TASTE: LEKKER TAFELEN IN HARTJE LEUVEN
Restaurant

Taste: lekker tafelen in hartje leuven

Dat Bart Tastenoy een uitstekend potje kan koken had ik de vorige jaren reeds gemerkt in het bekende visrestaurant Kelderman in Aalst. Ik heb er een paar heerlijke diners meegemaakt, en ook het trouwfeest van goede vrienden van ons. Vijf jaar heeft Bart in Aalst keihard aan de weg getimmerd om z’n eerste Michelinster binnen te halen, en dat is hem nog gelukt ook. Maar ironisch genoeg wel net op het moment dat hij beslist had om helemaal op eigen benen te gaan staan en z’n eigen restaurant te openen in Leuven.

Taste is een perfecte naam voor het restaurant dat hij opende in de Naamse Straat in Leuven. Taste van Tastenoy, maar ook van smaak. En je weet dat ik hou van mooie smaakcombinaties. Meer van diepgang en puurheid dan van vergezochte combinaties. En ook al past de chef links en rechts wel wat hippe technieken toe, hij werkt voornamelijk op de puurheid van het product. Hij blijft vooral werken met vis en producten uit de zee, daar ligt ook z’n grote talent. Als één van de gezichten van de North Sea Chefs heeft Bart een grote liefde voor minder bekende en populaire visjes, die natuurlijk even lekker smaken als de bekendere en vaak te zwaar beviste soorten. Gastvrouw Dorothée doet je trouwens helemaal thuisvoelen in het warme, een beetje eclectische interieur.

We begonnen de maaltijd met drie lekkere hapjes. Een mooi bolletje foie gras, een creatie met heilbot, en een lekker hapje met zee-egel. In ons eerste gerecht stond een mooi stukje pieterman met romanesco centraal. Daarna aten we vlaswijting met scheermesjes, kokkels en gedroogde kruiden. Daarna drie mooie volle gepocheerde oesters met kaviaar. Als hoofdgerecht kregen we een lekker duifje. Nadien een mooi verzorgd kaasbordje. En afsluiten deden we met een creatie op basis van citrus. Een prima maaltijd, die misschien nog dat tikje spannender zou mogen zijn zonder natuurlijk in te grote gekte te vervallen. Maar Bart is zeker goed bezig, en als hij zo verder doet zal de ster die hij in Aalst absoluut verdiende er in Leuven wellicht wat sneller zijn dan over vijf jaar.

TASTE: LEKKER TAFELEN IN HARTJE LEUVEN
TASTE: LEKKER TAFELEN IN HARTJE LEUVEN
TASTE: LEKKER TAFELEN IN HARTJE LEUVEN
TASTE: LEKKER TAFELEN IN HARTJE LEUVEN
TASTE: LEKKER TAFELEN IN HARTJE LEUVEN
TASTE: LEKKER TAFELEN IN HARTJE LEUVEN
TASTE: LEKKER TAFELEN IN HARTJE LEUVEN
TASTE: LEKKER TAFELEN IN HARTJE LEUVEN
TASTE: LEKKER TAFELEN IN HARTJE LEUVEN

Restaurants die je waarschijnlijk ook leuk vindt

De Juwelier Amsterdam Sven Ornelis Would Be Chef3

De Juwelier: Franse keuken in Amsterdam

Vorige vrijdag gingen we naar Amsterdam met een heel specifieke reden: we gingen naar De Laatste Ronde, de allerlaatste theatershow van cabaretier Youp van ‘t Hek, in het legendarische theater Carré … Lees meer

Taco Mendez

De spannendste pop-up in Barcelona: Taco Mendez

Jarenlang waren wij grote fan van Hoja Santa in Barcelona, een gastronomisch Mexicaans restaurant in de stal van Albert Adria. In hetzelfde pand zat het speelsere goedkopere zusterrestaurant Niño Viejo waar je heerlijke taco’s kon eten … Lees meer

Dit nieuwe restaurant in Barcelona is thé place to be!

Dit nieuwe restaurant in Barcelona is thé place to be!

Minder dan een jaar geleden ging er een nieuw restaurant open in Barcelona. In het chique 5-sterren Palace Hotel (de vroegere Ritz), waar vroeger sterrenrestaurant Caelis nog zat, ging het nieuwe “Amar” open … Lees meer

Topgastronomie in Tenerife: M.B.

Topgastronomie in Tenerife: M.B.

Toen ik gevraagd werd om op 21 juli te gaan DJ’n voor een paar honderd Belgen in Tenerife had ik er meteen zin in. Ik was nog nooit op “het eiland van de eeuwige lente” geweest en dus vond ik het een mooie aanleiding om daar eens verandering in te brengen … Lees meer

Le Grand Hôtel du Lion D'Or: klassieker in de Loire

Le Grand Hôtel du Lion D’Or: klassieker in de Loire

Drie jaar geleden, tijdens de eerste covid-zomer reed ik helemaal alleen met de auto naar Spanje, om enkele spullen op te halen die naar ons nieuwe huis moesten komen, enkele schilderijen, een beeld, een tafeltje en vier stoelen voor op ons terras … Lees meer

Come. Een schitterende Mexicaanse ster in Barcelona!

Come. Een schitterende Mexicaanse ster in Barcelona!

Covid was een ramp voor de culinaire wereld. Overal, maar zeker in mijn geliefde Barcelona. De zieltogende horeca werd er veel minder gesteund dan bij ons in België en een paar prachtige restaurants gingen kopje onder … Lees meer

Le Grand Verre van Wout Bru in Durbuy

Le Grand Verre van Wout Bru in Durbuy

Wout Bru is een geweldige chef. Daar bestaat geen discussie over. Ik heb de voorbije twintig jaar meer dan één keer fantastisch mogen eten aan verschillende van zijn tafels op verschillende locaties, en elke keer was het top … Lees meer

La Petite Colombe: een indrukwekkend restaurant

La Petite Colombe: een indrukwekkend restaurant

Save the best for last, zeggen ze altijd. Voor de laatste avond van onze vakantie in het zalige Zuid-Afrika hadden we nog geen restaurant geboekt. Ik wou eerst eens kijken of er een restaurant in ons hotel Delaire Graff zo lekker was dat we er een tweede keer zouden gaan eten, of misschien wilden we wel last minute een restaurantje boeken dat we op onze wandelingen in Stellenbosch waren tegengekomen … Lees meer