
La Gormanda: Nieuw en veelbelovend
Sinds enkele weken is er in de buurt waar ik woon in Barcelona, op de Carrer d’Aribau een supermooi restaurantje geopend: la Gormanda. Het interieur is heel knap, met veel blank hout en beton, een beetje Scandinavisch, en erg stijlvol! Ik had de kaart al een paar keer bekeken en ook die zag er goed uit, ook al is ze eerder beperkt. Iets wat ik in kleine restaurants een slim idee vind.
Op het menu niet zomaar de normale tapa’s maar originele kleine en zeer betaalbare gerechtjes. Carlota, de jonge vrouwelijke chef, komt uit een familie met culinaire roots. Zo hebben haar ouders iets verder in de stad een restaurant dat genoemd is naar hun kokende dochter. We aten een paar lekkere gerechten. Gestoomde groentjes met sojasaus. Asperges met pesto, kleine groentjes en Stiltonkaas (wat een spectaculair lekkere combinatie was dat zeg). Calçots ook (een zeer populaire groente in Catalonië die het midden houdt tussen prei en ui) in een zwarte tempura met romescosaus (een typische Spaanse saus die gemaakt wordt van geroosterde paprika’s, tomaten, look en amandelen). En tenslotte een terrine van konijn met groentjes die net iets malser had mogen zijn. De wijnkaart staat vol met betaalbare biologische wijntjes. We dronken er een prima Spaanse Pont Noir. Echt een plekje om te ontdekken
.
Reacties