Marrees, top restaurant in Nederlands Limburg

In december vorig jaar gingen we eten in Nederlands Limburg. In Weert in sterrenrestaurant Marrees. Het werd een super gezellige en ook heel lekkere ervaring. In Limburg wordt er uitstekend gekookt, aan beide kanten van de grens. Zoveel is wel duidelijk. En Weert is helemaal niet zo ver rijden. Voor ons was het anderhalf uurtje, maar vanuit Antwerpen of Limburg ben je er nog zoveel sneller. En er zijn niet zo veel goede restaurants op zondagmiddag open, dus wij gingen er graag lunchen.

In restaurant Marrees (bekroond met een welverdiende Michelinster) wordt een elegante keuken met internationale invloeden geserveerd door meesterkok Jan Marrees. De chef haalt zijn inspiratie van overal en gaat er vervolgens plezant mee aan de slag. Vaak durven Nederlandse chefs net iets frivoler omgaan met bepaalde Aziatische invloeden, maar er zijn ook knipogen naar de Mediterraanse keuken.

Zijn vrouw Patricia Marrees ontvangt je Limburgs gezellig en combineert als sommelier de gerechten met hele mooie wijnen van over de hele wereld. Wij gingen voor het meest uitgebreide menu en zowel de gerechten als de bijpassende wijnen waren uitstekend. Maar op de menukaart vindt iedere fijnproever zijn gading, en ook als je à la carte wil eten kun je er terecht voor mooie klassiekers op topniveau klaargemaakt.

Wil je Marrees volgen dan kan dat op Facebook Marrees of via Instagram Marrees

Wil je de Nederlandse Provincie Limburg beter leren kennen dan kan dat via Facebook Limburg of via Instagram Limburg

 

Dit was het heerlijke menu dat wij uit hebben geprobeerd.

MENU MARREES

Lolly van mais met een gel van sjalot en een crunch van tuinbonen
Pana Puri gevuld met paprika, zwarte olijven en schuim van kikkererwten

Crème van oude kaas en sesamzaad met aubergine, gepocheerd kwarteleitje en schuim van Limburgse mosterd en koekje van oude kaas

Tartaar en ceviche van riddervis met gemarineerde oester in komkommer jus met gerookte sushi azijn, oester mayonaise en komkommer sorbet met gepofte zwarte rijst en gemarineerde komkommer en witte radijs en zilte plantjes en koekjes, jus van duindoornbes

Gebakken scholfilet met een crème van cashewnoten met citroenolie met bereidingen van bloemkool (gefrituurd (wit), geschaafd/gebrand (paars), gepikkelde bloemkool, kailan) en saus van myoga met gefrituurde kappertjes en aan tafel geschaafde kaffir limoen

Gebakken langoustine met een ravioli van langoustine met een Thaise langoustine saus, puree van pompoen met gestoofde lamsoren en gestoofde bospeen

Gebraden hertenrugfilet met specerijen jus met gestoofde spitskool, gerookte rode biet, compote van appel abrikoos, melouse uitje en crème van knolselderij en Vacherin Mont d ‘or met een bonbon van ganzenlever

Taartje van witte chocolade en rozemarijn en tropisch fruit gelei met een panna cotta van honing met een sorbet van yoghurt, gemarineerde ananas en gelei van citrus en honing tuilles