Het was intussen toch een paar jaar geleden dat we nog eens in het gezellige en lekkere San Cravate in Brugge waren gaan eten. Een heerlijk restaurantje met mooie gerechten, uitgebaat door een super sympathiek koppel, Henk en Veronique. Niet voor niks hebben ze in Brugge sinds jaar en dag een welverdiende Michelin Ster. Maar goed, zo vaak zijn we nu ook niet in Brugge en op restaurant gaan is sinds covid ook nauwelijks mogelijk geweest.
Maar toen we hoorden dat ze nu in de lockdown elke donderdag, vrijdag en zaterdag een 4 gangen-menu serveren in hun vier suites in La Suite Sans Cravate, hun B&B in hun eigen huis aan de overkant van het restaurant, en dachten we: ja, dat moeten we toch nog eens doen. Het voelt zo heerlijk aan: een nachtje logeren in een prachtige kamer, en dan nog eens een zalige maaltijd nuttigen, bereid door een topchef, en bediend door een fantastische gastvrouw. Allemaal coronaproof!
Vrijdag gingen we er heen. Wel grappig, want in de bovenste suite boven het dak, met een prachtige badkamer en een gigantische lichtgevende muur die je het gevoel geeft dat je in een zomer bos logeert, had de dagen voor ons Wout Van Aert met z’n gezinnetje gelogeerd. Hij had net hetzelfde idee gehad: er even tussenuit, na al de drukte en voor de agenda weer vol zit. Niet dat ik de voorjaarsklassiekers in de kuiten heb, maar ik vond het ook zalig vertoeven in La Suite.
De 4 gangen plus de kaas waren super lekker, mooi geserveerd met alles erop en eraan. Met een zalig klassiek muziekje op de kamer was het net alsof we in een luxe restaurant zaten. En we hebben ons een beetje laten gaan wat wijn betreft. De wijnkaart telt zoveel prachtige referenties, en wat uniek is in de horeca: de prijzen zijn super correct. De beste wijnen kun je er vinden, en je betaalt er niet drie keer de prijs vanuit de winkel voor. Daar hebben we dan ook eens goed van geprofiteerd.
Ik kan iedereen een bezoekje aan La Suite van Sans Cravate van harte aanbevelen. Het is net als in La Butte Aux Bois heerlijk dineren en logeren hier, maar een heel stuk goedkoper! En Brugge blijft een fantastische stad om lekker te gaan wandelen, voor of na het eten, of zoals ik gedaan heb, ‘s ochtends vroeg, toen de stad nog aan het ontwaken en leeg is. Uniek is dat, zo in het zonnetje! En nadien werd er ook nog eens een zalig ontbijt op de kamer geserveerd. We hebben duizend procent genoten van dit culinaire verblijf in Brugge, mijn scone geboortestad.
Enkele heerlijke hapjes
Tartaar van Baskisch rund, gerookte paling, zure room en dashi
Noordzee Tarbot en knolselder gegaard in beurre noisette en daslook
Duifje van het spit met asperges en morieljes
Kaasbordje
Kers en mascarpone
Op onze reis door India in het voorjaar van 2024 verbleven we enkele nachten in het prachtige Oberoi hotel. We probeerden daar enkele restaurants uit, en die waren uitstekend, net als de openlucht bar waar je heerlijke cocktails kan drinken, of prima wijn, uit India en de rest van de wereld … Lees meer
Onze reis naar India in het voorjaar van 2024 was er eentje om nooit te vergeten. India heeft werkelijk mijn hart gestolen. Een prachtig land met een indrukwekkende cultuur die telkens stevig binnenkomt maar ook enorm charmeert en fascineert … Lees meer
Als je houdt van kip aan het spit dan is dit de ultieme plek om jezelf eens goed te laten verwennen, want dit is een prachtige rotisserie waar ze heerlijke coquelets serveren: kleine kippetjes die supersappig zijn met een knapperig velletje … Lees meer
Als we op reis zijn kijk ik toch altijd even of er geen topper uit de “50 best restaurants” in de stad waar we verblijven te boeken valt. In Mumbai was dat niet anders … Lees meer
Vorige vrijdag gingen we naar Amsterdam met een heel specifieke reden: we gingen naar De Laatste Ronde, de allerlaatste theatershow van cabaretier Youp van ‘t Hek, in het legendarische theater Carré … Lees meer
Jarenlang waren wij grote fan van Hoja Santa in Barcelona, een gastronomisch Mexicaans restaurant in de stal van Albert Adria. In hetzelfde pand zat het speelsere goedkopere zusterrestaurant Niño Viejo waar je heerlijke taco’s kon eten … Lees meer
Minder dan een jaar geleden ging er een nieuw restaurant open in Barcelona. In het chique 5-sterren Palace Hotel (de vroegere Ritz), waar vroeger sterrenrestaurant Caelis nog zat, ging het nieuwe “Amar” open … Lees meer
Toen ik gevraagd werd om op 21 juli te gaan DJ’n voor een paar honderd Belgen in Tenerife had ik er meteen zin in. Ik was nog nooit op “het eiland van de eeuwige lente” geweest en dus vond ik het een mooie aanleiding om daar eens verandering in te brengen … Lees meer