TOP VERJAARDAG GEVIERD IN HET GEBAAR

Vijfenveertig werd ik al op donderdag 7 juni, en dat hebben we uitgebreid gevierd. De voorbije drie jaren ging ik achtereenvolgens naar De Karmeliet, het Hof Van Cleve en Hertog Jan, en dat waren telkens indrukwekkende culinaire ervaringen, en deze keer zijn we gaan lunchen in Het Gebaar bij mijn fantastische maat Roger van Damme. Donderdagochtend belde hij al naar onze ochtendshow op Joe om aan te kondigen dat hij er een speciale lunch zou van maken, en dat is het ook echt geworden.

Ik vind het een klein beetje moeilijk om onze volledige lunch aan te bevelen, omdat Roger voor mijn verjaardag voor een stuk los van de kaart is gegaan en speciaal voor de gelegenheid zelfs wat nieuwe dingetjes heeft uitgeprobeerd. Maar het was weer zo’n heerlijke culinaire verwennerij dat ik jullie toch even mee wil nemen in het heerlijke verhaal van m’n verjaardagslunch.

Eerst had Roger een heerlijke amuse voorzien: een helemaal ontmantelde (koude) versie van een pizza met prosciutto. Smaakbommetje! Daarna volgde een (volledig geslaagd) probeerseltje van een nieuw gerecht. Een mooi ingesneden en a la plancha gebakken stukje paling op rijst met een dip van avocado en limoen. Echt indrukwekkend. Nadien: pure verwennerij: tartaar van rundvlees met kaviaar en een smaakbommetje van foie gras. Mijn favorietje kwam daarna: boterzachte tonijn in combinatie met Spaanse ham, eigeel, marshmellow van soja en perfect bereide dashi. Nadien een heel mooi gestileerde paella, met schelpjes, inktvis, witte vis, een intense bisque van garnalen en een exclusieve roze garnaal uit Denia. Nadien kregen we nog een puur gebakken stukje wagyu om af te sluiten met een typische pannenkoek van Roger (voor een groot dessert zaten we gewoon te vol).

Roger heeft ons weer mega verwend. En de rekening mochten we niet eens betalen, want mijn lieve ouders hadden Roger gebeld dat zij ons wilden trakteren op deze indrukwekkende lunch (met zalige wijnen bij). Roger is een culinaire topper, en het gebaar is fantastisch. Maar hij en z’n vrouw Cindy zijn vooral hele lieve attente vrienden. Topverjaardag gehad!!!