Ook altijd op zoek naar culinaire pareltjes die je niet mag missen? Would Be Chef helpt je met plezier op weg naar de niet te missen hotspots van de experts! Inside information dus van de local foodies. Met deze keer het favoriete restaurant van Hannah Van Ongevalle!
Hannah ken je als leading lady van de Belgische cocktailwereld. Samen met haar vader, broer & zus runt ze de speakeasy bar The Pharmacy in Knokke. En ze opende afgelopen weekend ook een vestiging in Park Den Brandt in Antwerpen!
In 2014 werd Hannah verkozen tot beste bartender van België en heeft ze ondertussen een cocktail & mixologist expertise uitgebouwd om op elk uur van de dag een tasty cocktailcreatie op de bartoog te toveren. Op njam! presenteert ze het aperitiefprogramma ‘It’s Aperotime Somewhere in the World’. Ze trouwt dit jaar met de liefde van haar leven Guillaume.
https://www.instagram.com/p/BgqV5qaglr5/?utm_source=ig_web_copy_link
Als er één adres is waar Hannah aan verknocht is in België dan is het Willem Hiele in Koksijde. “Willem Hiele is het restaurant in België wat me steeds weer blijft verbazen iedere keer ik er kom. Hoe Willem en zijn vrouw Shannah creatief kunnen zijn in bord en service werkt enorm inspirerend voor mij”, vertelt Hannah. Zelf volgde ze een theateropleiding en voor haar is een bezoek aan Willem Hiele alsof je naar een show gaat kijken, het is een ware culinaire ervaring van a tot z.
https://www.instagram.com/p/Bhg1ohpnRpV/?utm_source=ig_web_copy_link
“De gerechten van Willem variëren van super simpel tot ingenieuze borden. Mijn favoriete zijn o.a. de espresso met garnalen en de purple rain. Aangezien ik vaak werk is uit eten dan ook een echte manier om te ontsnappen aan de drukte en te genieten met mijn vriend. Soms gaan we er lunchen en blijven we er gewoon uren hangen.”
https://www.instagram.com/p/BYvORkqFDNK/?utm_source=ig_web_copy_link
Willem Hiele begon als gastentafel in het vissershuisje van zijn ouders. Ondertussen groeide het restaurant uit tot een volwaardig restaurant waar vooral rond seizoensingrediënten wordt gewerkt. Je kan er lunchen of kiezen uit een kleine (5 gerechten) of grote wandeling (7 gerechten).
https://www.instagram.com/p/BVH2Iill2YM/?utm_source=ig_web_copy_link
“Bij Willem Hiele is het elke keer weer genieten én geïnspireerd geraken. Een tijdje terug maakte ik zelfs een heuse Willem Hiele cocktail voor The Pharmacy.”
https://www.instagram.com/p/BVHHOkalK6I/?utm_source=ig_web_copy_link
Heb jij nog topadresjes die we niet mogen missen? Laat het ons gerust weten via social media of mail naar [email protected]. Alvast smakelijk!
Ik zal maar met de deur in huis vallen: dit is misschien wel het allermoeilijkste verslag van een restaurantbezoek ooit op deze blog. Het heeft dan ook lang geduurd voor ik het helemaal heb uitgeschreven … Lees meer
Op onze reis door India in het voorjaar van 2024 verbleven we enkele nachten in het prachtige Oberoi hotel. We probeerden daar enkele restaurants uit, en die waren uitstekend, net als de openlucht bar waar je heerlijke cocktails kan drinken, of prima wijn, uit India en de rest van de wereld … Lees meer
Onze reis naar India in het voorjaar van 2024 was er eentje om nooit te vergeten. India heeft werkelijk mijn hart gestolen. Een prachtig land met een indrukwekkende cultuur die telkens stevig binnenkomt maar ook enorm charmeert en fascineert … Lees meer
Als je houdt van kip aan het spit dan is dit de ultieme plek om jezelf eens goed te laten verwennen, want dit is een prachtige rotisserie waar ze heerlijke coquelets serveren: kleine kippetjes die supersappig zijn met een knapperig velletje … Lees meer
Als we op reis zijn kijk ik toch altijd even of er geen topper uit de “50 best restaurants” in de stad waar we verblijven te boeken valt. In Mumbai was dat niet anders … Lees meer
Vorige vrijdag gingen we naar Amsterdam met een heel specifieke reden: we gingen naar De Laatste Ronde, de allerlaatste theatershow van cabaretier Youp van ’t Hek, in het legendarische theater Carré … Lees meer
Jarenlang waren wij grote fan van Hoja Santa in Barcelona, een gastronomisch Mexicaans restaurant in de stal van Albert Adria. In hetzelfde pand zat het speelsere goedkopere zusterrestaurant Niño Viejo waar je heerlijke taco’s kon eten … Lees meer
Minder dan een jaar geleden ging er een nieuw restaurant open in Barcelona. In het chique 5-sterren Palace Hotel (de vroegere Ritz), waar vroeger sterrenrestaurant Caelis nog zat, ging het nieuwe “Amar” open … Lees meer