Parkheuvel: 2 sterren op een unieke locatie

Een mooie stad om eens naartoe te gaan is het Nederlandse Rotterdam. De stad ligt (als je geen file hebt) op een uurtje van Antwerpen en is echt plezant om te bezoeken. De moderne architectuur is mooi om te zien (een groot deel van de stad werd verwoest tijdens de tweede wereldoorlog en later nadien voor een stuk modern heropgebouwd). Denk maar aan de beroemde kubuswoningen. Je kunt er ook lekker eten. Een plezante plek voor tapas en sushi en lekker comfort food uit het vuistje is de Markthal. Er zijn vele foodstandjes en het is er altijd lekker druk.

De stad heeft ook een mooi sterrenrestaurant aan het water: Parkheuvel. Grote rondvaartboten, snelle taxibootjes en cruiseschepen komen er voorbij gevaren terwijl je lekker zit te lunchen of dineren. Ik kom eigenlijk al best lang in Parkheuvel, van toen het nog geleid werd door Cees Helder en het eerste Nederlandse restaurant was dat drie sterren had gekregen in de Michelin-gids. In 2006 nam Erik van Loo het restaurant over, Parkheuvel heeft sinds 2009 twee Michelinsterren.

Ik ging er niet zo lang geleden lunchen met mijn goede vriend Sjaak. Hij is pastoor in de Engelse parochie in Den Haag en sinds jaar en dag één van mijn beste vrienden. Begin juli was Sjaak nog een midweek op bezoek in Barcelona, en het leek me na een lange zomer fijn om even bij te kletsen bij een lekkere maaltijd met een mooi glas wijn. We aten lekker licht, niet te klassiek maar zeker niet te experimenteel. Met mooie producten wordt er door van Loo hedendaags gekookt. Parkheuvel is en blijft een mooi adres. Niet bijzonder spannend van keuken, maar wel echt lekker en luxueus.

Wij aten een lunchmenu bestaande uit vier gangen. Ruim voldoende voor ’s middags. Ik moest niet meer zelf rijden of werken dus ik nam de aangepaste wijnen, maar Sjaak had nog een paar belangrijke meetings staan die dag in der parochie dus hij hield het bij een glaasje champagne en een glas witte wijn. Na de heerlijke hapjes kwam een mooie salade van krab. Daarna een heel lekker heilbot-gerecht met zeekat en een mooie saus en als hoofdgerecht kwam de ree met kersen en spitskool. Eindigen deden we met een mooi dessert op basis van aardbeitjes. Lekker!