Nonam, in Gent: een trendy wijnbar met smakelijke sharing plates
Restaurant

Nonam, in Gent: een trendy wijnbar met smakelijke sharing plates

Contactgegevens

Eindelijk is ze er: mijn bespreking van Nonam. Het heeft door de drukte van de voorbije maanden een tijdje geduurd… Maar Nonam was eigenlijk één van de eerste plekken waar we gingen eten toen we naar het Gentse verhuisden. Eigenlijk gingen we er zelfs al twee dagen voor onze verhuis naar toe, in de eerste helft van de maand juli.

We hadden toen een hele dag verhuisdozen ingepakt en wilden vlug nog eens gaan kijken of ons huis wel al klaar was, en zochten nog vlug een restaurantje om daarna iets te eten in Gent. Maar de meeste plekken zaten die avond bomvol. Nonam trouwens ook. Tenminste het restaurant zat vol. Maar ze hebben er dus ook een wijnbar met een mooie wijnkaart en sharing plates. En daar was wel nog een tafeltje vrij. Dus dat wilden we wel eens uitproberen, want we hadden leuke dingen gehoord over de bar.

Nonam, in Gent: een trendy wijnbar met smakelijke sharing plates
Nonam, in Gent: een trendy wijnbar met smakelijke sharing plates
Nonam, in Gent: een trendy wijnbar met smakelijke sharing plates
Nonam, in Gent: een trendy wijnbar met smakelijke sharing plates

En inderdaad, het werd een gezellige avond met stuk voor stuk lekkere hapjes. Logisch ook want hier staat een chef aan het fornuis die z’n strepen wek verdiend heeft met stages in veel topzaken (zoals Hertog Jan). De jonge getalenteerde chef Karel Van Oyen van Nonam, is ook de voormalige chef van restaurant Vinto in Kruisem, waar hij 15 op 20 haalde bij Gault&Millau. In de wijnbar wordt hij trouwens bijgestaan door sommelier Joery De Lille, beste sommelier van België 2017. Joery zorgt voor een selectie van speelse, frisse en geraffineerde Europese wijnen die mooi aansluiten bij het verhaal dat Nonam brengt.

Nonam kun je vinden in het Patershol, in een recent gerenoveerd historisch pand uit 1739 op de hoek van de Sluizekenkaai en de Grauwpoort en het bestaat dus uit een restaurant, een wijnbar en een hotel. Er zijn tien mooie eclectisch ingerichte kamers, en ook het interieur van de wijnbar en het restaurant is stijlvol hedendaags. Een mooie plek om veel verschillende hapjes te proeven, en dus zeker een aanrader voor een ontspannen avond met vrienden.

Nonam, in Gent: een trendy wijnbar met smakelijke sharing plates
Nonam, in Gent: een trendy wijnbar met smakelijke sharing plates
Nonam, in Gent: een trendy wijnbar met smakelijke sharing plates
Nonam, in Gent: een trendy wijnbar met smakelijke sharing plates
Nonam, in Gent: een trendy wijnbar met smakelijke sharing plates
Nonam, in Gent: een trendy wijnbar met smakelijke sharing plates
Nonam, in Gent: een trendy wijnbar met smakelijke sharing plates

Restaurants die je waarschijnlijk ook leuk vindt

paco-jul-22-88

Paco Meralgo

Dit is misschien wel de lekkerste tapasbar in de stad. Een superdrukke plek wel, die altijd bomvol zit. Of je nu aan de kleine hoge tafels zit, tegen de muur (wat wel wat minder gezellig is, want je zit met je rug naar de andere klanten) of er toch in slaagt om een gegeerd plekje aan de counter vast te krijgen, spreek maar van geluk, want terwijl jij heerlijk zit te genieten, zullen tientallen passanten die toch hun kans wagen om binnen te raken te horen krijgen dat er geen plek meer beschikbaar is … Lees meer

Soluna2

Soluna, een heerlijke Japanner in Barcelona

Wat een luxe: een top Japanner in je eigen straat hebben. Chef Teppei Nii is geboren in Osaka, in Japan. Acht jaar lang was hij de rechterhand van Hideki Matsuhisa in Koy Shunka, en daarvoor had hij de Franse keuken bestudeerd in Japan en in Nice … Lees meer

Compartir

Compartir, het tweede restaurant van de chefs van Disfrutar

Het is een absoluut feest om in Disfrutar te mogen dineren, in 2024 uitgeroepen tot beste restaurant van de wereld. Maar wel zeer moeilijk, om niet te zeggen bijna onmogelijk, om er nog eens een tafeltje te pakken te krijgen … Lees meer

Albe3

Albe Barcelona

Ik vind het plezant wanneer de typische tapasformule eens anders wordt aangepakt. Bij Albé in Barcelona zie en proef je een mooie Libanese versie van de klassieke tapas-keuken … Lees meer

Inter Scaldes Kruiningen Nederland Sven Ornelis Would Be Chef4

Inter Scaldes: was een topper, en is het nog steeds!

Er zijn plekken die je bijblijven. Niet alleen omdat het eten er onwaarschijnlijk goed is, maar omdat alles – van de ontvangst tot het laatste slokje wijn – klopt … Lees meer

Humus & Hortense Brussel Would Be Chef Sven Ornelis6

Humus × Hortense, waar ik vis noch vlees mis

Humus x Hortense in Brussel blijft voor mij één van de mooiste culinaire ervaringen in ons land. Wat deze plek zo bijzonder maakt? Het is 100% plant-based – en dat vind ik niet alleen gedurfd, maar ook ongelooflijk inspirerend … Lees meer

La Xarxa

La Xarxa, moderne tapas in Barcelona

La Xarxa kun je vinden op een pleintje aan de best drukke Via Augusta. Vroeger zat hier een ander restaurant waar we ook fan van waren om een erg grappige reden … Lees meer

IMG_2941 2

Parking Pizza, niks snob maar zeer lekker

Wat zijn we blij met deze hippe en lekkere pizzatent vlakbij onze flat. Niks is chique aan dit restaurant dat in 1995 is gestart, maar dit is wel al eventjes the place to be voor vooral jonge mensen … Lees meer