Na Tomorrowland een nieuw succesverhaal: Restaurant Mesa
Restaurant

Na Tomorrowland een nieuw succesverhaal: Restaurant Mesa

Contactgegevens

Liefhebbers van Tomorrowland, dit artikel moet je lezen. Als je de volgende culinaire place-to-be in Antwerpen niet wil missen, dan kun je maar beter snel reserveren ook, want Mesa, het restaurant dat dit weekend opengaat in de Kloosterstraat, aan de kantoren van Tomorrowland, wordt wellicht the next hot thing!

Tomorrowland is een blijvende hype, intussen al vele jaren. Eén van de sterkste merken van ons landje. En daardoor is het ook een prachtig uithangbord voor België. Door de muziek. De totaalbeleving. En ook voor het heerlijke eten. Al heel snel hebben de broers Manu & Michiel Beers, de bezielers van Tomorrowland, er een erezaak van gemaakt om ook culinair zwaar te scoren op de festivalweide in Boom. Wie al eens heeft genoten van ‘Tastes of the World‘ weet waarover ik praat.

Voortaan blijft die mondiale culinaire beleving niet langer beperkt tot twee weekendjes genieten in juli, want dit weekend gaat MESA open, een restaurant waar het sharen van smaken uit alle windhoeken centraal staat. Alle gerechten zijn geïnspireerd op de ‘Tastes of the World’ keuken van Tomorrowland: authentieke recepten uit de hele wereld, samengebracht tot één unieke smaakbeleving door chef Michiel De Bruyn en zijn getalenteerde team in een prachtig interieur getekend door de super getalenteerde architect Dieter Vander Velpen die ook de nieuwe kroonluchter in The Jane ontwierp samen met het creatief team van Tomorrowland.

Na Tomorrowland een nieuw succesverhaal: Restaurant Mesa
Na Tomorrowland een nieuw succesverhaal: Restaurant Mesa
Na Tomorrowland een nieuw succesverhaal: Restaurant Mesa
Na Tomorrowland een nieuw succesverhaal: Restaurant Mesa
Na Tomorrowland een nieuw succesverhaal: Restaurant Mesa
Na Tomorrowland een nieuw succesverhaal: Restaurant Mesa
Na Tomorrowland een nieuw succesverhaal: Restaurant Mesa
Na Tomorrowland een nieuw succesverhaal: Restaurant Mesa

Op de MESA menukaart vind je gerechten uit twaalf verschillende landen, bereid met ingrediënten afkomstig van gepassioneerde telers, boeren en producenten, volgens marktaanbod en met respect voor de traditionele bereidingswijze. De gerechten zijn gemaakt om te delen dus je bestelt een sharing menu per tafel en vanaf vier personen. Je deelt 4 gerechten aan € 55,- per persoon, 3 gerechten aan € 45,- per persoon.

Op het menu vind je o.a. Taco de Pastor (Mexico), Mjadra – een gerecht met zeebaars uit Libanon, gevulde aubergine (Frankrijk), gerookte Oosterschelde paling (Nederland), pittige pijlinktvis met padron pepers uit Spanje en gamba’s waar ze in Indië jaloers op zouden zijn. Als dessert: Chocolade Sao Tomé (Brazilië) en Amalfi Citroen (Italië).

Na Tomorrowland een nieuw succesverhaal: Restaurant Mesa
Na Tomorrowland een nieuw succesverhaal: Restaurant Mesa
Na Tomorrowland een nieuw succesverhaal: Restaurant Mesa
Na Tomorrowland een nieuw succesverhaal: Restaurant Mesa
Na Tomorrowland een nieuw succesverhaal: Restaurant Mesa
Na Tomorrowland een nieuw succesverhaal: Restaurant Mesa
Na Tomorrowland een nieuw succesverhaal: Restaurant Mesa
Na Tomorrowland een nieuw succesverhaal: Restaurant Mesa

Bij de gerechten kan je proeven van een matching cocktail. Mixologist Paul Morel ontwikkelde bij de gerechten een cocktail die door het smaakpallet perfect paart bij het eten. Zo zal bij Secret Garden, een Peruviaanse ceviche een Pisco Sour (€ 7,5) worden geserveerd. Maar ook de wijnkaart bevat mooie flessen vanuit de hele wereld.

