Op minder dan 100 meter van onze flat in Barcelona, net om de hoek eigenlijk, is een superleuk nieuw restaurant gekomen: Little Andaman. We kenden de locatie al lang en tot nu toe zat er niet echt een restaurant dat ons aanspreken kon, maar sinds enkele maanden voelden we ons aangesproken door de frisse kleuren van het interieur en de boeiende kunst die aan de muren hangt, zelfs op het terras. Er bleek een nieuw hip Indisch restaurant gevestigd te zijn. Super, want de Indische keuken boeit me ontzettend, als het maar niet te spicy is.
Deze week zijn we er eindelijk eens gaan dineren. En ik moet zeggen: wat een plezante plek is dit. Het is er helemaal niet duur, niks snob ook, maar je dineert er wel in een gezellig, hip, Pinterest-waardig interieur. En de gerechten zijn echt zeer smakelijk. Lekkere Indische smaken met een twist, telkens in tapas-formaat, waardoor er een mooie knipoog is naar de Spaanse keuken. Goed gedaan. Ook de bediening is super vriendelijk en attent. En als je een kleine wijziging vraagt omwille van allergieën dan wordt daar met de glimlach voor gezorgd.
Ik las ergens een review van een Indische culinaire journalist uit Londen, met heel veel ervaring met curry’s, die schreef dat hij in Little Adaman één van de beste curry’s in jaren heeft gegeten. Zo’n kenner ben ik persoonlijk niet, maar ik heb wel een super plezante en lekkere avond beleefd. Dit wordt één van onze voorkeurrestaurantjes als we nog eens in Barcelona zijn en zin krijgen in een andere keuken dan de Catalaanse.
Deze zomer mocht ik als culinair ambassadeur vijf dagen lang door Catalonië trekken, op zoek naar bijzondere gastronomische plekken. De stad Girona was één van de zalige tussenstops … Lees meer
Onze reis in Catalonië in juli 2025 begon in het natuurrijke Mas Salagros EcoResort, vlakbij Barcelona. Dit 100% duurzame ecohotel ligt in een groene vallei, omringd door natuur, niet ver van de kust, maar zonder zicht op zee, perfect om helemaal tot rust te komen … Lees meer
Op onze culinaire reis door Catalonië was een van de absolute hoogtepunten ons verblijf in het schitterende hotel Esperit Roca. We werden met open armen ontvangen in dit adembenemende complex en mochten één van de zestien kamers met waanzinnig uitzicht over Catalonië innemen … Lees meer
Sinds kort hebben we er letterlijk een culinaire buur bij: Direkte. Het restaurant dat jarenlang verscholen zat onder de arcaden van de Boqueria-markt, verhuisde dit voorjaar naar Carrer de París 200 in de wijk Eixample … Lees meer
Er zijn zo van die restaurants die al heel lang op je lijstje staan, en voor ons was Benoit & Bernard Dewitte er zo eentje. Toen we anderhalf jaar geleden van vrienden – die weten waar het lekker is – een cadeaubon kregen voor dit Michelinrestaurant in Kruisem, hebben we meteen gereserveerd … Lees meer
Hou u vast, want ik ga je een héééél enthousiast restaurantverslag serveren. Onze laatste dag van een intense en erg boeiende culinaire reis door Catalonië is geëindigd in absolute schoonheid … Lees meer
Bij Would Be Chef zijn mijn restaurantreviews altijd heel persoonlijk, dus het kan perfect dat jij als lezer een plek fantastisch vindt waar ik minder warm voor loop, en omgekeerd … Lees meer
Dit is misschien wel de lekkerste tapasbar in de stad. Een superdrukke plek wel, die altijd bomvol zit. Of je nu aan de kleine hoge tafels zit, tegen de muur (wat wel wat minder gezellig is, want je zit met je rug naar de andere klanten) of er toch in slaagt om een gegeerd plekje aan de counter vast te krijgen, spreek maar van geluk, want terwijl jij heerlijk zit te genieten, zullen tientallen passanten die toch hun kans wagen om binnen te raken te horen krijgen dat er geen plek meer beschikbaar is … Lees meer