Savarin, klasse-brasserie in Oostende
Restaurant

Savarin, klasse-brasserie in Oostende

Contactgegevens

Vorige week gingen we samen met mijn ouders naar het concert van Dionne Warwick in Oostende. Ik zag een kleine twee jaar geleden Charles Aznavour nog in de Lotto Arena in Antwerpen tijdens zijn “afscheidstournee”, en nu hij deze week overleden is ben ik extra blij dat ik z’n laatste concert nog mee heb kunnen maken. Ik heb twee jaar geleden dan ook beslist dat ik zo vaak mogelijk naar Belgische concerten wil gaan van artiesten waar ik van hou en die een gezegende leeftijd hebben.

Ik wist dat het een mooie avond ging worden, en ik heb gelijk gehad. Het was echt een prachtig concert. Een grote dame die op een mooie manier haar vele hits aan elkaar wist te rijgen. Het feit dat ik m’n ouders ook meenam maakte het echt een zeer gezellig avond. Ik vind het zo fijn om mooie momenten samen met hen te beleven.

Omdat het concert al om acht uur begon, vond ik het veiliger om mama en papa op tijd thuis op te halen en eerst iets lekkers te gaan eten. Met de files in ons landje weet je maar nooit. En omdat mijn goede vriend Geert Hoste en zijn lieve vrouw Veronique ook naar Dionne Warwick gingen kijken, hebben we beslist om met z’n zessen eerst iets lekkers te gaan eten in de Savarin. Een beetje een instituut in Oostende. Geert was er al vaker gaan eten, en had er goede herinneringen aan, maar voor ons was het ons eerste bezoekje. En dat viel heel goed mee.

De setting was perfect. De zon scheen lekker. Het was aangenaam warm. We waren als eerste gasten aangekomen in de Savarin, en kregen een mooie tafel toegewezen aan het raam, zodat we konden genieten van een prachtige zonsondergang. Nadat we bij een flesje champagne twee lekkere hapjes kregen (een tartaar van tonijn en een lekker tomaatsoepje) genoten we van prima garnaalkroketjes. In Oostende moet je toch gewoon garnaalkroketjes eten, het is voor mij de culinaire trots van onze Belgische kust. En nadien ging mijn papa voor de kreeft en wij vijven voor een mooie (en echt grote) gebakken tong. Met een mooie Meursault van Louis Jadot, een wijnhuis waar mijn mama en papa vroeger graag op bezoek gingen. Op de wijnkaart staan trouwens nog veel fijne wijnen in diverse prijsklassen.

Savarin, klasse-brasserie in Oostende
Savarin, klasse-brasserie in Oostende

Voor dessert was er geen plaats meer, en eigenlijk ook geen tijd. Maar zowel voor- als hoofdgerecht waren smakelijk, en de setting was ideaal, en eigenlijk best copieus, dus we waren blij met de keuze voor deze klasse-brasserie. Alleen dat glaasje rode wijn in het casino in de pauze van het concert van Dionne Warwick hadden we dus niet meer moeten bestellen. Na die Meursault zou elke wijn het lastig gehad hebben om ons te behagen, maar de rode wijn die in het casino serveren was echt een afknapper. Dat glas hebben we dus laten staan. En we hebben genoten van de muziek.

Savarin, klasse-brasserie in Oostende
Savarin, klasse-brasserie in Oostende
Savarin, klasse-brasserie in Oostende

Restaurants die je waarschijnlijk ook leuk vindt

Le Du Kaan Bangkok Would Be Chef Sven Ornelis Thailand9

Le Du Kaan, lekker eten op de 56ste verdieping

Neen, het hoeven niet altijd gastronomische restaurants te zijn, ook niet als we op vakantie zijn. In Bangkok moet je ook de rooftops een kans geven. Het eten is er niet per se om hetzelfde niveau als de hallucinante hoogte waar je soms zit te dineren, maar er zijn uitzonderingen en Le Du Kaan is er een van … Lees meer

Nusara Bangkok Thailand Sven Ornelis Would Be Chef3

Nusara, schitterend eten en het uitzicht is waanzin!

Bangkok is de stad met misschien wel de zaligste rooftops van de wereld. De stad met meer dan tien miljoen inwoners heeft veel hoogbouw, en op veel van die wolkenkrabbers zit een restaurant of café met schitterend uitzicht … Lees meer

Gaggan Anand Bangkok Thailand Sven Ornelis Would Be Chef29

Gaggan Anand, het zotste sterren restaurant ooit

Wat volgt, is een verslag van misschien wel het zotste etentje ooit. We slaagden erin om twee plaatsen te bemachtigen aan de guesttable van Gaggan Anand … Lees meer

Sorn Bangkok Thailand Sven Ornelis Would Be Chef1

Sorn, het enige restaurant met 3 sterren in Bangkok

Een paar maanden geleden, in november 2024 gebeurde iets historisch. Voor het eerst in de geschiedenis kreeg een Thais restaurant een derde Michelinster … Lees meer

Potong Bangkok Thailand Sven Ornelis Would Be Chef1

Potong van ‘Pam’, de strafste vrouw in de Aziatische culinaire scene

Ik kan je zeggen: als je ooit in Bangkok bent dan moet je alles op alles zetten om bij chef Pam te gaan eten. Ze is een absolute culinaire popster in de Aziatische culinaire wereld … Lees meer

Pastel Bangkok Thailand Sven Ornelis Would Be Chef11

Pastel Rooftop in Bangkok

Wanneer je na een paar drukke maanden op een vrijdagmiddag naar Bangkok vliegt, dan weet je dat je op zaterdag met een kleine jetlag en een beetje vermoeid aan de reis begint … Lees meer

Assador Etxebarri Spanje Would Be Chef Sven Ornelis3

Is dit terecht het tweede beste restaurant ter wereld: Asador Etxebarri?

Ik zal maar met de deur in huis vallen: dit is misschien wel het allermoeilijkste verslag van een restaurantbezoek ooit op deze blog. Het heeft dan ook lang geduurd voor ik het helemaal heb uitgeschreven … Lees meer

IMG_6154 2

Vetro Mumbai: Italiaanse keuken met een twist in het bijzondere India

Op onze reis door India in het voorjaar van 2024 verbleven we enkele nachten in het prachtige Oberoi hotel. We probeerden daar enkele restaurants uit, en die waren uitstekend, net als de openlucht bar waar je heerlijke cocktails kan drinken, of prima wijn, uit India en de rest van de wereld … Lees meer