Vijfenveertig werd ik al op donderdag 7 juni, en dat hebben we uitgebreid gevierd. De voorbije drie jaren ging ik achtereenvolgens naar De Karmeliet, het Hof Van Cleve en Hertog Jan, en dat waren telkens indrukwekkende culinaire ervaringen, en deze keer zijn we gaan lunchen in Het Gebaar bij mijn fantastische maat Roger van Damme. Donderdagochtend belde hij al naar onze ochtendshow op Joe om aan te kondigen dat hij er een speciale lunch zou van maken, en dat is het ook echt geworden.
Ik vind het een klein beetje moeilijk om onze volledige lunch aan te bevelen, omdat Roger voor mijn verjaardag voor een stuk los van de kaart is gegaan en speciaal voor de gelegenheid zelfs wat nieuwe dingetjes heeft uitgeprobeerd. Maar het was weer zo’n heerlijke culinaire verwennerij dat ik jullie toch even mee wil nemen in het heerlijke verhaal van m’n verjaardagslunch.
Eerst had Roger een heerlijke amuse voorzien: een helemaal ontmantelde (koude) versie van een pizza met prosciutto. Smaakbommetje! Daarna volgde een (volledig geslaagd) probeerseltje van een nieuw gerecht. Een mooi ingesneden en a la plancha gebakken stukje paling op rijst met een dip van avocado en limoen. Echt indrukwekkend. Nadien: pure verwennerij: tartaar van rundvlees met kaviaar en een smaakbommetje van foie gras. Mijn favorietje kwam daarna: boterzachte tonijn in combinatie met Spaanse ham, eigeel, marshmellow van soja en perfect bereide dashi. Nadien een heel mooi gestileerde paella, met schelpjes, inktvis, witte vis, een intense bisque van garnalen en een exclusieve roze garnaal uit Denia. Nadien kregen we nog een puur gebakken stukje wagyu om af te sluiten met een typische pannenkoek van Roger (voor een groot dessert zaten we gewoon te vol).
Roger heeft ons weer mega verwend. En de rekening mochten we niet eens betalen, want mijn lieve ouders hadden Roger gebeld dat zij ons wilden trakteren op deze indrukwekkende lunch (met zalige wijnen bij). Roger is een culinaire topper, en het gebaar is fantastisch. Maar hij en z’n vrouw Cindy zijn vooral hele lieve attente vrienden. Topverjaardag gehad!!!
Vorige vrijdag gingen we naar Amsterdam met een heel specifieke reden: we gingen naar De Laatste Ronde, de allerlaatste theatershow van cabaretier Youp van ‘t Hek, in het legendarische theater Carré … Lees meer
Jarenlang waren wij grote fan van Hoja Santa in Barcelona, een gastronomisch Mexicaans restaurant in de stal van Albert Adria. In hetzelfde pand zat het speelsere goedkopere zusterrestaurant Niño Viejo waar je heerlijke taco’s kon eten … Lees meer
Minder dan een jaar geleden ging er een nieuw restaurant open in Barcelona. In het chique 5-sterren Palace Hotel (de vroegere Ritz), waar vroeger sterrenrestaurant Caelis nog zat, ging het nieuwe “Amar” open … Lees meer
Toen ik gevraagd werd om op 21 juli te gaan DJ’n voor een paar honderd Belgen in Tenerife had ik er meteen zin in. Ik was nog nooit op “het eiland van de eeuwige lente” geweest en dus vond ik het een mooie aanleiding om daar eens verandering in te brengen … Lees meer
Drie jaar geleden, tijdens de eerste covid-zomer reed ik helemaal alleen met de auto naar Spanje, om enkele spullen op te halen die naar ons nieuwe huis moesten komen, enkele schilderijen, een beeld, een tafeltje en vier stoelen voor op ons terras … Lees meer
Covid was een ramp voor de culinaire wereld. Overal, maar zeker in mijn geliefde Barcelona. De zieltogende horeca werd er veel minder gesteund dan bij ons in België en een paar prachtige restaurants gingen kopje onder … Lees meer
Wout Bru is een geweldige chef. Daar bestaat geen discussie over. Ik heb de voorbije twintig jaar meer dan één keer fantastisch mogen eten aan verschillende van zijn tafels op verschillende locaties, en elke keer was het top … Lees meer
Save the best for last, zeggen ze altijd. Voor de laatste avond van onze vakantie in het zalige Zuid-Afrika hadden we nog geen restaurant geboekt. Ik wou eerst eens kijken of er een restaurant in ons hotel Delaire Graff zo lekker was dat we er een tweede keer zouden gaan eten, of misschien wilden we wel last minute een restaurantje boeken dat we op onze wandelingen in Stellenbosch waren tegengekomen … Lees meer