Het moet niet altijd haute gastronomie zijn. Een goede frituur is even waardevol als een goed sterrenrestaurant. Gewoon de beste proberen te zijn in de competitie waarin je speelt is waar het echt om draait. Daarom durf ik ook graag deze uitstekende pitatent aan te bevelen op mijn foodblog
Finjan is een instituut in Antwerpen en ver daar buiten. Onder het motto ‘meer dan een pita’ serveert Finjan Midden-Oosterse specialiteiten. Verwacht je dus niet aan een standaard pitazaak maar aan een pita place met net dat tikkeltje meer.
Finjan serveert wel degelijk de lekkerste pita’s van’t stad maar ook tal van grill en vegetarische specialiteiten. Voorgerechten kies je uit o.a. halloumi vingers, falafel, vegetarische loempia’s, tzaziki met pita zaatar of een schotel Babaganoush.
Bij de hoofdgerechten kies je voor ofwel een klassieke pita vergezeld van een schotel met heerlijk huisgemaakte sausjes of ga je voor grilspecialiteiten met shoarma varken, kip of gemarineerde kalkoen. Toe aan een salade? Keuze genoeg uit o.a. Griekse salade, sabich, fattoush of smakelijke tabouleh.
Finjan begon als een familiezaak in 1994. En die familiale sfeer is er met de open keuken nog altijd gebleven. Finjan staat garant voor kwaliteit en authenticiteit. Alle producten worden huisgemaakt. Het restaurant kreeg zelfs een vermelding in de Gault-Millau gids! Extra triggers nodig? Finjan is élke dag open, heeft wifi & een terras.
Deze zomer mocht ik als culinair ambassadeur vijf dagen lang door Catalonië trekken, op zoek naar bijzondere gastronomische plekken. De stad Girona was één van de zalige tussenstops … Lees meer
Onze reis in Catalonië in juli 2025 begon in het natuurrijke Mas Salagros EcoResort, vlakbij Barcelona. Dit 100% duurzame ecohotel ligt in een groene vallei, omringd door natuur, niet ver van de kust, maar zonder zicht op zee, perfect om helemaal tot rust te komen … Lees meer
Op onze culinaire reis door Catalonië was een van de absolute hoogtepunten ons verblijf in het schitterende hotel Esperit Roca. We werden met open armen ontvangen in dit adembenemende complex en mochten één van de zestien kamers met waanzinnig uitzicht over Catalonië innemen … Lees meer
Sinds kort hebben we er letterlijk een culinaire buur bij: Direkte. Het restaurant dat jarenlang verscholen zat onder de arcaden van de Boqueria-markt, verhuisde dit voorjaar naar Carrer de París 200 in de wijk Eixample … Lees meer
Er zijn zo van die restaurants die al heel lang op je lijstje staan, en voor ons was Benoit & Bernard Dewitte er zo eentje. Toen we anderhalf jaar geleden van vrienden – die weten waar het lekker is – een cadeaubon kregen voor dit Michelinrestaurant in Kruisem, hebben we meteen gereserveerd … Lees meer
Hou u vast, want ik ga je een héééél enthousiast restaurantverslag serveren. Onze laatste dag van een intense en erg boeiende culinaire reis door Catalonië is geëindigd in absolute schoonheid … Lees meer
Bij Would Be Chef zijn mijn restaurantreviews altijd heel persoonlijk, dus het kan perfect dat jij als lezer een plek fantastisch vindt waar ik minder warm voor loop, en omgekeerd … Lees meer
Dit is misschien wel de lekkerste tapasbar in de stad. Een superdrukke plek wel, die altijd bomvol zit. Of je nu aan de kleine hoge tafels zit, tegen de muur (wat wel wat minder gezellig is, want je zit met je rug naar de andere klanten) of er toch in slaagt om een gegeerd plekje aan de counter vast te krijgen, spreek maar van geluk, want terwijl jij heerlijk zit te genieten, zullen tientallen passanten die toch hun kans wagen om binnen te raken te horen krijgen dat er geen plek meer beschikbaar is … Lees meer