L' Air Du Temps: strafste hoofdgerecht sinds lang!
Restaurant

L’ Air Du Temps: strafste hoofdgerecht sinds lang!

Ik moet bekennen: vaak vind ik dat topchefs niet zo goed weten wat ze precies moeten serveren als hoofdgerecht. Dan zijn ze je soms als zeven gerechten en evenveel hapjes culinair aan het verwennen en dan verliezen ze toch nog de pedalen bij wat in feite het absolute hoogtepunt van een gastronomische maaltijd zou moeten zijn. Een beetje creativiteit mag dan nog altijd, vind ik. Maar inderdaad, ook daar moet het product de vedette blijven. Vaak hapert het daar dus.

L' Air Du Temps: strafste hoofdgerecht sinds lang!
L' Air Du Temps: strafste hoofdgerecht sinds lang!
L' Air Du Temps: strafste hoofdgerecht sinds lang!
L' Air Du Temps: strafste hoofdgerecht sinds lang!

Daarom was ik gisterenavond zo gelukkig wanneer we in l’Air Du Temps het voor mij strafste hoofdgerecht in jaren geserveerd kregen. De Pluma Ibercio werd perfect gebakken geserveerd met een licht gelakte barbecue smaak maar de structuren van kool die erbij geserveerd werden, samen met alle Thaise kruiden maakte dit een gigantische smaakbom. Ik werd voor het eerst in lange tijd nog eens helemaal stil en euforisch tegelijk. En dan hadden we er eigenlijk al een zalige maaltijd opzitten, met een hele reeks lekkere voorgerechten waarvan het ene al meer indruk maakte dan het andere.

L' Air Du Temps: strafste hoofdgerecht sinds lang!
L' Air Du Temps: strafste hoofdgerecht sinds lang!
L' Air Du Temps: strafste hoofdgerecht sinds lang!
L' Air Du Temps: strafste hoofdgerecht sinds lang!

Er wordt door culinaire journalisten al jaren gefluisterd dat San Degeimbre, de charismatische chef van l’Air Du Temps,  z’n derde ster wel zou verdienen, en eerlijk gezegd: ik begrijp eigenlijk wel waarom, ook al was dit nog maar de eerste keer dat we in deze  prachtige culinaire boerderij te gast waren. Overigens: mooie plek om te overnachten ook. Wij aten het meest exclusieve menu, met mooie aangepaste wijnen, water en koffie, en sliepen in een erg mooie kamer. Inclusief ontbijt betaalden we voor het totale arrangement 760 euro, wat voor dit hele arrangement een heel aanvaardbare prijs is.

VEGETALE SUPREMATIE

SNACKS

L' Air Du Temps: strafste hoofdgerecht sinds lang!

Gepofte: Tapioca, gamtae, courgette en ansjovis

L' Air Du Temps: strafste hoofdgerecht sinds lang!

Crackers: Crémeux van kaas, venkel

L' Air Du Temps: strafste hoofdgerecht sinds lang!

Hoorntje: Aubergine, gerookte forel, gekonfijte citroen

L' Air Du Temps: strafste hoofdgerecht sinds lang!

Baar: Foie gras, praliné, granola van hazelnoten

HAPJES

L' Air Du Temps: strafste hoofdgerecht sinds lang!

Cocktail: Dongchimi, pak chook, groene tomaat

L' Air Du Temps: strafste hoofdgerecht sinds lang!

“Salade Liégeoise”: Prinsessenbonen, spek uit Hamoir, aardappel

DEGUSTATIE

L' Air Du Temps: strafste hoofdgerecht sinds lang!
L' Air Du Temps: strafste hoofdgerecht sinds lang!

Margarita: Perle Blanche oester, crème van oester, cucamelon, Mezcal

L' Air Du Temps: strafste hoofdgerecht sinds lang!

Liernu: Tomaten van nu en olie van de tijd

L' Air Du Temps: strafste hoofdgerecht sinds lang!

