Vorige week gingen we samen met mijn ouders naar het concert van Dionne Warwick in Oostende. Ik zag een kleine twee jaar geleden Charles Aznavour nog in de Lotto Arena in Antwerpen tijdens zijn “afscheidstournee”, en nu hij deze week overleden is ben ik extra blij dat ik z’n laatste concert nog mee heb kunnen maken. Ik heb twee jaar geleden dan ook beslist dat ik zo vaak mogelijk naar Belgische concerten wil gaan van artiesten waar ik van hou en die een gezegende leeftijd hebben.
Ik wist dat het een mooie avond ging worden, en ik heb gelijk gehad. Het was echt een prachtig concert. Een grote dame die op een mooie manier haar vele hits aan elkaar wist te rijgen. Het feit dat ik m’n ouders ook meenam maakte het echt een zeer gezellig avond. Ik vind het zo fijn om mooie momenten samen met hen te beleven.
Omdat het concert al om acht uur begon, vond ik het veiliger om mama en papa op tijd thuis op te halen en eerst iets lekkers te gaan eten. Met de files in ons landje weet je maar nooit. En omdat mijn goede vriend Geert Hoste en zijn lieve vrouw Veronique ook naar Dionne Warwick gingen kijken, hebben we beslist om met z’n zessen eerst iets lekkers te gaan eten in de Savarin. Een beetje een instituut in Oostende. Geert was er al vaker gaan eten, en had er goede herinneringen aan, maar voor ons was het ons eerste bezoekje. En dat viel heel goed mee.
De setting was perfect. De zon scheen lekker. Het was aangenaam warm. We waren als eerste gasten aangekomen in de Savarin, en kregen een mooie tafel toegewezen aan het raam, zodat we konden genieten van een prachtige zonsondergang. Nadat we bij een flesje champagne twee lekkere hapjes kregen (een tartaar van tonijn en een lekker tomaatsoepje) genoten we van prima garnaalkroketjes. In Oostende moet je toch gewoon garnaalkroketjes eten, het is voor mij de culinaire trots van onze Belgische kust. En nadien ging mijn papa voor de kreeft en wij vijven voor een mooie (en echt grote) gebakken tong. Met een mooie Meursault van Louis Jadot, een wijnhuis waar mijn mama en papa vroeger graag op bezoek gingen. Op de wijnkaart staan trouwens nog veel fijne wijnen in diverse prijsklassen.
Voor dessert was er geen plaats meer, en eigenlijk ook geen tijd. Maar zowel voor- als hoofdgerecht waren smakelijk, en de setting was ideaal, en eigenlijk best copieus, dus we waren blij met de keuze voor deze klasse-brasserie. Alleen dat glaasje rode wijn in het casino in de pauze van het concert van Dionne Warwick hadden we dus niet meer moeten bestellen. Na die Meursault zou elke wijn het lastig gehad hebben om ons te behagen, maar de rode wijn die in het casino serveren was echt een afknapper. Dat glas hebben we dus laten staan. En we hebben genoten van de muziek.
Dit is misschien wel de lekkerste tapasbar in de stad. Een superdrukke plek wel, die altijd bomvol zit. Of je nu aan de kleine hoge tafels zit, tegen de muur (wat wel wat minder gezellig is, want je zit met je rug naar de andere klanten) of er toch in slaagt om een gegeerd plekje aan de counter vast te krijgen, spreek maar van geluk, want terwijl jij heerlijk zit te genieten, zullen tientallen passanten die toch hun kans wagen om binnen te raken te horen krijgen dat er geen plek meer beschikbaar is … Lees meer
Wat een luxe: een top Japanner in je eigen straat hebben. Chef Teppei Nii is geboren in Osaka, in Japan. Acht jaar lang was hij de rechterhand van Hideki Matsuhisa in Koy Shunka, en daarvoor had hij de Franse keuken bestudeerd in Japan en in Nice … Lees meer
Het is een absoluut feest om in Disfrutar te mogen dineren, in 2024 uitgeroepen tot beste restaurant van de wereld. Maar wel zeer moeilijk, om niet te zeggen bijna onmogelijk, om er nog eens een tafeltje te pakken te krijgen … Lees meer
Ik vind het plezant wanneer de typische tapasformule eens anders wordt aangepakt. Bij Albé in Barcelona zie en proef je een mooie Libanese versie van de klassieke tapas-keuken … Lees meer
Er zijn plekken die je bijblijven. Niet alleen omdat het eten er onwaarschijnlijk goed is, maar omdat alles – van de ontvangst tot het laatste slokje wijn – klopt … Lees meer
Humus x Hortense in Brussel blijft voor mij één van de mooiste culinaire ervaringen in ons land. Wat deze plek zo bijzonder maakt? Het is 100% plant-based – en dat vind ik niet alleen gedurfd, maar ook ongelooflijk inspirerend … Lees meer
La Xarxa kun je vinden op een pleintje aan de best drukke Via Augusta. Vroeger zat hier een ander restaurant waar we ook fan van waren om een erg grappige reden … Lees meer
Wat zijn we blij met deze hippe en lekkere pizzatent vlakbij onze flat. Niks is chique aan dit restaurant dat in 1995 is gestart, maar dit is wel al eventjes the place to be voor vooral jonge mensen … Lees meer