Het moet niet altijd haute gastronomie zijn. Een goede frituur is even waardevol als een goed sterrenrestaurant. Gewoon de beste proberen te zijn in de competitie waarin je speelt is waar het echt om draait. Daarom durf ik ook graag deze uitstekende pitatent aan te bevelen op mijn foodblog
Finjan is een instituut in Antwerpen en ver daar buiten. Onder het motto ‘meer dan een pita’ serveert Finjan Midden-Oosterse specialiteiten. Verwacht je dus niet aan een standaard pitazaak maar aan een pita place met net dat tikkeltje meer.
Finjan serveert wel degelijk de lekkerste pita’s van’t stad maar ook tal van grill en vegetarische specialiteiten. Voorgerechten kies je uit o.a. halloumi vingers, falafel, vegetarische loempia’s, tzaziki met pita zaatar of een schotel Babaganoush.
Bij de hoofdgerechten kies je voor ofwel een klassieke pita vergezeld van een schotel met heerlijk huisgemaakte sausjes of ga je voor grilspecialiteiten met shoarma varken, kip of gemarineerde kalkoen. Toe aan een salade? Keuze genoeg uit o.a. Griekse salade, sabich, fattoush of smakelijke tabouleh.
Finjan begon als een familiezaak in 1994. En die familiale sfeer is er met de open keuken nog altijd gebleven. Finjan staat garant voor kwaliteit en authenticiteit. Alle producten worden huisgemaakt. Het restaurant kreeg zelfs een vermelding in de Gault-Millau gids! Extra triggers nodig? Finjan is élke dag open, heeft wifi & een terras.
Vorige vrijdag gingen we naar Amsterdam met een heel specifieke reden: we gingen naar De Laatste Ronde, de allerlaatste theatershow van cabaretier Youp van ‘t Hek, in het legendarische theater Carré … Lees meer
Jarenlang waren wij grote fan van Hoja Santa in Barcelona, een gastronomisch Mexicaans restaurant in de stal van Albert Adria. In hetzelfde pand zat het speelsere goedkopere zusterrestaurant Niño Viejo waar je heerlijke taco’s kon eten … Lees meer
Minder dan een jaar geleden ging er een nieuw restaurant open in Barcelona. In het chique 5-sterren Palace Hotel (de vroegere Ritz), waar vroeger sterrenrestaurant Caelis nog zat, ging het nieuwe “Amar” open … Lees meer
Toen ik gevraagd werd om op 21 juli te gaan DJ’n voor een paar honderd Belgen in Tenerife had ik er meteen zin in. Ik was nog nooit op “het eiland van de eeuwige lente” geweest en dus vond ik het een mooie aanleiding om daar eens verandering in te brengen … Lees meer
Drie jaar geleden, tijdens de eerste covid-zomer reed ik helemaal alleen met de auto naar Spanje, om enkele spullen op te halen die naar ons nieuwe huis moesten komen, enkele schilderijen, een beeld, een tafeltje en vier stoelen voor op ons terras … Lees meer
Covid was een ramp voor de culinaire wereld. Overal, maar zeker in mijn geliefde Barcelona. De zieltogende horeca werd er veel minder gesteund dan bij ons in België en een paar prachtige restaurants gingen kopje onder … Lees meer
Wout Bru is een geweldige chef. Daar bestaat geen discussie over. Ik heb de voorbije twintig jaar meer dan één keer fantastisch mogen eten aan verschillende van zijn tafels op verschillende locaties, en elke keer was het top … Lees meer
Save the best for last, zeggen ze altijd. Voor de laatste avond van onze vakantie in het zalige Zuid-Afrika hadden we nog geen restaurant geboekt. Ik wou eerst eens kijken of er een restaurant in ons hotel Delaire Graff zo lekker was dat we er een tweede keer zouden gaan eten, of misschien wilden we wel last minute een restaurantje boeken dat we op onze wandelingen in Stellenbosch waren tegengekomen … Lees meer