenlijk meteen al duidelijk wat ik van het hippe vegetarische restaurant humus x hortense in Brussel vind: het is voor mij wellicht dè ontdekking van het jaar. Nu heb ik de voorbije maanden op nog een paar zalige plekken gedineerd, maar dit restaurant spant werkelijk de kroon. Het is er verrassend lekker, en mijn super goede gevoel heeft wellicht ook te maken met het feit dat dit een plant-based restaurant is, en dat vind ik eigenlijk wel spannend. Ik heb het al vaker gezegd, ik ben en blijf een vis- en vleeseter, maar ik vind het ook erg boeiend wanneer chefs creatief aan de slag gaan met enkel groenten. En zeker als ze dat op zo’n hoog culinair niveau doen als Chef Nicolas Decloedt.

Decloedt leerde het vak in de beste restaurants van Europa (Mugaritz, In de Wulf, Bon Bon). Zijn liefde voor de Belgische culinaire traditie koppelt hij aan duurzame keuzes, botanisch onderzoek en wildpluk. Samen met botanist-wild farmer Dries Delanote en voedingswetenschapper  Maxime Willems onderzoekt hij met zijn keukenteam voortdurend de smaakvolle eigenschappen van alle mogelijke groenten. Decloedt houdt van fermentatietechnieken, wat heerlijke gerechten en drankjes oplevert. En super belangrijk: hij gaat voor duurzame zero-waste principes. Hij probeert dus werkelijk om niks verloren te laten gaan in de keuken, en aan de slag te gaan met echt alle onderdelen van de groenten en planten die hij gebruikt in de keuken. Knap hoor.

We aten werkelijk een fantastisch smaakvol menu. En geloof het of niet, we zijn zelfs eens voor de aangepaste niet-alcoholische dranken gegaan. Die waren zooooo lekker, niet normaal. Alleen bij het hoofdgerecht hebben we een glaasje wijn gevraagd, omdat ik stiekem toch een beetje jaloers was op de mooie vaak natuurlijke wijnen die aan de tafels naast ons geschonken werden.

Hoe dan ook: dit is een topplek om te gaan lunchen of dineren. Niet voor niets kwam humus x hortense twee weken geleden nog op de schitterende 8ste plaats terecht in de top10 van de beste groenterestaurants ter wereld. En kijk maar uit, want voor mij was ons diner minstens één en wie weet zelfs twee Michelinsterren waard. Een absolute aanrader dus!

Prachtig vegan restaurant: Humus × Hortense
Prachtig vegan restaurant: Humus × Hortense

CORN – consommé

Prachtig vegan restaurant: Humus × Hortense

TOMATOES – red basil

Prachtig vegan restaurant: Humus × Hortense

ZUCCHINI – marigold

Prachtig vegan restaurant: Humus × Hortense

AUBERGINE – white miso

Prachtig vegan restaurant: Humus × Hortense

POINTED CABBAGE – vin jaune

Prachtig vegan restaurant: Humus × Hortense

RASPBERRY – red bell pepper

Prachtig vegan restaurant: Humus × Hortense

TARTELETTE – white current

Prachtig vegan restaurant: Humus × Hortense
Prachtig vegan restaurant: Humus × Hortense
Prachtig vegan restaurant: Humus × Hortense
Prachtig vegan restaurant: Humus × Hortense

Restaurants die je waarschijnlijk ook leuk vindt

Assador Etxebarri Spanje Would Be Chef Sven Ornelis3

Is dit terecht het tweede beste restaurant ter wereld: Asador Etxebarri?

Ik zal maar met de deur in huis vallen: dit is misschien wel het allermoeilijkste verslag van een restaurantbezoek ooit op deze blog. Het heeft dan ook lang geduurd voor ik het helemaal heb uitgeschreven … Lees meer

IMG_6154 2

Vetro Mumbai: Italiaanse keuken met een twist in het bijzondere India

Op onze reis door India in het voorjaar van 2024 verbleven we enkele nachten in het prachtige Oberoi hotel. We probeerden daar enkele restaurants uit, en die waren uitstekend, net als de openlucht bar waar je heerlijke cocktails kan drinken, of prima wijn, uit India en de rest van de wereld … Lees meer

Mumbai Bombay India Would Be Chef Sven Ornelis13

Ziya Mumbai: verfijnde Indische keuken in de Oberoi in Mumbai

Onze reis naar India in het voorjaar van 2024 was er eentje om nooit te vergeten. India heeft werkelijk mijn hart gestolen. Een prachtig land met een indrukwekkende cultuur die telkens stevig binnenkomt maar ook enorm charmeert en fascineert … Lees meer

IMG_6754

Chez Coco voor de lekkerste kipjes

Als je houdt van kip aan het spit dan is dit de ultieme plek om jezelf eens goed te laten verwennen, want dit is een prachtige rotisserie waar ze heerlijke coquelets serveren: kleine kippetjes die supersappig zijn met een knapperig velletje … Lees meer

Masque India Mumbai Sven Ornelis Would Be Chef6

Hiervoor reis je naar Mumbai: Masque Restaurant

Als we op reis zijn kijk ik toch altijd even of er geen topper uit de “50 best restaurants” in de stad waar we verblijven te boeken valt. In Mumbai was dat niet anders … Lees meer

De Juwelier Amsterdam Sven Ornelis Would Be Chef3

De Juwelier: Franse keuken in Amsterdam

Vorige vrijdag gingen we naar Amsterdam met een heel specifieke reden: we gingen naar De Laatste Ronde, de allerlaatste theatershow van cabaretier Youp van ’t Hek, in het legendarische theater Carré … Lees meer

Taco Mendez

De spannendste pop-up in Barcelona: Taco Mendez

Jarenlang waren wij grote fan van Hoja Santa in Barcelona, een gastronomisch Mexicaans restaurant in de stal van Albert Adria. In hetzelfde pand zat het speelsere goedkopere zusterrestaurant Niño Viejo waar je heerlijke taco’s kon eten … Lees meer

Dit nieuwe restaurant in Barcelona is thé place to be!

Dit nieuwe restaurant in Barcelona is thé place to be!

Minder dan een jaar geleden ging er een nieuw restaurant open in Barcelona. In het chique 5-sterren Palace Hotel (de vroegere Ritz), waar vroeger sterrenrestaurant Caelis nog zat, ging het nieuwe “Amar” open … Lees meer