Brussel minder leefbaar... En deze topplekken dan?
Nieuws

Brussel minder leefbaar… En deze topplekken dan?

Brussel is weer een beetje gezakt op de lijst met de fijnste steden om te leven. Wenen staat voor het zoveelste jaar op nummer één. Op twee staat Zürich. En Auckland, München en Vancouver staan op een gedeelde derde plaats. Brussel is gezakt naar plaats achtentwintig. Dat heeft adviesbureau Mercer, die jaarlijks deze “leefbaarheidshitparade” samengesteld vandaag laten weten. Nu, we staan met Brussel nog altijd boven Parijs (39) en London (41).

Brussel heeft natuurlijk op het eerste zicht veel grauwe en minder aantrekkelijke kanten, vooral ook omdat onbekend vaak onbemind maakt. En toch valt er zoveel te ontdekken in onze hoofdstad. Wat gedacht van deze tips… stuk voor stuk topplekken om te ontdekken!

DE RESTAURANTS VOLGENS DE LOCAL FOODIES

Brussel: de hotspots volgens local foodies
Nieuws

Brussel: de hotspots volgens local foodies

Ook Brussel kent heel wat leuke plekjes om de voeten onder tafel te schuiven. Van top koffiebars, lunchbars tot klassiekers waar je terecht kan voor een uitgebreid diner. Ik zelf heb jaren in Brussel gewoond en ging heel vaak op ontdekking in de Vlaamse wijk aan de Dansaertstraat. Maar er zijn nog meer adresjes natuurlijk … Lees meer

DE BESTE KOFFIEBARS

De leukste koffiebars van Brussel
Nieuws

De leukste koffiebars van Brussel

Klinken de termen latte macchiato, dubbele espresso en de mochaccino bekend in de oren? Dan ben je allicht een fervent koffieliefhebber. Je schuimt vermoedelijk alle mogelijke coffee bars en takeaway corners af op zoek naar de beste koffie en drinkt het liefst koffie die rechtstreeks van de koffieboer komt … Lees meer

EEN VAN MIJN FAVORIETEN

BIJ DEN BOER: AUTHENTIEK VISRESTAURANT IN BRUSSEL
Restaurant

Bij den boer: authentiek visrestaurant in brussel

In het centrum van Brussel, op de “Vismet”, kun je één van mijn favoriete visrestaurants van het hele land vinden: Bij Den Boer. Dat klinkt een klein beetje vreemd om hier zo neer te schrijven: “favoriet restaurant,” omdat ik er eerlijk gezegd al jaren niet meer geweest was. Van het jaar 2000 tot 2006 heb ik echter in Brussel gewoond, en er ook een zalige tijd beleefd, en toen bestond dit authentieke restaurant ook al … Lees meer

NOG EEN TOPPLEK

(Ecologisch) verantwoorder shoppen en brunchen: Chyl
Restaurant

(Ecologisch) verantwoorder shoppen en brunchen: Chyl

Lekker lunchen in onze hoofdstad én bovendien nog op een zeer ecologische manier? Dat doe je bij Chyl aan de Rue de Belle-Vue in Brussel. Chyl combineert een bioshop mét een restaurant, café en ook een guesthouse als je wil blijven slapen. Chyl staat voor CHange Your Lifestyle then CHerish Your Life en is het geestekindje van Pierre De Greef … Lees meer

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer