Teatro, het "nieuwe Tickets" in Barcelona...
Restaurant

Teatro, het “nieuwe Tickets” in Barcelona…

Met open armen en een enorm hartelijke knuffel werden we gisteren ontvangen door Joan, de vroegere manager van Tickets, in Teatro, het nieuwe restaurant met de nieuwe naam in de legendarische eettempel van Albert Adria in Barcelona. Albert is niet meer aan boord, maar een heleboel vertrouwde gezichten zijn dat wel. Het was een warm weerzien. Ik had er meteen zin in. En ik ga niet rond de pot draaien. Hoe was het? Schitterend. Super lekker!

Teatro, het "nieuwe Tickets" in Barcelona...
Teatro, het "nieuwe Tickets" in Barcelona...
Teatro, het "nieuwe Tickets" in Barcelona...

De hele avond kregen we het ene na het andere fantastische gerechtje voorgeschoteld. Allemaal super lekkere tapas op wereldniveau, zoals we dat in Tickets ook gewoon waren. Ongeveer allemaal komen ze uit het rijke repertoire van El Bulli, en dus uit dat van Ferran en Albert Adria. Daar kun je je wel wat vragen bijstellen. Gaan ze hier niet lopen met de pluimen van een andere chef? Lastig, want de chef van Teatro heeft een heleboel van de gerechten bij Albert ontwikkeld. Ze zijn dus ook minstens gedeeltelijk van hem …

Teatro, het "nieuwe Tickets" in Barcelona...
Teatro, het "nieuwe Tickets" in Barcelona...
Teatro, het "nieuwe Tickets" in Barcelona...
Teatro, het "nieuwe Tickets" in Barcelona...
Teatro, het "nieuwe Tickets" in Barcelona...
Teatro, het "nieuwe Tickets" in Barcelona...
Teatro, het "nieuwe Tickets" in Barcelona...
Teatro, het "nieuwe Tickets" in Barcelona...

Maar er zaten ook een paar nieuwigheden tussen, en dat vind ik veelbelovend. De brioche met pluma, gepekelde groenten, een heerlijk sausje en pinda was een zalig voorbeeld van waanzinnig lekker comfortfood dat bedacht zou kunnen zijn door Albert, maar uit het brein van Oliver Peña, de chef van Teatro komt (die vroeger trouwens in Enigma kookte).

Teatro, het "nieuwe Tickets" in Barcelona...
Teatro, het "nieuwe Tickets" in Barcelona...
Teatro, het "nieuwe Tickets" in Barcelona...
Teatro, het "nieuwe Tickets" in Barcelona...
Teatro, het "nieuwe Tickets" in Barcelona...
Teatro, het "nieuwe Tickets" in Barcelona...
Teatro, het "nieuwe Tickets" in Barcelona...
Teatro, het "nieuwe Tickets" in Barcelona...

Onze conclusie: je eet hier fantastisch. De bediening is super sympathiek en attent. Ik hou van de sfeer van Teatro. Het is een stuk goedkoper dan Tickets destijds. Je zult hier makkelijker binnen raken dan in Tickets, dat altijd maandenlang op voorhand volgeboekt zat. Het was dus een heerlijke culinaire avond. Maar…

Er is natuurlijk een maar. Als gewezen fan van Tickets stel je je wel wat vragen. Hoe gaan ze evolueren vanuit de eigen kracht en creativiteit? Krijgt Teatro ooit een ster, laat staan een vermelding in de 50 Best? Ik weet het niet zo zeker. Het onbevangene dat Tickets al wat had, wordt nu nog meer uitgespeeld. Mensen komen op sportschoenen en in korte broek binnen. Op het terras kun je gewoon een drankje doen en enkele tapas bestellen. Enfin, het exclusieve is er een beetje van af. Dit is niet de plaats waar je voortdurend wereldsterren en culinaire journalisten zult tegenkomen.

