Wordt dit ons nieuwe favoriete Italiaanse restaurant?
Restaurant

Wordt dit ons nieuwe favoriete Italiaanse restaurant?

14 jaar lang woonden we in Rijmenam bij Mechelen. Ons favoriete restaurant in de buurt was toen Trattoria 2000. Ik heb er vaak over geschreven en op m’n sociale media kon je zien dat ik er bijna elke week wel eens was voor een steak pizzaiola, voor een pizza of voor een lekkere pasta. Ik zal er zeker nog terugkomen, maar nu ik aan de andere kant van het land woon, zal dat toch een heel stuk moeilijker zijn dan vroeger.

Ik vond het daarom sowieso een uitdaging en een spannend idee om in de buurt van Lochristi op zoek te gaan naar een leuk Italiaans restaurant. Dat hoeft voor mij niks pretentieus te zijn, als het maar niet te ver weg is, lekker, en met eerlijke ingrediënten. Ik dus op zoek naar tips bij vrienden die in de buurt wonen en via mijn sociale media. En eentje sprong er toch telkens wat bovenuit: Granduca in Destelbergen.

Het werd een heerlijke avond: we gingen met de fiets van Lochristi naar Destelbergen, zo’n 7 kilometer van ons nieuwe huis. In een witte villa (die me zelfs een beetje deed denken aan Trattoria) met een gezellig terras werden we vriendelijk ontvangen door de eigenaar die ons er wel op wees dat we de handen moesten ontsmetten. Zo gaat dat tegenwoordig. Nog zonder maskertje (dat moest toen nog net niet) liepen we naar een fijne tafel.

We bestelden als voorgerecht de specialiteit van het huis: het antipastabord. De gastheer stelde voor om een gewoon bord te nemen en een antipasti van vis. Zodat we een beetje van alles konden proeven. Het duurde nogal lang voor de bordjes tevoorschijn kwamen (onze fles witte wijn was al half leeg). Maar wat we kregen was echt zeer lekker. Je kunt het niet bedenken of het lag op de bordjes: tomaat mozzarella, carpaccio, meloen met ham, vitello tonato, gefrituurde scampi, octopus, bruschetta, en ik kan zo nog wel even doorgaan… Echt grote luxe. Maar wel zeer veel… Nu goed, daar klagen we niet over, beter teveel dan te weinig.

Wordt dit ons nieuwe favoriete Italiaanse restaurant?
Wordt dit ons nieuwe favoriete Italiaanse restaurant?

Ook de hoofdgerechten waren echt lekker en copieus. De escalope pizzaiola was gepaneerd, dat stond zo ook op de kaart, en dat is anders dan die van Trattoria, maar zeker ook heel smaakvol. De saltimbocca a la romana was mals en goed bereid maar wel een beetje te zout naar mijn smaak.

Wordt dit ons nieuwe favoriete Italiaanse restaurant?
Wordt dit ons nieuwe favoriete Italiaanse restaurant?

Onze conclusie: dit is echt een goede Italiaan. En vooral: lekker op fietsafstand. En met een mooie wijnkaart. Wordt dit voor ons de plaatselijke vervanger van Trattoria 2000 in Keerbergen (iets wat natuurlijk onmogelijk is)? Het is nog een beetje voorbarig om dat nu al te zeggen. We gaan de komende maanden zeker nog een paar andere Italiaanse restaurants uitproberen hier in de buurt, en ook in Gent, want dat is tenslotte ook vlakbij. Maar Granduca is sowieso al een aanrader waar we zeker nog terugkomen

Restaurants die je waarschijnlijk ook leuk vindt

IMG_6754

Chez Coco voor de lekkerste kipjes

Als je houdt van kip aan het spit dan is dit de ultieme plek om jezelf eens goed te laten verwennen, want dit is een prachtige rotisserie waar ze heerlijke coquelets serveren: kleine kippetjes die supersappig zijn met een knapperig velletje … Lees meer

Masque India Mumbai Sven Ornelis Would Be Chef6

Hiervoor reis je naar Mumbai: Masque Restaurant

Als we op reis zijn kijk ik toch altijd even of er geen topper uit de “50 best restaurants” in de stad waar we verblijven te boeken valt. In Mumbai was dat niet anders … Lees meer

De Juwelier Amsterdam Sven Ornelis Would Be Chef3

De Juwelier: Franse keuken in Amsterdam

Vorige vrijdag gingen we naar Amsterdam met een heel specifieke reden: we gingen naar De Laatste Ronde, de allerlaatste theatershow van cabaretier Youp van ‘t Hek, in het legendarische theater Carré … Lees meer

Taco Mendez

De spannendste pop-up in Barcelona: Taco Mendez

Jarenlang waren wij grote fan van Hoja Santa in Barcelona, een gastronomisch Mexicaans restaurant in de stal van Albert Adria. In hetzelfde pand zat het speelsere goedkopere zusterrestaurant Niño Viejo waar je heerlijke taco’s kon eten … Lees meer

Dit nieuwe restaurant in Barcelona is thé place to be!

Dit nieuwe restaurant in Barcelona is thé place to be!

Minder dan een jaar geleden ging er een nieuw restaurant open in Barcelona. In het chique 5-sterren Palace Hotel (de vroegere Ritz), waar vroeger sterrenrestaurant Caelis nog zat, ging het nieuwe “Amar” open … Lees meer

Topgastronomie in Tenerife: M.B.

Topgastronomie in Tenerife: M.B.

Toen ik gevraagd werd om op 21 juli te gaan DJ’n voor een paar honderd Belgen in Tenerife had ik er meteen zin in. Ik was nog nooit op “het eiland van de eeuwige lente” geweest en dus vond ik het een mooie aanleiding om daar eens verandering in te brengen … Lees meer

Le Grand Hôtel du Lion D'Or: klassieker in de Loire

Le Grand Hôtel du Lion D’Or: klassieker in de Loire

Drie jaar geleden, tijdens de eerste covid-zomer reed ik helemaal alleen met de auto naar Spanje, om enkele spullen op te halen die naar ons nieuwe huis moesten komen, enkele schilderijen, een beeld, een tafeltje en vier stoelen voor op ons terras … Lees meer

Come. Een schitterende Mexicaanse ster in Barcelona!

Come. Een schitterende Mexicaanse ster in Barcelona!

Covid was een ramp voor de culinaire wereld. Overal, maar zeker in mijn geliefde Barcelona. De zieltogende horeca werd er veel minder gesteund dan bij ons in België en een paar prachtige restaurants gingen kopje onder … Lees meer