Vorige week gingen we eten in Antwerpen samen met onze goede vrienden Geert Hoste en z’n lieve vrouw Véronique. Ze namen ons mee naar The Butcher’s Son, het (h)eerlijke vleesrestaurant in de Stadsbrouwerij. Chef-kok Bert Jan Michielsen en sommelier Luc Dickens leerden elkaar tien jaar geleden kennen bij sterrenrestaurant De Schone van Boskoop en met The Bucher’s Son hebben ze echt een droom waar gemaakt. Dit is een zeer eerlijke, bijna wat nostalgische keuken, met op de kaart alleen maar klassieke gerechten waar je gewoon moet van houden, zeker als je een vleeseter bent.
We begonnen met allerlei lekkere aperitiefbordjes. Een bordje Secreto 07, wildkroketjes met veenbes, wat paté en croute en lekkere ham. En daarna gingen we voor de beroemde videe die wordt opgediend zoals je dat alleen maar dromen kunt: met kalfszwezerik, botersla en verse frieten. Echt perfect klaar gemaakt. Een smaakbom. Kijk, daar word ik dus echt wel gelukkig van, van zoveel vakmanschap. Ook de filet pure aan de overkant van de tafel zag er trouwens zalig uit.
De naam The Butcher’s Son zegt alles. Je kunt in de slagerij die bij dit restaurant hoort ook gewoon elke dag prachtig vlees kopen, dus de focus ligt hier op vleesbereidingen. Maar ben je een visliefhebber, dan kom je hier ook aan je trekken hoor. Je kunt hier zeetong met gegratineerd merg en jus van kreeft krijgen, of paling in het groen.
De wijnkaart is uitstekend, de bediening behoorlijk informeel, en de open keuken in de industriëel ingerichte brouwerij is absoluut een meerwaarde. En dat dit restaurant ook een Michelinster heeft is niet eens zo raar: hier wordt een mooi product heel correct geserveerd. Aanradertje dus!
Vorige vrijdag gingen we naar Amsterdam met een heel specifieke reden: we gingen naar De Laatste Ronde, de allerlaatste theatershow van cabaretier Youp van ‘t Hek, in het legendarische theater Carré … Lees meer
Jarenlang waren wij grote fan van Hoja Santa in Barcelona, een gastronomisch Mexicaans restaurant in de stal van Albert Adria. In hetzelfde pand zat het speelsere goedkopere zusterrestaurant Niño Viejo waar je heerlijke taco’s kon eten … Lees meer
Minder dan een jaar geleden ging er een nieuw restaurant open in Barcelona. In het chique 5-sterren Palace Hotel (de vroegere Ritz), waar vroeger sterrenrestaurant Caelis nog zat, ging het nieuwe “Amar” open … Lees meer
Toen ik gevraagd werd om op 21 juli te gaan DJ’n voor een paar honderd Belgen in Tenerife had ik er meteen zin in. Ik was nog nooit op “het eiland van de eeuwige lente” geweest en dus vond ik het een mooie aanleiding om daar eens verandering in te brengen … Lees meer
Drie jaar geleden, tijdens de eerste covid-zomer reed ik helemaal alleen met de auto naar Spanje, om enkele spullen op te halen die naar ons nieuwe huis moesten komen, enkele schilderijen, een beeld, een tafeltje en vier stoelen voor op ons terras … Lees meer
Covid was een ramp voor de culinaire wereld. Overal, maar zeker in mijn geliefde Barcelona. De zieltogende horeca werd er veel minder gesteund dan bij ons in België en een paar prachtige restaurants gingen kopje onder … Lees meer
Wout Bru is een geweldige chef. Daar bestaat geen discussie over. Ik heb de voorbije twintig jaar meer dan één keer fantastisch mogen eten aan verschillende van zijn tafels op verschillende locaties, en elke keer was het top … Lees meer
Save the best for last, zeggen ze altijd. Voor de laatste avond van onze vakantie in het zalige Zuid-Afrika hadden we nog geen restaurant geboekt. Ik wou eerst eens kijken of er een restaurant in ons hotel Delaire Graff zo lekker was dat we er een tweede keer zouden gaan eten, of misschien wilden we wel last minute een restaurantje boeken dat we op onze wandelingen in Stellenbosch waren tegengekomen … Lees meer