EEN VERBORGEN PARADIJS: LA TORRE DEL VISCO
Restaurant

Een verborgen paradijs: la torre del visco

Een reisje midden in de reis. Daar heb ik de voorbije twee dagen en drie nachten intens van kunnen genieten. De laatste jaren breng ik al mijn vakanties door in Barcelona, de zalige stad, waar ik sinds 2013 een flatje heb. De stad heeft alles (zee, bergen, lekker eten en drinken en cultuur) en ik ben er dan ook compleet gelukkig, maar langzaamaan vind ik het wel weer eens leuk om over andere tripjes te fantaseren.

Daarom was het extra spannend en plezierig om er nu midden in mijn grote vakantie even drie dagen op uit te trekken. Bestemming: Torre Del Visco, een prachtige toren uit de 15de eeuw, waar later beetje bij beetje gebouwen zijn bij opgetrokken, en waar zo’n 22 jaar geleden een prachtig hotel van werd gemaakt door de Britse eigenares.

EEN VERBORGEN PARADIJS: LA TORRE DEL VISCO
EEN VERBORGEN PARADIJS: LA TORRE DEL VISCO

Het schitterende hotel (dat deel uitmaakt van de Relais Et Chateaux-groep) ligt werkelijk in the middle of nowhere in Teruel, Aragon, zo’n 250 kilometer rijden van Barcelona. Er liggen geen snelwegen in de buurt, en het laatste stukje van de weg (zo’n 5 kilometer) moet je zelfs over een hobbelig privéwegje van het hotel door de bergen rijden. Het maakt de ervaring enkel indrukwekkender.

De kamers zijn ouderwets degelijk ingericht. Mooi en ruim, maar heel klassiek, met authentieke Spaanse elementen. De meeste tijd breng je echter buiten door, in de vele prachtige tuinen, waar overal banken en ligstoelen en tafeltjes staan. Van overal heb je een schitterend zicht op de bergen, en in de verste verte zie je geen enkel ander huis (het hotel bezit zelf meer dan 80 hectare grond).

Gisteren hebben we een grote wandeling gemaakt, van zo’n 20 kilometer, naar het dichtst bijzijnde middeleeuwse dorpje, Fuentespalda, en onderweg, urenlang in de prachtige bergen, zijn we geen enkele andere mens tegen gekomen.

Wat dit hotel ook zo mooi maakt, is het heerlijke, eenvoudige, maar smakelijke eten. Het luxueuze ontbijt wordt ’s ochtends geserveerd op een grote houten tafel in de keuken. ’s Middags kun je licht lunchen in de tuin, of op één van de terrassen, en ’s avonds kun je er een heerlijke 5 of 6-gangendiner eten onder een stralende sterrenhemel, of zoals gisterenavond, terwijl in de verte donder en bliksem een klank- en lichstpel voor ons opvoerden boven de verste bergen.

EEN VERBORGEN PARADIJS: LA TORRE DEL VISCO

Maandag kregen we eerst een warme terrine van ossenstaart met gesauteerde courgettes. Gevolgd door een ajo blanco (een koude soep van amandel en zachte groene look). Daarna kwam tarbot met een heerlijke velouté. Vervolgens het ontbeende kippetje met groenten uit eigen tuin. Als dessert konden we kiezen tussen tarte tatin van vijgen of een kaasbordje uit de streek. We hebben een portie van beide gevraagd en gedeeld.

Gisterenavond begonnen we met een slaatje met huisgerookte zalm. Vervolgens ratatouille met een licht gepocheerd eitje. Daarna zeebaars met een saus van geroookte look en rode kool van op de grill. Het vlees gerecht hebben we deze keer overgeslaan. En als dessert was er een heerlijke mousse van aalbeien, of alweer een kaasbordje. Met andere kazen dan de dag voordien overigens. Bij al dat lekkers wordt heerlijk brood geserveerd dat ter plekke wordt gebakken.

