Disfrutar: een absolute wereldtopper!!
Restaurant

Disfrutar: een absolute wereldtopper!!

Disfrutar is een geweldig klinkende naam in de culinaire wereld. In amper een paar jaar tijd maar liefst 2 Michelin sterren binnen gehaald. En bovenal: in een mum van tijd terecht gekomen in de allerhoogste regionen van de “50 Best”, de lijst met de beste restaurants van de wereld. Daar staat dit spectaculaire restaurant op de 9de plaats. Indrukwekkend.

Eerlijk is eerlijk: de eerste keer dat ik er was vond ik het niet zo indrukwekkend. Ik vond het wat te ver gezocht allemaal en de gerechten waren ook niet allemaal mijn smaak. Maar dat was inmiddels 3 jaar geleden of zo, dus ik vond wel dat ik Disfrutar een tweede kans moest geven. Vooral omdat het restaurant op slechts een paar honderd meter van onze flat gevestigd is. Dus deze week gingen we nog eens terug.

Eén woord voor de ervaring deze week: wow. Wow omdat het eten en de ontvangst fantastisch waren. Wow ook voor het verschil met vorige keer. Nu doen ze tegenwoordig iets heel slims in het restaurant. Je moet kiezen uit enkele menu’s, en ze vragen je niet alleen of je bepaalde allergieën hebt, maar ook of er dingen zijn die je niet lust. En dan zeg ik meestal “ik eet alles”.

Maar de maître somde expliciet een lijstje op met dingen die mensen misschien niet zo lekker vinden zoals “oesters, koriander, truffel te pikante, of bittere smaken…” Hoe attent. Want inderdaad, ik ben niet zo gek op bittere smaken en dat zei ik dan ook. En wellicht ging het daar vorige keer voor een stuk mis, herinnerde ik mij plots. Toen werden nogal wat bittere gerechten geserveerd. Die werden nu dus vakkundig vermeden in mijn menu. Clever. Aangenaam. Echt alles doen om de klant een goed gevoel te geven: mooi is dat.

Het hele menu was verrassend en creatief, maar ook gewoon erg lekker. Zo zat er een reeks gerechtjes in waarin parmesan de hoofdrol speelde, en die waren geniaal. Maar ook alle andere gerechten klopten voor mij volledig. Geen twijfel mogelijk: dit is een wereldtopper die je moet proberen te bezoeken; en dat moet nog wel lukken ook. Waar je bijna niet binnen geraakt bij Tickets van Albert Adria, lukt dat bij Disfrutar af en toe nog wel. Zeker eens doen!!

Disfrutar: een absolute wereldtopper!!
Disfrutar: een absolute wereldtopper!!
Disfrutar: een absolute wereldtopper!!

Americano

Disfrutar: een absolute wereldtopper!!

Disfrutar’s gilda niguiri

Disfrutar: een absolute wereldtopper!!

Instant smoked homemade cider

Disfrutar: een absolute wereldtopper!!
Disfrutar: een absolute wereldtopper!!

Idiazabal cheese Mille-feuille

Disfrutar: een absolute wereldtopper!!

Vodka / Truffle

Disfrutar: een absolute wereldtopper!!

Panchino / filled with beluga caviar

Disfrutar: een absolute wereldtopper!!
Disfrutar: een absolute wereldtopper!!

Crispy seaweed ravioli

Disfrutar: een absolute wereldtopper!!

Pesto polvoron

Disfrutar: een absolute wereldtopper!!

Parmesan crunchy

Disfrutar: een absolute wereldtopper!!

Multispherical pesto with pistachios and eel

Disfrutar: een absolute wereldtopper!!

Flour-free “Coca-Pizza”

Disfrutar: een absolute wereldtopper!!

Carbonara egg with mushrooms and truffle

Disfrutar: een absolute wereldtopper!!

Crispy mango and shrimp

Disfrutar: een absolute wereldtopper!!