Ik mocht vanmiddag al eens uitgebreid gaan proeven, en prijs-kwaliteit is dit echt een heel mooie nieuwe zaak, zowel wat keuken betreft als van interieur. Vanaf zaterdag kan iedereen er terecht, maar ik hoorde dat de reservaties nu al storm lopen, daar zal de link met Tomorrowland wel iets mee te maken hebben.

Als je het wil uitproberen, kan ik je daarom aanraden om snel te reserveren, want de fans van het dancefestival in Boom zullen de komende maanden wellicht in de rij staan om hier authentieke gerechten met mooie smaken uit de hele wereld te komen proeven.

Restaurants die je waarschijnlijk ook leuk vindt

De Juwelier Amsterdam Sven Ornelis Would Be Chef3

De Juwelier: Franse keuken in Amsterdam

Vorige vrijdag gingen we naar Amsterdam met een heel specifieke reden: we gingen naar De Laatste Ronde, de allerlaatste theatershow van cabaretier Youp van ‘t Hek, in het legendarische theater Carré … Lees meer

Taco Mendez

De spannendste pop-up in Barcelona: Taco Mendez

Jarenlang waren wij grote fan van Hoja Santa in Barcelona, een gastronomisch Mexicaans restaurant in de stal van Albert Adria. In hetzelfde pand zat het speelsere goedkopere zusterrestaurant Niño Viejo waar je heerlijke taco’s kon eten … Lees meer

Dit nieuwe restaurant in Barcelona is thé place to be!

Dit nieuwe restaurant in Barcelona is thé place to be!

Minder dan een jaar geleden ging er een nieuw restaurant open in Barcelona. In het chique 5-sterren Palace Hotel (de vroegere Ritz), waar vroeger sterrenrestaurant Caelis nog zat, ging het nieuwe “Amar” open … Lees meer

Topgastronomie in Tenerife: M.B.

Topgastronomie in Tenerife: M.B.

Toen ik gevraagd werd om op 21 juli te gaan DJ’n voor een paar honderd Belgen in Tenerife had ik er meteen zin in. Ik was nog nooit op “het eiland van de eeuwige lente” geweest en dus vond ik het een mooie aanleiding om daar eens verandering in te brengen … Lees meer

Le Grand Hôtel du Lion D'Or: klassieker in de Loire

Le Grand Hôtel du Lion D’Or: klassieker in de Loire

Drie jaar geleden, tijdens de eerste covid-zomer reed ik helemaal alleen met de auto naar Spanje, om enkele spullen op te halen die naar ons nieuwe huis moesten komen, enkele schilderijen, een beeld, een tafeltje en vier stoelen voor op ons terras … Lees meer

Come. Een schitterende Mexicaanse ster in Barcelona!

Come. Een schitterende Mexicaanse ster in Barcelona!

Covid was een ramp voor de culinaire wereld. Overal, maar zeker in mijn geliefde Barcelona. De zieltogende horeca werd er veel minder gesteund dan bij ons in België en een paar prachtige restaurants gingen kopje onder … Lees meer

Le Grand Verre van Wout Bru in Durbuy

Le Grand Verre van Wout Bru in Durbuy

Wout Bru is een geweldige chef. Daar bestaat geen discussie over. Ik heb de voorbije twintig jaar meer dan één keer fantastisch mogen eten aan verschillende van zijn tafels op verschillende locaties, en elke keer was het top … Lees meer

La Petite Colombe: een indrukwekkend restaurant

La Petite Colombe: een indrukwekkend restaurant

Save the best for last, zeggen ze altijd. Voor de laatste avond van onze vakantie in het zalige Zuid-Afrika hadden we nog geen restaurant geboekt. Ik wou eerst eens kijken of er een restaurant in ons hotel Delaire Graff zo lekker was dat we er een tweede keer zouden gaan eten, of misschien wilden we wel last minute een restaurantje boeken dat we op onze wandelingen in Stellenbosch waren tegengekomen … Lees meer