Kleinste restaurant ooit met een ster: In Viaggio
Restaurant

Kleinste restaurant ooit met een ster: In Viaggio

Eén van de speciaalste restaurants waar ik ooit at: In Viaggio in Bolzano, Zuid-Tirol. Niet omwille van het eten, ook al was dat echt wel lekker. Niet omwille van het uitzicht ook, want dat was er simpelweg niet. Maar vooral omwille van de locatie zelf en door de grootte van het restaurant. Het is immers erg klein.

Bolzano heeft verschillende “gaanderijen”, een soort van gangen onder de huizen door, langswaar je sneller van straat naar straat kunt gaan. En in één van die intussen afgesloten gaanderijen kun je dit kleine fijne restaurantje vinden.

Kleinste restaurant ooit met een ster: In Viaggio
Kleinste restaurant ooit met een ster: In Viaggio

Het restaurant is zo breed als een gang en zo diep als een flinke slaapkamer. Er staan vier a vijf tafeltjes. Meer niet. Dus het zit zo volgeboekt. En de eigenzinnige chef Claudio Melis komt je samen met die ene vriendelijk ober die hij in dienst heeft, bedienen aan tafel.

Melis heeft echt wel wat bereikt in Bolzano, want hij was vorig jaar de eerste chef in de stad  die een Michelinster heeft gescoord. Dat is bijzonder, want er zijn echt wel veel leuke restaurantjes te vinden waar je lekker kunt eten, en rondom Bolzano, in de rest van Zuid-Tirol, kun je best wel veel Michelin-sterren vinden.

En nog specialer: de chef is een inwijkeling, hij komt oorspronkelijk uit Sardinië en heeft op heel veel verschillende plekken gekookt, onder andere in Dubai. Dat merk je overigens ook in zijn keuken. Verwacht hier absoluut geen lokale keuken.

De chef houdt van Aziatische smaken en kruiden, en speelt daar mee, ook al verwijst hij ook speels naar de eigen roots, en de cultuur van Zuid-Tirol. Het beste gerecht voor ons, by far, was de gebrande wortel met de spicy paksoi met yoghurt. Niet echt een gerecht uit de streek, maar dat hoeft natuurlijk niet. Als het maar lekker is en verrassen kan. En dat doet de chef in veel van zijn gerechten. Als je hier in de buurt bent, en je wil eens iets anders eten dan de traditionele keuken, dan is dit zeker een aanrader.

Kleinste restaurant ooit met een ster: In Viaggio
Kleinste restaurant ooit met een ster: In Viaggio
Kleinste restaurant ooit met een ster: In Viaggio
Kleinste restaurant ooit met een ster: In Viaggio
Kleinste restaurant ooit met een ster: In Viaggio
Kleinste restaurant ooit met een ster: In Viaggio

Grayling mi cuit | kohlrabi | rhubarb | sorrel

Kleinste restaurant ooit met een ster: In Viaggio

Burned Carrots | spicy pak choy | yog

Kleinste restaurant ooit met een ster: In Viaggio

Scorpion fish broth h | celeriac | green apple

Kleinste restaurant ooit met een ster: In Viaggio

Spaghettone Emidio Pepe with sea flavor | herring | ramen sauce

Kleinste restaurant ooit met een ster: In Viaggio

Ravioli filled with lambfrom the Val d’Isarco | broad beans | ramen sauce
Cod | onions from Comiso | achillea

Kleinste restaurant ooit met een ster: In Viaggio

Guinea Fowl in Bejing? | liver paté | Santa Massenza | pancake

Kleinste restaurant ooit met een ster: In Viaggio
Kleinste restaurant ooit met een ster: In Viaggio
Kleinste restaurant ooit met een ster: In Viaggio

Chocolate oranges | olives | American Beauty

Kleinste restaurant ooit met een ster: In Viaggio

Restaurants die je waarschijnlijk ook leuk vindt

IMG_6154 2

Vetro Mumbai: Italiaanse keuken met een twist in het bijzondere India

Op onze reis door India in het voorjaar van 2024 verbleven we enkele nachten in het prachtige Oberoi hotel. We probeerden daar enkele restaurants uit, en die waren uitstekend, net als de openlucht bar waar je heerlijke cocktails kan drinken, of prima wijn, uit India en de rest van de wereld … Lees meer

Mumbai Bombay India Would Be Chef Sven Ornelis13

Ziya Mumbai: verfijnde Indische keuken in de Oberoi in Mumbai

Onze reis naar India in het voorjaar van 2024 was er eentje om nooit te vergeten. India heeft werkelijk mijn hart gestolen. Een prachtig land met een indrukwekkende cultuur die telkens stevig binnenkomt maar ook enorm charmeert en fascineert … Lees meer

IMG_6754

Chez Coco voor de lekkerste kipjes

Als je houdt van kip aan het spit dan is dit de ultieme plek om jezelf eens goed te laten verwennen, want dit is een prachtige rotisserie waar ze heerlijke coquelets serveren: kleine kippetjes die supersappig zijn met een knapperig velletje … Lees meer

Masque India Mumbai Sven Ornelis Would Be Chef6

Hiervoor reis je naar Mumbai: Masque Restaurant

Als we op reis zijn kijk ik toch altijd even of er geen topper uit de “50 best restaurants” in de stad waar we verblijven te boeken valt. In Mumbai was dat niet anders … Lees meer

De Juwelier Amsterdam Sven Ornelis Would Be Chef3

De Juwelier: Franse keuken in Amsterdam

Vorige vrijdag gingen we naar Amsterdam met een heel specifieke reden: we gingen naar De Laatste Ronde, de allerlaatste theatershow van cabaretier Youp van ‘t Hek, in het legendarische theater Carré … Lees meer

Taco Mendez

De spannendste pop-up in Barcelona: Taco Mendez

Jarenlang waren wij grote fan van Hoja Santa in Barcelona, een gastronomisch Mexicaans restaurant in de stal van Albert Adria. In hetzelfde pand zat het speelsere goedkopere zusterrestaurant Niño Viejo waar je heerlijke taco’s kon eten … Lees meer

Dit nieuwe restaurant in Barcelona is thé place to be!

Dit nieuwe restaurant in Barcelona is thé place to be!

Minder dan een jaar geleden ging er een nieuw restaurant open in Barcelona. In het chique 5-sterren Palace Hotel (de vroegere Ritz), waar vroeger sterrenrestaurant Caelis nog zat, ging het nieuwe “Amar” open … Lees meer

Topgastronomie in Tenerife: M.B.

Topgastronomie in Tenerife: M.B.

Toen ik gevraagd werd om op 21 juli te gaan DJ’n voor een paar honderd Belgen in Tenerife had ik er meteen zin in. Ik was nog nooit op “het eiland van de eeuwige lente” geweest en dus vond ik het een mooie aanleiding om daar eens verandering in te brengen … Lees meer