Marrees, top restaurant in Nederlands Limburg
Restaurant

Marrees, top restaurant in Nederlands Limburg

In december vorig jaar gingen we eten in Nederlands Limburg. In Weert in sterrenrestaurant Marrees. Het werd een super gezellige en ook heel lekkere ervaring. In Limburg wordt er uitstekend gekookt, aan beide kanten van de grens. Zoveel is wel duidelijk. En Weert is helemaal niet zo ver rijden. Voor ons was het anderhalf uurtje, maar vanuit Antwerpen of Limburg ben je er nog zoveel sneller. En er zijn niet zo veel goede restaurants op zondagmiddag open, dus wij gingen er graag lunchen.

In restaurant Marrees (bekroond met een welverdiende Michelinster) wordt een elegante keuken met internationale invloeden geserveerd door meesterkok Jan Marrees. De chef haalt zijn inspiratie van overal en gaat er vervolgens plezant mee aan de slag. Vaak durven Nederlandse chefs net iets frivoler omgaan met bepaalde Aziatische invloeden, maar er zijn ook knipogen naar de Mediterraanse keuken.

Zijn vrouw Patricia Marrees ontvangt je Limburgs gezellig en combineert als sommelier de gerechten met hele mooie wijnen van over de hele wereld. Wij gingen voor het meest uitgebreide menu en zowel de gerechten als de bijpassende wijnen waren uitstekend. Maar op de menukaart vindt iedere fijnproever zijn gading, en ook als je à la carte wil eten kun je er terecht voor mooie klassiekers op topniveau klaargemaakt.

Wil je Marrees volgen dan kan dat op Facebook Marrees of via Instagram Marrees

Wil je de Nederlandse Provincie Limburg beter leren kennen dan kan dat via Facebook Limburg of via Instagram Limburg

Dit was het heerlijke menu dat wij uit hebben geprobeerd.

MENU MARREES

Lolly van mais met een gel van sjalot en een crunch van tuinbonen
Pana Puri gevuld met paprika, zwarte olijven en schuim van kikkererwten

Marrees, top restaurant in Nederlands Limburg
Marrees, top restaurant in Nederlands Limburg

Crème van oude kaas en sesamzaad met aubergine, gepocheerd kwarteleitje en schuim van Limburgse mosterd en koekje van oude kaas

Marrees, top restaurant in Nederlands Limburg

Tartaar en ceviche van riddervis met gemarineerde oester in komkommer jus met gerookte sushi azijn, oester mayonaise en komkommer sorbet met gepofte zwarte rijst en gemarineerde komkommer en witte radijs en zilte plantjes en koekjes, jus van duindoornbes

Marrees, top restaurant in Nederlands Limburg

Gebakken scholfilet met een crème van cashewnoten met citroenolie met bereidingen van bloemkool (gefrituurd (wit), geschaafd/gebrand (paars), gepikkelde bloemkool, kailan) en saus van myoga met gefrituurde kappertjes en aan tafel geschaafde kaffir limoen

Marrees, top restaurant in Nederlands Limburg

Gebakken langoustine met een ravioli van langoustine met een Thaise langoustine saus, puree van pompoen met gestoofde lamsoren en gestoofde bospeen

Marrees, top restaurant in Nederlands Limburg

Gebraden hertenrugfilet met specerijen jus met gestoofde spitskool, gerookte rode biet, compote van appel abrikoos, melouse uitje en crème van knolselderij en Vacherin Mont d ‘or met een bonbon van ganzenlever

Marrees, top restaurant in Nederlands Limburg

Taartje van witte chocolade en rozemarijn en tropisch fruit gelei met een panna cotta van honing met een sorbet van yoghurt, gemarineerde ananas en gelei van citrus en honing tuilles

Marrees, top restaurant in Nederlands Limburg

Restaurants die je waarschijnlijk ook leuk vindt

De Juwelier Amsterdam Sven Ornelis Would Be Chef3

De Juwelier: Franse keuken in Amsterdam

Vorige vrijdag gingen we naar Amsterdam met een heel specifieke reden: we gingen naar De Laatste Ronde, de allerlaatste theatershow van cabaretier Youp van ‘t Hek, in het legendarische theater Carré … Lees meer

Taco Mendez

De spannendste pop-up in Barcelona: Taco Mendez

Jarenlang waren wij grote fan van Hoja Santa in Barcelona, een gastronomisch Mexicaans restaurant in de stal van Albert Adria. In hetzelfde pand zat het speelsere goedkopere zusterrestaurant Niño Viejo waar je heerlijke taco’s kon eten … Lees meer

Dit nieuwe restaurant in Barcelona is thé place to be!

Dit nieuwe restaurant in Barcelona is thé place to be!

Minder dan een jaar geleden ging er een nieuw restaurant open in Barcelona. In het chique 5-sterren Palace Hotel (de vroegere Ritz), waar vroeger sterrenrestaurant Caelis nog zat, ging het nieuwe “Amar” open … Lees meer

Topgastronomie in Tenerife: M.B.

Topgastronomie in Tenerife: M.B.

Toen ik gevraagd werd om op 21 juli te gaan DJ’n voor een paar honderd Belgen in Tenerife had ik er meteen zin in. Ik was nog nooit op “het eiland van de eeuwige lente” geweest en dus vond ik het een mooie aanleiding om daar eens verandering in te brengen … Lees meer

Le Grand Hôtel du Lion D'Or: klassieker in de Loire

Le Grand Hôtel du Lion D’Or: klassieker in de Loire

Drie jaar geleden, tijdens de eerste covid-zomer reed ik helemaal alleen met de auto naar Spanje, om enkele spullen op te halen die naar ons nieuwe huis moesten komen, enkele schilderijen, een beeld, een tafeltje en vier stoelen voor op ons terras … Lees meer

Come. Een schitterende Mexicaanse ster in Barcelona!

Come. Een schitterende Mexicaanse ster in Barcelona!

Covid was een ramp voor de culinaire wereld. Overal, maar zeker in mijn geliefde Barcelona. De zieltogende horeca werd er veel minder gesteund dan bij ons in België en een paar prachtige restaurants gingen kopje onder … Lees meer

Le Grand Verre van Wout Bru in Durbuy

Le Grand Verre van Wout Bru in Durbuy

Wout Bru is een geweldige chef. Daar bestaat geen discussie over. Ik heb de voorbije twintig jaar meer dan één keer fantastisch mogen eten aan verschillende van zijn tafels op verschillende locaties, en elke keer was het top … Lees meer

La Petite Colombe: een indrukwekkend restaurant

La Petite Colombe: een indrukwekkend restaurant

Save the best for last, zeggen ze altijd. Voor de laatste avond van onze vakantie in het zalige Zuid-Afrika hadden we nog geen restaurant geboekt. Ik wou eerst eens kijken of er een restaurant in ons hotel Delaire Graff zo lekker was dat we er een tweede keer zouden gaan eten, of misschien wilden we wel last minute een restaurantje boeken dat we op onze wandelingen in Stellenbosch waren tegengekomen … Lees meer