Nu we een jaartje in de buurt van Gent wonen, en de restaurants weer open zijn, al een tijdje buiten op de terrassen en sinds kort ook weer binnen, vinden we het fijn om eens wat nieuwe restaurants hier in de buurt te ontdekken. Er was me al even getipt dat er in Ledeberg een tof nieuw restaurantconcept was gelanceerd: Talloor d’Or.
Makkelijk ging de lancering niet. Zes maanden moesten Nikki De Zaeyteyt en Matthias Van Acker de opening van hun restaurant immers uitstellen door COVID. Maar eindelijk mocht de horeca (weer) open en zo konden deze twee ambitieuze jonge mensen hun passie voor lekker eten eindelijk tonen aan Ledeberg en omstreken. De chef heeft al veel ervaring want staat al 18 jaar in de keuken in restaurants als Lijsterbes*, Herbert Robbrecht*, Marriott Hotel Gent, Korenhuis, Coeur d’Artichaut en Bachtekerke. En nu heeft hij dus zijn eigen zaak.
Gastvrouw Nikki gaf ons meteen een fijn plekje op het mooie terras, en ik was meteen aangenaam verrast toen ik de mooie wijnkaart ontdekte waar veel van mijn favoriete flessen op terug te vinden zijn. Er zijn meer dan honderd referenties, van traditionele chateaus tot wijnen uit Japan, Brazilië en China, in elke mogelijke prijsklasse. Mooi hoor voor zo’n jong restaurant. De Champagne van Jacquesson op de kaart hebben is voor mij al een goede indicatie, want dat is één van mijn favorietjes, dus zo’n fles hebben we meteen gekraakt.
Ook het menu is boeiend samengesteld met eerst enkele mooie hapjes/gerechten die je kunt sharen met het gezelschap zoals heerlijke Gerijpte Holstein – tomatenchutney of mini garnaalkroketjes met een kruidendip. Bij de voorgerechten viel m’n oog meteen op de vitello – tonijn met appelkappertjes, en de babykreeft met tomaat en dragon. En om al een beetje in de Zuiderse sfeer te komen is er de heerlijke pulpo met sambal, chorizo, tomaat en citroen. Bij de hoofdgerechten is de risotto tom ka kai met paksoi en pinda verassend lekker. Maar ook vleesliefhebbers komen aan hun trekken met de entrecote ‘Local beef’ met sucrine, polentakroket en sjalot. En ook voor de visliefhebbers zijn er verschillende mooie opties waaronder de Kabeljauw met kokkels, fregola sarda, piquillo en zeekraal. Bij de desserts spong de framboos met vlierbloesem en meringue meteen in het oog en ook liefhebbers van kaas komen aan hun trekken want er wordt een mooi bordje geserveerd met kazen van “Van Tricht”.
Het werd een super aangename avond in goed gezelschap, met lekkere gerechten en mooie wijn. Een gezellig nieuw culinair adresje met veel potentieel, en niet zover van waar we wonen, Lochristi-Ledeberg is minder dan 10 kilometer, dus dat kunnen we in principe zelfs met de fiets doen.
Voor een 3-gangenmenu betaal je 55 EUR, maar ook een 4-gangenmenu kan (op aanvraag), en dat aan 65 EUR.
Op onze reis door India in het voorjaar van 2024 verbleven we enkele nachten in het prachtige Oberoi hotel. We probeerden daar enkele restaurants uit, en die waren uitstekend, net als de openlucht bar waar je heerlijke cocktails kan drinken, of prima wijn, uit India en de rest van de wereld … Lees meer
Onze reis naar India in het voorjaar van 2024 was er eentje om nooit te vergeten. India heeft werkelijk mijn hart gestolen. Een prachtig land met een indrukwekkende cultuur die telkens stevig binnenkomt maar ook enorm charmeert en fascineert … Lees meer
Als je houdt van kip aan het spit dan is dit de ultieme plek om jezelf eens goed te laten verwennen, want dit is een prachtige rotisserie waar ze heerlijke coquelets serveren: kleine kippetjes die supersappig zijn met een knapperig velletje … Lees meer
Als we op reis zijn kijk ik toch altijd even of er geen topper uit de “50 best restaurants” in de stad waar we verblijven te boeken valt. In Mumbai was dat niet anders … Lees meer
Vorige vrijdag gingen we naar Amsterdam met een heel specifieke reden: we gingen naar De Laatste Ronde, de allerlaatste theatershow van cabaretier Youp van ‘t Hek, in het legendarische theater Carré … Lees meer
Jarenlang waren wij grote fan van Hoja Santa in Barcelona, een gastronomisch Mexicaans restaurant in de stal van Albert Adria. In hetzelfde pand zat het speelsere goedkopere zusterrestaurant Niño Viejo waar je heerlijke taco’s kon eten … Lees meer
Minder dan een jaar geleden ging er een nieuw restaurant open in Barcelona. In het chique 5-sterren Palace Hotel (de vroegere Ritz), waar vroeger sterrenrestaurant Caelis nog zat, ging het nieuwe “Amar” open … Lees meer
Toen ik gevraagd werd om op 21 juli te gaan DJ’n voor een paar honderd Belgen in Tenerife had ik er meteen zin in. Ik was nog nooit op “het eiland van de eeuwige lente” geweest en dus vond ik het een mooie aanleiding om daar eens verandering in te brengen … Lees meer