Eindelijk is ze er: mijn bespreking van Nonam. Het heeft door de drukte van de voorbije maanden een tijdje geduurd… Maar Nonam was eigenlijk één van de eerste plekken waar we gingen eten toen we naar het Gentse verhuisden. Eigenlijk gingen we er zelfs al twee dagen voor onze verhuis naar toe, in de eerste helft van de maand juli.
We hadden toen een hele dag verhuisdozen ingepakt en wilden vlug nog eens gaan kijken of ons huis wel al klaar was, en zochten nog vlug een restaurantje om daarna iets te eten in Gent. Maar de meeste plekken zaten die avond bomvol. Nonam trouwens ook. Tenminste het restaurant zat vol. Maar ze hebben er dus ook een wijnbar met een mooie wijnkaart en sharing plates. En daar was wel nog een tafeltje vrij. Dus dat wilden we wel eens uitproberen, want we hadden leuke dingen gehoord over de bar.
En inderdaad, het werd een gezellige avond met stuk voor stuk lekkere hapjes. Logisch ook want hier staat een chef aan het fornuis die z’n strepen wek verdiend heeft met stages in veel topzaken (zoals Hertog Jan). De jonge getalenteerde chef Karel Van Oyen van Nonam, is ook de voormalige chef van restaurant Vinto in Kruisem, waar hij 15 op 20 haalde bij Gault&Millau. In de wijnbar wordt hij trouwens bijgestaan door sommelier Joery De Lille, beste sommelier van België 2017. Joery zorgt voor een selectie van speelse, frisse en geraffineerde Europese wijnen die mooi aansluiten bij het verhaal dat Nonam brengt.
Nonam kun je vinden in het Patershol, in een recent gerenoveerd historisch pand uit 1739 op de hoek van de Sluizekenkaai en de Grauwpoort en het bestaat dus uit een restaurant, een wijnbar en een hotel. Er zijn tien mooie eclectisch ingerichte kamers, en ook het interieur van de wijnbar en het restaurant is stijlvol hedendaags. Een mooie plek om veel verschillende hapjes te proeven, en dus zeker een aanrader voor een ontspannen avond met vrienden.
Als je houdt van kip aan het spit dan is dit de ultieme plek om jezelf eens goed te laten verwennen, want dit is een prachtige rotisserie waar ze heerlijke coquelets serveren: kleine kippetjes die supersappig zijn met een knapperig velletje … Lees meer
Als we op reis zijn kijk ik toch altijd even of er geen topper uit de “50 best restaurants” in de stad waar we verblijven te boeken valt. In Mumbai was dat niet anders … Lees meer
Vorige vrijdag gingen we naar Amsterdam met een heel specifieke reden: we gingen naar De Laatste Ronde, de allerlaatste theatershow van cabaretier Youp van ‘t Hek, in het legendarische theater Carré … Lees meer
Jarenlang waren wij grote fan van Hoja Santa in Barcelona, een gastronomisch Mexicaans restaurant in de stal van Albert Adria. In hetzelfde pand zat het speelsere goedkopere zusterrestaurant Niño Viejo waar je heerlijke taco’s kon eten … Lees meer
Minder dan een jaar geleden ging er een nieuw restaurant open in Barcelona. In het chique 5-sterren Palace Hotel (de vroegere Ritz), waar vroeger sterrenrestaurant Caelis nog zat, ging het nieuwe “Amar” open … Lees meer
Toen ik gevraagd werd om op 21 juli te gaan DJ’n voor een paar honderd Belgen in Tenerife had ik er meteen zin in. Ik was nog nooit op “het eiland van de eeuwige lente” geweest en dus vond ik het een mooie aanleiding om daar eens verandering in te brengen … Lees meer
Drie jaar geleden, tijdens de eerste covid-zomer reed ik helemaal alleen met de auto naar Spanje, om enkele spullen op te halen die naar ons nieuwe huis moesten komen, enkele schilderijen, een beeld, een tafeltje en vier stoelen voor op ons terras … Lees meer
Covid was een ramp voor de culinaire wereld. Overal, maar zeker in mijn geliefde Barcelona. De zieltogende horeca werd er veel minder gesteund dan bij ons in België en een paar prachtige restaurants gingen kopje onder … Lees meer