In december vorig jaar gingen we eten in Nederlands Limburg. In Weert in sterrenrestaurant Marrees. Het werd een super gezellige en ook heel lekkere ervaring. In Limburg wordt er uitstekend gekookt, aan beide kanten van de grens. Zoveel is wel duidelijk. En Weert is helemaal niet zo ver rijden. Voor ons was het anderhalf uurtje, maar vanuit Antwerpen of Limburg ben je er nog zoveel sneller. En er zijn niet zo veel goede restaurants op zondagmiddag open, dus wij gingen er graag lunchen.
In restaurant Marrees (bekroond met een welverdiende Michelinster) wordt een elegante keuken met internationale invloeden geserveerd door meesterkok Jan Marrees. De chef haalt zijn inspiratie van overal en gaat er vervolgens plezant mee aan de slag. Vaak durven Nederlandse chefs net iets frivoler omgaan met bepaalde Aziatische invloeden, maar er zijn ook knipogen naar de Mediterraanse keuken.
Zijn vrouw Patricia Marrees ontvangt je Limburgs gezellig en combineert als sommelier de gerechten met hele mooie wijnen van over de hele wereld. Wij gingen voor het meest uitgebreide menu en zowel de gerechten als de bijpassende wijnen waren uitstekend. Maar op de menukaart vindt iedere fijnproever zijn gading, en ook als je à la carte wil eten kun je er terecht voor mooie klassiekers op topniveau klaargemaakt.
Wil je Marrees volgen dan kan dat op Facebook Marrees of via Instagram Marrees
Wil je de Nederlandse Provincie Limburg beter leren kennen dan kan dat via Facebook Limburg of via Instagram Limburg
Dit was het heerlijke menu dat wij uit hebben geprobeerd.
Lolly van mais met een gel van sjalot en een crunch van tuinbonen
Pana Puri gevuld met paprika, zwarte olijven en schuim van kikkererwten
Crème van oude kaas en sesamzaad met aubergine, gepocheerd kwarteleitje en schuim van Limburgse mosterd en koekje van oude kaas
Tartaar en ceviche van riddervis met gemarineerde oester in komkommer jus met gerookte sushi azijn, oester mayonaise en komkommer sorbet met gepofte zwarte rijst en gemarineerde komkommer en witte radijs en zilte plantjes en koekjes, jus van duindoornbes
Gebakken scholfilet met een crème van cashewnoten met citroenolie met bereidingen van bloemkool (gefrituurd (wit), geschaafd/gebrand (paars), gepikkelde bloemkool, kailan) en saus van myoga met gefrituurde kappertjes en aan tafel geschaafde kaffir limoen
Gebakken langoustine met een ravioli van langoustine met een Thaise langoustine saus, puree van pompoen met gestoofde lamsoren en gestoofde bospeen
Gebraden hertenrugfilet met specerijen jus met gestoofde spitskool, gerookte rode biet, compote van appel abrikoos, melouse uitje en crème van knolselderij en Vacherin Mont d ‘or met een bonbon van ganzenlever
Taartje van witte chocolade en rozemarijn en tropisch fruit gelei met een panna cotta van honing met een sorbet van yoghurt, gemarineerde ananas en gelei van citrus en honing tuilles
Ik zal maar met de deur in huis vallen: dit is misschien wel het allermoeilijkste verslag van een restaurantbezoek ooit op deze blog. Het heeft dan ook lang geduurd voor ik het helemaal heb uitgeschreven … Lees meer
Op onze reis door India in het voorjaar van 2024 verbleven we enkele nachten in het prachtige Oberoi hotel. We probeerden daar enkele restaurants uit, en die waren uitstekend, net als de openlucht bar waar je heerlijke cocktails kan drinken, of prima wijn, uit India en de rest van de wereld … Lees meer
Onze reis naar India in het voorjaar van 2024 was er eentje om nooit te vergeten. India heeft werkelijk mijn hart gestolen. Een prachtig land met een indrukwekkende cultuur die telkens stevig binnenkomt maar ook enorm charmeert en fascineert … Lees meer
Als je houdt van kip aan het spit dan is dit de ultieme plek om jezelf eens goed te laten verwennen, want dit is een prachtige rotisserie waar ze heerlijke coquelets serveren: kleine kippetjes die supersappig zijn met een knapperig velletje … Lees meer
Als we op reis zijn kijk ik toch altijd even of er geen topper uit de “50 best restaurants” in de stad waar we verblijven te boeken valt. In Mumbai was dat niet anders … Lees meer
Vorige vrijdag gingen we naar Amsterdam met een heel specifieke reden: we gingen naar De Laatste Ronde, de allerlaatste theatershow van cabaretier Youp van ’t Hek, in het legendarische theater Carré … Lees meer
Jarenlang waren wij grote fan van Hoja Santa in Barcelona, een gastronomisch Mexicaans restaurant in de stal van Albert Adria. In hetzelfde pand zat het speelsere goedkopere zusterrestaurant Niño Viejo waar je heerlijke taco’s kon eten … Lees meer
Minder dan een jaar geleden ging er een nieuw restaurant open in Barcelona. In het chique 5-sterren Palace Hotel (de vroegere Ritz), waar vroeger sterrenrestaurant Caelis nog zat, ging het nieuwe “Amar” open … Lees meer