Taste of Paradise: een top culinair event op het water
Restaurant

Taste of Paradise: een top culinair event op het water

Vorige week mochten we Taste of Paradise gaan uittesten, hier vlak in de buurt, in het prachtige Park van Beervelde, een deelgemeente van Lochristi. Ik ben er al vaak voorbij gewandeld en gefietst sinds ik naar deze streek verhuisd ben, maar was er nog geen elke keer gaan wandelen in de magnifieke tuinen. Dus toen de uitnodiging kwam om er te gaan dineren in een vlot op de vijvers aan het kasteel zag ik dat uiteraard meteen zitten.

Taste of Paradise is een nieuwe culinaire ervaring op water, gebracht door het team achter Paradise City Festival & topchef Syrco Bakker van het twee sterren restaurant Pure C. Het plezante is: je gaat er als gast op een zalige gastronomische tocht op je eigen vlot waarbij je de prachtige vijver kunt ontdekken. Er zijn in totaal 16 bootjes beschikbaar per service. Ieder vlotje kan 4 tot 6 mensen ontvangen voor een heerlijk culinair etentje, dus iedere bubbel heeft zijn eigen privé vlot. Ieder vlot is ook voorzien van een dak, dus je bent beschermt tegen slecht weer.

Het is trouwens wel een avontuur hoor, met roeispanen moet je met je hele gezelschap het vlot naar een aanlegsteiger peddelen waar Syrco Bakker en zijn vriendelijke team een fantastisch menu voor je koken met uitstekende aangepast wijnen en een plaatselijk biertje. Het menu is geïnspireerd op de locatie en al het moois wat de regio te bieden heeft. De prijs voor gans de ervaring is 175 euro per persoon en omvat een cocktail, verschillende hapjes, een 5 gangen menu met wine pairing, champagne, koffie en thee.

Taste of Paradise: een top culinair event op het water
Taste of Paradise: een top culinair event op het water
Taste of Paradise: een top culinair event op het water
Taste of Paradise: een top culinair event op het water
Taste of Paradise: een top culinair event op het water
Taste of Paradise: een top culinair event op het water

HET MENU

Zomeroester, kruiden uit Beervelde, groene appel, frozen Hierbas Margerita, dragon en verveine

Taste of Paradise: een top culinair event op het water

Indonesian vegetable platter

Taste of Paradise: een top culinair event op het water
Taste of Paradise: een top culinair event op het water

North Sea Ceviche, makreel, scheermes, duindoornbes, tomaat en algen

Taste of Paradise: een top culinair event op het water
Taste of Paradise: een top culinair event op het water

Kreeft, netel, boontjes en asperges

Taste of Paradise: een top culinair event op het water

Harder, strandkrabbetjes, BBQ-groenten, vinaigretteolijven, kappertjes, ansjovis en peterselie

Taste of Paradise: een top culinair event op het water

Aardbeien, bloesems, hangop en witte chocolade

Taste of Paradise: een top culinair event op het water

Mis de kans niet om deze culinaire ervaring zelf ook te beleven met je bubbel. Taste Of Paradise is nog open tot 27 juni, telkens op woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag.

www.tasteofparadise.be

Restaurants die je waarschijnlijk ook leuk vindt

De Juwelier Amsterdam Sven Ornelis Would Be Chef3

De Juwelier: Franse keuken in Amsterdam

Vorige vrijdag gingen we naar Amsterdam met een heel specifieke reden: we gingen naar De Laatste Ronde, de allerlaatste theatershow van cabaretier Youp van ‘t Hek, in het legendarische theater Carré … Lees meer

Taco Mendez

De spannendste pop-up in Barcelona: Taco Mendez

Jarenlang waren wij grote fan van Hoja Santa in Barcelona, een gastronomisch Mexicaans restaurant in de stal van Albert Adria. In hetzelfde pand zat het speelsere goedkopere zusterrestaurant Niño Viejo waar je heerlijke taco’s kon eten … Lees meer

Dit nieuwe restaurant in Barcelona is thé place to be!

Dit nieuwe restaurant in Barcelona is thé place to be!

Minder dan een jaar geleden ging er een nieuw restaurant open in Barcelona. In het chique 5-sterren Palace Hotel (de vroegere Ritz), waar vroeger sterrenrestaurant Caelis nog zat, ging het nieuwe “Amar” open … Lees meer

Topgastronomie in Tenerife: M.B.

Topgastronomie in Tenerife: M.B.

Toen ik gevraagd werd om op 21 juli te gaan DJ’n voor een paar honderd Belgen in Tenerife had ik er meteen zin in. Ik was nog nooit op “het eiland van de eeuwige lente” geweest en dus vond ik het een mooie aanleiding om daar eens verandering in te brengen … Lees meer

Le Grand Hôtel du Lion D'Or: klassieker in de Loire

Le Grand Hôtel du Lion D’Or: klassieker in de Loire

Drie jaar geleden, tijdens de eerste covid-zomer reed ik helemaal alleen met de auto naar Spanje, om enkele spullen op te halen die naar ons nieuwe huis moesten komen, enkele schilderijen, een beeld, een tafeltje en vier stoelen voor op ons terras … Lees meer

Come. Een schitterende Mexicaanse ster in Barcelona!

Come. Een schitterende Mexicaanse ster in Barcelona!

Covid was een ramp voor de culinaire wereld. Overal, maar zeker in mijn geliefde Barcelona. De zieltogende horeca werd er veel minder gesteund dan bij ons in België en een paar prachtige restaurants gingen kopje onder … Lees meer

Le Grand Verre van Wout Bru in Durbuy

Le Grand Verre van Wout Bru in Durbuy

Wout Bru is een geweldige chef. Daar bestaat geen discussie over. Ik heb de voorbije twintig jaar meer dan één keer fantastisch mogen eten aan verschillende van zijn tafels op verschillende locaties, en elke keer was het top … Lees meer

La Petite Colombe: een indrukwekkend restaurant

La Petite Colombe: een indrukwekkend restaurant

Save the best for last, zeggen ze altijd. Voor de laatste avond van onze vakantie in het zalige Zuid-Afrika hadden we nog geen restaurant geboekt. Ik wou eerst eens kijken of er een restaurant in ons hotel Delaire Graff zo lekker was dat we er een tweede keer zouden gaan eten, of misschien wilden we wel last minute een restaurantje boeken dat we op onze wandelingen in Stellenbosch waren tegengekomen … Lees meer