Meer en Bosch

Eén van mijn allerbeste vrienden, Sjaak, woont in Den Haag. Sjaak is er pastoor van de Engelstalige katholieke parochie, één van de meest succesvolle kerkgemeenschappen in Nederland. Ooit hebben we samen in Leuven gestudeerd, en laat ons zeggen dat hij op het rechte pad is gebleven. Ik ga Sjaak vaak bezoeken in Nederland.

Den Haag is zo’n heerlijke stad, met de badplaats Scheveningen vlakbij, waar het plezierig wandelen is langs het strand en in de duinen. Als ik in Den Haag ben ga ik met Sjaak graag op restaurant om bij een lekkere maaltijd en een mooie fles wijn bij te kletsen. Vrijdag was ik er weer, en ik had zin in een klassieke maaltijd met echt een hele goede fles wijn.

In mijn zoektocht langs de culinaire sites ontdekte ik Meer En Bosch een zeer klassieke taverne vlakbij Kijkduin, dus dicht bij zee. De chef vertelt in een leuk filmpje op de site dat hij graag oubollige gerechten bereidt. Wat een plezierige bekentenis. En op de koop toe heeft dit restaurant dankzij decennia zorgvuldig werk een prachtige wijnkelder.

Ik at een uitstekende gerookte zalm (in het restaurant zelf gerookt en versneden aan de tafel) en  nadien aten Sjaak en ik de beste Stroganoff ever, bereid aan tafel, wat toch altijd een feest is. We dronken er een knappe Kirwan uit 1999 bij, een uitstekende Margaux. Nadien wandelden we terug door de stad (we waren ook al naar het restaurant gewandeld) zodat we heen en terug toch zo’n 17 kilometer in de kuiten hadden, waardoor het eten lekker kon zakken en we thuis nog tijd hadden voor een lekker glaasje cognac. Leve het goede leven, en leve de mooiste vriendschappen.