Misschien is dat ook wel de kracht van Teatro. Het exclusieve is er inderdaad wat af, het snob-kantje ook. Restaurants waar je geen maanden op voorhand moet reserveren en die een stuk betaalbaarder zijn maar waar je wel fantastisch lekker kunt eten: dat kunnen we toch alleen maar toejuichen. En nu zullen veel meer mensen die op weekend naar Barcelona gaan de schitterende gerechten uit de El Bulli legacy kunnen proeven. Heerlijk toch? Maar stoefen dat je in Teatro bent binnengeraakt, zoals je dat met Tickets kon doen, zal toch wat minder indruk maken. Het eten daarentegen blijft even lekker.

En intussen ben ik super benieuwd wat Albert Adria binnenkort in Enigma gaat doen samen met onder andere Xavi Alba. Hij zal uit z’n kot moeten komen, maar dat kan hij, daar ben ik zeker van. Misschien dat Teatro hem wel de ultieme kick geeft om nog eens een keer boven zichzelf uit te stijgen.

Restaurants die je waarschijnlijk ook leuk vindt

De Juwelier Amsterdam Sven Ornelis Would Be Chef3

De Juwelier: Franse keuken in Amsterdam

Vorige vrijdag gingen we naar Amsterdam met een heel specifieke reden: we gingen naar De Laatste Ronde, de allerlaatste theatershow van cabaretier Youp van ‘t Hek, in het legendarische theater Carré … Lees meer

Taco Mendez

De spannendste pop-up in Barcelona: Taco Mendez

Jarenlang waren wij grote fan van Hoja Santa in Barcelona, een gastronomisch Mexicaans restaurant in de stal van Albert Adria. In hetzelfde pand zat het speelsere goedkopere zusterrestaurant Niño Viejo waar je heerlijke taco’s kon eten … Lees meer

Dit nieuwe restaurant in Barcelona is thé place to be!

Dit nieuwe restaurant in Barcelona is thé place to be!

Minder dan een jaar geleden ging er een nieuw restaurant open in Barcelona. In het chique 5-sterren Palace Hotel (de vroegere Ritz), waar vroeger sterrenrestaurant Caelis nog zat, ging het nieuwe “Amar” open … Lees meer

Topgastronomie in Tenerife: M.B.

Topgastronomie in Tenerife: M.B.

Toen ik gevraagd werd om op 21 juli te gaan DJ’n voor een paar honderd Belgen in Tenerife had ik er meteen zin in. Ik was nog nooit op “het eiland van de eeuwige lente” geweest en dus vond ik het een mooie aanleiding om daar eens verandering in te brengen … Lees meer

Le Grand Hôtel du Lion D'Or: klassieker in de Loire

Le Grand Hôtel du Lion D’Or: klassieker in de Loire

Drie jaar geleden, tijdens de eerste covid-zomer reed ik helemaal alleen met de auto naar Spanje, om enkele spullen op te halen die naar ons nieuwe huis moesten komen, enkele schilderijen, een beeld, een tafeltje en vier stoelen voor op ons terras … Lees meer

Come. Een schitterende Mexicaanse ster in Barcelona!

Come. Een schitterende Mexicaanse ster in Barcelona!

Covid was een ramp voor de culinaire wereld. Overal, maar zeker in mijn geliefde Barcelona. De zieltogende horeca werd er veel minder gesteund dan bij ons in België en een paar prachtige restaurants gingen kopje onder … Lees meer

Le Grand Verre van Wout Bru in Durbuy

Le Grand Verre van Wout Bru in Durbuy

Wout Bru is een geweldige chef. Daar bestaat geen discussie over. Ik heb de voorbije twintig jaar meer dan één keer fantastisch mogen eten aan verschillende van zijn tafels op verschillende locaties, en elke keer was het top … Lees meer

La Petite Colombe: een indrukwekkend restaurant

La Petite Colombe: een indrukwekkend restaurant

Save the best for last, zeggen ze altijd. Voor de laatste avond van onze vakantie in het zalige Zuid-Afrika hadden we nog geen restaurant geboekt. Ik wou eerst eens kijken of er een restaurant in ons hotel Delaire Graff zo lekker was dat we er een tweede keer zouden gaan eten, of misschien wilden we wel last minute een restaurantje boeken dat we op onze wandelingen in Stellenbosch waren tegengekomen … Lees meer