De 5 meest bekeken recepten van 2018
Nieuws

De 5 meest bekeken recepten van 2018

We zijn bijna aan het einde van het jaar. Straks vieren we de komst van 2019. Mag ik jullie ontzettend bedanken omdat jullie  mijn foodblog zo trouw blijven volgen. In de lente van 2017 dacht ik: zou het niet fijn zijn om mijn recepten, mijn meningen, en mijn restaurantbesprekingen te delen online. Intussen zijn we anderhalf jaar verder en komen er elke dag vele duizenden mensen hier even kijken op Would Be Chef.

Ik krijg ook elke dag een heleboel mailtjes, sms’jes en berichten op Facebook, Twitter en Instagram van mensen die mijn recepten hebben gebruikt. Blijf dat vooral doen. Ik probeer ook zoveel mogelijk te antwoorden. Dat lukt in de drukte soms niet altijd, maar dring dan gerust even aan; soms raken berichtjes wat ondergesneeuwd, en dan is een reminder altijd een goed idee.

Heel opvallend trouwens: de gerechten die het meest bekeken worden zijn meestal makkelijk om te maken. Hoe ingewikkelder, hoe minder interesse. En daarnaast scoren comfortfood en pasta’s het beste, samen met echt gezonde gerechten. De vijf best scorende gerechten van 2018 zet ik hier nog even voor jullie op een rijtje.

Mag ik u een lekker en gezond 2019 toewensen. Vier uitgebreid, kies een BOB, en knuffel en kus elkaar om twaalf uur vollebak! Ook het komende jaar zal ik jullie proberen te verwennen met heel veel lekkere ideetjes. Makkelijke, en gezonde. (En soms ook eens minder makkelijke en minder gezonde, omdat een zonde ook wel eens mag). Santé!

NUMMER 1: GEZONDE OVENSCHOTEL

GEZONDE OVENSCHOTEL
Recept

Gezonde ovenschotel

Pittige dagen. Vandaag is de herfst letterlijk en figuurlijk begonnen. Dagen zijn het waarin je ook wat eten betreft goede keuzes moet maken. Want het weer schreeuwt natuurlijk om comfort food. Wanneer het buiten herfst wordt, snakt een mens weer naar stoofpotjes en ovenschotels. Naar witloofrolletjes met veel lekkere kaassaus … Lees meer

NUMMER 2: DE BESTE SPAGHETTI OOIT

https://wouldbechef.be/recept/de-beste-tip-spaghetti/

NUMMER 3: KIPPENBOULET MET GESTOOMDE GROENTJES

KIPPENBOULET MET GESTOOMDE GROENTJES
Recept

Kippenboulet met gestoomde groentjes

Het is nog eens tijd voor wat comfortfood. Gehaktballetjes zijn altijd een goed idee. En deze bouletjes met kippengehakt hebben net dat tikje extra door de smaakjes die je er aan toevoegt. Mijn tip is om zelf eens te gaan experimenteren, want met ongeveer alle mogelijke kruiden en smaakjes kun je aan de slag … Lees meer

NUMMER 4: WORTEL SPAGHETTI MET RIVIERKREEFTJES

WORTEL SPAGHETTI MET RIVIERKREEFTJES
Recept

Wortel spaghetti met rivierkreeftjes

Soms wil een mens wel eens wat lichter koken, en dan zeker op maandag na een goedgevuld weekend met een goedgevulde buik. Groentenspaghetti bijvoorbeeld. Er bestaan veel handige machientjes om slierten van je groenten te maken, en ik vind het zelfs iets zen hebben, om je groentjes te kuisen en je eigen spaghetti te maken … Lees meer

NUMMER 5: GEMARINEERDE ZALM MET COURGETTI

GEMARINEERDE ZALM MET COURGETTI
Recept

Gemarineerde zalm met courgetti

De fijne mensen van Albert Heijn hebben mij gevraagd om de komende maanden voor hen nieuwe plezierige receptjes te ontwikkelen. En wat het nog veel leuker maakt: de bedoeling is dat we met een mobiele keuken langs zullen gaan in de verschillende winkels van Albert Heijn in ons land en daar ter plekke lekkere dingen gaan koken voor de klanten … Lees meer

Gerelateerde nieuwsberichten

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer

Istock photo

Mijn lekkere paasmenu

Mag ik u allen een zalig paasweekend toewensen. Dit weekend komen de klokken samen met de paashaas voor chocolade vreugde zorgen. En in veel families zal er dit weekend niet alleen naar eitjes gezocht worden, maar ook lekkere gegeten worden … Lees meer