Brussel is weer een beetje gezakt op de lijst met de fijnste steden om te leven. Wenen staat voor het zoveelste jaar op nummer één. Op twee staat Zürich. En Auckland, München en Vancouver staan op een gedeelde derde plaats. Brussel is gezakt naar plaats achtentwintig. Dat heeft adviesbureau Mercer, die jaarlijks deze “leefbaarheidshitparade” samengesteld vandaag laten weten. Nu, we staan met Brussel nog altijd boven Parijs (39) en London (41).
Brussel heeft natuurlijk op het eerste zicht veel grauwe en minder aantrekkelijke kanten, vooral ook omdat onbekend vaak onbemind maakt. En toch valt er zoveel te ontdekken in onze hoofdstad. Wat gedacht van deze tips… stuk voor stuk topplekken om te ontdekken!
Ook Brussel kent heel wat leuke plekjes om de voeten onder tafel te schuiven. Van top koffiebars, lunchbars tot klassiekers waar je terecht kan voor een uitgebreid diner. Ik zelf heb jaren in Brussel gewoond en ging heel vaak op ontdekking in de Vlaamse wijk aan de Dansaertstraat. Maar er zijn nog meer adresjes natuurlijk … Lees meer
Nieuws
Brussel: de hotspots volgens local foodies
Klinken de termen latte macchiato, dubbele espresso en de mochaccino bekend in de oren? Dan ben je allicht een fervent koffieliefhebber. Je schuimt vermoedelijk alle mogelijke coffee bars en takeaway corners af op zoek naar de beste koffie en drinkt het liefst koffie die rechtstreeks van de koffieboer komt … Lees meer
Nieuws
De leukste koffiebars van Brussel
In het centrum van Brussel, op de “Vismet”, kun je één van mijn favoriete visrestaurants van het hele land vinden: Bij Den Boer. Dat klinkt een klein beetje vreemd om hier zo neer te schrijven: “favoriet restaurant,” omdat ik er eerlijk gezegd al jaren niet meer geweest was.
Van het jaar 2000 tot 2006 heb ik echter in Brussel gewoond, en er ook een zalige tijd beleefd, en toen bestond dit authentieke restaurant ook al … Lees meer
Restaurant
Bij den boer: authentiek visrestaurant in brussel
Lekker lunchen in onze hoofdstad én bovendien nog op een zeer ecologische manier? Dat doe je bij Chyl aan de Rue de Belle-Vue in Brussel. Chyl combineert een bioshop mét een restaurant, café en ook een guesthouse als je wil blijven slapen.
Chyl staat voor CHange Your Lifestyle then CHerish Your Life en is het geestekindje van Pierre De Greef … Lees meer
Restaurant
(Ecologisch) verantwoorder shoppen en brunchen: Chyl
Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer
De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer
Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer
Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer
December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer