Ik ben weer een weekendje in Barcelona geweest. Zalig hoor. Even uitpuffen en lekker bijtanken alvorens straks de laatste sprint richting zomervakantie in te zetten. Ook al woon ik nu al een viertal jaar in Barcelona, elke keer weer ontdek ik plezierige restaurants, en ik deel ze hier graag met jullie. Ik krijg in de restaurants waar ik geregeld kom ook steeds vaker te horen dat jullie met mijn groeten zijn langs gegaan, en dat doet me veel deugd. Merci!
Hier een nieuwe tip! Sinds enkele maanden is er een terras in Turo Park, midden in één van de meest exclusieve woonbuurten van de stad, waar het heerlijk zitten is. De setting van Pinhan is idyllisch, en het eten is er ook verrassend lekker en zoals bijna overal in de stad niet duur.
Op de kaart een mooie mix van Turkse, Libanese, Marokkaanse, en Spaanse invloeden. Gezond en lekker. Met veel aandacht voor vegetariërs. Ik nam een gazpacho van watermeloen (5 euro), en een gemengde sla met feta en een honing-mosterd-dressing (8euro). Maar je kunt er ook traaggeroosterde lamschouder met gerookte hummus, gepekelde groenten, munt, koriander en ui eten (11,5 euro). Er staat een mooie vegetarische quinoa-burger met pickles, roquette, tomaat en tahini op de kaart (11 euro). Of octopus van de barbecue (12 euro). Allemaal echt lekker. Op de wijnkaart, die niet zo uitgebreid is, staan prachtige wijntjes, en ook die staan heel scherp geprijsd. Een flesje Ruinart, nog altijd één van m’n favoriete champagnes, kraak je hier voor 48 euro. Bijna ongelofelijk.
De bediening is een beetje aan de lazy kant, dat wel, maar dat heb je wel vaker voor in Spanje. Obers voelen hier niet de neiging om in de volle zon opgejaagd te worden door hun klanten en nemen dan ook uitgebreid de tijd om ook praatjes met elkaar te slaan. Maar dat kon de sfeer niet drukken. Je eet hier prima en voor weinig geld in één van de mooiste parken van de stad.
Vandaag hebben we een super plezante uitstap op de planning staan. Ik ga de cava-maker bezoeken die ons zalige cava maakt voor Wijn Ornelis. Je weet dat ik in november mijn eigen wijnen heb gelanceerd … Lees meer
De drie chefs van Disfrutar, het vijfde beste restaurant in de wereld, en the place to be in Barcelona, hebben vandaag een foto geplaatst. Samen kijken ze uit over de stad … Lees meer
Sinds jaar en dag is Barcelona, de fiere hoofdstad van Catalonië, in Spanje, mijn lievelingsstad. Ik kom er al een paar decennia met veel plezier tijdens mijn vakanties, en sinds een kleine tien jaar hebben we er ook een eigen flat … Lees meer
Heel vaak vragen mensen die naar Barcelona op reis gaan mij: geef ons eens een goed adresje voor lekkere tapas. Er zijn er zo ontzettend veel in de stad, dus er is keuze zat … Lees meer
Een bijzonder plekje in Barcelona, dit restaurant Pur. De naam zegt trouwens alles: dit is een restaurant waar het product de hoofdrol speelt. De naam “Pur” zegt alles: hier mag je een pure productkeuken verwachten dus … Lees meer
Ik ben zot van Barcelona. Dat is geen geheim. Ik kom er nu echt al tientallen jaren. En sinds 2013 hebben we er ook zelf een flatje gekocht. Op het moment dat de economie het in Spanje knap lastig had, en de prijzen zwaar onder druk stonden, is het ons eindelijk gelukt om onze droom waar te maken … Lees meer
Een paar weken geleden schreef ik hier op deze blog nog dat Barcelona een flink stuk onveiliger geworden is. Dat bleek toen uit nieuwe cijfers. En ook al heb ik mij hier persoonlijk nooit onveilig gevoeld, in sommige wijken in het oude centrum en in sommige buitenwijken voel je toch soms een soort van grauwheid en latente dreiging die er inderdaad de laatste maanden niet op verbeterd is … Lees meer
Ik krijg de afgelopen dagen van zoveel mensen de vraag of het echt waar is dat Barcelona zoveel onveiliger geworden is. Om eerlijk te zijn: ik viel een beetje uit de lucht … Lees meer