Het was intussen toch een paar jaar geleden dat we nog eens in het gezellige en lekkere San Cravate in Brugge waren gaan eten. Een heerlijk restaurantje met mooie gerechten, uitgebaat door een super sympathiek koppel, Henk en Veronique. Niet voor niks hebben ze in Brugge sinds jaar en dag een welverdiende Michelin Ster. Maar goed, zo vaak zijn we nu ook niet in Brugge en op restaurant gaan is sinds covid ook nauwelijks mogelijk geweest.
Maar toen we hoorden dat ze nu in de lockdown elke donderdag, vrijdag en zaterdag een 4 gangen-menu serveren in hun vier suites in La Suite Sans Cravate, hun B&B in hun eigen huis aan de overkant van het restaurant, en dachten we: ja, dat moeten we toch nog eens doen. Het voelt zo heerlijk aan: een nachtje logeren in een prachtige kamer, en dan nog eens een zalige maaltijd nuttigen, bereid door een topchef, en bediend door een fantastische gastvrouw. Allemaal coronaproof!
Vrijdag gingen we er heen. Wel grappig, want in de bovenste suite boven het dak, met een prachtige badkamer en een gigantische lichtgevende muur die je het gevoel geeft dat je in een zomer bos logeert, had de dagen voor ons Wout Van Aert met z’n gezinnetje gelogeerd. Hij had net hetzelfde idee gehad: er even tussenuit, na al de drukte en voor de agenda weer vol zit. Niet dat ik de voorjaarsklassiekers in de kuiten heb, maar ik vond het ook zalig vertoeven in La Suite.
De 4 gangen plus de kaas waren super lekker, mooi geserveerd met alles erop en eraan. Met een zalig klassiek muziekje op de kamer was het net alsof we in een luxe restaurant zaten. En we hebben ons een beetje laten gaan wat wijn betreft. De wijnkaart telt zoveel prachtige referenties, en wat uniek is in de horeca: de prijzen zijn super correct. De beste wijnen kun je er vinden, en je betaalt er niet drie keer de prijs vanuit de winkel voor. Daar hebben we dan ook eens goed van geprofiteerd.
Ik kan iedereen een bezoekje aan La Suite van Sans Cravate van harte aanbevelen. Het is net als in La Butte Aux Bois heerlijk dineren en logeren hier, maar een heel stuk goedkoper! En Brugge blijft een fantastische stad om lekker te gaan wandelen, voor of na het eten, of zoals ik gedaan heb, ’s ochtends vroeg, toen de stad nog aan het ontwaken en leeg is. Uniek is dat, zo in het zonnetje! En nadien werd er ook nog eens een zalig ontbijt op de kamer geserveerd. We hebben duizend procent genoten van dit culinaire verblijf in Brugge, mijn scone geboortestad.
Enkele heerlijke hapjes
Tartaar van Baskisch rund, gerookte paling, zure room en dashi
Noordzee Tarbot en knolselder gegaard in beurre noisette en daslook
Duifje van het spit met asperges en morieljes
Kaasbordje
Kers en mascarpone
Dit is misschien wel de lekkerste tapasbar in de stad. Een superdrukke plek wel, die altijd bomvol zit. Of je nu aan de kleine hoge tafels zit, tegen de muur (wat wel wat minder gezellig is, want je zit met je rug naar de andere klanten) of er toch in slaagt om een gegeerd plekje aan de counter vast te krijgen, spreek maar van geluk, want terwijl jij heerlijk zit te genieten, zullen tientallen passanten die toch hun kans wagen om binnen te raken te horen krijgen dat er geen plek meer beschikbaar is … Lees meer
Wat een luxe: een top Japanner in je eigen straat hebben. Chef Teppei Nii is geboren in Osaka, in Japan. Acht jaar lang was hij de rechterhand van Hideki Matsuhisa in Koy Shunka, en daarvoor had hij de Franse keuken bestudeerd in Japan en in Nice … Lees meer
Het is een absoluut feest om in Disfrutar te mogen dineren, in 2024 uitgeroepen tot beste restaurant van de wereld. Maar wel zeer moeilijk, om niet te zeggen bijna onmogelijk, om er nog eens een tafeltje te pakken te krijgen … Lees meer
Ik vind het plezant wanneer de typische tapasformule eens anders wordt aangepakt. Bij Albé in Barcelona zie en proef je een mooie Libanese versie van de klassieke tapas-keuken … Lees meer
Er zijn plekken die je bijblijven. Niet alleen omdat het eten er onwaarschijnlijk goed is, maar omdat alles – van de ontvangst tot het laatste slokje wijn – klopt … Lees meer
Humus x Hortense in Brussel blijft voor mij één van de mooiste culinaire ervaringen in ons land. Wat deze plek zo bijzonder maakt? Het is 100% plant-based – en dat vind ik niet alleen gedurfd, maar ook ongelooflijk inspirerend … Lees meer
La Xarxa kun je vinden op een pleintje aan de best drukke Via Augusta. Vroeger zat hier een ander restaurant waar we ook fan van waren om een erg grappige reden … Lees meer
Wat zijn we blij met deze hippe en lekkere pizzatent vlakbij onze flat. Niks is chique aan dit restaurant dat in 1995 is gestart, maar dit is wel al eventjes the place to be voor vooral jonge mensen … Lees meer