Lekker lunchen in onze hoofdstad én bovendien nog op een zeer ecologische manier? Dat doe je bij Chyl aan de Rue de Belle-Vue in Brussel. Chyl combineert een bioshop mét een restaurant, café en ook een guesthouse als je wil blijven slapen.
Chyl staat voor CHange Your Lifestyle then CHerish Your Life en is het geestekindje van Pierre De Greef. Pierre is een cool kid uit Bxl en deelde al zijn favoriete adres als local foodie op Would Be Chef. Lees daarom ook het artikel Brussel: de hotspots volgens local foodies.
Chyl staat gelijk aan een gezonde keuken die gebruikt maakt van de smakelijkste seizoensproducten. Je kan het Chyl Café vinden aan de Guldenvlieslaan maar de allereerste vestiging was/is de shop met het restaurant.
De shop verkoopt allerlei producten zonder verpakking; van lifestyle producten tot beauty en natuurlijk food & drinks. Je kan er uitgebreid kiezen uit gluten-, lactose- of suikervrij en een groot assortiment aan vegetarische of veganistische gerechten. Een winkel zonder verpakkingen en waar je volgens gewicht of liter betaalt. Je brengt gewoon je eigen verpakking mee of koopt de navulversie van het product voor de volgende keer. Hierdoor kan je tot 20% goedkoper aankopen dan in een traditionele winkel.
In het Chyl restaurant smul je van een gezonde maaltijd, een lekkere zondagse brunch of proef je dessertjes om duimen en vingers bij af te likken. Ga er voor een heerlijke açai bowl vol superfoods, tartiflette, avocado met gerookte zalm toast of probeer de lekkere suggesties. Chyl is een oase van rust midden in de drukke stad, de perfecte plek om ff stil te staan en te genieten van een bordje vol lekkers.
Vorige vrijdag gingen we naar Amsterdam met een heel specifieke reden: we gingen naar De Laatste Ronde, de allerlaatste theatershow van cabaretier Youp van ‘t Hek, in het legendarische theater Carré … Lees meer
Jarenlang waren wij grote fan van Hoja Santa in Barcelona, een gastronomisch Mexicaans restaurant in de stal van Albert Adria. In hetzelfde pand zat het speelsere goedkopere zusterrestaurant Niño Viejo waar je heerlijke taco’s kon eten … Lees meer
Minder dan een jaar geleden ging er een nieuw restaurant open in Barcelona. In het chique 5-sterren Palace Hotel (de vroegere Ritz), waar vroeger sterrenrestaurant Caelis nog zat, ging het nieuwe “Amar” open … Lees meer
Toen ik gevraagd werd om op 21 juli te gaan DJ’n voor een paar honderd Belgen in Tenerife had ik er meteen zin in. Ik was nog nooit op “het eiland van de eeuwige lente” geweest en dus vond ik het een mooie aanleiding om daar eens verandering in te brengen … Lees meer
Drie jaar geleden, tijdens de eerste covid-zomer reed ik helemaal alleen met de auto naar Spanje, om enkele spullen op te halen die naar ons nieuwe huis moesten komen, enkele schilderijen, een beeld, een tafeltje en vier stoelen voor op ons terras … Lees meer
Covid was een ramp voor de culinaire wereld. Overal, maar zeker in mijn geliefde Barcelona. De zieltogende horeca werd er veel minder gesteund dan bij ons in België en een paar prachtige restaurants gingen kopje onder … Lees meer
Wout Bru is een geweldige chef. Daar bestaat geen discussie over. Ik heb de voorbije twintig jaar meer dan één keer fantastisch mogen eten aan verschillende van zijn tafels op verschillende locaties, en elke keer was het top … Lees meer
Save the best for last, zeggen ze altijd. Voor de laatste avond van onze vakantie in het zalige Zuid-Afrika hadden we nog geen restaurant geboekt. Ik wou eerst eens kijken of er een restaurant in ons hotel Delaire Graff zo lekker was dat we er een tweede keer zouden gaan eten, of misschien wilden we wel last minute een restaurantje boeken dat we op onze wandelingen in Stellenbosch waren tegengekomen … Lees meer