PEGASUS: SMAKELIJK ETEN IN EEN PRACHTIG HOTEL
Restaurant

Pegasus: smakelijk eten in een prachtig hotel

Er zijn zo van die restaurants en hotelletjes die je bijna per ongeluk ontdekt, en waar je vervolgens jarenlang blijft komen. Meer dan tien jaar geleden kwamen we na een bezoek aan de poëziezomer van Watou in Poperinge terecht in restaurant Pegasus, in het prachtige Hotel Recour (ingericht door Pieter Porters).

Het decor was romantisch, het weer was zomers, het eten was heel erg lekker, hedendaags zonder al teveel poespas, en chef Bert en z’n vrouw Inge waren uiterst charmante mensen. Sindsdien is Hotel Recour minstens één keer per jaar de plek waar we graag tot rust komen. Niet bij de deur, maar in het heerlijke Heuvelland, waar het zo plezierig wandelen is. Vorige vrijdag waren we er nog eens. Na mijn ochtendshow reed ik al naar Poperinge waar ik door Inge meteen met open armen ontvangen werd.

Ik had zin in een lichte lunch, en Bert zei: “zeg mij maar waar je zin in hebt, en ik maak het wel voor je. Een tartaar van langoustines? Carpaccio? Een slaatje? Iets met asperges?” Uiteindelijk maakte hij voor mij (in het seizoen kan ik ze elke dag wel eten) een fantastisch stoofpotje van witte en groene asperges , gebakken langoustientjes, geconfijte tomaatjes, krullen van foie gras, in een smaakvolle geboterde groentebouillon, die hij ooit leerde bereiden bij Jean-Pierre Bruneau toen die nog 3 sterren had in z’n restaurant in Ganshoren.

Na een flinke siësta, en een stevige wandeling, was het tijd voor opnieuw een mooi diner. Wij vroegen kleine porties van verschillende gerechten om zoveel mogelijk lekkere bereidingen van Bert te proeven (die met een welverdiende 15 op 20 bij Gault & Millau, ook al jaren klaar lijkt voor een welverdiende eerste Michelin-ster).

We proefden eerst een paar mooie hapjes, onder andere een roereitje met truffel en grijze garnalen. Vervolgens aten we asperges met lekkere kruiden en een gefrituurd hoeve-eitje. Daarna volgden ontbeende kikkerbilletjes met tomaatjes en zeekraal, basilicum en heerlijke olie.. Van pijlinktvis had Bert tagliatelli gemaakt, met een mooi sausje en groentjes. Eindigen deden we met een erg smaakvol stoofpotje van kreeft. Plek voor dessert hadden we niet meer…. zoals nogal vaak het geval is bij ons.

Alweer een erg mooie maaltijd. Verwacht niks te vergezocht in je bord of te modern in Pegasus. Het motto van chef Bert is en blijft: “ik focus me helemaal op lekker eten, veel meer dan op “verrassend” eten.” Dat op zich is vandaag soms reeds verrassend. Ik ben en blijf grote fan van deze mooie keuken, van deze hele lieve mensen, en geloof me: de kamers zijn prachtig en klassevol ingericht. Ja, ik blijf hier heel graag terugkomen!

PEGASUS: SMAKELIJK ETEN IN EEN PRACHTIG HOTEL
PEGASUS: SMAKELIJK ETEN IN EEN PRACHTIG HOTEL
PEGASUS: SMAKELIJK ETEN IN EEN PRACHTIG HOTEL
PEGASUS: SMAKELIJK ETEN IN EEN PRACHTIG HOTEL
PEGASUS: SMAKELIJK ETEN IN EEN PRACHTIG HOTEL
PEGASUS: SMAKELIJK ETEN IN EEN PRACHTIG HOTEL
PEGASUS: SMAKELIJK ETEN IN EEN PRACHTIG HOTEL
PEGASUS: SMAKELIJK ETEN IN EEN PRACHTIG HOTEL

Restaurants die je waarschijnlijk ook leuk vindt

IMG_6154 2

Vetro Mumbai: Italiaanse keuken met een twist in het bijzondere India

Op onze reis door India in het voorjaar van 2024 verbleven we enkele nachten in het prachtige Oberoi hotel. We probeerden daar enkele restaurants uit, en die waren uitstekend, net als de openlucht bar waar je heerlijke cocktails kan drinken, of prima wijn, uit India en de rest van de wereld … Lees meer

Mumbai Bombay India Would Be Chef Sven Ornelis13

Ziya Mumbai: verfijnde Indische keuken in de Oberoi in Mumbai

Onze reis naar India in het voorjaar van 2024 was er eentje om nooit te vergeten. India heeft werkelijk mijn hart gestolen. Een prachtig land met een indrukwekkende cultuur die telkens stevig binnenkomt maar ook enorm charmeert en fascineert … Lees meer

IMG_6754

Chez Coco voor de lekkerste kipjes

Als je houdt van kip aan het spit dan is dit de ultieme plek om jezelf eens goed te laten verwennen, want dit is een prachtige rotisserie waar ze heerlijke coquelets serveren: kleine kippetjes die supersappig zijn met een knapperig velletje … Lees meer

Masque India Mumbai Sven Ornelis Would Be Chef6

Hiervoor reis je naar Mumbai: Masque Restaurant

Als we op reis zijn kijk ik toch altijd even of er geen topper uit de “50 best restaurants” in de stad waar we verblijven te boeken valt. In Mumbai was dat niet anders … Lees meer

De Juwelier Amsterdam Sven Ornelis Would Be Chef3

De Juwelier: Franse keuken in Amsterdam

Vorige vrijdag gingen we naar Amsterdam met een heel specifieke reden: we gingen naar De Laatste Ronde, de allerlaatste theatershow van cabaretier Youp van ‘t Hek, in het legendarische theater Carré … Lees meer

Taco Mendez

De spannendste pop-up in Barcelona: Taco Mendez

Jarenlang waren wij grote fan van Hoja Santa in Barcelona, een gastronomisch Mexicaans restaurant in de stal van Albert Adria. In hetzelfde pand zat het speelsere goedkopere zusterrestaurant Niño Viejo waar je heerlijke taco’s kon eten … Lees meer

Dit nieuwe restaurant in Barcelona is thé place to be!

Dit nieuwe restaurant in Barcelona is thé place to be!

Minder dan een jaar geleden ging er een nieuw restaurant open in Barcelona. In het chique 5-sterren Palace Hotel (de vroegere Ritz), waar vroeger sterrenrestaurant Caelis nog zat, ging het nieuwe “Amar” open … Lees meer

Topgastronomie in Tenerife: M.B.

Topgastronomie in Tenerife: M.B.

Toen ik gevraagd werd om op 21 juli te gaan DJ’n voor een paar honderd Belgen in Tenerife had ik er meteen zin in. Ik was nog nooit op “het eiland van de eeuwige lente” geweest en dus vond ik het een mooie aanleiding om daar eens verandering in te brengen … Lees meer