Dat Bart Tastenoy een uitstekend potje kan koken had ik de vorige jaren reeds gemerkt in het bekende visrestaurant Kelderman in Aalst. Ik heb er een paar heerlijke diners meegemaakt, en ook het trouwfeest van goede vrienden van ons. Vijf jaar heeft Bart in Aalst keihard aan de weg getimmerd om z’n eerste Michelinster binnen te halen, en dat is hem nog gelukt ook. Maar ironisch genoeg wel net op het moment dat hij beslist had om helemaal op eigen benen te gaan staan en z’n eigen restaurant te openen in Leuven.
Taste is een perfecte naam voor het restaurant dat hij opende in de Naamse Straat in Leuven. Taste van Tastenoy, maar ook van smaak. En je weet dat ik hou van mooie smaakcombinaties. Meer van diepgang en puurheid dan van vergezochte combinaties. En ook al past de chef links en rechts wel wat hippe technieken toe, hij werkt voornamelijk op de puurheid van het product. Hij blijft vooral werken met vis en producten uit de zee, daar ligt ook z’n grote talent. Als één van de gezichten van de North Sea Chefs heeft Bart een grote liefde voor minder bekende en populaire visjes, die natuurlijk even lekker smaken als de bekendere en vaak te zwaar beviste soorten. Gastvrouw Dorothée doet je trouwens helemaal thuisvoelen in het warme, een beetje eclectische interieur.
We begonnen de maaltijd met drie lekkere hapjes. Een mooi bolletje foie gras, een creatie met heilbot, en een lekker hapje met zee-egel. In ons eerste gerecht stond een mooi stukje pieterman met romanesco centraal. Daarna aten we vlaswijting met scheermesjes, kokkels en gedroogde kruiden. Daarna drie mooie volle gepocheerde oesters met kaviaar. Als hoofdgerecht kregen we een lekker duifje. Nadien een mooi verzorgd kaasbordje. En afsluiten deden we met een creatie op basis van citrus. Een prima maaltijd, die misschien nog dat tikje spannender zou mogen zijn zonder natuurlijk in te grote gekte te vervallen. Maar Bart is zeker goed bezig, en als hij zo verder doet zal de ster die hij in Aalst absoluut verdiende er in Leuven wellicht wat sneller zijn dan over vijf jaar.
Op onze reis door India in het voorjaar van 2024 verbleven we enkele nachten in het prachtige Oberoi hotel. We probeerden daar enkele restaurants uit, en die waren uitstekend, net als de openlucht bar waar je heerlijke cocktails kan drinken, of prima wijn, uit India en de rest van de wereld … Lees meer
Onze reis naar India in het voorjaar van 2024 was er eentje om nooit te vergeten. India heeft werkelijk mijn hart gestolen. Een prachtig land met een indrukwekkende cultuur die telkens stevig binnenkomt maar ook enorm charmeert en fascineert … Lees meer
Als je houdt van kip aan het spit dan is dit de ultieme plek om jezelf eens goed te laten verwennen, want dit is een prachtige rotisserie waar ze heerlijke coquelets serveren: kleine kippetjes die supersappig zijn met een knapperig velletje … Lees meer
Als we op reis zijn kijk ik toch altijd even of er geen topper uit de “50 best restaurants” in de stad waar we verblijven te boeken valt. In Mumbai was dat niet anders … Lees meer
Vorige vrijdag gingen we naar Amsterdam met een heel specifieke reden: we gingen naar De Laatste Ronde, de allerlaatste theatershow van cabaretier Youp van ‘t Hek, in het legendarische theater Carré … Lees meer
Jarenlang waren wij grote fan van Hoja Santa in Barcelona, een gastronomisch Mexicaans restaurant in de stal van Albert Adria. In hetzelfde pand zat het speelsere goedkopere zusterrestaurant Niño Viejo waar je heerlijke taco’s kon eten … Lees meer
Minder dan een jaar geleden ging er een nieuw restaurant open in Barcelona. In het chique 5-sterren Palace Hotel (de vroegere Ritz), waar vroeger sterrenrestaurant Caelis nog zat, ging het nieuwe “Amar” open … Lees meer
Toen ik gevraagd werd om op 21 juli te gaan DJ’n voor een paar honderd Belgen in Tenerife had ik er meteen zin in. Ik was nog nooit op “het eiland van de eeuwige lente” geweest en dus vond ik het een mooie aanleiding om daar eens verandering in te brengen … Lees meer