Vol-au-vent met een Michelinster: Butcher’s Son in Antwerpen

Vorige week gingen we eten in Antwerpen samen met onze goede vrienden Geert Hoste en z’n lieve vrouw Véronique. Ze namen ons mee naar The Butcher’s Son, het (h)eerlijke vleesrestaurant in de Stadsbrouwerij. Chef-kok Bert Jan Michielsen en sommelier Luc Dickens leerden elkaar tien jaar geleden kennen bij sterrenrestaurant De Schone van Boskoop en met The Bucher’s Son hebben ze echt een droom waar gemaakt. Dit is een zeer eerlijke, bijna wat nostalgische keuken, met op de kaart alleen maar klassieke gerechten waar je gewoon moet van houden, zeker als je een vleeseter bent.

We begonnen met allerlei lekkere aperitiefbordjes. Een bordje Secreto 07wildkroketjes met veenbes, wat paté en croute en lekkere ham. En daarna gingen we voor de beroemde videe die wordt opgediend zoals je dat alleen maar dromen kunt: met kalfszwezerik, botersla en verse frieten. Echt perfect klaar gemaakt. Een smaakbom. Kijk, daar word ik dus echt wel gelukkig van, van zoveel vakmanschap. Ook de filet pure aan de overkant van de tafel zag er trouwens  zalig uit.

De naam The Butcher’s Son zegt alles. Je kunt in de slagerij die bij dit restaurant hoort ook gewoon elke dag prachtig vlees kopen, dus de focus ligt hier op vleesbereidingen. Maar ben je een visliefhebber, dan kom je hier ook aan je trekken hoor. Je kunt hier zeetong met gegratineerd merg en jus van kreeft krijgen, of paling in het groen.

De wijnkaart is uitstekend, de bediening behoorlijk informeel, en de open keuken in de industriëel ingerichte brouwerij is absoluut een meerwaarde. En dat dit restaurant ook een Michelinster heeft is niet eens zo raar: hier wordt een mooi product heel correct geserveerd. Aanradertje dus!