Wat misschien nog het indrukwekkendste is, is de wijnkaart, en vooral de prijzen van de wijnen. Een fles Ruinart Blanc de Blanc kun je hier op de kaart vinden voor 60 euro. Alion 2012 van Vega Sicilia, een wijn die bij ons op restaurant 150 euro kost open je hier voor 69 euro. Indrukwekkend. En dan spreek ik over de duurdere wijnen, want er staan massa’s heerlijke topwijnen op de kaart vanaf 19 euro voor een fles. En dat op zo’n toplocatie, in een prachtig hotel van de befaamde Relais Et Chateaux-groep. Als je ooit in het midden van Spanje een plekje zoekt om heerlijk uit te rusten: kom eens naar Torre Del Visco!

EEN VERBORGEN PARADIJS: LA TORRE DEL VISCO
EEN VERBORGEN PARADIJS: LA TORRE DEL VISCO

Restaurants die je waarschijnlijk ook leuk vindt

IMG_6154 2

Vetro Mumbai: Italiaanse keuken met een twist in het bijzondere India

Op onze reis door India in het voorjaar van 2024 verbleven we enkele nachten in het prachtige Oberoi hotel. We probeerden daar enkele restaurants uit, en die waren uitstekend, net als de openlucht bar waar je heerlijke cocktails kan drinken, of prima wijn, uit India en de rest van de wereld … Lees meer

Mumbai Bombay India Would Be Chef Sven Ornelis13

Ziya Mumbai: verfijnde Indische keuken in de Oberoi in Mumbai

Onze reis naar India in het voorjaar van 2024 was er eentje om nooit te vergeten. India heeft werkelijk mijn hart gestolen. Een prachtig land met een indrukwekkende cultuur die telkens stevig binnenkomt maar ook enorm charmeert en fascineert … Lees meer

IMG_6754

Chez Coco voor de lekkerste kipjes

Als je houdt van kip aan het spit dan is dit de ultieme plek om jezelf eens goed te laten verwennen, want dit is een prachtige rotisserie waar ze heerlijke coquelets serveren: kleine kippetjes die supersappig zijn met een knapperig velletje … Lees meer

Masque India Mumbai Sven Ornelis Would Be Chef6

Hiervoor reis je naar Mumbai: Masque Restaurant

Als we op reis zijn kijk ik toch altijd even of er geen topper uit de “50 best restaurants” in de stad waar we verblijven te boeken valt. In Mumbai was dat niet anders … Lees meer

De Juwelier Amsterdam Sven Ornelis Would Be Chef3

De Juwelier: Franse keuken in Amsterdam

Vorige vrijdag gingen we naar Amsterdam met een heel specifieke reden: we gingen naar De Laatste Ronde, de allerlaatste theatershow van cabaretier Youp van ‘t Hek, in het legendarische theater Carré … Lees meer

Taco Mendez

De spannendste pop-up in Barcelona: Taco Mendez

Jarenlang waren wij grote fan van Hoja Santa in Barcelona, een gastronomisch Mexicaans restaurant in de stal van Albert Adria. In hetzelfde pand zat het speelsere goedkopere zusterrestaurant Niño Viejo waar je heerlijke taco’s kon eten … Lees meer

Dit nieuwe restaurant in Barcelona is thé place to be!

Dit nieuwe restaurant in Barcelona is thé place to be!

Minder dan een jaar geleden ging er een nieuw restaurant open in Barcelona. In het chique 5-sterren Palace Hotel (de vroegere Ritz), waar vroeger sterrenrestaurant Caelis nog zat, ging het nieuwe “Amar” open … Lees meer

Topgastronomie in Tenerife: M.B.

Topgastronomie in Tenerife: M.B.

Toen ik gevraagd werd om op 21 juli te gaan DJ’n voor een paar honderd Belgen in Tenerife had ik er meteen zin in. Ik was nog nooit op “het eiland van de eeuwige lente” geweest en dus vond ik het een mooie aanleiding om daar eens verandering in te brengen … Lees meer