Taste of Paradise: een top culinair event op het water
Restaurant

Taste of Paradise: een top culinair event op het water

Vorige week mochten we Taste of Paradise gaan uittesten, hier vlak in de buurt, in het prachtige Park van Beervelde, een deelgemeente van Lochristi. Ik ben er al vaak voorbij gewandeld en gefietst sinds ik naar deze streek verhuisd ben, maar was er nog geen elke keer gaan wandelen in de magnifieke tuinen. Dus toen de uitnodiging kwam om er te gaan dineren in een vlot op de vijvers aan het kasteel zag ik dat uiteraard meteen zitten.

Taste of Paradise is een nieuwe culinaire ervaring op water, gebracht door het team achter Paradise City Festival & topchef Syrco Bakker van het twee sterren restaurant Pure C. Het plezante is: je gaat er als gast op een zalige gastronomische tocht op je eigen vlot waarbij je de prachtige vijver kunt ontdekken. Er zijn in totaal 16 bootjes beschikbaar per service. Ieder vlotje kan 4 tot 6 mensen ontvangen voor een heerlijk culinair etentje, dus iedere bubbel heeft zijn eigen privé vlot. Ieder vlot is ook voorzien van een dak, dus je bent beschermt tegen slecht weer.

Het is trouwens wel een avontuur hoor, met roeispanen moet je met je hele gezelschap het vlot naar een aanlegsteiger peddelen waar Syrco Bakker en zijn vriendelijke team een fantastisch menu voor je koken met uitstekende aangepast wijnen en een plaatselijk biertje. Het menu is geïnspireerd op de locatie en al het moois wat de regio te bieden heeft. De prijs voor gans de ervaring is 175 euro per persoon en omvat een cocktail, verschillende hapjes, een 5 gangen menu met wine pairing, champagne, koffie en thee.

Taste of Paradise: een top culinair event op het water
Taste of Paradise: een top culinair event op het water
Taste of Paradise: een top culinair event op het water
Taste of Paradise: een top culinair event op het water
Taste of Paradise: een top culinair event op het water
Taste of Paradise: een top culinair event op het water

HET MENU

Zomeroester, kruiden uit Beervelde, groene appel, frozen Hierbas Margerita, dragon en verveine

Taste of Paradise: een top culinair event op het water

Indonesian vegetable platter

Taste of Paradise: een top culinair event op het water
Taste of Paradise: een top culinair event op het water

North Sea Ceviche, makreel, scheermes, duindoornbes, tomaat en algen

Taste of Paradise: een top culinair event op het water
Taste of Paradise: een top culinair event op het water

Kreeft, netel, boontjes en asperges

Taste of Paradise: een top culinair event op het water

Harder, strandkrabbetjes, BBQ-groenten, vinaigretteolijven, kappertjes, ansjovis en peterselie

Taste of Paradise: een top culinair event op het water

Aardbeien, bloesems, hangop en witte chocolade

Taste of Paradise: een top culinair event op het water

Mis de kans niet om deze culinaire ervaring zelf ook te beleven met je bubbel. Taste Of Paradise is nog open tot 27 juni, telkens op woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag.

www.tasteofparadise.be

Restaurants die je waarschijnlijk ook leuk vindt

paco-jul-22-88

Paco Meralgo

Dit is misschien wel de lekkerste tapasbar in de stad. Een superdrukke plek wel, die altijd bomvol zit. Of je nu aan de kleine hoge tafels zit, tegen de muur (wat wel wat minder gezellig is, want je zit met je rug naar de andere klanten) of er toch in slaagt om een gegeerd plekje aan de counter vast te krijgen, spreek maar van geluk, want terwijl jij heerlijk zit te genieten, zullen tientallen passanten die toch hun kans wagen om binnen te raken te horen krijgen dat er geen plek meer beschikbaar is … Lees meer

Soluna2

Soluna

Wat een luxe: een top Japanner in je eigen straat hebben. Chef Teppei Nii is geboren in Osaka, in Japan. Acht jaar lang was hij de rechterhand van Hideki Matsuhisa in Koy Shunka, en daarvoor had hij de Franse keuken bestudeerd in Japan en in Nice … Lees meer

Compartir

Compartir, het tweede restaurant van de chefs van Disfrutar

Het is een absoluut feest om in Disfrutar te mogen dineren, in 2024 uitgeroepen tot beste restaurant van de wereld. Maar wel zeer moeilijk, om niet te zeggen bijna onmogelijk, om er nog eens een tafeltje te pakken te krijgen … Lees meer

Albe3

Albe Barcelona

Ik vind het plezant wanneer de typische tapasformule eens anders wordt aangepakt. Bij Albé in Barcelona zie en proef je een mooie Libanese versie van de klassieke tapas-keuken … Lees meer

Inter Scaldes Kruiningen Nederland Sven Ornelis Would Be Chef4

Inter Scaldes: was een topper, en is het nog steeds!

Er zijn plekken die je bijblijven. Niet alleen omdat het eten er onwaarschijnlijk goed is, maar omdat alles – van de ontvangst tot het laatste slokje wijn – klopt … Lees meer

Humus & Hortense Brussel Would Be Chef Sven Ornelis6

Humus × Hortense, waar ik vis noch vlees mis

Humus x Hortense in Brussel blijft voor mij één van de mooiste culinaire ervaringen in ons land. Wat deze plek zo bijzonder maakt? Het is 100% plant-based – en dat vind ik niet alleen gedurfd, maar ook ongelooflijk inspirerend … Lees meer

La Xarxa

La Xarxa, moderne tapas in Barcelona

La Xarxa kun je vinden op een pleintje aan de best drukke Via Augusta. Vroeger zat hier een ander restaurant waar we ook fan van waren om een erg grappige reden … Lees meer

IMG_2941 2

Parking Pizza, niks snob maar zeer lekker

Wat zijn we blij met deze hippe en lekkere pizzatent vlakbij onze flat. Niks is chique aan dit restaurant dat in 1995 is gestart, maar dit is wel al eventjes the place to be voor vooral jonge mensen … Lees meer