Parkheuvel: 2 sterren op een unieke locatie
Restaurant

Parkheuvel: 2 sterren op een unieke locatie

Contactgegevens

Een mooie stad om eens naartoe te gaan is het Nederlandse Rotterdam. De stad ligt (als je geen file hebt) op een uurtje van Antwerpen en is echt plezant om te bezoeken. De moderne architectuur is mooi om te zien (een groot deel van de stad werd verwoest tijdens de tweede wereldoorlog en later nadien voor een stuk modern heropgebouwd). Denk maar aan de beroemde kubuswoningen. Je kunt er ook lekker eten. Een plezante plek voor tapas en sushi en lekker comfort food uit het vuistje is de Markthal. Er zijn vele foodstandjes en het is er altijd lekker druk.

De stad heeft ook een mooi sterrenrestaurant aan het water: Parkheuvel. Grote rondvaartboten, snelle taxibootjes en cruiseschepen komen er voorbij gevaren terwijl je lekker zit te lunchen of dineren. Ik kom eigenlijk al best lang in Parkheuvel, van toen het nog geleid werd door Cees Helder en het eerste Nederlandse restaurant was dat drie sterren had gekregen in de Michelin-gids. In 2006 nam Erik van Loo het restaurant over, Parkheuvel heeft sinds 2009 twee Michelinsterren.

Parkheuvel: 2 sterren op een unieke locatie
Parkheuvel: 2 sterren op een unieke locatie
Parkheuvel: 2 sterren op een unieke locatie

Ik ging er niet zo lang geleden lunchen met mijn goede vriend Sjaak. Hij is pastoor in de Engelse parochie in Den Haag en sinds jaar en dag één van mijn beste vrienden. Begin juli was Sjaak nog een midweek op bezoek in Barcelona, en het leek me na een lange zomer fijn om even bij te kletsen bij een lekkere maaltijd met een mooi glas wijn. We aten lekker licht, niet te klassiek maar zeker niet te experimenteel. Met mooie producten wordt er door van Loo hedendaags gekookt. Parkheuvel is en blijft een mooi adres. Niet bijzonder spannend van keuken, maar wel echt lekker en luxueus.

Parkheuvel: 2 sterren op een unieke locatie

Wij aten een lunchmenu bestaande uit vier gangen. Ruim voldoende voor ’s middags. Ik moest niet meer zelf rijden of werken dus ik nam de aangepaste wijnen, maar Sjaak had nog een paar belangrijke meetings staan die dag in der parochie dus hij hield het bij een glaasje champagne en een glas witte wijn. Na de heerlijke hapjes kwam een mooie salade van krab. Daarna een heel lekker heilbot-gerecht met zeekat en een mooie saus en als hoofdgerecht kwam de ree met kersen en spitskool. Eindigen deden we met een mooi dessert op basis van aardbeitjes. Lekker!

Parkheuvel: 2 sterren op een unieke locatie
Parkheuvel: 2 sterren op een unieke locatie

Restaurants die je waarschijnlijk ook leuk vindt

Divinum Sven Ornelis Would Be Chef Catalunya Experience26

Divinum: ingetogen klasse in het hart van Girona #advertentie

Deze zomer mocht ik als culinair ambassadeur vijf dagen lang door Catalonië trekken, op zoek naar bijzondere gastronomische plekken. De stad Girona was één van de zalige tussenstops … Lees meer

Mas Salagros EcoResort & Restaurant 1497 Sven Ornelis Would Be Chef Catalunya Experience16

Puur natuur: Mas Salagros EcoResort & Restaurant 1497 #advertentie

Onze reis in Catalonië in juli 2025 begon in het natuurrijke Mas Salagros EcoResort, vlakbij Barcelona. Dit 100% duurzame ecohotel ligt in een groene vallei, omringd door natuur, niet ver van de kust, maar zonder zicht op zee, perfect om helemaal tot rust te komen … Lees meer

Esperit Roca: een gastronomisch hoogtepunt in Catalonië 🌿 #advertentie

Op onze culinaire reis door Catalonië was een van de absolute hoogtepunten ons verblijf in het schitterende hotel Esperit Roca. We werden met open armen ontvangen in dit adembenemende complex en mochten één van de zestien kamers met waanzinnig uitzicht over Catalonië innemen … Lees meer

Direkte Barcelona Sven Ornelis Would Be Chef23

Direkte, verhuisd van de Boqueria naar Eixample

Sinds kort hebben we er letterlijk een culinaire buur bij: Direkte. Het restaurant dat jarenlang verscholen zat onder de arcaden van de Boqueria-markt, verhuisde dit voorjaar naar Carrer de París 200 in de wijk Eixample … Lees meer

Benoit & Bernard De Witte Kruisem Sven Ornelis Would Be Chef3

Mijn bijzondere avond bij Benoit & Bernard Dewitte in Kruisem

Er zijn zo van die restaurants die al heel lang op je lijstje staan, en voor ons was Benoit & Bernard Dewitte er zo eentje. Toen we anderhalf jaar geleden van vrienden – die weten waar het lekker is – een cadeaubon kregen voor dit Michelinrestaurant in Kruisem, hebben we meteen gereserveerd … Lees meer

La Boscana Bellvis Sven Ornelis Would Be Chef Catalunya Experience5

Meesterlijke gastronomie met fruit in de hoofdrol: La Boscana #advertentie

Hou u vast, want ik ga je een héééél enthousiast restaurantverslag serveren. Onze laatste dag van een intense en erg boeiende culinaire reis door Catalonië is geëindigd in absolute schoonheid … Lees meer

Ferreruela Lleida Sven Ornelis Would Be Chef Catalunya Experience3

Ferreruela in Lleida: productkeuken op z’n best #advertentie

Bij Would Be Chef zijn mijn restaurantreviews altijd heel persoonlijk, dus het kan perfect dat jij als lezer een plek fantastisch vindt waar ik minder warm voor loop, en omgekeerd … Lees meer

paco-jul-22-88

Paco Meralgo

Dit is misschien wel de lekkerste tapasbar in de stad. Een superdrukke plek wel, die altijd bomvol zit. Of je nu aan de kleine hoge tafels zit, tegen de muur (wat wel wat minder gezellig is, want je zit met je rug naar de andere klanten) of er toch in slaagt om een gegeerd plekje aan de counter vast te krijgen, spreek maar van geluk, want terwijl jij heerlijk zit te genieten, zullen tientallen passanten die toch hun kans wagen om binnen te raken te horen krijgen dat er geen plek meer beschikbaar is … Lees meer