Nonam, in Gent: een trendy wijnbar met smakelijke sharing plates

Eindelijk is ze er: mijn bespreking van Nonam. Het heeft door de drukte van de voorbije maanden een tijdje geduurd… Maar Nonam was eigenlijk één van de eerste plekken waar we gingen eten toen we naar het Gentse verhuisden. Eigenlijk gingen we er zelfs al twee dagen voor onze verhuis naar toe, in de eerste helft van de maand juli.

We hadden toen een hele dag verhuisdozen ingepakt en wilden vlug nog eens gaan kijken of ons huis wel al klaar was, en zochten nog vlug een restaurantje om daarna iets te eten in Gent. Maar de meeste plekken zaten die avond bomvol. Nonam trouwens ook. Tenminste het restaurant zat vol. Maar ze hebben er dus ook een wijnbar met een mooie wijnkaart en sharing plates. En daar was wel nog een tafeltje vrij. Dus dat wilden we wel eens uitproberen, want we hadden leuke dingen gehoord over de bar.

En inderdaad, het werd een gezellige avond met stuk voor stuk lekkere hapjes. Logisch ook want hier staat een chef aan het fornuis die z’n strepen wek verdiend heeft met stages in veel topzaken (zoals Hertog Jan). De jonge getalenteerde chef Karel Van Oyen van Nonam, is ook de voormalige chef van restaurant Vinto in Kruisem, waar hij 15 op 20 haalde bij Gault&Millau. In de wijnbar wordt hij trouwens bijgestaan door sommelier Joery De Lille, beste sommelier van België 2017. Joery zorgt voor een selectie van speelse, frisse en geraffineerde Europese wijnen die mooi aansluiten bij het verhaal dat Nonam brengt.

Nonam kun je vinden in het Patershol, in een recent gerenoveerd historisch pand uit 1739 op de hoek van de Sluizekenkaai en de Grauwpoort en het bestaat dus uit een restaurant, een wijnbar en een hotel. Er zijn tien mooie eclectisch ingerichte kamers, en ook het interieur van de wijnbar en het restaurant is stijlvol hedendaags. Een mooie plek om veel verschillende hapjes te proeven, en dus zeker een aanrader voor een ontspannen avond met vrienden.