La Suite: een culinaire overnachting in een prachtige B&B
Restaurant

La Suite: een culinaire overnachting in een prachtige B&B

Contactgegevens

Het was intussen toch een paar jaar geleden dat we nog eens in het gezellige en lekkere San Cravate in Brugge waren gaan eten. Een heerlijk restaurantje met mooie gerechten, uitgebaat door een super sympathiek koppel, Henk en Veronique. Niet voor niks hebben ze in Brugge sinds jaar en dag een welverdiende Michelin Ster. Maar goed, zo vaak zijn we nu ook niet in Brugge en op restaurant gaan is sinds covid ook nauwelijks mogelijk geweest.

La Suite: een culinaire overnachting in een prachtige B&B
La Suite: een culinaire overnachting in een prachtige B&B
La Suite: een culinaire overnachting in een prachtige B&B
La Suite: een culinaire overnachting in een prachtige B&B

Maar toen we hoorden dat ze nu in de lockdown elke donderdag, vrijdag en zaterdag een 4 gangen-menu serveren in hun vier suites in La Suite Sans Cravate, hun B&B in hun eigen huis aan de overkant van het restaurant, en dachten we: ja, dat moeten we toch nog eens doen. Het voelt zo heerlijk aan: een nachtje logeren in een prachtige kamer, en dan nog eens een zalige maaltijd nuttigen, bereid door een topchef, en bediend door een fantastische gastvrouw. Allemaal coronaproof!

La Suite: een culinaire overnachting in een prachtige B&B
La Suite: een culinaire overnachting in een prachtige B&B
La Suite: een culinaire overnachting in een prachtige B&B
La Suite: een culinaire overnachting in een prachtige B&B

Vrijdag gingen we er heen. Wel grappig, want in de bovenste suite boven het dak, met een prachtige badkamer en een gigantische lichtgevende muur die je het gevoel geeft dat je in een zomer bos logeert, had de dagen voor ons  Wout Van Aert met z’n gezinnetje gelogeerd. Hij had net hetzelfde idee gehad: er even tussenuit, na al de drukte en voor de agenda weer vol zit. Niet dat ik de voorjaarsklassiekers in de kuiten heb, maar ik vond het ook zalig vertoeven in La Suite.

La Suite: een culinaire overnachting in een prachtige B&B

De 4 gangen plus de kaas waren super lekker, mooi geserveerd met alles erop en eraan. Met een zalig klassiek muziekje op de kamer was het net alsof we in een luxe restaurant zaten. En we hebben ons een beetje laten gaan wat wijn betreft. De wijnkaart telt zoveel prachtige referenties, en wat uniek is in de horeca: de prijzen zijn super correct. De beste wijnen kun je er vinden, en je betaalt er niet drie keer de prijs vanuit de winkel voor. Daar hebben we dan ook eens goed van geprofiteerd.

La Suite: een culinaire overnachting in een prachtige B&B
La Suite: een culinaire overnachting in een prachtige B&B
La Suite: een culinaire overnachting in een prachtige B&B

Ik kan iedereen een bezoekje aan La Suite van Sans Cravate van harte aanbevelen. Het is net als in La Butte Aux Bois heerlijk dineren en logeren hier, maar een heel stuk goedkoper! En Brugge blijft een fantastische stad om lekker te gaan wandelen, voor of na het eten, of zoals ik gedaan heb, ‘s ochtends vroeg, toen de stad nog aan het ontwaken en leeg is. Uniek is dat, zo in het zonnetje! En nadien werd er ook nog eens een zalig ontbijt op de kamer geserveerd. We hebben duizend procent genoten van dit culinaire verblijf in Brugge, mijn scone geboortestad.

