Indische tapas om blij van te worden: Little Andaman

Op minder dan 100 meter van onze flat in Barcelona, net om de hoek eigenlijk, is een superleuk nieuw restaurant gekomen: Little Andaman. We kenden de locatie al lang en tot nu toe zat er niet echt een restaurant dat ons aanspreken kon, maar sinds enkele maanden voelden we ons aangesproken door de frisse kleuren van het interieur en de boeiende kunst die aan de muren hangt, zelfs op het terras. Er bleek een nieuw hip Indisch restaurant gevestigd te zijn. Super, want de Indische keuken boeit me ontzettend, als het maar niet te spicy is.

Deze week zijn we er eindelijk eens gaan dineren. En ik moet zeggen: wat een plezante plek is dit. Het is er helemaal niet duur, niks snob ook, maar je dineert er wel in een gezellig, hip, Pinterest-waardig interieur. En de gerechten zijn echt zeer smakelijk. Lekkere Indische smaken met een twist, telkens in tapas-formaat, waardoor er een mooie knipoog is naar de Spaanse keuken. Goed gedaan. Ook de bediening is super vriendelijk en attent. En als je een kleine wijziging vraagt omwille van allergieën dan wordt daar met de glimlach voor gezorgd.

Ik las ergens een review van een Indische culinaire journalist uit Londen, met heel veel ervaring met curry’s, die schreef dat hij in Little Adaman één van de beste curry’s in jaren heeft gegeten. Zo’n kenner ben ik persoonlijk niet, maar ik heb wel een super plezante en lekkere avond beleefd. Dit wordt één van onze voorkeurrestaurantjes als we nog eens in Barcelona zijn en zin krijgen in een andere keuken dan de Catalaanse.