Soms moet een mens eens kunnen nostalgisch terugdenken aan mooiere tijden toch? Exact een jaar geleden waren we op uitnodiging van de plaatselijke toeristische dienst een paar dagen in het fantastische Süd-Tirol. We hebben er echt fantastische herinneringen aan. Ik was vanochtend even door m’n foto’s aan het scrollen, en ik kon me elk moment weer voor de geest halen.
Het waren immers heerlijk zonnige dagen in een prachtig stukje van Noord-Italië, vol lekker eten, hele mooie wandelingen, prachtige uitzichten, topwijnen, mooie hotels en super vriendelijke mensen. Als we ooit weer naar het buitenland mogen reizen is dit een plek waar we zeker terug willen gaan.
Waarom? Bekijk gewoon eens onze verslagen van die vier zalige dagen Süd-Tirol in 2019 en je zult het meteen begrijpen, en goesting krijgen om ook te vertrekken. Voorlopig kunnen we enkel terugdromen, en hopen op betere tijden. En onze beste wensen sturen naar de vriendelijke mensen die we daar ontmoet hebben. Veel sterkte ook aan hen, en we duimen voor beterschap!
Vakantie binnen de vakantie, wat een luxe. Gisteren zijn we gearriveerd in Zuid-Tirol. We vlogen op Venetië en van daaruit is het maar twee en een half uur rijden naar de Noordelijke autonome Italiaanse provincie Zuid-Tirol.
Het was een superrit in de volle zon, en eenmaal gearriveerd in het imposante Parkhotel Laurin in het centrum van Bolzano stond ons meteen al een gevulde namiddag te wachten … Lees meerNieuws
Prachtige eerste dag in Zuid-Tirol
Alweer een topdagje beleefd in Zuid-Tirol. Want op dag twee van onze culinaire trip mochten we twee bekende wijnhuizen bezoeken. Kellerei Bozen en Alois Lageder.
Kellerei Bozen ofte Bolzano Wines is een oude coöperatieve. Dat wil zeggen dat een tachtigtal producenten en wijnboeren samenwerken om hun wijnen te maken, te bottelen en de marketing en verkoop van hun mooie product te organiseren … Lees meerNieuws
Verrassend lekker en goed gemaakt: de wijnen van Zuid-Tirol
Ik weet dat veel mensen op dit moment hun zomervakantie nog aan het plannen zijn. Wij gaan een paar weekjes naar Barcelona in juli, logisch ook, want we wonen er halftijds. Vakantie wordt dus weer een beetje thuiskomen.
Maar sinds onze gezellige trip in de tweede week van de paasvakantie naar Bolzano en omstreken durf ik echt met mijn hand op het hart de zalige streek van Zuid-Tirol aanraden als ideale vakantiebestemming, wanneer je eens iets minder voorspelbaar wilt doen … Lees meerNieuws
Zuid-Tirol en Guesthouse Gloriette: een aanrader!
Eens om de zoveel tijd kom je terecht in een restaurant waarvan je denkt: dit is uniek, dit is anders, dit is spectaculair, en gisteren was zo’n avond. Ik had wel eens van Terra, The Magic Place gehoord, maar hoog in de bergen in Noord-Italië leek me zo ver van de wereld. Dat is het ook wel een beetje … Lees meerRestaurant
Terra, een culinaire hemel op grote hoogte
Eén van de speciaalste restaurants waar ik ooit at: In Viaggio in Bolzano, Zuid-Tirol. Niet omwille van het eten, ook al was dat echt wel lekker. Niet omwille van het uitzicht ook, want dat was er simpelweg niet. Maar vooral omwille van de locatie zelf en door de grootte van het restaurant. Het is immers erg klein … Lees meerRestaurant
Kleinste restaurant ooit met een ster: In Viaggio
Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer
De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer
Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer
Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer
Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer
Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer
Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer
Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer