Na Tomorrowland een nieuw succesverhaal: Restaurant Mesa

Liefhebbers van Tomorrowland, dit artikel moet je lezen. Als je de volgende culinaire place-to-be in Antwerpen niet wil missen, dan kun je maar beter snel reserveren ook, want Mesa, het restaurant dat dit weekend opengaat in de Kloosterstraat, aan de kantoren van Tomorrowland, wordt wellicht the next hot thing!

Tomorrowland is een blijvende hype, intussen al vele jaren. Eén van de sterkste merken van ons landje. En daardoor is het ook een prachtig uithangbord voor België. Door de muziek. De totaalbeleving. En ook voor het heerlijke eten. Al heel snel hebben de broers Manu & Michiel Beers, de bezielers van Tomorrowland, er een erezaak van gemaakt om ook culinair zwaar te scoren op de festivalweide in Boom. Wie al eens heeft genoten van ‘Tastes of the World‘ weet waarover ik praat.

Voortaan blijft die mondiale culinaire beleving niet langer beperkt tot twee weekendjes genieten in juli, want dit weekend gaat MESA open, een restaurant waar het sharen van smaken uit alle windhoeken centraal staat. Alle gerechten zijn geïnspireerd op de ‘Tastes of the World’ keuken van Tomorrowland: authentieke recepten uit de hele wereld, samengebracht tot één unieke smaakbeleving door chef Michiel De Bruyn en zijn getalenteerde team in een prachtig interieur getekend door de super getalenteerde architect Dieter Vander Velpen die ook de nieuwe kroonluchter in The Jane ontwierp samen met het creatief team van Tomorrowland.

Op de MESA menukaart vind je gerechten uit twaalf verschillende landen, bereid met ingrediënten afkomstig van gepassioneerde telers, boeren en producenten, volgens marktaanbod en met respect voor de traditionele bereidingswijze. De gerechten zijn gemaakt om te delen dus je bestelt een sharing menu per tafel en vanaf vier personen. Je deelt 4 gerechten aan € 55,- per persoon, 3 gerechten aan € 45,- per persoon.

Op het menu vind je o.a. Taco de Pastor (Mexico), Mjadra – een gerecht met zeebaars uit Libanon, gevulde aubergine (Frankrijk), gerookte Oosterschelde paling (Nederland), pittige pijlinktvis met padron pepers uit Spanje en gamba’s waar ze in Indië jaloers op zouden zijn. Als dessert: Chocolade Sao Tomé (Brazilië) en Amalfi Citroen (Italië).

Bij de gerechten kan je proeven van een matching cocktail. Mixologist Paul Morel ontwikkelde bij de gerechten een cocktail die door het smaakpallet perfect paart bij het eten. Zo zal bij Secret Garden, een Peruviaanse ceviche een Pisco Sour (€ 7,5) worden geserveerd. Maar ook de wijnkaart bevat mooie flessen vanuit de hele wereld.

Ik mocht vanmiddag al eens uitgebreid gaan proeven, en prijs-kwaliteit is dit echt een heel mooie nieuwe zaak, zowel wat keuken betreft als van interieur. Vanaf zaterdag kan iedereen er terecht, maar ik hoorde dat de reservaties nu al storm lopen, daar zal de link met Tomorrowland wel iets mee te maken hebben.

Als je het wil uitproberen, kan ik je daarom aanraden om snel te reserveren, want de fans van het dancefestival in Boom zullen de komende maanden wellicht in de rij staan om hier authentieke gerechten met mooie smaken uit de hele wereld te komen proeven.