Er komen nog een paar zomerse dagen aan en dan is het leuk om nog eens op een mooi terras te gaan eten. Misschien heb je wel iets te vieren en wil je het daarom eens een beetje in stijl doen? Dan kan ik je van harte het terras van La Villa Lorraine in het uiterste Zuiden van Brussel, aan de rand van het Terkamerenbos aanbevelen. Een jaar voor ik geboren werd, in 1972, was dit restaurant het allereerste buiten Frankrijk dat drie Michelinsterren kreeg. Dat was in die tijd spectaculair, en de Villa Lorraine stond dan ook samen met Comme Chez Soi jarenlang bekend als dè absolute culinaire eettempel van het land.
Die drie sterren verdwenen in de loop der jaren stuk voor stuk, maar sinds november 2013 is er weer eentje terug, en terecht. Want de grandeur is er nog steeds en de keuken die je er vandaag kunt eten is dan wel erg klassiek qua origine (wat ik een compliment vind), maar toch op een mooie hedendaagse manier gebracht. De wijnkaart is nog steeds prachtig, er is een voiturier, zoals in de grote huizen, het interieur en het personeel is erg klassevol, en het terras is zalig om te zitten.
De aperitiefhapjes (onder andere met een fluwelen gazpacho, een carpaccio van kabeljauw en een mooie bonbon van foie gras) waren smaakvolle starters van een mooie maaltijd. Ik ging daarna eerst voor een mooi tomatentaartje met lekkere verse kaas en prachtige vleestomaten met een intense smaak, fris en eigentijds gebracht, op twee verschillende manieren. Aan de overkant kwamen heerlijke en best grote kikkerbillen.
Daarna koos mijn partner voor een mooi stukje zeebaars met aubergines, cardamom en inktvis, en bij mij kwamen de perfect gebakken langoustines met erwtjes en pepermunt. Allemaal klassieke bereidingen, maar echt goed qua smaak. De mignardises waren een mooie afsluiter van een gezellige avond.
Zusterrestaurant “Villa In The Sky” heeft twee sterren, en staat ook op ons to-do-lijstje, net als de brasserie die onder hetzelfde dak als de villa huist, maar deze historische eettempel heeft op dit moment was zeker een bezoekje waard, en heeft volgens ons terecht één ster. Een ideaal plekje om dus nog eens een stijlvol terras te doen op een mooie locatie in onze hoofdstad.
Op onze reis door India in het voorjaar van 2024 verbleven we enkele nachten in het prachtige Oberoi hotel. We probeerden daar enkele restaurants uit, en die waren uitstekend, net als de openlucht bar waar je heerlijke cocktails kan drinken, of prima wijn, uit India en de rest van de wereld … Lees meer
Onze reis naar India in het voorjaar van 2024 was er eentje om nooit te vergeten. India heeft werkelijk mijn hart gestolen. Een prachtig land met een indrukwekkende cultuur die telkens stevig binnenkomt maar ook enorm charmeert en fascineert … Lees meer
Als je houdt van kip aan het spit dan is dit de ultieme plek om jezelf eens goed te laten verwennen, want dit is een prachtige rotisserie waar ze heerlijke coquelets serveren: kleine kippetjes die supersappig zijn met een knapperig velletje … Lees meer
Als we op reis zijn kijk ik toch altijd even of er geen topper uit de “50 best restaurants” in de stad waar we verblijven te boeken valt. In Mumbai was dat niet anders … Lees meer
Vorige vrijdag gingen we naar Amsterdam met een heel specifieke reden: we gingen naar De Laatste Ronde, de allerlaatste theatershow van cabaretier Youp van ‘t Hek, in het legendarische theater Carré … Lees meer
Jarenlang waren wij grote fan van Hoja Santa in Barcelona, een gastronomisch Mexicaans restaurant in de stal van Albert Adria. In hetzelfde pand zat het speelsere goedkopere zusterrestaurant Niño Viejo waar je heerlijke taco’s kon eten … Lees meer
Minder dan een jaar geleden ging er een nieuw restaurant open in Barcelona. In het chique 5-sterren Palace Hotel (de vroegere Ritz), waar vroeger sterrenrestaurant Caelis nog zat, ging het nieuwe “Amar” open … Lees meer
Toen ik gevraagd werd om op 21 juli te gaan DJ’n voor een paar honderd Belgen in Tenerife had ik er meteen zin in. Ik was nog nooit op “het eiland van de eeuwige lente” geweest en dus vond ik het een mooie aanleiding om daar eens verandering in te brengen … Lees meer