Shrimp consomé

Disfrutar: een absolute wereldtopper!!

Lobster with chili sauce, mango and quail egg

Disfrutar: een absolute wereldtopper!!

Squab with kimchi sauce and salmon eggs

Disfrutar: een absolute wereldtopper!!

Squab and foie gras bonbon

Disfrutar: een absolute wereldtopper!!

Rib steak with piquillo peppers

Disfrutar: een absolute wereldtopper!!

Hoisin cucumber

Disfrutar: een absolute wereldtopper!!

Black sesame cornet

Disfrutar: een absolute wereldtopper!!

“Tarta al whisky” 2019

Disfrutar: een absolute wereldtopper!!

Fossil with cocoa pulp

Disfrutar: een absolute wereldtopper!!

Restaurants die je waarschijnlijk ook leuk vindt

Assador Etxebarri Spanje Would Be Chef Sven Ornelis3

Is dit terecht het tweede beste restaurant ter wereld: Asador Etxebarri?

Ik zal maar met de deur in huis vallen: dit is misschien wel het allermoeilijkste verslag van een restaurantbezoek ooit op deze blog. Het heeft dan ook lang geduurd voor ik het helemaal heb uitgeschreven … Lees meer

IMG_6154 2

Vetro Mumbai: Italiaanse keuken met een twist in het bijzondere India

Op onze reis door India in het voorjaar van 2024 verbleven we enkele nachten in het prachtige Oberoi hotel. We probeerden daar enkele restaurants uit, en die waren uitstekend, net als de openlucht bar waar je heerlijke cocktails kan drinken, of prima wijn, uit India en de rest van de wereld … Lees meer

Mumbai Bombay India Would Be Chef Sven Ornelis13

Ziya Mumbai: verfijnde Indische keuken in de Oberoi in Mumbai

Onze reis naar India in het voorjaar van 2024 was er eentje om nooit te vergeten. India heeft werkelijk mijn hart gestolen. Een prachtig land met een indrukwekkende cultuur die telkens stevig binnenkomt maar ook enorm charmeert en fascineert … Lees meer

IMG_6754

Chez Coco voor de lekkerste kipjes

Als je houdt van kip aan het spit dan is dit de ultieme plek om jezelf eens goed te laten verwennen, want dit is een prachtige rotisserie waar ze heerlijke coquelets serveren: kleine kippetjes die supersappig zijn met een knapperig velletje … Lees meer

Masque India Mumbai Sven Ornelis Would Be Chef6

Hiervoor reis je naar Mumbai: Masque Restaurant

Als we op reis zijn kijk ik toch altijd even of er geen topper uit de “50 best restaurants” in de stad waar we verblijven te boeken valt. In Mumbai was dat niet anders … Lees meer

De Juwelier Amsterdam Sven Ornelis Would Be Chef3

De Juwelier: Franse keuken in Amsterdam

Vorige vrijdag gingen we naar Amsterdam met een heel specifieke reden: we gingen naar De Laatste Ronde, de allerlaatste theatershow van cabaretier Youp van ’t Hek, in het legendarische theater Carré … Lees meer

Taco Mendez

De spannendste pop-up in Barcelona: Taco Mendez

Jarenlang waren wij grote fan van Hoja Santa in Barcelona, een gastronomisch Mexicaans restaurant in de stal van Albert Adria. In hetzelfde pand zat het speelsere goedkopere zusterrestaurant Niño Viejo waar je heerlijke taco’s kon eten … Lees meer

Dit nieuwe restaurant in Barcelona is thé place to be!

Dit nieuwe restaurant in Barcelona is thé place to be!

Minder dan een jaar geleden ging er een nieuw restaurant open in Barcelona. In het chique 5-sterren Palace Hotel (de vroegere Ritz), waar vroeger sterrenrestaurant Caelis nog zat, ging het nieuwe “Amar” open … Lees meer