PEGASUS: SMAKELIJK ETEN IN EEN PRACHTIG HOTEL
Restaurant

Pegasus: smakelijk eten in een prachtig hotel

Er zijn zo van die restaurants en hotelletjes die je bijna per ongeluk ontdekt, en waar je vervolgens jarenlang blijft komen. Meer dan tien jaar geleden kwamen we na een bezoek aan de poëziezomer van Watou in Poperinge terecht in restaurant Pegasus, in het prachtige Hotel Recour (ingericht door Pieter Porters).

Het decor was romantisch, het weer was zomers, het eten was heel erg lekker, hedendaags zonder al teveel poespas, en chef Bert en z’n vrouw Inge waren uiterst charmante mensen. Sindsdien is Hotel Recour minstens één keer per jaar de plek waar we graag tot rust komen. Niet bij de deur, maar in het heerlijke Heuvelland, waar het zo plezierig wandelen is. Vorige vrijdag waren we er nog eens. Na mijn ochtendshow reed ik al naar Poperinge waar ik door Inge meteen met open armen ontvangen werd.

Ik had zin in een lichte lunch, en Bert zei: “zeg mij maar waar je zin in hebt, en ik maak het wel voor je. Een tartaar van langoustines? Carpaccio? Een slaatje? Iets met asperges?” Uiteindelijk maakte hij voor mij (in het seizoen kan ik ze elke dag wel eten) een fantastisch stoofpotje van witte en groene asperges , gebakken langoustientjes, geconfijte tomaatjes, krullen van foie gras, in een smaakvolle geboterde groentebouillon, die hij ooit leerde bereiden bij Jean-Pierre Bruneau toen die nog 3 sterren had in z’n restaurant in Ganshoren.

Na een flinke siësta, en een stevige wandeling, was het tijd voor opnieuw een mooi diner. Wij vroegen kleine porties van verschillende gerechten om zoveel mogelijk lekkere bereidingen van Bert te proeven (die met een welverdiende 15 op 20 bij Gault & Millau, ook al jaren klaar lijkt voor een welverdiende eerste Michelin-ster).

We proefden eerst een paar mooie hapjes, onder andere een roereitje met truffel en grijze garnalen. Vervolgens aten we asperges met lekkere kruiden en een gefrituurd hoeve-eitje. Daarna volgden ontbeende kikkerbilletjes met tomaatjes en zeekraal, basilicum en heerlijke olie.. Van pijlinktvis had Bert tagliatelli gemaakt, met een mooi sausje en groentjes. Eindigen deden we met een erg smaakvol stoofpotje van kreeft. Plek voor dessert hadden we niet meer…. zoals nogal vaak het geval is bij ons.

Alweer een erg mooie maaltijd. Verwacht niks te vergezocht in je bord of te modern in Pegasus. Het motto van chef Bert is en blijft: “ik focus me helemaal op lekker eten, veel meer dan op “verrassend” eten.” Dat op zich is vandaag soms reeds verrassend. Ik ben en blijf grote fan van deze mooie keuken, van deze hele lieve mensen, en geloof me: de kamers zijn prachtig en klassevol ingericht. Ja, ik blijf hier heel graag terugkomen!

PEGASUS: SMAKELIJK ETEN IN EEN PRACHTIG HOTEL
PEGASUS: SMAKELIJK ETEN IN EEN PRACHTIG HOTEL
PEGASUS: SMAKELIJK ETEN IN EEN PRACHTIG HOTEL
PEGASUS: SMAKELIJK ETEN IN EEN PRACHTIG HOTEL
PEGASUS: SMAKELIJK ETEN IN EEN PRACHTIG HOTEL
PEGASUS: SMAKELIJK ETEN IN EEN PRACHTIG HOTEL
PEGASUS: SMAKELIJK ETEN IN EEN PRACHTIG HOTEL
PEGASUS: SMAKELIJK ETEN IN EEN PRACHTIG HOTEL

Restaurants die je waarschijnlijk ook leuk vindt

De Juwelier Amsterdam Sven Ornelis Would Be Chef3

De Juwelier: Franse keuken in Amsterdam

Vorige vrijdag gingen we naar Amsterdam met een heel specifieke reden: we gingen naar De Laatste Ronde, de allerlaatste theatershow van cabaretier Youp van ‘t Hek, in het legendarische theater Carré … Lees meer

Taco Mendez

De spannendste pop-up in Barcelona: Taco Mendez

Jarenlang waren wij grote fan van Hoja Santa in Barcelona, een gastronomisch Mexicaans restaurant in de stal van Albert Adria. In hetzelfde pand zat het speelsere goedkopere zusterrestaurant Niño Viejo waar je heerlijke taco’s kon eten … Lees meer

Dit nieuwe restaurant in Barcelona is thé place to be!

Dit nieuwe restaurant in Barcelona is thé place to be!

Minder dan een jaar geleden ging er een nieuw restaurant open in Barcelona. In het chique 5-sterren Palace Hotel (de vroegere Ritz), waar vroeger sterrenrestaurant Caelis nog zat, ging het nieuwe “Amar” open … Lees meer

Topgastronomie in Tenerife: M.B.

Topgastronomie in Tenerife: M.B.

Toen ik gevraagd werd om op 21 juli te gaan DJ’n voor een paar honderd Belgen in Tenerife had ik er meteen zin in. Ik was nog nooit op “het eiland van de eeuwige lente” geweest en dus vond ik het een mooie aanleiding om daar eens verandering in te brengen … Lees meer

Le Grand Hôtel du Lion D'Or: klassieker in de Loire

Le Grand Hôtel du Lion D’Or: klassieker in de Loire

Drie jaar geleden, tijdens de eerste covid-zomer reed ik helemaal alleen met de auto naar Spanje, om enkele spullen op te halen die naar ons nieuwe huis moesten komen, enkele schilderijen, een beeld, een tafeltje en vier stoelen voor op ons terras … Lees meer

Come. Een schitterende Mexicaanse ster in Barcelona!

Come. Een schitterende Mexicaanse ster in Barcelona!

Covid was een ramp voor de culinaire wereld. Overal, maar zeker in mijn geliefde Barcelona. De zieltogende horeca werd er veel minder gesteund dan bij ons in België en een paar prachtige restaurants gingen kopje onder … Lees meer

Le Grand Verre van Wout Bru in Durbuy

Le Grand Verre van Wout Bru in Durbuy

Wout Bru is een geweldige chef. Daar bestaat geen discussie over. Ik heb de voorbije twintig jaar meer dan één keer fantastisch mogen eten aan verschillende van zijn tafels op verschillende locaties, en elke keer was het top … Lees meer

La Petite Colombe: een indrukwekkend restaurant

La Petite Colombe: een indrukwekkend restaurant

Save the best for last, zeggen ze altijd. Voor de laatste avond van onze vakantie in het zalige Zuid-Afrika hadden we nog geen restaurant geboekt. Ik wou eerst eens kijken of er een restaurant in ons hotel Delaire Graff zo lekker was dat we er een tweede keer zouden gaan eten, of misschien wilden we wel last minute een restaurantje boeken dat we op onze wandelingen in Stellenbosch waren tegengekomen … Lees meer