MENU Sans Cravate

Enkele heerlijke hapjes

La Suite: een culinaire overnachting in een prachtige B&B
La Suite: een culinaire overnachting in een prachtige B&B
La Suite: een culinaire overnachting in een prachtige B&B

Tartaar van Baskisch rund, gerookte paling, zure room en dashi

La Suite: een culinaire overnachting in een prachtige B&B

Noordzee Tarbot en knolselder gegaard in beurre noisette en daslook

La Suite: een culinaire overnachting in een prachtige B&B

Duifje van het spit met asperges en morieljes

La Suite: een culinaire overnachting in een prachtige B&B

Kaasbordje

La Suite: een culinaire overnachting in een prachtige B&B

Kers en mascarpone

La Suite: een culinaire overnachting in een prachtige B&B

Restaurants die je waarschijnlijk ook leuk vindt

De Juwelier Amsterdam Sven Ornelis Would Be Chef3

De Juwelier: Franse keuken in Amsterdam

Vorige vrijdag gingen we naar Amsterdam met een heel specifieke reden: we gingen naar De Laatste Ronde, de allerlaatste theatershow van cabaretier Youp van ‘t Hek, in het legendarische theater Carré … Lees meer

Taco Mendez

De spannendste pop-up in Barcelona: Taco Mendez

Jarenlang waren wij grote fan van Hoja Santa in Barcelona, een gastronomisch Mexicaans restaurant in de stal van Albert Adria. In hetzelfde pand zat het speelsere goedkopere zusterrestaurant Niño Viejo waar je heerlijke taco’s kon eten … Lees meer

Dit nieuwe restaurant in Barcelona is thé place to be!

Dit nieuwe restaurant in Barcelona is thé place to be!

Minder dan een jaar geleden ging er een nieuw restaurant open in Barcelona. In het chique 5-sterren Palace Hotel (de vroegere Ritz), waar vroeger sterrenrestaurant Caelis nog zat, ging het nieuwe “Amar” open … Lees meer

Topgastronomie in Tenerife: M.B.

Topgastronomie in Tenerife: M.B.

Toen ik gevraagd werd om op 21 juli te gaan DJ’n voor een paar honderd Belgen in Tenerife had ik er meteen zin in. Ik was nog nooit op “het eiland van de eeuwige lente” geweest en dus vond ik het een mooie aanleiding om daar eens verandering in te brengen … Lees meer

Le Grand Hôtel du Lion D'Or: klassieker in de Loire

Le Grand Hôtel du Lion D’Or: klassieker in de Loire

Drie jaar geleden, tijdens de eerste covid-zomer reed ik helemaal alleen met de auto naar Spanje, om enkele spullen op te halen die naar ons nieuwe huis moesten komen, enkele schilderijen, een beeld, een tafeltje en vier stoelen voor op ons terras … Lees meer

Come. Een schitterende Mexicaanse ster in Barcelona!

Come. Een schitterende Mexicaanse ster in Barcelona!

Covid was een ramp voor de culinaire wereld. Overal, maar zeker in mijn geliefde Barcelona. De zieltogende horeca werd er veel minder gesteund dan bij ons in België en een paar prachtige restaurants gingen kopje onder … Lees meer

Le Grand Verre van Wout Bru in Durbuy

Le Grand Verre van Wout Bru in Durbuy

Wout Bru is een geweldige chef. Daar bestaat geen discussie over. Ik heb de voorbije twintig jaar meer dan één keer fantastisch mogen eten aan verschillende van zijn tafels op verschillende locaties, en elke keer was het top … Lees meer

La Petite Colombe: een indrukwekkend restaurant

La Petite Colombe: een indrukwekkend restaurant

Save the best for last, zeggen ze altijd. Voor de laatste avond van onze vakantie in het zalige Zuid-Afrika hadden we nog geen restaurant geboekt. Ik wou eerst eens kijken of er een restaurant in ons hotel Delaire Graff zo lekker was dat we er een tweede keer zouden gaan eten, of misschien wilden we wel last minute een restaurantje boeken dat we op onze wandelingen in Stellenbosch waren tegengekomen … Lees meer