Sinds enkele weken is er in de buurt waar ik woon in Barcelona, op de Carrer d’Aribau een supermooi restaurantje geopend: la Gormanda. Het interieur is heel knap, met veel blank hout en beton, een beetje Scandinavisch, en erg stijlvol! Ik had de kaart al een paar keer bekeken en ook die zag er goed uit, ook al is ze eerder beperkt. Iets wat ik in kleine restaurants een slim idee vind.
Op het menu niet zomaar de normale tapa’s maar originele kleine en zeer betaalbare gerechtjes. Carlota, de jonge vrouwelijke chef, komt uit een familie met culinaire roots. Zo hebben haar ouders iets verder in de stad een restaurant dat genoemd is naar hun kokende dochter. We aten een paar lekkere gerechten. Gestoomde groentjes met sojasaus. Asperges met pesto, kleine groentjes en Stiltonkaas (wat een spectaculair lekkere combinatie was dat zeg). Calçots ook (een zeer populaire groente in Catalonië die het midden houdt tussen prei en ui) in een zwarte tempura met romescosaus (een typische Spaanse saus die gemaakt wordt van geroosterde paprika’s, tomaten, look en amandelen). En tenslotte een terrine van konijn met groentjes die net iets malser had mogen zijn. De wijnkaart staat vol met betaalbare biologische wijntjes. We dronken er een prima Spaanse Pont Noir. Echt een plekje om te ontdekken
.
Deze zomer mocht ik als culinair ambassadeur vijf dagen lang door Catalonië trekken, op zoek naar bijzondere gastronomische plekken. De stad Girona was één van de zalige tussenstops … Lees meer
Onze reis in Catalonië in juli 2025 begon in het natuurrijke Mas Salagros EcoResort, vlakbij Barcelona. Dit 100% duurzame ecohotel ligt in een groene vallei, omringd door natuur, niet ver van de kust, maar zonder zicht op zee, perfect om helemaal tot rust te komen … Lees meer
Op onze culinaire reis door Catalonië was een van de absolute hoogtepunten ons verblijf in het schitterende hotel Esperit Roca. We werden met open armen ontvangen in dit adembenemende complex en mochten één van de zestien kamers met waanzinnig uitzicht over Catalonië innemen … Lees meer
Sinds kort hebben we er letterlijk een culinaire buur bij: Direkte. Het restaurant dat jarenlang verscholen zat onder de arcaden van de Boqueria-markt, verhuisde dit voorjaar naar Carrer de París 200 in de wijk Eixample … Lees meer
Er zijn zo van die restaurants die al heel lang op je lijstje staan, en voor ons was Benoit & Bernard Dewitte er zo eentje. Toen we anderhalf jaar geleden van vrienden – die weten waar het lekker is – een cadeaubon kregen voor dit Michelinrestaurant in Kruisem, hebben we meteen gereserveerd … Lees meer
Hou u vast, want ik ga je een héééél enthousiast restaurantverslag serveren. Onze laatste dag van een intense en erg boeiende culinaire reis door Catalonië is geëindigd in absolute schoonheid … Lees meer
Bij Would Be Chef zijn mijn restaurantreviews altijd heel persoonlijk, dus het kan perfect dat jij als lezer een plek fantastisch vindt waar ik minder warm voor loop, en omgekeerd … Lees meer
Dit is misschien wel de lekkerste tapasbar in de stad. Een superdrukke plek wel, die altijd bomvol zit. Of je nu aan de kleine hoge tafels zit, tegen de muur (wat wel wat minder gezellig is, want je zit met je rug naar de andere klanten) of er toch in slaagt om een gegeerd plekje aan de counter vast te krijgen, spreek maar van geluk, want terwijl jij heerlijk zit te genieten, zullen tientallen passanten die toch hun kans wagen om binnen te raken te horen krijgen dat er geen plek meer beschikbaar is … Lees meer