Eén van de beste restaurants van ons land is ongetwijfeld l’Air Du Temps van chef Sang-Hoon Degeimbre, een in Korea geboren Belg. Het restaurant in Liernu heeft helemaal terecht twee sterren. Sinds enkele jaren heeft deze fameuze eettempel een paar kleine broertjes, ééntje in Brussel en één in Gent. “San” is de naam van het “bistronomisch” concept dat Sang-Hoon bedacht. Je eet er alle gangen van het menu met een lepel uit kommetjes.
Ik wou al lang eens naar de vestiging in Brussel gaan, maar dat is er voorlopig niet van gekomen. Maar nu wonen we in Lochristi, en daarom zijn we een paar weken geleden naar San in Gent gegaan, waar chef Joël Rammelsberg de honneurs waarneemt. De jonge chef houdt er van om met (h)eerlijke ingrediënten te werken die hij zoveel mogelijk benut omdat hij niks verloren wil laten gaan. En vooral ingrediënten uit de tuin spelen, net zoals in l’Air Du Temps, de hoofdrol.
Het werd een bijzonder aangename culinaire avond, met een paar plezierige verwijzingen naar de keuken van L’Air Du Temps. De crackers voor bij het aperitief hangen bijvoorbeeld met een klein wasknijpertje aan een draad aan het plafond boven je tafel. Dat is zo in Liernu, en ook in Gent. Er zitten ook veel kleurschakeringen in het bord, en de smaakcombinaties deden ons ook denken aan het beroemde twee sterrenrestaurant. Uiteraard zijn niet alle gerechten even straf als in Liernu, maar dat is ook logisch, de prijs is ook een stuk goedkoper. Hoe dan ook: San was een plezierige ervaring. Hier komen we graag terug!
MENU 95€ – DISCOVERY
Crackers with grains
appetizers & fingerfoods
langoustine
garden tomatoes
lemon caviar
bouchot mussels
fries
40 days aged Holstein
kombu
veal “Limousin”
Marcona almonds
herbs from Goedinge
berries from Goedinge
buttermilk
geranium
sweets from Heider
Wat zijn we blij met deze hippe en lekkere pizzatent vlakbij onze flat. Niks is chique aan dit restaurant dat in 1995 is gestart, maar dit is wel al eventjes the place to be voor vooral jonge mensen … Lees meer
Neen, het hoeven niet altijd gastronomische restaurants te zijn, ook niet als we op vakantie zijn. In Bangkok moet je ook de rooftops een kans geven. Het eten is er niet per se om hetzelfde niveau als de hallucinante hoogte waar je soms zit te dineren, maar er zijn uitzonderingen en Le Du Kaan is er een van … Lees meer
Bangkok is de stad met misschien wel de zaligste rooftops van de wereld. De stad met meer dan tien miljoen inwoners heeft veel hoogbouw, en op veel van die wolkenkrabbers zit een restaurant of café met schitterend uitzicht … Lees meer
Wat volgt, is een verslag van misschien wel het zotste etentje ooit. We slaagden erin om twee plaatsen te bemachtigen aan de guest table van Gaggan Anand … Lees meer
Een paar maanden geleden, in november 2024 gebeurde iets historisch. Voor het eerst in de geschiedenis kreeg een Thais restaurant een derde Michelinster … Lees meer
Ik kan je zeggen: als je ooit in Bangkok bent dan moet je alles op alles zetten om bij chef Pam te gaan eten. Ze is een absolute culinaire popster in de Aziatische culinaire wereld … Lees meer
Wanneer je na een paar drukke maanden op een vrijdagmiddag naar Bangkok vliegt, dan weet je dat je op zaterdag met een kleine jetlag en een beetje vermoeid aan de reis begint … Lees meer
Ik zal maar met de deur in huis vallen: dit is misschien wel het allermoeilijkste verslag van een restaurantbezoek ooit op deze blog. Het heeft dan ook lang geduurd voor ik het helemaal heb uitgeschreven … Lees meer