Monochroom: Witte koolvis Ikjimé, pompoen, bottarga

L' Air Du Temps: strafste hoofdgerecht sinds lang!

Boterbonen: Gerookte paling, crème van look, sneeuw van peterselie

L' Air Du Temps: strafste hoofdgerecht sinds lang!

Boeuf-carottes: Ossenstaart, boter van hooi, consommé

L' Air Du Temps: strafste hoofdgerecht sinds lang!

Parfum uit Thailand: Pluma Ibérico, texturen van kool, galant, Thaise basilicum

L' Air Du Temps: strafste hoofdgerecht sinds lang!

Bijenkorf: Bloemige, fruitige en kruidige smaken van honing uit onze tuin

L' Air Du Temps: strafste hoofdgerecht sinds lang!
L' Air Du Temps: strafste hoofdgerecht sinds lang!

Restaurants die je waarschijnlijk ook leuk vindt

IMG_2941 2

Parking Pizza, niks snob maar zeer lekker

Wat zijn we blij met deze hippe en lekkere pizzatent vlakbij onze flat. Niks is chique aan dit restaurant dat in 1995 is gestart, maar dit is wel al eventjes the place to be voor vooral jonge mensen … Lees meer

Le Du Kaan Bangkok Would Be Chef Sven Ornelis Thailand9

Le Du Kaan, lekker eten op de 56ste verdieping

Neen, het hoeven niet altijd gastronomische restaurants te zijn, ook niet als we op vakantie zijn. In Bangkok moet je ook de rooftops een kans geven. Het eten is er niet per se om hetzelfde niveau als de hallucinante hoogte waar je soms zit te dineren, maar er zijn uitzonderingen en Le Du Kaan is er een van … Lees meer

Nusara Bangkok Thailand Sven Ornelis Would Be Chef3

Nusara, schitterend eten en het uitzicht is waanzin!

Bangkok is de stad met misschien wel de zaligste rooftops van de wereld. De stad met meer dan tien miljoen inwoners heeft veel hoogbouw, en op veel van die wolkenkrabbers zit een restaurant of café met schitterend uitzicht … Lees meer

Gaggan Anand Bangkok Thailand Sven Ornelis Would Be Chef29

Gaggan Anand, het zotste sterren restaurant ooit

Wat volgt, is een verslag van misschien wel het zotste etentje ooit. We slaagden erin om twee plaatsen te bemachtigen aan de guest table van Gaggan Anand … Lees meer

Sorn Bangkok Thailand Sven Ornelis Would Be Chef1

Sorn, het enige restaurant met 3 sterren in Bangkok

Een paar maanden geleden, in november 2024 gebeurde iets historisch. Voor het eerst in de geschiedenis kreeg een Thais restaurant een derde Michelinster … Lees meer

Potong Bangkok Thailand Sven Ornelis Would Be Chef1

Potong van ‘Pam’, de strafste vrouw in de Aziatische culinaire scene

Ik kan je zeggen: als je ooit in Bangkok bent dan moet je alles op alles zetten om bij chef Pam te gaan eten. Ze is een absolute culinaire popster in de Aziatische culinaire wereld … Lees meer

Pastel Bangkok Thailand Sven Ornelis Would Be Chef11

Pastel Rooftop in Bangkok

Wanneer je na een paar drukke maanden op een vrijdagmiddag naar Bangkok vliegt, dan weet je dat je op zaterdag met een kleine jetlag en een beetje vermoeid aan de reis begint … Lees meer

Assador Etxebarri Spanje Would Be Chef Sven Ornelis3

Is dit terecht het tweede beste restaurant ter wereld: Asador Etxebarri?

Ik zal maar met de deur in huis vallen: dit is misschien wel het allermoeilijkste verslag van een restaurantbezoek ooit op deze blog. Het heeft dan ook lang geduurd voor ik het helemaal heb uitgeschreven … Lees meer