Taste of Paradise: een top culinair event op het water

Vorige week mochten we Taste of Paradise gaan uittesten, hier vlak in de buurt, in het prachtige Park van Beervelde, een deelgemeente van Lochristi. Ik ben er al vaak voorbij gewandeld en gefietst sinds ik naar deze streek verhuisd ben, maar was er nog geen elke keer gaan wandelen in de magnifieke tuinen. Dus toen de uitnodiging kwam om er te gaan dineren in een vlot op de vijvers aan het kasteel zag ik dat uiteraard meteen zitten.

Taste of Paradise is een nieuwe culinaire ervaring op water, gebracht door het team achter Paradise City Festival & topchef Syrco Bakker van het twee sterren restaurant Pure C. Het plezante is: je gaat er als gast op een zalige gastronomische tocht op je eigen vlot waarbij je de prachtige vijver kunt ontdekken. Er zijn in totaal 16 bootjes beschikbaar per service. Ieder vlotje kan 4 tot 6 mensen ontvangen voor een heerlijk culinair etentje, dus iedere bubbel heeft zijn eigen privé vlot. Ieder vlot is ook voorzien van een dak, dus je bent beschermt tegen slecht weer.

Het is trouwens wel een avontuur hoor, met roeispanen moet je met je hele gezelschap het vlot naar een aanlegsteiger peddelen waar Syrco Bakker en zijn vriendelijke team een fantastisch menu voor je koken met uitstekende aangepast wijnen en een plaatselijk biertje. Het menu is geïnspireerd op de locatie en al het moois wat de regio te bieden heeft. De prijs voor gans de ervaring is 175 euro per persoon en omvat een cocktail, verschillende hapjes, een 5 gangen menu met wine pairing, champagne, koffie en thee.

HET MENU

Zomeroester, kruiden uit Beervelde, groene appel, frozen Hierbas Margerita, dragon en verveine

Indonesian vegetable platter

North Sea Ceviche, makreel, scheermes, duindoornbes, tomaat en algen

Kreeft, netel, boontjes en asperges

Harder, strandkrabbetjes, BBQ-groenten, vinaigretteolijven, kappertjes, ansjovis en peterselie

 

Aardbeien, bloesems, hangop en witte chocolade

 

Mis de kans niet om deze culinaire ervaring zelf ook te beleven met je bubbel. Taste Of Paradise is nog open tot 27 juni, telkens op woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag.

www.tasteofparadise.be