PINHAN: LEKKER ETEN IN EEN IDYLLISCH PARK

Ik ben weer een weekendje in Barcelona geweest. Zalig hoor. Even uitpuffen en lekker bijtanken alvorens straks de laatste sprint richting zomervakantie in te zetten. Ook al woon ik nu al een viertal jaar in Barcelona, elke keer weer ontdek ik plezierige restaurants, en ik deel ze hier graag met jullie. Ik krijg in de restaurants waar ik geregeld kom ook steeds vaker te horen dat jullie met mijn groeten zijn langs gegaan, en dat doet me veel deugd. Merci!

Hier een nieuwe tip! Sinds enkele maanden is er een terras in Turo Park, midden in één van de meest exclusieve woonbuurten van de stad, waar het heerlijk zitten is. De setting van Pinhan is idyllisch, en het eten is er ook verrassend lekker en zoals bijna overal in de stad niet duur.

Op de kaart een mooie mix van Turkse, Libanese, Marokkaanse, en Spaanse invloeden. Gezond en lekker. Met veel aandacht voor vegetariërs. Ik nam een gazpacho van watermeloen (5 euro), en een gemengde sla met feta en een honing-mosterd-dressing (8euro). Maar je kunt er ook traaggeroosterde lamschouder met gerookte hummus, gepekelde groenten, munt, koriander en ui eten (11,5 euro). Er staat een mooie vegetarische quinoa-burger met pickles, roquette, tomaat en tahini op de kaart (11 euro). Of octopus van de barbecue (12 euro). Allemaal echt lekker. Op de wijnkaart, die niet zo uitgebreid is, staan prachtige wijntjes, en ook die staan heel scherp geprijsd. Een flesje Ruinart, nog altijd één van m’n favoriete champagnes, kraak je hier voor 48 euro. Bijna ongelofelijk.

De bediening is een beetje aan de lazy kant, dat wel, maar dat heb je wel vaker voor in Spanje. Obers voelen hier niet de neiging om in de volle zon opgejaagd te worden door hun klanten en nemen dan ook uitgebreid de tijd om ook praatjes met elkaar te slaan. Maar dat kon de sfeer niet drukken. Je eet hier prima en voor weinig geld in één van de mooiste parken van de stad.