San Gent: lekker klein broertje van twee sterrenzaak l’Air Du Temps

Eén van de beste restaurants van ons land is ongetwijfeld l’Air Du Temps van chef Sang-Hoon Degeimbre, een in Korea geboren Belg. Het restaurant in Liernu heeft helemaal terecht twee sterren. Sinds enkele jaren heeft deze fameuze eettempel een paar kleine broertjes, ééntje in Brussel en één in Gent. “San” is de naam van het “bistronomisch” concept dat Sang-Hoon bedacht. Je eet er alle gangen van het menu met een lepel uit kommetjes.

Ik wou al lang eens naar de vestiging in Brussel gaan, maar dat is er voorlopig niet van gekomen. Maar nu wonen we in Lochristi, en daarom zijn we een paar weken geleden naar San in Gent gegaan, waar chef Joël Rammelsberg de honneurs waarneemt. De jonge chef houdt er van om met (h)eerlijke ingrediënten te werken die hij zoveel mogelijk benut omdat hij niks verloren wil laten gaan. En vooral ingrediënten uit de tuin spelen, net zoals in l’Air Du Temps, de hoofdrol.

Het werd een bijzonder aangename culinaire avond, met een paar plezierige verwijzingen naar de keuken van L’Air Du Temps. De crackers voor bij het aperitief hangen bijvoorbeeld met een klein wasknijpertje aan een draad aan het plafond boven je tafel. Dat is zo in Liernu, en ook in Gent. Er zitten ook veel kleurschakeringen in het bord, en de smaakcombinaties deden ons ook denken aan het beroemde twee sterrenrestaurant. Uiteraard zijn niet alle gerechten even straf als in Liernu, maar dat is ook logisch, de prijs is ook een stuk goedkoper. Hoe dan ook: San was een plezierige ervaring. Hier komen we graag terug!

 

MENU 95€ – DISCOVERY

Crackers with grains

appetizers & fingerfoods

 

langoustine

garden tomatoes

lemon caviar

 

bouchot mussels

fries

 

40 days aged Holstein

kombu

 

veal “Limousin”

 

Marcona almonds
herbs from Goedinge

berries from Goedinge

buttermilk

geranium

sweets from Heider