Een heerlijk feestmenu met gekopkalfsvlees #advertentie
Nieuws

Een heerlijk feestmenu met gekopkalfsvlees #advertentie

Ik ben gek op kalfsvlees. Dat is inderdaad de slogan van de Europese campagne ‘Met kalfsvlees smaakt het beter’ om kalfsvlees van bij ons in de kijker te plaatsen. Maar ik ben het ook echt: een fan van het heerlijke subtiele, en lekker lichte van kalfsvlees. Ik heb in het verleden al verschillende gerechten ontwikkeld met kalfsvlees, denk maar aan mijn Pittige taco’s met paprika schnitzels van kalfsvlees, jalapeño mayonaise en gepickelde rode ui of kalfspiccata met verse pasta en een luxueus slaatje en Gemarineerde kalfskoteletjes op de bbq met een lekkere noedelsalade.

Een heerlijk feestmenu met gekopkalfsvlees #advertentie
Een heerlijk feestmenu met gekopkalfsvlees #advertentie
Een heerlijk feestmenu met gekopkalfsvlees #advertentie
Een heerlijk feestmenu met gekopkalfsvlees #advertentie

En toen mij een tijdje geleden gevraagd werd om voor een mooi gezelschap van foodbloggers een volledig menu met kalfsvlees te bedenken en te bereiden bij ons thuis, zag ik dat meteen zitten. Niet evident hoor, want die gasten kunnen allemaal een serieus potje koken, maar wel een mooie uitdaging die ik wel durfde aan te gaan. Als je een mooi lokaal product in zijn waarde laat, en combineert met een paar andere edele ingrediënten kun je hele mooie dingen bereiken.

Een heerlijk feestmenu met gekopkalfsvlees #advertentie
Een heerlijk feestmenu met gekopkalfsvlees #advertentie
Een heerlijk feestmenu met gekopkalfsvlees #advertentie
Een heerlijk feestmenu met gekopkalfsvlees #advertentie

Op het dessert na, met speculoos, karamel en appeltjes, speelde kalfsvlees van bij ons de hoofdrol in alle gerechten van mijn menu. Ik maakte eerst Tartaar van kalfsvlees, salade van kingcrab en kaviaar. Daarna Vitello Tonato met verse truffel. Om te eindigen met Gestoomde buns met pulled kalfsvlees, gepekelde rode ui en jalapeño mayonaise.

Een heerlijk feestmenu met gekopkalfsvlees #advertentie
Een heerlijk feestmenu met gekopkalfsvlees #advertentie
Een heerlijk feestmenu met gekopkalfsvlees #advertentie
Een heerlijk feestmenu met gekopkalfsvlees #advertentie

Myriam van Hap en Tap, Debbie van Goestingske en Glenn en Désiré van The food tryout en Ann en Charlotte van oSérieux waren allemaal enthousiast over mijn gerechten, en dat maakte me ontzettend gelukkig, want ze zijn allemaal meer dan verdienstelijke chefs.

Een heerlijk feestmenu met gekopkalfsvlees #advertentie
Een heerlijk feestmenu met gekopkalfsvlees #advertentie
Een heerlijk feestmenu met gekopkalfsvlees #advertentie
Een heerlijk feestmenu met gekopkalfsvlees #advertentie

Voor nog meer inspiratie surf naar Lekker van bij ons! Als je nog andere gerechten met lekker kalfsvlees wil bekijken dat kun je dat altijd doen op www.gekopkalfsvlees.be

Gerelateerde nieuwsberichten

Klopt de slechte reputatie van zout wel?

Zout, wanneer je het met mate gebruikt, is een heerlijke smaakmaker voor je gerechten. Niks zo lekker als wat zout op je aardappelen, wat peper en zout met wat olijfolie of boter op je broodje en in vele gerechten, zelfs in zoete desserts, is een snuf zout echt de ultieme punch … Lees meer

Opgelet! Dit zou ongeluk brengen in de keuken…

Op een vrijdag de 13de durven mensen wel eens extra last te hebben van bijgeloof. Zo’n dag zou mensen immers ongeluk brengen. Ze lopen daarom niet onder ladders door, en zijn bang voor zwarte katten en zo … Lees meer

Augustus, en iedereen vlucht weg uit Barcelona

Augustus, en iedereen vlucht weg uit Barcelona

Ik ben weer vertrokken uit Barcelona om in België na een deugddoende vakantie weer aan het werk te gaan, lekker radio maken met Anke, elke dag tussen zes en tien op Joe … Lees meer

Bram Laebens

Leve moederdag!

15 augustus is moederdag in Antwerpen, en wij vieren dat ook, ondanks het feit dat mama in Knesselare en wij in Lochristi wonen. Maar ik ben daar principieel in: je kunt je moeder niet genoeg vieren … Lees meer

5 heerlijke pasta’s voor het weekend!

Het is vrijdag. En dat is voor veel mensen frietjes-dag. Maar misschien heb je zin om morgen of overmorgen eens iets echt lekkers te koken, en weet je nog niet zo goed welk recept je deze keer zou maken … Lees meer

Is witte chocolade chocolade? Probeer mijn recepten!

Neen! Witte chocolade wordt net als fondant en melkchocolade ook “chocolade” genoemd, maar eigenlijk klopt dat technisch gezien niet, want witte chocolade heeft een compleet andere samenstelling … Lees meer

12 Slimme tips om groenten en fruit langer te bewaren

Het is niet fijn wanneer je groenten en fruit onrijp zijn, dan zijn ze niet lekker en kun je ze beter niet gebruiken in je gerechten. Maar verspilling is al helemaal erg … Lees meer

Belachelijke gewoonte? Of topidee?

Een “doggy bag” vragen? Belachelijk? Of net een topidee?

Je zal het hier zelden of nooit zien gebeuren op restaurant, en ik denk dat veel mensen zich daar ook op een manier voor schamen, maar in Amerika (en in nog wel een paar landen) is het de allergewoonste zaak ter wereld: de overschot van je eten mee naar huis nemen in een zogenaamde “Doggy Bag” … Lees meer