TOP VERJAARDAG GEVIERD IN HET GEBAAR
Restaurant

Top verjaardag gevierd in het gebaar

Contactgegevens

Vijfenveertig werd ik al op donderdag 7 juni, en dat hebben we uitgebreid gevierd. De voorbije drie jaren ging ik achtereenvolgens naar De Karmeliet, het Hof Van Cleve en Hertog Jan, en dat waren telkens indrukwekkende culinaire ervaringen, en deze keer zijn we gaan lunchen in Het Gebaar bij mijn fantastische maat Roger van Damme. Donderdagochtend belde hij al naar onze ochtendshow op Joe om aan te kondigen dat hij er een speciale lunch zou van maken, en dat is het ook echt geworden.

Ik vind het een klein beetje moeilijk om onze volledige lunch aan te bevelen, omdat Roger voor mijn verjaardag voor een stuk los van de kaart is gegaan en speciaal voor de gelegenheid zelfs wat nieuwe dingetjes heeft uitgeprobeerd. Maar het was weer zo’n heerlijke culinaire verwennerij dat ik jullie toch even mee wil nemen in het heerlijke verhaal van m’n verjaardagslunch.

Eerst had Roger een heerlijke amuse voorzien: een helemaal ontmantelde (koude) versie van een pizza met prosciutto. Smaakbommetje! Daarna volgde een (volledig geslaagd) probeerseltje van een nieuw gerecht. Een mooi ingesneden en a la plancha gebakken stukje paling op rijst met een dip van avocado en limoen. Echt indrukwekkend. Nadien: pure verwennerij: tartaar van rundvlees met kaviaar en een smaakbommetje van foie gras. Mijn favorietje kwam daarna: boterzachte tonijn in combinatie met Spaanse ham, eigeel, marshmellow van soja en perfect bereide dashi. Nadien een heel mooi gestileerde paella, met schelpjes, inktvis, witte vis, een intense bisque van garnalen en een exclusieve roze garnaal uit Denia. Nadien kregen we nog een puur gebakken stukje wagyu om af te sluiten met een typische pannenkoek van Roger (voor een groot dessert zaten we gewoon te vol).

Roger heeft ons weer mega verwend. En de rekening mochten we niet eens betalen, want mijn lieve ouders hadden Roger gebeld dat zij ons wilden trakteren op deze indrukwekkende lunch (met zalige wijnen bij). Roger is een culinaire topper, en het gebaar is fantastisch. Maar hij en z’n vrouw Cindy zijn vooral hele lieve attente vrienden. Topverjaardag gehad!!!

TOP VERJAARDAG GEVIERD IN HET GEBAAR
TOP VERJAARDAG GEVIERD IN HET GEBAAR
TOP VERJAARDAG GEVIERD IN HET GEBAAR
TOP VERJAARDAG GEVIERD IN HET GEBAAR
TOP VERJAARDAG GEVIERD IN HET GEBAAR
TOP VERJAARDAG GEVIERD IN HET GEBAAR
TOP VERJAARDAG GEVIERD IN HET GEBAAR

Restaurants die je waarschijnlijk ook leuk vindt

Le Du Kaan Bangkok Would Be Chef Sven Ornelis Thailand9

Le Du Kaan, lekker eten op de 56ste verdieping

Neen, het hoeven niet altijd gastronomische restaurants te zijn, ook niet als we op vakantie zijn. In Bangkok moet je ook de rooftops een kans geven. Het eten is er niet per se om hetzelfde niveau als de hallucinante hoogte waar je soms zit te dineren, maar er zijn uitzonderingen en Le Du Kaan is er een van … Lees meer

Nusara Bangkok Thailand Sven Ornelis Would Be Chef3

Nusara, schitterend eten en het uitzicht is waanzin!

Bangkok is de stad met misschien wel de zaligste rooftops van de wereld. De stad met meer dan tien miljoen inwoners heeft veel hoogbouw, en op veel van die wolkenkrabbers zit een restaurant of café met schitterend uitzicht … Lees meer

Gaggan Anand Bangkok Thailand Sven Ornelis Would Be Chef29

Gaggan Anand, het zotste sterren restaurant ooit

Wat volgt, is een verslag van misschien wel het zotste etentje ooit. We slaagden erin om twee plaatsen te bemachtigen aan de guesttable van Gaggan Anand … Lees meer

Sorn Bangkok Thailand Sven Ornelis Would Be Chef1

Sorn, het enige restaurant met 3 sterren in Bangkok

Een paar maanden geleden, in november 2024 gebeurde iets historisch. Voor het eerst in de geschiedenis kreeg een Thais restaurant een derde Michelinster … Lees meer

Potong Bangkok Thailand Sven Ornelis Would Be Chef1

Potong van ‘Pam’, de strafste vrouw in de Aziatische culinaire scene

Ik kan je zeggen: als je ooit in Bangkok bent dan moet je alles op alles zetten om bij chef Pam te gaan eten. Ze is een absolute culinaire popster in de Aziatische culinaire wereld … Lees meer

Pastel Bangkok Thailand Sven Ornelis Would Be Chef11

Pastel Rooftop in Bangkok

Wanneer je na een paar drukke maanden op een vrijdagmiddag naar Bangkok vliegt, dan weet je dat je op zaterdag met een kleine jetlag en een beetje vermoeid aan de reis begint … Lees meer

Assador Etxebarri Spanje Would Be Chef Sven Ornelis3

Is dit terecht het tweede beste restaurant ter wereld: Asador Etxebarri?

Ik zal maar met de deur in huis vallen: dit is misschien wel het allermoeilijkste verslag van een restaurantbezoek ooit op deze blog. Het heeft dan ook lang geduurd voor ik het helemaal heb uitgeschreven … Lees meer

IMG_6154 2

Vetro Mumbai: Italiaanse keuken met een twist in het bijzondere India

Op onze reis door India in het voorjaar van 2024 verbleven we enkele nachten in het prachtige Oberoi hotel. We probeerden daar enkele restaurants uit, en die waren uitstekend, net als de openlucht bar waar je heerlijke cocktails kan drinken, of prima wijn, uit India en de rest van de wereld … Lees meer