Eén van de beste restaurants van ons land is ongetwijfeld l’Air Du Temps van chef Sang-Hoon Degeimbre, een in Korea geboren Belg. Het restaurant in Liernu heeft helemaal terecht twee sterren. Sinds enkele jaren heeft deze fameuze eettempel een paar kleine broertjes, ééntje in Brussel en één in Gent. “San” is de naam van het “bistronomisch” concept dat Sang-Hoon bedacht. Je eet er alle gangen van het menu met een lepel uit kommetjes.
Ik wou al lang eens naar de vestiging in Brussel gaan, maar dat is er voorlopig niet van gekomen. Maar nu wonen we in Lochristi, en daarom zijn we een paar weken geleden naar San in Gent gegaan, waar chef Joël Rammelsberg de honneurs waarneemt. De jonge chef houdt er van om met (h)eerlijke ingrediënten te werken die hij zoveel mogelijk benut omdat hij niks verloren wil laten gaan. En vooral ingrediënten uit de tuin spelen, net zoals in l’Air Du Temps, de hoofdrol.
Het werd een bijzonder aangename culinaire avond, met een paar plezierige verwijzingen naar de keuken van L’Air Du Temps. De crackers voor bij het aperitief hangen bijvoorbeeld met een klein wasknijpertje aan een draad aan het plafond boven je tafel. Dat is zo in Liernu, en ook in Gent. Er zitten ook veel kleurschakeringen in het bord, en de smaakcombinaties deden ons ook denken aan het beroemde twee sterrenrestaurant. Uiteraard zijn niet alle gerechten even straf als in Liernu, maar dat is ook logisch, de prijs is ook een stuk goedkoper. Hoe dan ook: San was een plezierige ervaring. Hier komen we graag terug!
MENU 95€ – DISCOVERY
Crackers with grains
appetizers & fingerfoods
langoustine
garden tomatoes
lemon caviar
bouchot mussels
fries
40 days aged Holstein
kombu
veal “Limousin”
Marcona almonds
herbs from Goedinge
berries from Goedinge
buttermilk
geranium
sweets from Heider
Ik zal maar met de deur in huis vallen: dit is misschien wel het allermoeilijkste verslag van een restaurantbezoek ooit op deze blog. Het heeft dan ook lang geduurd voor ik het helemaal heb uitgeschreven … Lees meer
Op onze reis door India in het voorjaar van 2024 verbleven we enkele nachten in het prachtige Oberoi hotel. We probeerden daar enkele restaurants uit, en die waren uitstekend, net als de openlucht bar waar je heerlijke cocktails kan drinken, of prima wijn, uit India en de rest van de wereld … Lees meer
Onze reis naar India in het voorjaar van 2024 was er eentje om nooit te vergeten. India heeft werkelijk mijn hart gestolen. Een prachtig land met een indrukwekkende cultuur die telkens stevig binnenkomt maar ook enorm charmeert en fascineert … Lees meer
Als je houdt van kip aan het spit dan is dit de ultieme plek om jezelf eens goed te laten verwennen, want dit is een prachtige rotisserie waar ze heerlijke coquelets serveren: kleine kippetjes die supersappig zijn met een knapperig velletje … Lees meer
Als we op reis zijn kijk ik toch altijd even of er geen topper uit de “50 best restaurants” in de stad waar we verblijven te boeken valt. In Mumbai was dat niet anders … Lees meer
Vorige vrijdag gingen we naar Amsterdam met een heel specifieke reden: we gingen naar De Laatste Ronde, de allerlaatste theatershow van cabaretier Youp van ‘t Hek, in het legendarische theater Carré … Lees meer
Jarenlang waren wij grote fan van Hoja Santa in Barcelona, een gastronomisch Mexicaans restaurant in de stal van Albert Adria. In hetzelfde pand zat het speelsere goedkopere zusterrestaurant Niño Viejo waar je heerlijke taco’s kon eten … Lees meer
Minder dan een jaar geleden ging er een nieuw restaurant open in Barcelona. In het chique 5-sterren Palace Hotel (de vroegere Ritz), waar vroeger sterrenrestaurant Caelis nog zat, ging het nieuwe “Amar” open … Lees meer