Liefhebbers van Tomorrowland, dit artikel moet je lezen. Als je de volgende culinaire place-to-be in Antwerpen niet wil missen, dan kun je maar beter snel reserveren ook, want Mesa, het restaurant dat dit weekend opengaat in de Kloosterstraat, aan de kantoren van Tomorrowland, wordt wellicht the next hot thing!
Tomorrowland is een blijvende hype, intussen al vele jaren. Eén van de sterkste merken van ons landje. En daardoor is het ook een prachtig uithangbord voor België. Door de muziek. De totaalbeleving. En ook voor het heerlijke eten. Al heel snel hebben de broers Manu & Michiel Beers, de bezielers van Tomorrowland, er een erezaak van gemaakt om ook culinair zwaar te scoren op de festivalweide in Boom. Wie al eens heeft genoten van ‘Tastes of the World‘ weet waarover ik praat.
Voortaan blijft die mondiale culinaire beleving niet langer beperkt tot twee weekendjes genieten in juli, want dit weekend gaat MESA open, een restaurant waar het sharen van smaken uit alle windhoeken centraal staat. Alle gerechten zijn geïnspireerd op de ‘Tastes of the World’ keuken van Tomorrowland: authentieke recepten uit de hele wereld, samengebracht tot één unieke smaakbeleving door chef Michiel De Bruyn en zijn getalenteerde team in een prachtig interieur getekend door de super getalenteerde architect Dieter Vander Velpen die ook de nieuwe kroonluchter in The Jane ontwierp samen met het creatief team van Tomorrowland.
Op de MESA menukaart vind je gerechten uit twaalf verschillende landen, bereid met ingrediënten afkomstig van gepassioneerde telers, boeren en producenten, volgens marktaanbod en met respect voor de traditionele bereidingswijze. De gerechten zijn gemaakt om te delen dus je bestelt een sharing menu per tafel en vanaf vier personen. Je deelt 4 gerechten aan € 55,- per persoon, 3 gerechten aan € 45,- per persoon.
Op het menu vind je o.a. Taco de Pastor (Mexico), Mjadra – een gerecht met zeebaars uit Libanon, gevulde aubergine (Frankrijk), gerookte Oosterschelde paling (Nederland), pittige pijlinktvis met padron pepers uit Spanje en gamba’s waar ze in Indië jaloers op zouden zijn. Als dessert: Chocolade Sao Tomé (Brazilië) en Amalfi Citroen (Italië).
Bij de gerechten kan je proeven van een matching cocktail. Mixologist Paul Morel ontwikkelde bij de gerechten een cocktail die door het smaakpallet perfect paart bij het eten. Zo zal bij Secret Garden, een Peruviaanse ceviche een Pisco Sour (€ 7,5) worden geserveerd. Maar ook de wijnkaart bevat mooie flessen vanuit de hele wereld.
Ik mocht vanmiddag al eens uitgebreid gaan proeven, en prijs-kwaliteit is dit echt een heel mooie nieuwe zaak, zowel wat keuken betreft als van interieur. Vanaf zaterdag kan iedereen er terecht, maar ik hoorde dat de reservaties nu al storm lopen, daar zal de link met Tomorrowland wel iets mee te maken hebben.
Als je het wil uitproberen, kan ik je daarom aanraden om snel te reserveren, want de fans van het dancefestival in Boom zullen de komende maanden wellicht in de rij staan om hier authentieke gerechten met mooie smaken uit de hele wereld te komen proeven.
Op onze reis door India in het voorjaar van 2024 verbleven we enkele nachten in het prachtige Oberoi hotel. We probeerden daar enkele restaurants uit, en die waren uitstekend, net als de openlucht bar waar je heerlijke cocktails kan drinken, of prima wijn, uit India en de rest van de wereld … Lees meer
Onze reis naar India in het voorjaar van 2024 was er eentje om nooit te vergeten. India heeft werkelijk mijn hart gestolen. Een prachtig land met een indrukwekkende cultuur die telkens stevig binnenkomt maar ook enorm charmeert en fascineert … Lees meer
Als je houdt van kip aan het spit dan is dit de ultieme plek om jezelf eens goed te laten verwennen, want dit is een prachtige rotisserie waar ze heerlijke coquelets serveren: kleine kippetjes die supersappig zijn met een knapperig velletje … Lees meer
Als we op reis zijn kijk ik toch altijd even of er geen topper uit de “50 best restaurants” in de stad waar we verblijven te boeken valt. In Mumbai was dat niet anders … Lees meer
Vorige vrijdag gingen we naar Amsterdam met een heel specifieke reden: we gingen naar De Laatste Ronde, de allerlaatste theatershow van cabaretier Youp van ‘t Hek, in het legendarische theater Carré … Lees meer
Jarenlang waren wij grote fan van Hoja Santa in Barcelona, een gastronomisch Mexicaans restaurant in de stal van Albert Adria. In hetzelfde pand zat het speelsere goedkopere zusterrestaurant Niño Viejo waar je heerlijke taco’s kon eten … Lees meer
Minder dan een jaar geleden ging er een nieuw restaurant open in Barcelona. In het chique 5-sterren Palace Hotel (de vroegere Ritz), waar vroeger sterrenrestaurant Caelis nog zat, ging het nieuwe “Amar” open … Lees meer
Toen ik gevraagd werd om op 21 juli te gaan DJ’n voor een paar honderd Belgen in Tenerife had ik er meteen zin in. Ik was nog nooit op “het eiland van de eeuwige lente” geweest en dus vond ik het een mooie aanleiding om daar eens verandering in te brengen … Lees meer