
TASTE: LEKKER TAFELEN IN HARTJE LEUVEN
Dat Bart Tastenoy een uitstekend potje kan koken had ik de vorige jaren reeds gemerkt in het bekende visrestaurant Kelderman in Aalst. Ik heb er een paar heerlijke diners meegemaakt, en ook het trouwfeest van goede vrienden van ons. Vijf jaar heeft Bart in Aalst keihard aan de weg getimmerd om z’n eerste Michelinster binnen te halen, en dat is hem nog gelukt ook. Maar ironisch genoeg wel net op het moment dat hij beslist had om helemaal op eigen benen te gaan staan en z’n eigen restaurant te openen in Leuven.
Taste is een perfecte naam voor het restaurant dat hij opende in de Naamse Straat in Leuven. Taste van Tastenoy, maar ook van smaak. En je weet dat ik hou van mooie smaakcombinaties. Meer van diepgang en puurheid dan van vergezochte combinaties. En ook al past de chef links en rechts wel wat hippe technieken toe, hij werkt voornamelijk op de puurheid van het product. Hij blijft vooral werken met vis en producten uit de zee, daar ligt ook z’n grote talent. Als één van de gezichten van de North Sea Chefs heeft Bart een grote liefde voor minder bekende en populaire visjes, die natuurlijk even lekker smaken als de bekendere en vaak te zwaar beviste soorten. Gastvrouw Dorothée doet je trouwens helemaal thuisvoelen in het warme, een beetje eclectische interieur.
We begonnen de maaltijd met drie lekkere hapjes. Een mooi bolletje foie gras, een creatie met heilbot, en een lekker hapje met zee-egel. In ons eerste gerecht stond een mooi stukje pieterman met romanesco centraal. Daarna aten we vlaswijting met scheermesjes, kokkels en gedroogde kruiden. Daarna drie mooie volle gepocheerde oesters met kaviaar. Als hoofdgerecht kregen we een lekker duifje. Nadien een mooi verzorgd kaasbordje. En afsluiten deden we met een creatie op basis van citrus. Een prima maaltijd, die misschien nog dat tikje spannender zou mogen zijn zonder natuurlijk in te grote gekte te vervallen. Maar Bart is zeker goed bezig, en als hij zo verder doet zal de ster die hij in Aalst absoluut verdiende er in Leuven wellicht wat sneller zijn dan over vijf jaar.
Reacties