SCHITTEREND TERRAS OP EEN TOPLOCATIE: HALIFAX
Restaurant

Schitterend terras op een toplocatie: halifax

We hebben de voorbije weken toch al mooi kunnen genieten van heerlijk warm weer, en dan vind ik het plezierig om buiten te kunnen eten. Thuis op eigen terras, maar evengoed op restaurant. Mooie terrassen zijn voor restaurants flinke investeringen, die in ons twijfel-landje niet per se het hele jaar door renderen. Dus deze maanden moeten we er met z’n allen extra van profiteren.

Gisterennacht moest ik DJ’n in Oostende, en omdat ik mijn websitebouwer David samen met z’n partner nog eens wou trakteren voor z’n schitterende werk de voorbije maanden, stelde ik voor om in de buurt van Gent samen te gaan dineren. Op David’s Instagram had ik al gezien dat ze geregeld eens naar Gasthof Halifax in Deinze gaan, een restaurant aan de Leie, en aangezien het weer ook gisterenavond nog best lekker was, vroeg ik hem om daar eens een tafeltje te reserveren.

Dat bleek een prima idee. Het decor is oogverblindend. Niet voor niks kreeg Halifax al eens de prijs van mooiste terras van Vlaanderen. Zittend aan de Leie krijg je er ook nog eens een prachtig uitzicht op een ondergaande zon bij. In de loop van de avond kwamen geregeld bootjes voorbij varen waarop het mooie chique volk van Latem en omstreken een flesje champagne of rosé zat te drinken. Redelijk idyllisch allemaal.

De kaart is die van de typische luxebrasserie, zoals wij Vlamingen dat toch plezierig vinden, correct, herkenbaar, en zonder al te veel overbodige liflafjes op het bord gebracht: garnaalkroketjes met gefrituurde peterselie, mooie asperges, gerookte zalm, paling in het groen, zwezeriken, een gebakken zeetong, prima Côte à l’os, gegrild op de open haard, en lekkere frietjes (ik had gisteren 25 kilometer gewandeld, dus het mocht weer even.) Je kunt er uiteraard ook kreeft en kaviaar eten; noblesse oblige. En de wijnkaart is uitstekend en niet al te heftig geprijsd.

Hier kom je niet voor de haute cuisine, maar je eet hier wel meer dan correct, en best lekker. En het decor is, zoals ik al zei, absoluut de omweg waard. Een schitterend plekje, elk moment van het jaar (want ook binnen is het een heel sfeervol restaurant met veel hout en luxematerialen) maar zeker in de zon op het terras is Halifax the place to be in de buurt van Gent.

SCHITTEREND TERRAS OP EEN TOPLOCATIE: HALIFAX
SCHITTEREND TERRAS OP EEN TOPLOCATIE: HALIFAX
SCHITTEREND TERRAS OP EEN TOPLOCATIE: HALIFAX
SCHITTEREND TERRAS OP EEN TOPLOCATIE: HALIFAX
SCHITTEREND TERRAS OP EEN TOPLOCATIE: HALIFAX

Restaurants die je waarschijnlijk ook leuk vindt

IMG_2941 2

Parking Pizza, niks snob maar zeer lekker

Wat zijn we blij met deze hippe en lekkere pizzatent vlakbij onze flat. Niks is chique aan dit restaurant dat in 1995 is gestart, maar dit is wel al eventjes the place to be voor vooral jonge mensen … Lees meer

Le Du Kaan Bangkok Would Be Chef Sven Ornelis Thailand9

Le Du Kaan, lekker eten op de 56ste verdieping

Neen, het hoeven niet altijd gastronomische restaurants te zijn, ook niet als we op vakantie zijn. In Bangkok moet je ook de rooftops een kans geven. Het eten is er niet per se om hetzelfde niveau als de hallucinante hoogte waar je soms zit te dineren, maar er zijn uitzonderingen en Le Du Kaan is er een van … Lees meer

Nusara Bangkok Thailand Sven Ornelis Would Be Chef3

Nusara, schitterend eten en het uitzicht is waanzin!

Bangkok is de stad met misschien wel de zaligste rooftops van de wereld. De stad met meer dan tien miljoen inwoners heeft veel hoogbouw, en op veel van die wolkenkrabbers zit een restaurant of café met schitterend uitzicht … Lees meer

Gaggan Anand Bangkok Thailand Sven Ornelis Would Be Chef29

Gaggan Anand, het zotste sterren restaurant ooit

Wat volgt, is een verslag van misschien wel het zotste etentje ooit. We slaagden erin om twee plaatsen te bemachtigen aan de guest table van Gaggan Anand … Lees meer

Sorn Bangkok Thailand Sven Ornelis Would Be Chef1

Sorn, het enige restaurant met 3 sterren in Bangkok

Een paar maanden geleden, in november 2024 gebeurde iets historisch. Voor het eerst in de geschiedenis kreeg een Thais restaurant een derde Michelinster … Lees meer

Potong Bangkok Thailand Sven Ornelis Would Be Chef1

Potong van ‘Pam’, de strafste vrouw in de Aziatische culinaire scene

Ik kan je zeggen: als je ooit in Bangkok bent dan moet je alles op alles zetten om bij chef Pam te gaan eten. Ze is een absolute culinaire popster in de Aziatische culinaire wereld … Lees meer

Pastel Bangkok Thailand Sven Ornelis Would Be Chef11

Pastel Rooftop in Bangkok

Wanneer je na een paar drukke maanden op een vrijdagmiddag naar Bangkok vliegt, dan weet je dat je op zaterdag met een kleine jetlag en een beetje vermoeid aan de reis begint … Lees meer

Assador Etxebarri Spanje Would Be Chef Sven Ornelis3

Is dit terecht het tweede beste restaurant ter wereld: Asador Etxebarri?

Ik zal maar met de deur in huis vallen: dit is misschien wel het allermoeilijkste verslag van een restaurantbezoek ooit op deze blog. Het heeft dan ook lang geduurd voor ik het helemaal heb uitgeschreven … Lees meer