Ook altijd op zoek naar culinaire pareltjes die je niet mag missen? Would Be Chef helpt je met plezier op weg naar de niet te missen hotspots van de experts! Inside information dus van de local foodies. Met deze keer het favoriete restaurant van Hannah Van Ongevalle!
Hannah ken je als leading lady van de Belgische cocktailwereld. Samen met haar vader, broer & zus runt ze de speakeasy bar The Pharmacy in Knokke. En ze opende afgelopen weekend ook een vestiging in Park Den Brandt in Antwerpen!
In 2014 werd Hannah verkozen tot beste bartender van België en heeft ze ondertussen een cocktail & mixologist expertise uitgebouwd om op elk uur van de dag een tasty cocktailcreatie op de bartoog te toveren. Op njam! presenteert ze het aperitiefprogramma ‘It’s Aperotime Somewhere in the World’. Ze trouwt dit jaar met de liefde van haar leven Guillaume.
https://www.instagram.com/p/BgqV5qaglr5/?utm_source=ig_web_copy_link
Als er één adres is waar Hannah aan verknocht is in België dan is het Willem Hiele in Koksijde. “Willem Hiele is het restaurant in België wat me steeds weer blijft verbazen iedere keer ik er kom. Hoe Willem en zijn vrouw Shannah creatief kunnen zijn in bord en service werkt enorm inspirerend voor mij”, vertelt Hannah. Zelf volgde ze een theateropleiding en voor haar is een bezoek aan Willem Hiele alsof je naar een show gaat kijken, het is een ware culinaire ervaring van a tot z.
https://www.instagram.com/p/Bhg1ohpnRpV/?utm_source=ig_web_copy_link
“De gerechten van Willem variëren van super simpel tot ingenieuze borden. Mijn favoriete zijn o.a. de espresso met garnalen en de purple rain. Aangezien ik vaak werk is uit eten dan ook een echte manier om te ontsnappen aan de drukte en te genieten met mijn vriend. Soms gaan we er lunchen en blijven we er gewoon uren hangen.”
https://www.instagram.com/p/BYvORkqFDNK/?utm_source=ig_web_copy_link
Willem Hiele begon als gastentafel in het vissershuisje van zijn ouders. Ondertussen groeide het restaurant uit tot een volwaardig restaurant waar vooral rond seizoensingrediënten wordt gewerkt. Je kan er lunchen of kiezen uit een kleine (5 gerechten) of grote wandeling (7 gerechten).
https://www.instagram.com/p/BVH2Iill2YM/?utm_source=ig_web_copy_link
“Bij Willem Hiele is het elke keer weer genieten én geïnspireerd geraken. Een tijdje terug maakte ik zelfs een heuse Willem Hiele cocktail voor The Pharmacy.”
https://www.instagram.com/p/BVHHOkalK6I/?utm_source=ig_web_copy_link
Heb jij nog topadresjes die we niet mogen missen? Laat het ons gerust weten via social media of mail naar [email protected]. Alvast smakelijk!
Deze zomer mocht ik als culinair ambassadeur vijf dagen lang door Catalonië trekken, op zoek naar bijzondere gastronomische plekken. De stad Girona was één van de zalige tussenstops … Lees meer
Onze reis in Catalonië in juli 2025 begon in het natuurrijke Mas Salagros EcoResort, vlakbij Barcelona. Dit 100% duurzame ecohotel ligt in een groene vallei, omringd door natuur, niet ver van de kust, maar zonder zicht op zee, perfect om helemaal tot rust te komen … Lees meer
Op onze culinaire reis door Catalonië was een van de absolute hoogtepunten ons verblijf in het schitterende hotel Esperit Roca. We werden met open armen ontvangen in dit adembenemende complex en mochten één van de zestien kamers met waanzinnig uitzicht over Catalonië innemen … Lees meer
Sinds kort hebben we er letterlijk een culinaire buur bij: Direkte. Het restaurant dat jarenlang verscholen zat onder de arcaden van de Boqueria-markt, verhuisde dit voorjaar naar Carrer de París 200 in de wijk Eixample … Lees meer
Er zijn zo van die restaurants die al heel lang op je lijstje staan, en voor ons was Benoit & Bernard Dewitte er zo eentje. Toen we anderhalf jaar geleden van vrienden – die weten waar het lekker is – een cadeaubon kregen voor dit Michelinrestaurant in Kruisem, hebben we meteen gereserveerd … Lees meer
Hou u vast, want ik ga je een héééél enthousiast restaurantverslag serveren. Onze laatste dag van een intense en erg boeiende culinaire reis door Catalonië is geëindigd in absolute schoonheid … Lees meer
Bij Would Be Chef zijn mijn restaurantreviews altijd heel persoonlijk, dus het kan perfect dat jij als lezer een plek fantastisch vindt waar ik minder warm voor loop, en omgekeerd … Lees meer
Dit is misschien wel de lekkerste tapasbar in de stad. Een superdrukke plek wel, die altijd bomvol zit. Of je nu aan de kleine hoge tafels zit, tegen de muur (wat wel wat minder gezellig is, want je zit met je rug naar de andere klanten) of er toch in slaagt om een gegeerd plekje aan de counter vast te krijgen, spreek maar van geluk, want terwijl jij heerlijk zit te genieten, zullen tientallen passanten die toch hun kans wagen om binnen te raken te horen krijgen dat er geen plek meer beschikbaar is … Lees meer