Vorige week gingen we eten in Antwerpen samen met onze goede vrienden Geert Hoste en z’n lieve vrouw Véronique. Ze namen ons mee naar The Butcher’s Son, het (h)eerlijke vleesrestaurant in de Stadsbrouwerij. Chef-kok Bert Jan Michielsen en sommelier Luc Dickens leerden elkaar tien jaar geleden kennen bij sterrenrestaurant De Schone van Boskoop en met The Bucher’s Son hebben ze echt een droom waar gemaakt. Dit is een zeer eerlijke, bijna wat nostalgische keuken, met op de kaart alleen maar klassieke gerechten waar je gewoon moet van houden, zeker als je een vleeseter bent.
We begonnen met allerlei lekkere aperitiefbordjes. Een bordje Secreto 07, wildkroketjes met veenbes, wat paté en croute en lekkere ham. En daarna gingen we voor de beroemde videe die wordt opgediend zoals je dat alleen maar dromen kunt: met kalfszwezerik, botersla en verse frieten. Echt perfect klaar gemaakt. Een smaakbom. Kijk, daar word ik dus echt wel gelukkig van, van zoveel vakmanschap. Ook de filet pure aan de overkant van de tafel zag er trouwens zalig uit.
De naam The Butcher’s Son zegt alles. Je kunt in de slagerij die bij dit restaurant hoort ook gewoon elke dag prachtig vlees kopen, dus de focus ligt hier op vleesbereidingen. Maar ben je een visliefhebber, dan kom je hier ook aan je trekken hoor. Je kunt hier zeetong met gegratineerd merg en jus van kreeft krijgen, of paling in het groen.
De wijnkaart is uitstekend, de bediening behoorlijk informeel, en de open keuken in de industriëel ingerichte brouwerij is absoluut een meerwaarde. En dat dit restaurant ook een Michelinster heeft is niet eens zo raar: hier wordt een mooi product heel correct geserveerd. Aanradertje dus!
Dit is misschien wel de lekkerste tapasbar in de stad. Een superdrukke plek wel, die altijd bomvol zit. Of je nu aan de kleine hoge tafels zit, tegen de muur (wat wel wat minder gezellig is, want je zit met je rug naar de andere klanten) of er toch in slaagt om een gegeerd plekje aan de counter vast te krijgen, spreek maar van geluk, want terwijl jij heerlijk zit te genieten, zullen tientallen passanten die toch hun kans wagen om binnen te raken te horen krijgen dat er geen plek meer beschikbaar is … Lees meer
Wat een luxe: een top Japanner in je eigen straat hebben. Chef Teppei Nii is geboren in Osaka, in Japan. Acht jaar lang was hij de rechterhand van Hideki Matsuhisa in Koy Shunka, en daarvoor had hij de Franse keuken bestudeerd in Japan en in Nice … Lees meer
Het is een absoluut feest om in Disfrutar te mogen dineren, in 2024 uitgeroepen tot beste restaurant van de wereld. Maar wel zeer moeilijk, om niet te zeggen bijna onmogelijk, om er nog eens een tafeltje te pakken te krijgen … Lees meer
Ik vind het plezant wanneer de typische tapasformule eens anders wordt aangepakt. Bij Albé zie en proef je een mooie Libanese versie van de klassieke tapaskeuken … Lees meer
Er zijn plekken die je bijblijven. Niet alleen omdat het eten er onwaarschijnlijk goed is, maar omdat alles – van de ontvangst tot het laatste slokje wijn – klopt … Lees meer
Humus x Hortense in Brussel blijft voor mij één van de mooiste culinaire ervaringen in ons land. Wat deze plek zo bijzonder maakt? Het is 100% plant-based – en dat vind ik niet alleen gedurfd, maar ook ongelooflijk inspirerend … Lees meer
La Xarxa kun je vinden op een pleintje aan de best drukke Via Augusta. Vroeger zat hier een ander restaurant waar we ook fan van waren om een erg grappige reden … Lees meer
Wat zijn we blij met deze hippe en lekkere pizzatent vlakbij onze flat. Niks is chique aan dit restaurant dat in 1995 is gestart, maar dit is wel al eventjes the place to be voor vooral jonge mensen … Lees meer