Meer en Bosch
Restaurant

Meer en Bosch

Eén van mijn allerbeste vrienden, Sjaak, woont in Den Haag. Sjaak is er pastoor van de Engelstalige katholieke parochie, één van de meest succesvolle kerkgemeenschappen in Nederland. Ooit hebben we samen in Leuven gestudeerd, en laat ons zeggen dat hij op het rechte pad is gebleven. Ik ga Sjaak vaak bezoeken in Nederland.

Den Haag is zo’n heerlijke stad, met de badplaats Scheveningen vlakbij, waar het plezierig wandelen is langs het strand en in de duinen. Als ik in Den Haag ben ga ik met Sjaak graag op restaurant om bij een lekkere maaltijd en een mooie fles wijn bij te kletsen. Vrijdag was ik er weer, en ik had zin in een klassieke maaltijd met echt een hele goede fles wijn.

In mijn zoektocht langs de culinaire sites ontdekte ik Meer En Bosch een zeer klassieke taverne vlakbij Kijkduin, dus dicht bij zee. De chef vertelt in een leuk filmpje op de site dat hij graag oubollige gerechten bereidt. Wat een plezierige bekentenis. En op de koop toe heeft dit restaurant dankzij decennia zorgvuldig werk een prachtige wijnkelder.

Ik at een uitstekende gerookte zalm (in het restaurant zelf gerookt en versneden aan de tafel) en  nadien aten Sjaak en ik de beste Stroganoff ever, bereid aan tafel, wat toch altijd een feest is. We dronken er een knappe Kirwan uit 1999 bij, een uitstekende Margaux. Nadien wandelden we terug door de stad (we waren ook al naar het restaurant gewandeld) zodat we heen en terug toch zo’n 17 kilometer in de kuiten hadden, waardoor het eten lekker kon zakken en we thuis nog tijd hadden voor een lekker glaasje cognac. Leve het goede leven, en leve de mooiste vriendschappen.

Meer en Bosch
Meer en Bosch
Meer en Bosch

Restaurants die je waarschijnlijk ook leuk vindt

De Juwelier Amsterdam Sven Ornelis Would Be Chef3

De Juwelier: Franse keuken in Amsterdam

Vorige vrijdag gingen we naar Amsterdam met een heel specifieke reden: we gingen naar De Laatste Ronde, de allerlaatste theatershow van cabaretier Youp van ‘t Hek, in het legendarische theater Carré … Lees meer

Taco Mendez

De spannendste pop-up in Barcelona: Taco Mendez

Jarenlang waren wij grote fan van Hoja Santa in Barcelona, een gastronomisch Mexicaans restaurant in de stal van Albert Adria. In hetzelfde pand zat het speelsere goedkopere zusterrestaurant Niño Viejo waar je heerlijke taco’s kon eten … Lees meer

Dit nieuwe restaurant in Barcelona is thé place to be!

Dit nieuwe restaurant in Barcelona is thé place to be!

Minder dan een jaar geleden ging er een nieuw restaurant open in Barcelona. In het chique 5-sterren Palace Hotel (de vroegere Ritz), waar vroeger sterrenrestaurant Caelis nog zat, ging het nieuwe “Amar” open … Lees meer

Topgastronomie in Tenerife: M.B.

Topgastronomie in Tenerife: M.B.

Toen ik gevraagd werd om op 21 juli te gaan DJ’n voor een paar honderd Belgen in Tenerife had ik er meteen zin in. Ik was nog nooit op “het eiland van de eeuwige lente” geweest en dus vond ik het een mooie aanleiding om daar eens verandering in te brengen … Lees meer

Le Grand Hôtel du Lion D'Or: klassieker in de Loire

Le Grand Hôtel du Lion D’Or: klassieker in de Loire

Drie jaar geleden, tijdens de eerste covid-zomer reed ik helemaal alleen met de auto naar Spanje, om enkele spullen op te halen die naar ons nieuwe huis moesten komen, enkele schilderijen, een beeld, een tafeltje en vier stoelen voor op ons terras … Lees meer

Come. Een schitterende Mexicaanse ster in Barcelona!

Come. Een schitterende Mexicaanse ster in Barcelona!

Covid was een ramp voor de culinaire wereld. Overal, maar zeker in mijn geliefde Barcelona. De zieltogende horeca werd er veel minder gesteund dan bij ons in België en een paar prachtige restaurants gingen kopje onder … Lees meer

Le Grand Verre van Wout Bru in Durbuy

Le Grand Verre van Wout Bru in Durbuy

Wout Bru is een geweldige chef. Daar bestaat geen discussie over. Ik heb de voorbije twintig jaar meer dan één keer fantastisch mogen eten aan verschillende van zijn tafels op verschillende locaties, en elke keer was het top … Lees meer

La Petite Colombe: een indrukwekkend restaurant

La Petite Colombe: een indrukwekkend restaurant

Save the best for last, zeggen ze altijd. Voor de laatste avond van onze vakantie in het zalige Zuid-Afrika hadden we nog geen restaurant geboekt. Ik wou eerst eens kijken of er een restaurant in ons hotel Delaire Graff zo lekker was dat we er een tweede keer zouden gaan eten, of misschien wilden we wel last minute een restaurantje boeken dat we op onze wandelingen in Stellenbosch waren tegengekomen … Lees meer