Vijfenveertig werd ik al op donderdag 7 juni, en dat hebben we uitgebreid gevierd. De voorbije drie jaren ging ik achtereenvolgens naar De Karmeliet, het Hof Van Cleve en Hertog Jan, en dat waren telkens indrukwekkende culinaire ervaringen, en deze keer zijn we gaan lunchen in Het Gebaar bij mijn fantastische maat Roger van Damme. Donderdagochtend belde hij al naar onze ochtendshow op Joe om aan te kondigen dat hij er een speciale lunch zou van maken, en dat is het ook echt geworden.
Ik vind het een klein beetje moeilijk om onze volledige lunch aan te bevelen, omdat Roger voor mijn verjaardag voor een stuk los van de kaart is gegaan en speciaal voor de gelegenheid zelfs wat nieuwe dingetjes heeft uitgeprobeerd. Maar het was weer zo’n heerlijke culinaire verwennerij dat ik jullie toch even mee wil nemen in het heerlijke verhaal van m’n verjaardagslunch.
Eerst had Roger een heerlijke amuse voorzien: een helemaal ontmantelde (koude) versie van een pizza met prosciutto. Smaakbommetje! Daarna volgde een (volledig geslaagd) probeerseltje van een nieuw gerecht. Een mooi ingesneden en a la plancha gebakken stukje paling op rijst met een dip van avocado en limoen. Echt indrukwekkend. Nadien: pure verwennerij: tartaar van rundvlees met kaviaar en een smaakbommetje van foie gras. Mijn favorietje kwam daarna: boterzachte tonijn in combinatie met Spaanse ham, eigeel, marshmellow van soja en perfect bereide dashi. Nadien een heel mooi gestileerde paella, met schelpjes, inktvis, witte vis, een intense bisque van garnalen en een exclusieve roze garnaal uit Denia. Nadien kregen we nog een puur gebakken stukje wagyu om af te sluiten met een typische pannenkoek van Roger (voor een groot dessert zaten we gewoon te vol).
Roger heeft ons weer mega verwend. En de rekening mochten we niet eens betalen, want mijn lieve ouders hadden Roger gebeld dat zij ons wilden trakteren op deze indrukwekkende lunch (met zalige wijnen bij). Roger is een culinaire topper, en het gebaar is fantastisch. Maar hij en z’n vrouw Cindy zijn vooral hele lieve attente vrienden. Topverjaardag gehad!!!
Op onze reis door India in het voorjaar van 2024 verbleven we enkele nachten in het prachtige Oberoi hotel. We probeerden daar enkele restaurants uit, en die waren uitstekend, net als de openlucht bar waar je heerlijke cocktails kan drinken, of prima wijn, uit India en de rest van de wereld … Lees meer
Onze reis naar India in het voorjaar van 2024 was er eentje om nooit te vergeten. India heeft werkelijk mijn hart gestolen. Een prachtig land met een indrukwekkende cultuur die telkens stevig binnenkomt maar ook enorm charmeert en fascineert … Lees meer
Als je houdt van kip aan het spit dan is dit de ultieme plek om jezelf eens goed te laten verwennen, want dit is een prachtige rotisserie waar ze heerlijke coquelets serveren: kleine kippetjes die supersappig zijn met een knapperig velletje … Lees meer
Als we op reis zijn kijk ik toch altijd even of er geen topper uit de “50 best restaurants” in de stad waar we verblijven te boeken valt. In Mumbai was dat niet anders … Lees meer
Vorige vrijdag gingen we naar Amsterdam met een heel specifieke reden: we gingen naar De Laatste Ronde, de allerlaatste theatershow van cabaretier Youp van ‘t Hek, in het legendarische theater Carré … Lees meer
Jarenlang waren wij grote fan van Hoja Santa in Barcelona, een gastronomisch Mexicaans restaurant in de stal van Albert Adria. In hetzelfde pand zat het speelsere goedkopere zusterrestaurant Niño Viejo waar je heerlijke taco’s kon eten … Lees meer
Minder dan een jaar geleden ging er een nieuw restaurant open in Barcelona. In het chique 5-sterren Palace Hotel (de vroegere Ritz), waar vroeger sterrenrestaurant Caelis nog zat, ging het nieuwe “Amar” open … Lees meer
Toen ik gevraagd werd om op 21 juli te gaan DJ’n voor een paar honderd Belgen in Tenerife had ik er meteen zin in. Ik was nog nooit op “het eiland van de eeuwige lente” geweest en dus vond ik het een mooie aanleiding om daar eens verandering in te brengen … Lees meer