Disfrutar is een geweldig klinkende naam in de culinaire wereld. In amper een paar jaar tijd maar liefst 2 Michelin sterren binnen gehaald. En bovenal: in een mum van tijd terecht gekomen in de allerhoogste regionen van de “50 Best”, de lijst met de beste restaurants van de wereld. Daar staat dit spectaculaire restaurant op de 9de plaats. Indrukwekkend.
Eerlijk is eerlijk: de eerste keer dat ik er was vond ik het niet zo indrukwekkend. Ik vond het wat te ver gezocht allemaal en de gerechten waren ook niet allemaal mijn smaak. Maar dat was inmiddels 3 jaar geleden of zo, dus ik vond wel dat ik Disfrutar een tweede kans moest geven. Vooral omdat het restaurant op slechts een paar honderd meter van onze flat gevestigd is. Dus deze week gingen we nog eens terug.
Eén woord voor de ervaring deze week: wow. Wow omdat het eten en de ontvangst fantastisch waren. Wow ook voor het verschil met vorige keer. Nu doen ze tegenwoordig iets heel slims in het restaurant. Je moet kiezen uit enkele menu’s, en ze vragen je niet alleen of je bepaalde allergieën hebt, maar ook of er dingen zijn die je niet lust. En dan zeg ik meestal “ik eet alles”.
Maar de maître somde expliciet een lijstje op met dingen die mensen misschien niet zo lekker vinden zoals “oesters, koriander, truffel te pikante, of bittere smaken…” Hoe attent. Want inderdaad, ik ben niet zo gek op bittere smaken en dat zei ik dan ook. En wellicht ging het daar vorige keer voor een stuk mis, herinnerde ik mij plots. Toen werden nogal wat bittere gerechten geserveerd. Die werden nu dus vakkundig vermeden in mijn menu. Clever. Aangenaam. Echt alles doen om de klant een goed gevoel te geven: mooi is dat.
Het hele menu was verrassend en creatief, maar ook gewoon erg lekker. Zo zat er een reeks gerechtjes in waarin parmesan de hoofdrol speelde, en die waren geniaal. Maar ook alle andere gerechten klopten voor mij volledig. Geen twijfel mogelijk: dit is een wereldtopper die je moet proberen te bezoeken; en dat moet nog wel lukken ook. Waar je bijna niet binnen geraakt bij Tickets van Albert Adria, lukt dat bij Disfrutar af en toe nog wel. Zeker eens doen!!
Americano
Disfrutar’s gilda niguiri
Instant smoked homemade cider
Idiazabal cheese Mille-feuille
Vodka / Truffle
Panchino / filled with beluga caviar
Crispy seaweed ravioli
Pesto polvoron
Parmesan crunchy
Multispherical pesto with pistachios and eel
Flour-free “Coca-Pizza”
Carbonara egg with mushrooms and truffle
Crispy mango and shrimp
Shrimp consomé
Lobster with chili sauce, mango and quail egg
Squab with kimchi sauce and salmon eggs
Squab and foie gras bonbon
Rib steak with piquillo peppers
Hoisin cucumber
Black sesame cornet
“Tarta al whisky” 2019
Fossil with cocoa pulp
Neen, het hoeven niet altijd gastronomische restaurants te zijn, ook niet als we op vakantie zijn. In Bangkok moet je ook de rooftops een kans geven. Het eten is er niet per se om hetzelfde niveau als de hallucinante hoogte waar je soms zit te dineren, maar er zijn uitzonderingen en Le Du Kaan is er een van … Lees meer
Bangkok is de stad met misschien wel de zaligste rooftops van de wereld. De stad met meer dan tien miljoen inwoners heeft veel hoogbouw, en op veel van die wolkenkrabbers zit een restaurant of café met schitterend uitzicht … Lees meer
Wat volgt, is een verslag van misschien wel het zotste etentje ooit. We slaagden erin om twee plaatsen te bemachtigen aan de guesttable van Gaggan Anand … Lees meer
Een paar maanden geleden, in november 2024 gebeurde iets historisch. Voor het eerst in de geschiedenis kreeg een Thais restaurant een derde Michelinster … Lees meer
Ik kan je zeggen: als je ooit in Bangkok bent dan moet je alles op alles zetten om bij chef Pam te gaan eten. Ze is een absolute culinaire popster in de Aziatische culinaire wereld … Lees meer
Wanneer je na een paar drukke maanden op een vrijdagmiddag naar Bangkok vliegt, dan weet je dat je op zaterdag met een kleine jetlag en een beetje vermoeid aan de reis begint … Lees meer
Ik zal maar met de deur in huis vallen: dit is misschien wel het allermoeilijkste verslag van een restaurantbezoek ooit op deze blog. Het heeft dan ook lang geduurd voor ik het helemaal heb uitgeschreven … Lees meer
Op onze reis door India in het voorjaar van 2024 verbleven we enkele nachten in het prachtige Oberoi hotel. We probeerden daar enkele restaurants uit, en die waren uitstekend, net als de openlucht bar waar je heerlijke cocktails kan drinken, of prima wijn, uit India en de rest van de wereld … Lees meer