Een mooie stad om eens naartoe te gaan is het Nederlandse Rotterdam. De stad ligt (als je geen file hebt) op een uurtje van Antwerpen en is echt plezant om te bezoeken. De moderne architectuur is mooi om te zien (een groot deel van de stad werd verwoest tijdens de tweede wereldoorlog en later nadien voor een stuk modern heropgebouwd). Denk maar aan de beroemde kubuswoningen. Je kunt er ook lekker eten. Een plezante plek voor tapas en sushi en lekker comfort food uit het vuistje is de Markthal. Er zijn vele foodstandjes en het is er altijd lekker druk.
De stad heeft ook een mooi sterrenrestaurant aan het water: Parkheuvel. Grote rondvaartboten, snelle taxibootjes en cruiseschepen komen er voorbij gevaren terwijl je lekker zit te lunchen of dineren. Ik kom eigenlijk al best lang in Parkheuvel, van toen het nog geleid werd door Cees Helder en het eerste Nederlandse restaurant was dat drie sterren had gekregen in de Michelin-gids. In 2006 nam Erik van Loo het restaurant over, Parkheuvel heeft sinds 2009 twee Michelinsterren.
Ik ging er niet zo lang geleden lunchen met mijn goede vriend Sjaak. Hij is pastoor in de Engelse parochie in Den Haag en sinds jaar en dag één van mijn beste vrienden. Begin juli was Sjaak nog een midweek op bezoek in Barcelona, en het leek me na een lange zomer fijn om even bij te kletsen bij een lekkere maaltijd met een mooi glas wijn. We aten lekker licht, niet te klassiek maar zeker niet te experimenteel. Met mooie producten wordt er door van Loo hedendaags gekookt. Parkheuvel is en blijft een mooi adres. Niet bijzonder spannend van keuken, maar wel echt lekker en luxueus.
Wij aten een lunchmenu bestaande uit vier gangen. Ruim voldoende voor ‘s middags. Ik moest niet meer zelf rijden of werken dus ik nam de aangepaste wijnen, maar Sjaak had nog een paar belangrijke meetings staan die dag in der parochie dus hij hield het bij een glaasje champagne en een glas witte wijn. Na de heerlijke hapjes kwam een mooie salade van krab. Daarna een heel lekker heilbot-gerecht met zeekat en een mooie saus en als hoofdgerecht kwam de ree met kersen en spitskool. Eindigen deden we met een mooi dessert op basis van aardbeitjes. Lekker!
Vorige vrijdag gingen we naar Amsterdam met een heel specifieke reden: we gingen naar De Laatste Ronde, de allerlaatste theatershow van cabaretier Youp van ‘t Hek, in het legendarische theater Carré … Lees meer
Jarenlang waren wij grote fan van Hoja Santa in Barcelona, een gastronomisch Mexicaans restaurant in de stal van Albert Adria. In hetzelfde pand zat het speelsere goedkopere zusterrestaurant Niño Viejo waar je heerlijke taco’s kon eten … Lees meer
Minder dan een jaar geleden ging er een nieuw restaurant open in Barcelona. In het chique 5-sterren Palace Hotel (de vroegere Ritz), waar vroeger sterrenrestaurant Caelis nog zat, ging het nieuwe “Amar” open … Lees meer
Toen ik gevraagd werd om op 21 juli te gaan DJ’n voor een paar honderd Belgen in Tenerife had ik er meteen zin in. Ik was nog nooit op “het eiland van de eeuwige lente” geweest en dus vond ik het een mooie aanleiding om daar eens verandering in te brengen … Lees meer
Drie jaar geleden, tijdens de eerste covid-zomer reed ik helemaal alleen met de auto naar Spanje, om enkele spullen op te halen die naar ons nieuwe huis moesten komen, enkele schilderijen, een beeld, een tafeltje en vier stoelen voor op ons terras … Lees meer
Covid was een ramp voor de culinaire wereld. Overal, maar zeker in mijn geliefde Barcelona. De zieltogende horeca werd er veel minder gesteund dan bij ons in België en een paar prachtige restaurants gingen kopje onder … Lees meer
Wout Bru is een geweldige chef. Daar bestaat geen discussie over. Ik heb de voorbije twintig jaar meer dan één keer fantastisch mogen eten aan verschillende van zijn tafels op verschillende locaties, en elke keer was het top … Lees meer
Save the best for last, zeggen ze altijd. Voor de laatste avond van onze vakantie in het zalige Zuid-Afrika hadden we nog geen restaurant geboekt. Ik wou eerst eens kijken of er een restaurant in ons hotel Delaire Graff zo lekker was dat we er een tweede keer zouden gaan eten, of misschien wilden we wel last minute een restaurantje boeken dat we op onze wandelingen in Stellenbosch waren tegengekomen … Lees meer