Talloor d'Or: een lekker nieuw restaurant op fiets afstand
Restaurant

Talloor d’Or: een lekker nieuw restaurant op fiets afstand

Nu we een jaartje in de buurt van Gent wonen, en de restaurants weer open zijn, al een tijdje buiten op de terrassen en sinds kort ook weer binnen, vinden we het fijn om eens wat nieuwe restaurants hier in de buurt te ontdekken. Er was me al even getipt dat er in Ledeberg een tof nieuw restaurantconcept was gelanceerd:  Talloor d’Or.

Makkelijk ging de lancering niet. Zes maanden moesten Nikki De Zaeyteyt en Matthias Van Acker de opening van hun restaurant immers uitstellen door COVID. Maar eindelijk mocht de horeca (weer) open en zo konden deze twee ambitieuze jonge mensen hun passie voor lekker eten eindelijk tonen aan Ledeberg en omstreken. De chef heeft al veel ervaring want staat al 18 jaar in de keuken in restaurants als Lijsterbes*, Herbert Robbrecht*, Marriott Hotel Gent, Korenhuis, Coeur d’Artichaut en Bachtekerke. En nu heeft hij dus zijn eigen zaak.

Talloor d'Or: een lekker nieuw restaurant op fiets afstand
Talloor d'Or: een lekker nieuw restaurant op fiets afstand
Talloor d'Or: een lekker nieuw restaurant op fiets afstand
Talloor d'Or: een lekker nieuw restaurant op fiets afstand
Talloor d'Or: een lekker nieuw restaurant op fiets afstand
Talloor d'Or: een lekker nieuw restaurant op fiets afstand
Talloor d'Or: een lekker nieuw restaurant op fiets afstand
Talloor d'Or: een lekker nieuw restaurant op fiets afstand
Talloor d'Or: een lekker nieuw restaurant op fiets afstand

Gastvrouw Nikki gaf ons meteen een fijn plekje op het mooie terras, en ik was meteen aangenaam verrast toen ik de mooie wijnkaart ontdekte waar veel van mijn favoriete flessen op terug te vinden zijn. Er zijn meer dan honderd referenties, van traditionele chateaus tot wijnen uit Japan, Brazilië en China, in elke mogelijke prijsklasse. Mooi hoor voor zo’n jong restaurant. De Champagne van Jacquesson op de kaart hebben is voor mij al een goede indicatie, want dat is één van mijn favorietjes, dus zo’n fles hebben we meteen gekraakt.

Ook het menu is boeiend samengesteld met eerst enkele mooie hapjes/gerechten die je kunt sharen met het gezelschap zoals heerlijke Gerijpte Holstein – tomatenchutney of mini garnaalkroketjes met een kruidendip. Bij de voorgerechten viel m’n oog meteen op de vitello – tonijn met appelkappertjes, en de babykreeft met tomaat en dragon. En om al een beetje in de Zuiderse sfeer te komen is er de heerlijke pulpo met sambal, chorizo, tomaat en citroen. Bij de hoofdgerechten is de risotto tom ka kai met paksoi en pinda verassend lekker. Maar ook vleesliefhebbers komen aan hun trekken met de entrecote ‘Local beef’ met sucrine, polentakroket en sjalot. En ook voor de visliefhebbers zijn er verschillende mooie opties waaronder de Kabeljauw met kokkels, fregola sarda, piquillo en zeekraal. Bij de desserts spong de framboos met vlierbloesem en meringue meteen in het oog en ook liefhebbers van kaas komen aan hun trekken want er wordt een mooi bordje geserveerd met kazen van “Van Tricht”.

