Vorige week mochten we Taste of Paradise gaan uittesten, hier vlak in de buurt, in het prachtige Park van Beervelde, een deelgemeente van Lochristi. Ik ben er al vaak voorbij gewandeld en gefietst sinds ik naar deze streek verhuisd ben, maar was er nog geen elke keer gaan wandelen in de magnifieke tuinen. Dus toen de uitnodiging kwam om er te gaan dineren in een vlot op de vijvers aan het kasteel zag ik dat uiteraard meteen zitten.
Taste of Paradise is een nieuwe culinaire ervaring op water, gebracht door het team achter Paradise City Festival & topchef Syrco Bakker van het twee sterren restaurant Pure C. Het plezante is: je gaat er als gast op een zalige gastronomische tocht op je eigen vlot waarbij je de prachtige vijver kunt ontdekken. Er zijn in totaal 16 bootjes beschikbaar per service. Ieder vlotje kan 4 tot 6 mensen ontvangen voor een heerlijk culinair etentje, dus iedere bubbel heeft zijn eigen privé vlot. Ieder vlot is ook voorzien van een dak, dus je bent beschermt tegen slecht weer.
Het is trouwens wel een avontuur hoor, met roeispanen moet je met je hele gezelschap het vlot naar een aanlegsteiger peddelen waar Syrco Bakker en zijn vriendelijke team een fantastisch menu voor je koken met uitstekende aangepast wijnen en een plaatselijk biertje. Het menu is geïnspireerd op de locatie en al het moois wat de regio te bieden heeft. De prijs voor gans de ervaring is 175 euro per persoon en omvat een cocktail, verschillende hapjes, een 5 gangen menu met wine pairing, champagne, koffie en thee.
Zomeroester, kruiden uit Beervelde, groene appel, frozen Hierbas Margerita, dragon en verveine
Indonesian vegetable platter
North Sea Ceviche, makreel, scheermes, duindoornbes, tomaat en algen
Kreeft, netel, boontjes en asperges
Harder, strandkrabbetjes, BBQ-groenten, vinaigretteolijven, kappertjes, ansjovis en peterselie
Aardbeien, bloesems, hangop en witte chocolade
Mis de kans niet om deze culinaire ervaring zelf ook te beleven met je bubbel. Taste Of Paradise is nog open tot 27 juni, telkens op woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag.
Op onze reis door India in het voorjaar van 2024 verbleven we enkele nachten in het prachtige Oberoi hotel. We probeerden daar enkele restaurants uit, en die waren uitstekend, net als de openlucht bar waar je heerlijke cocktails kan drinken, of prima wijn, uit India en de rest van de wereld … Lees meer
Onze reis naar India in het voorjaar van 2024 was er eentje om nooit te vergeten. India heeft werkelijk mijn hart gestolen. Een prachtig land met een indrukwekkende cultuur die telkens stevig binnenkomt maar ook enorm charmeert en fascineert … Lees meer
Als je houdt van kip aan het spit dan is dit de ultieme plek om jezelf eens goed te laten verwennen, want dit is een prachtige rotisserie waar ze heerlijke coquelets serveren: kleine kippetjes die supersappig zijn met een knapperig velletje … Lees meer
Als we op reis zijn kijk ik toch altijd even of er geen topper uit de “50 best restaurants” in de stad waar we verblijven te boeken valt. In Mumbai was dat niet anders … Lees meer
Vorige vrijdag gingen we naar Amsterdam met een heel specifieke reden: we gingen naar De Laatste Ronde, de allerlaatste theatershow van cabaretier Youp van ‘t Hek, in het legendarische theater Carré … Lees meer
Jarenlang waren wij grote fan van Hoja Santa in Barcelona, een gastronomisch Mexicaans restaurant in de stal van Albert Adria. In hetzelfde pand zat het speelsere goedkopere zusterrestaurant Niño Viejo waar je heerlijke taco’s kon eten … Lees meer
Minder dan een jaar geleden ging er een nieuw restaurant open in Barcelona. In het chique 5-sterren Palace Hotel (de vroegere Ritz), waar vroeger sterrenrestaurant Caelis nog zat, ging het nieuwe “Amar” open … Lees meer
Toen ik gevraagd werd om op 21 juli te gaan DJ’n voor een paar honderd Belgen in Tenerife had ik er meteen zin in. Ik was nog nooit op “het eiland van de eeuwige lente” geweest en dus vond ik het een mooie aanleiding om daar eens verandering in te brengen … Lees meer