Finjan: de beste pita van het land?!

Het moet niet altijd haute gastronomie zijn. Een goede frituur is even waardevol als een goed sterrenrestaurant. Gewoon de beste proberen te zijn in de competitie waarin je speelt is waar het echt om draait. Daarom durf ik ook graag deze uitstekende pitatent aan te bevelen op mijn foodblog

Finjan is een instituut in Antwerpen en ver daar buiten. Onder het motto ‘meer dan een pita’ serveert Finjan Midden-Oosterse specialiteiten. Verwacht je dus niet aan een standaard pitazaak maar aan een pita place met net dat tikkeltje meer.

Finjan serveert wel degelijk de lekkerste pita’s van’t stad maar ook tal van grill en vegetarische specialiteiten. Voorgerechten kies je uit o.a. halloumi vingers, falafel, vegetarische loempia’s, tzaziki met pita zaatar of een schotel Babaganoush.

Bij de hoofdgerechten kies je voor ofwel een klassieke pita vergezeld van een schotel met heerlijk huisgemaakte sausjes of ga je voor grilspecialiteiten met shoarma varken, kip of gemarineerde kalkoen. Toe aan een salade? Keuze genoeg uit o.a. Griekse salade, sabich, fattoush of smakelijke tabouleh.

Finjan begon als een familiezaak in 1994. En die familiale sfeer is er met de open keuken nog altijd gebleven. Finjan staat garant voor kwaliteit en authenticiteit. Alle producten worden huisgemaakt. Het restaurant kreeg zelfs een vermelding in de Gault-Millau gids! Extra triggers nodig? Finjan is élke dag open, heeft wifi & een terras.