Disfrutar: een absolute wereldtopper!!

Disfrutar is een geweldig klinkende naam in de culinaire wereld. In amper een paar jaar tijd maar liefst 2 Michelin sterren binnen gehaald. En bovenal: in een mum van tijd terecht gekomen in de allerhoogste regionen van de “50 Best”, de lijst met de beste restaurants van de wereld. Daar staat dit spectaculaire restaurant op de 9de plaats. Indrukwekkend.

Eerlijk is eerlijk: de eerste keer dat ik er was vond ik het niet zo indrukwekkend. Ik vond het wat te ver gezocht allemaal en de gerechten waren ook niet allemaal mijn smaak. Maar dat was inmiddels 3 jaar geleden of zo, dus ik vond wel dat ik Disfrutar een tweede kans moest geven. Vooral omdat het restaurant op slechts een paar honderd meter van onze flat gevestigd is. Dus deze week gingen we nog eens terug.

Eén woord voor de ervaring deze week: wow. Wow omdat het eten en de ontvangst fantastisch waren. Wow ook voor het verschil met vorige keer. Nu doen ze tegenwoordig iets heel slims in het restaurant. Je moet kiezen uit enkele menu’s, en ze vragen je niet alleen of je bepaalde allergieën hebt, maar ook of er dingen zijn die je niet lust. En dan zeg ik meestal “ik eet alles”.

Maar de maître somde expliciet een lijstje op met dingen die mensen misschien niet zo lekker vinden zoals “oesters, koriander, truffel te pikante, of bittere smaken…” Hoe attent. Want inderdaad, ik ben niet zo gek op bittere smaken en dat zei ik dan ook. En wellicht ging het daar vorige keer voor een stuk mis, herinnerde ik mij plots. Toen werden nogal wat bittere gerechten geserveerd. Die werden nu dus vakkundig vermeden in mijn menu. Clever. Aangenaam. Echt alles doen om de klant een goed gevoel te geven: mooi is dat.

Het hele menu was verrassend en creatief, maar ook gewoon erg lekker. Zo zat er een reeks gerechtjes in waarin parmesan de hoofdrol speelde, en die waren geniaal. Maar ook alle andere gerechten klopten voor mij volledig. Geen twijfel mogelijk: dit is een wereldtopper die je moet proberen te bezoeken; en dat moet nog wel lukken ook. Waar je bijna niet binnen geraakt bij Tickets van Albert Adria, lukt dat bij Disfrutar af en toe nog wel. Zeker eens doen!!

 

 

Americano

 

Disfrutar’s gilda niguiri

Instant smoked homemade cider

Idiazabal cheese Mille-feuille

Vodka / Truffle

Panchino / filled with beluga caviar

Crispy seaweed ravioli

Pesto polvoron

Parmesan crunchy

Multispherical pesto with pistachios and eel

Flour-free “Coca-Pizza”

Carbonara egg with mushrooms and truffle

Crispy mango and shrimp

Shrimp consomé

Lobster with chili sauce, mango and quail egg

Squab with kimchi sauce and salmon eggs

Squab and foie gras bonbon

Rib steak with piquillo peppers

Hoisin cucumber

Black sesame cornet

“Tarta al whisky” 2019

Fossil with cocoa pulp