Liefhebbers van Tomorrowland, dit artikel moet je lezen. Als je de volgende culinaire place-to-be in Antwerpen niet wil missen, dan kun je maar beter snel reserveren ook, want Mesa, het restaurant dat dit weekend opengaat in de Kloosterstraat, aan de kantoren van Tomorrowland, wordt wellicht the next hot thing!
Tomorrowland is een blijvende hype, intussen al vele jaren. Eén van de sterkste merken van ons landje. En daardoor is het ook een prachtig uithangbord voor België. Door de muziek. De totaalbeleving. En ook voor het heerlijke eten. Al heel snel hebben de broers Manu & Michiel Beers, de bezielers van Tomorrowland, er een erezaak van gemaakt om ook culinair zwaar te scoren op de festivalweide in Boom. Wie al eens heeft genoten van ‘Tastes of the World‘ weet waarover ik praat.
Voortaan blijft die mondiale culinaire beleving niet langer beperkt tot twee weekendjes genieten in juli, want dit weekend gaat MESA open, een restaurant waar het sharen van smaken uit alle windhoeken centraal staat. Alle gerechten zijn geïnspireerd op de ‘Tastes of the World’ keuken van Tomorrowland: authentieke recepten uit de hele wereld, samengebracht tot één unieke smaakbeleving door chef Michiel De Bruyn en zijn getalenteerde team in een prachtig interieur getekend door de super getalenteerde architect Dieter Vander Velpen die ook de nieuwe kroonluchter in The Jane ontwierp samen met het creatief team van Tomorrowland.
Op de MESA menukaart vind je gerechten uit twaalf verschillende landen, bereid met ingrediënten afkomstig van gepassioneerde telers, boeren en producenten, volgens marktaanbod en met respect voor de traditionele bereidingswijze. De gerechten zijn gemaakt om te delen dus je bestelt een sharing menu per tafel en vanaf vier personen. Je deelt 4 gerechten aan € 55,- per persoon, 3 gerechten aan € 45,- per persoon.
Op het menu vind je o.a. Taco de Pastor (Mexico), Mjadra – een gerecht met zeebaars uit Libanon, gevulde aubergine (Frankrijk), gerookte Oosterschelde paling (Nederland), pittige pijlinktvis met padron pepers uit Spanje en gamba’s waar ze in Indië jaloers op zouden zijn. Als dessert: Chocolade Sao Tomé (Brazilië) en Amalfi Citroen (Italië).
Bij de gerechten kan je proeven van een matching cocktail. Mixologist Paul Morel ontwikkelde bij de gerechten een cocktail die door het smaakpallet perfect paart bij het eten. Zo zal bij Secret Garden, een Peruviaanse ceviche een Pisco Sour (€ 7,5) worden geserveerd. Maar ook de wijnkaart bevat mooie flessen vanuit de hele wereld.
Ik mocht vanmiddag al eens uitgebreid gaan proeven, en prijs-kwaliteit is dit echt een heel mooie nieuwe zaak, zowel wat keuken betreft als van interieur. Vanaf zaterdag kan iedereen er terecht, maar ik hoorde dat de reservaties nu al storm lopen, daar zal de link met Tomorrowland wel iets mee te maken hebben.
Als je het wil uitproberen, kan ik je daarom aanraden om snel te reserveren, want de fans van het dancefestival in Boom zullen de komende maanden wellicht in de rij staan om hier authentieke gerechten met mooie smaken uit de hele wereld te komen proeven.
Wat zijn we blij met deze hippe en lekkere pizzatent vlakbij onze flat. Niks is chique aan dit restaurant dat in 1995 is gestart, maar dit is wel al eventjes the place to be voor vooral jonge mensen … Lees meer
Neen, het hoeven niet altijd gastronomische restaurants te zijn, ook niet als we op vakantie zijn. In Bangkok moet je ook de rooftops een kans geven. Het eten is er niet per se om hetzelfde niveau als de hallucinante hoogte waar je soms zit te dineren, maar er zijn uitzonderingen en Le Du Kaan is er een van … Lees meer
Bangkok is de stad met misschien wel de zaligste rooftops van de wereld. De stad met meer dan tien miljoen inwoners heeft veel hoogbouw, en op veel van die wolkenkrabbers zit een restaurant of café met schitterend uitzicht … Lees meer
Wat volgt, is een verslag van misschien wel het zotste etentje ooit. We slaagden erin om twee plaatsen te bemachtigen aan de guest table van Gaggan Anand … Lees meer
Een paar maanden geleden, in november 2024 gebeurde iets historisch. Voor het eerst in de geschiedenis kreeg een Thais restaurant een derde Michelinster … Lees meer
Ik kan je zeggen: als je ooit in Bangkok bent dan moet je alles op alles zetten om bij chef Pam te gaan eten. Ze is een absolute culinaire popster in de Aziatische culinaire wereld … Lees meer
Wanneer je na een paar drukke maanden op een vrijdagmiddag naar Bangkok vliegt, dan weet je dat je op zaterdag met een kleine jetlag en een beetje vermoeid aan de reis begint … Lees meer
Ik zal maar met de deur in huis vallen: dit is misschien wel het allermoeilijkste verslag van een restaurantbezoek ooit op deze blog. Het heeft dan ook lang geduurd voor ik het helemaal heb uitgeschreven … Lees meer