Talloor d'Or: een lekker nieuw restaurant op fiets afstand
Talloor d'Or: een lekker nieuw restaurant op fiets afstand
Talloor d'Or: een lekker nieuw restaurant op fiets afstand
Talloor d'Or: een lekker nieuw restaurant op fiets afstand
Talloor d'Or: een lekker nieuw restaurant op fiets afstand
Talloor d'Or: een lekker nieuw restaurant op fiets afstand

Het werd een super aangename avond in goed gezelschap, met lekkere gerechten en mooie wijn. Een gezellig nieuw culinair adresje met veel potentieel, en niet zover van waar we wonen, Lochristi-Ledeberg  is minder dan 10 kilometer, dus dat kunnen we in principe zelfs met de fiets doen.

Voor een 3-gangenmenu betaal je 55 EUR, maar ook een 4-gangenmenu kan (op aanvraag), en dat aan 65 EUR.

Restaurants die je waarschijnlijk ook leuk vindt

De Juwelier Amsterdam Sven Ornelis Would Be Chef3

De Juwelier: Franse keuken in Amsterdam

Vorige vrijdag gingen we naar Amsterdam met een heel specifieke reden: we gingen naar De Laatste Ronde, de allerlaatste theatershow van cabaretier Youp van ‘t Hek, in het legendarische theater Carré … Lees meer

Taco Mendez

De spannendste pop-up in Barcelona: Taco Mendez

Jarenlang waren wij grote fan van Hoja Santa in Barcelona, een gastronomisch Mexicaans restaurant in de stal van Albert Adria. In hetzelfde pand zat het speelsere goedkopere zusterrestaurant Niño Viejo waar je heerlijke taco’s kon eten … Lees meer

Dit nieuwe restaurant in Barcelona is thé place to be!

Dit nieuwe restaurant in Barcelona is thé place to be!

Minder dan een jaar geleden ging er een nieuw restaurant open in Barcelona. In het chique 5-sterren Palace Hotel (de vroegere Ritz), waar vroeger sterrenrestaurant Caelis nog zat, ging het nieuwe “Amar” open … Lees meer

Topgastronomie in Tenerife: M.B.

Topgastronomie in Tenerife: M.B.

Toen ik gevraagd werd om op 21 juli te gaan DJ’n voor een paar honderd Belgen in Tenerife had ik er meteen zin in. Ik was nog nooit op “het eiland van de eeuwige lente” geweest en dus vond ik het een mooie aanleiding om daar eens verandering in te brengen … Lees meer

Le Grand Hôtel du Lion D'Or: klassieker in de Loire

Le Grand Hôtel du Lion D’Or: klassieker in de Loire

Drie jaar geleden, tijdens de eerste covid-zomer reed ik helemaal alleen met de auto naar Spanje, om enkele spullen op te halen die naar ons nieuwe huis moesten komen, enkele schilderijen, een beeld, een tafeltje en vier stoelen voor op ons terras … Lees meer

Come. Een schitterende Mexicaanse ster in Barcelona!

Come. Een schitterende Mexicaanse ster in Barcelona!

Covid was een ramp voor de culinaire wereld. Overal, maar zeker in mijn geliefde Barcelona. De zieltogende horeca werd er veel minder gesteund dan bij ons in België en een paar prachtige restaurants gingen kopje onder … Lees meer

Le Grand Verre van Wout Bru in Durbuy

Le Grand Verre van Wout Bru in Durbuy

Wout Bru is een geweldige chef. Daar bestaat geen discussie over. Ik heb de voorbije twintig jaar meer dan één keer fantastisch mogen eten aan verschillende van zijn tafels op verschillende locaties, en elke keer was het top … Lees meer

La Petite Colombe: een indrukwekkend restaurant

La Petite Colombe: een indrukwekkend restaurant

Save the best for last, zeggen ze altijd. Voor de laatste avond van onze vakantie in het zalige Zuid-Afrika hadden we nog geen restaurant geboekt. Ik wou eerst eens kijken of er een restaurant in ons hotel Delaire Graff zo lekker was dat we er een tweede keer zouden gaan eten, of misschien wilden we wel last minute een restaurantje boeken dat we op onze wandelingen in Stellenbosch waren tegengekomen … Lees meer