
Disfrutar: een absolute wereldtopper!!
Disfrutar is een geweldig klinkende naam in de culinaire wereld. In amper een paar jaar tijd maar liefst 2 Michelin sterren binnen gehaald. En bovenal: in een mum van tijd terecht gekomen in de allerhoogste regionen van de “50 Best”, de lijst met de beste restaurants van de wereld. Daar staat dit spectaculaire restaurant op de 9de plaats. Indrukwekkend.
Eerlijk is eerlijk: de eerste keer dat ik er was vond ik het niet zo indrukwekkend. Ik vond het wat te ver gezocht allemaal en de gerechten waren ook niet allemaal mijn smaak. Maar dat was inmiddels 3 jaar geleden of zo, dus ik vond wel dat ik Disfrutar een tweede kans moest geven. Vooral omdat het restaurant op slechts een paar honderd meter van onze flat gevestigd is. Dus deze week gingen we nog eens terug.
Eén woord voor de ervaring deze week: wow. Wow omdat het eten en de ontvangst fantastisch waren. Wow ook voor het verschil met vorige keer. Nu doen ze tegenwoordig iets heel slims in het restaurant. Je moet kiezen uit enkele menu’s, en ze vragen je niet alleen of je bepaalde allergieën hebt, maar ook of er dingen zijn die je niet lust. En dan zeg ik meestal “ik eet alles”.
Maar de maître somde expliciet een lijstje op met dingen die mensen misschien niet zo lekker vinden zoals “oesters, koriander, truffel te pikante, of bittere smaken…” Hoe attent. Want inderdaad, ik ben niet zo gek op bittere smaken en dat zei ik dan ook. En wellicht ging het daar vorige keer voor een stuk mis, herinnerde ik mij plots. Toen werden nogal wat bittere gerechten geserveerd. Die werden nu dus vakkundig vermeden in mijn menu. Clever. Aangenaam. Echt alles doen om de klant een goed gevoel te geven: mooi is dat.
Het hele menu was verrassend en creatief, maar ook gewoon erg lekker. Zo zat er een reeks gerechtjes in waarin parmesan de hoofdrol speelde, en die waren geniaal. Maar ook alle andere gerechten klopten voor mij volledig. Geen twijfel mogelijk: dit is een wereldtopper die je moet proberen te bezoeken; en dat moet nog wel lukken ook. Waar je bijna niet binnen geraakt bij Tickets van Albert Adria, lukt dat bij Disfrutar af en toe nog wel. Zeker eens doen!!
Americano
Disfrutar’s gilda niguiri
Instant smoked homemade cider
Idiazabal cheese Mille-feuille
Vodka / Truffle
Panchino / filled with beluga caviar
Crispy seaweed ravioli
Pesto polvoron
Parmesan crunchy
Multispherical pesto with pistachios and eel
Flour-free “Coca-Pizza”
Carbonara egg with mushrooms and truffle
Crispy mango and shrimp
Shrimp consomé
Lobster with chili sauce, mango and quail egg
Squab with kimchi sauce and salmon eggs
Squab and foie gras bonbon
Rib steak with piquillo peppers
Hoisin cucumber
Black sesame cornet
“Tarta al whisky” 2019
Fossil with cocoa pulp
Reacties