Lekker lunchen in onze hoofdstad én bovendien nog op een zeer ecologische manier? Dat doe je bij Chyl aan de Rue de Belle-Vue in Brussel. Chyl combineert een bioshop mét een restaurant, café en ook een guesthouse als je wil blijven slapen.
Chyl staat voor CHange Your Lifestyle then CHerish Your Life en is het geestekindje van Pierre De Greef. Pierre is een cool kid uit Bxl en deelde al zijn favoriete adres als local foodie op Would Be Chef. Lees daarom ook het artikel Brussel: de hotspots volgens local foodies.
Chyl staat gelijk aan een gezonde keuken die gebruikt maakt van de smakelijkste seizoensproducten. Je kan het Chyl Café vinden aan de Guldenvlieslaan maar de allereerste vestiging was/is de shop met het restaurant.
De shop verkoopt allerlei producten zonder verpakking; van lifestyle producten tot beauty en natuurlijk food & drinks. Je kan er uitgebreid kiezen uit gluten-, lactose- of suikervrij en een groot assortiment aan vegetarische of veganistische gerechten. Een winkel zonder verpakkingen en waar je volgens gewicht of liter betaalt. Je brengt gewoon je eigen verpakking mee of koopt de navulversie van het product voor de volgende keer. Hierdoor kan je tot 20% goedkoper aankopen dan in een traditionele winkel.
In het Chyl restaurant smul je van een gezonde maaltijd, een lekkere zondagse brunch of proef je dessertjes om duimen en vingers bij af te likken. Ga er voor een heerlijke açai bowl vol superfoods, tartiflette, avocado met gerookte zalm toast of probeer de lekkere suggesties. Chyl is een oase van rust midden in de drukke stad, de perfecte plek om ff stil te staan en te genieten van een bordje vol lekkers.
Deze zomer mocht ik als culinair ambassadeur vijf dagen lang door Catalonië trekken, op zoek naar bijzondere gastronomische plekken. De stad Girona was één van de zalige tussenstops … Lees meer
Onze reis in Catalonië in juli 2025 begon in het natuurrijke Mas Salagros EcoResort, vlakbij Barcelona. Dit 100% duurzame ecohotel ligt in een groene vallei, omringd door natuur, niet ver van de kust, maar zonder zicht op zee, perfect om helemaal tot rust te komen … Lees meer
Op onze culinaire reis door Catalonië was een van de absolute hoogtepunten ons verblijf in het schitterende hotel Esperit Roca. We werden met open armen ontvangen in dit adembenemende complex en mochten één van de zestien kamers met waanzinnig uitzicht over Catalonië innemen … Lees meer
Sinds kort hebben we er letterlijk een culinaire buur bij: Direkte. Het restaurant dat jarenlang verscholen zat onder de arcaden van de Boqueria-markt, verhuisde dit voorjaar naar Carrer de París 200 in de wijk Eixample … Lees meer
Er zijn zo van die restaurants die al heel lang op je lijstje staan, en voor ons was Benoit & Bernard Dewitte er zo eentje. Toen we anderhalf jaar geleden van vrienden – die weten waar het lekker is – een cadeaubon kregen voor dit Michelinrestaurant in Kruisem, hebben we meteen gereserveerd … Lees meer
Hou u vast, want ik ga je een héééél enthousiast restaurantverslag serveren. Onze laatste dag van een intense en erg boeiende culinaire reis door Catalonië is geëindigd in absolute schoonheid … Lees meer
Bij Would Be Chef zijn mijn restaurantreviews altijd heel persoonlijk, dus het kan perfect dat jij als lezer een plek fantastisch vindt waar ik minder warm voor loop, en omgekeerd … Lees meer
Dit is misschien wel de lekkerste tapasbar in de stad. Een superdrukke plek wel, die altijd bomvol zit. Of je nu aan de kleine hoge tafels zit, tegen de muur (wat wel wat minder gezellig is, want je zit met je rug naar de andere klanten) of er toch in slaagt om een gegeerd plekje aan de counter vast te krijgen, spreek maar van geluk, want terwijl jij heerlijk zit te genieten, zullen tientallen passanten die toch hun kans wagen om binnen te raken te horen krijgen dat er geen plek meer beschikbaar is … Lees meer