Op minder dan 100 meter van onze flat in Barcelona, net om de hoek eigenlijk, is een superleuk nieuw restaurant gekomen: Little Andaman. We kenden de locatie al lang en tot nu toe zat er niet echt een restaurant dat ons aanspreken kon, maar sinds enkele maanden voelden we ons aangesproken door de frisse kleuren van het interieur en de boeiende kunst die aan de muren hangt, zelfs op het terras. Er bleek een nieuw hip Indisch restaurant gevestigd te zijn. Super, want de Indische keuken boeit me ontzettend, als het maar niet te spicy is.
Deze week zijn we er eindelijk eens gaan dineren. En ik moet zeggen: wat een plezante plek is dit. Het is er helemaal niet duur, niks snob ook, maar je dineert er wel in een gezellig, hip, Pinterest-waardig interieur. En de gerechten zijn echt zeer smakelijk. Lekkere Indische smaken met een twist, telkens in tapas-formaat, waardoor er een mooie knipoog is naar de Spaanse keuken. Goed gedaan. Ook de bediening is super vriendelijk en attent. En als je een kleine wijziging vraagt omwille van allergieën dan wordt daar met de glimlach voor gezorgd.
Ik las ergens een review van een Indische culinaire journalist uit Londen, met heel veel ervaring met curry’s, die schreef dat hij in Little Adaman één van de beste curry’s in jaren heeft gegeten. Zo’n kenner ben ik persoonlijk niet, maar ik heb wel een super plezante en lekkere avond beleefd. Dit wordt één van onze voorkeurrestaurantjes als we nog eens in Barcelona zijn en zin krijgen in een andere keuken dan de Catalaanse.
Vorige vrijdag gingen we naar Amsterdam met een heel specifieke reden: we gingen naar De Laatste Ronde, de allerlaatste theatershow van cabaretier Youp van ‘t Hek, in het legendarische theater Carré … Lees meer
Jarenlang waren wij grote fan van Hoja Santa in Barcelona, een gastronomisch Mexicaans restaurant in de stal van Albert Adria. In hetzelfde pand zat het speelsere goedkopere zusterrestaurant Niño Viejo waar je heerlijke taco’s kon eten … Lees meer
Minder dan een jaar geleden ging er een nieuw restaurant open in Barcelona. In het chique 5-sterren Palace Hotel (de vroegere Ritz), waar vroeger sterrenrestaurant Caelis nog zat, ging het nieuwe “Amar” open … Lees meer
Toen ik gevraagd werd om op 21 juli te gaan DJ’n voor een paar honderd Belgen in Tenerife had ik er meteen zin in. Ik was nog nooit op “het eiland van de eeuwige lente” geweest en dus vond ik het een mooie aanleiding om daar eens verandering in te brengen … Lees meer
Drie jaar geleden, tijdens de eerste covid-zomer reed ik helemaal alleen met de auto naar Spanje, om enkele spullen op te halen die naar ons nieuwe huis moesten komen, enkele schilderijen, een beeld, een tafeltje en vier stoelen voor op ons terras … Lees meer
Covid was een ramp voor de culinaire wereld. Overal, maar zeker in mijn geliefde Barcelona. De zieltogende horeca werd er veel minder gesteund dan bij ons in België en een paar prachtige restaurants gingen kopje onder … Lees meer
Wout Bru is een geweldige chef. Daar bestaat geen discussie over. Ik heb de voorbije twintig jaar meer dan één keer fantastisch mogen eten aan verschillende van zijn tafels op verschillende locaties, en elke keer was het top … Lees meer
Save the best for last, zeggen ze altijd. Voor de laatste avond van onze vakantie in het zalige Zuid-Afrika hadden we nog geen restaurant geboekt. Ik wou eerst eens kijken of er een restaurant in ons hotel Delaire Graff zo lekker was dat we er een tweede keer zouden gaan eten, of misschien wilden we wel last minute een restaurantje boeken dat we op onze wandelingen in Stellenbosch waren tegengekomen … Lees meer