Op minder dan 100 meter van onze flat in Barcelona, net om de hoek eigenlijk, is een superleuk nieuw restaurant gekomen: Little Andaman. We kenden de locatie al lang en tot nu toe zat er niet echt een restaurant dat ons aanspreken kon, maar sinds enkele maanden voelden we ons aangesproken door de frisse kleuren van het interieur en de boeiende kunst die aan de muren hangt, zelfs op het terras. Er bleek een nieuw hip Indisch restaurant gevestigd te zijn. Super, want de Indische keuken boeit me ontzettend, als het maar niet te spicy is.
Deze week zijn we er eindelijk eens gaan dineren. En ik moet zeggen: wat een plezante plek is dit. Het is er helemaal niet duur, niks snob ook, maar je dineert er wel in een gezellig, hip, Pinterest-waardig interieur. En de gerechten zijn echt zeer smakelijk. Lekkere Indische smaken met een twist, telkens in tapas-formaat, waardoor er een mooie knipoog is naar de Spaanse keuken. Goed gedaan. Ook de bediening is super vriendelijk en attent. En als je een kleine wijziging vraagt omwille van allergieën dan wordt daar met de glimlach voor gezorgd.
Ik las ergens een review van een Indische culinaire journalist uit Londen, met heel veel ervaring met curry’s, die schreef dat hij in Little Adaman één van de beste curry’s in jaren heeft gegeten. Zo’n kenner ben ik persoonlijk niet, maar ik heb wel een super plezante en lekkere avond beleefd. Dit wordt één van onze voorkeurrestaurantjes als we nog eens in Barcelona zijn en zin krijgen in een andere keuken dan de Catalaanse.
Dit is misschien wel de lekkerste tapasbar in de stad. Een superdrukke plek wel, die altijd bomvol zit. Of je nu aan de kleine hoge tafels zit, tegen de muur (wat wel wat minder gezellig is, want je zit met je rug naar de andere klanten) of er toch in slaagt om een gegeerd plekje aan de counter vast te krijgen, spreek maar van geluk, want terwijl jij heerlijk zit te genieten, zullen tientallen passanten die toch hun kans wagen om binnen te raken te horen krijgen dat er geen plek meer beschikbaar is … Lees meer
Wat een luxe: een top Japanner in je eigen straat hebben. Chef Teppei Nii is geboren in Osaka, in Japan. Acht jaar lang was hij de rechterhand van Hideki Matsuhisa in Koy Shunka, en daarvoor had hij de Franse keuken bestudeerd in Japan en in Nice … Lees meer
Het is een absoluut feest om in Disfrutar te mogen dineren, in 2024 uitgeroepen tot beste restaurant van de wereld. Maar wel zeer moeilijk, om niet te zeggen bijna onmogelijk, om er nog eens een tafeltje te pakken te krijgen … Lees meer
Ik vind het plezant wanneer de typische tapasformule eens anders wordt aangepakt. Bij Albé in Barcelona zie en proef je een mooie Libanese versie van de klassieke tapas-keuken … Lees meer
Er zijn plekken die je bijblijven. Niet alleen omdat het eten er onwaarschijnlijk goed is, maar omdat alles – van de ontvangst tot het laatste slokje wijn – klopt … Lees meer
Humus x Hortense in Brussel blijft voor mij één van de mooiste culinaire ervaringen in ons land. Wat deze plek zo bijzonder maakt? Het is 100% plant-based – en dat vind ik niet alleen gedurfd, maar ook ongelooflijk inspirerend … Lees meer
La Xarxa kun je vinden op een pleintje aan de best drukke Via Augusta. Vroeger zat hier een ander restaurant waar we ook fan van waren om een erg grappige reden … Lees meer
Wat zijn we blij met deze hippe en lekkere pizzatent vlakbij onze flat. Niks is chique aan dit restaurant dat in 1995 is gestart, maar dit is wel al eventjes the place to be voor vooral jonge mensen … Lees meer