(Ecologisch) verantwoorder shoppen en brunchen: Chyl

Lekker lunchen in onze hoofdstad én bovendien nog op een zeer ecologische manier? Dat doe je bij Chyl aan de Rue de Belle-Vue in Brussel. Chyl combineert een bioshop mét een restaurant, café en ook een guesthouse als je wil blijven slapen.

Chyl staat voor CHange Your Lifestyle then CHerish Your Life en is het geestekindje van Pierre De Greef. Pierre is een cool kid uit Bxl en deelde al zijn favoriete adres als local foodie op Would Be Chef. Lees daarom ook het artikel Brussel: de hotspots volgens local foodies.

Chyl staat gelijk aan een gezonde keuken die gebruikt maakt van de smakelijkste seizoensproducten. Je kan het Chyl Café vinden aan de Guldenvlieslaan maar de allereerste vestiging was/is de shop met het restaurant.

De shop verkoopt allerlei producten zonder verpakking; van lifestyle producten tot beauty en natuurlijk food & drinks. Je kan er uitgebreid kiezen uit gluten-, lactose- of suikervrij en een groot assortiment aan vegetarische of veganistische gerechten. Een winkel zonder verpakkingen en waar je volgens gewicht of liter betaalt. Je brengt gewoon je eigen verpakking mee of koopt de navulversie van het product voor de volgende keer. Hierdoor kan je tot 20% goedkoper aankopen dan in een traditionele winkel.

In het Chyl restaurant smul je van een gezonde maaltijd, een lekkere zondagse brunch of proef je dessertjes om duimen en vingers bij af te likken. Ga er voor een heerlijke açai bowl vol superfoods, tartiflette, avocado met gerookte zalm toast of probeer de lekkere suggesties. Chyl is een oase van rust midden in de drukke stad, de perfecte plek om ff stil te staan en te genieten van een bordje vol lekkers.