18 september is cheeseburger day! Dit zijn 4 plezierige varianten op het thema. Laat de kinderen misschien zelf kiezen, en gezellig meehelpen in de keuken. En geniet onbeschaamd mee van deze zalige gerechten. Comfortfood all the way.
Een goede slager in de buurt hebben is altijd een godsgeschenk. Hou die dan ook in ere. Bouw er een goede persoonlijke band mee op. Ik zeg niet dat je hem elke week een ruiker bloemen mee moet brengen, hem op Tinder toe moet voegen, of uit moet nodigen op een romantisch weekendje in Venetië, maar praat er veel mee, vraag hem naar wat er lekker is, en leg hem uit waarom je soms eens speciallekes nodig hebt … Lees meerRecept
Hamburgertjes met kippengehakt, cheddar en mango
Hoe meer culinaire inspiratie, hoe creatiever we aan de slag kunnen in de keuken. Onze Guest Would Be Chef van de week is Lise Vanrijckeghem. Lise heeft haar eigen foodblog Miss Bonbon, vol lekkere gerechten, zoete zondes en healthy food. Ze is 26 jaar en sales specialist. Na een werkdag is koken voor haar de beste ontspanning … Lees meerRecept
Portobello burger met zoete aardappel frietjes
Vrijdag: frituurdag? Voor velen wel! Want de ene keer gaat een mens voor een Michelin-ster, en een andere keer gaan we gezellig naar de frituur. Maar ik weet wel zeker: een goede hamburger is nooit verkeerd. Ik heb best wel wat receptjes voor lekkere hamburgers, maar deze maak ik al sinds jaar en dag, en is echt een aanrader … Lees meerRecept
Hamburger met lam en blauwe kaas
Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer
December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer
Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer
Je kunt er niet naast kijken: Black Friday is overal. En ook bij Silenro Publishers willen we iedereen de kans geven om deze week de boeken van Sven Ornelis aan een lager tarief te kopen … Lees meer
An apple a day keeps the doctor away hoor je wel eens zeggen, en ik kan je verzekeren: ik hou van appels. Ze zijn gezond, dat staat buiten kijf. Toch hoorde ik iemand onlangs zeggen dat groene appels gezonder zijn dan rode … Lees meer
Op donderdag 28 november 2024 wordt Thanksgiving opnieuw gevierd. Voor Amerikanen is deze feestdag misschien nog een tikje belangrijker dan kerstdag. Er wordt echt uitgebreid gevierd … Lees meer
Halloween heeft zijn wortels niet in Amerika zoals wel meestal denken, maar wel in het oude Keltische festival Samhain, dat meer dan 2000 jaar geleden werd gevierd in Ierland en Schotland … Lees meer
Veel mensen kunnen het niet laten: ook op kantoor hebben ze voortdurend honger en zijn ze aan het snoepen. We denken misschien dat mentaal werken minder belastend is voor het lichaam dan fysiek werken … Lees meer