We zijn bijna aan het einde van het jaar. Straks vieren we de komst van 2019. Mag ik jullie ontzettend bedanken omdat jullie mijn foodblog zo trouw blijven volgen. In de lente van 2017 dacht ik: zou het niet fijn zijn om mijn recepten, mijn meningen, en mijn restaurantbesprekingen te delen online. Intussen zijn we anderhalf jaar verder en komen er elke dag vele duizenden mensen hier even kijken op Would Be Chef.
Ik krijg ook elke dag een heleboel mailtjes, sms’jes en berichten op Facebook, Twitter en Instagram van mensen die mijn recepten hebben gebruikt. Blijf dat vooral doen. Ik probeer ook zoveel mogelijk te antwoorden. Dat lukt in de drukte soms niet altijd, maar dring dan gerust even aan; soms raken berichtjes wat ondergesneeuwd, en dan is een reminder altijd een goed idee.
Heel opvallend trouwens: de gerechten die het meest bekeken worden zijn meestal makkelijk om te maken. Hoe ingewikkelder, hoe minder interesse. En daarnaast scoren comfortfood en pasta’s het beste, samen met echt gezonde gerechten. De vijf best scorende gerechten van 2018 zet ik hier nog even voor jullie op een rijtje.
Mag ik u een lekker en gezond 2019 toewensen. Vier uitgebreid, kies een BOB, en knuffel en kus elkaar om twaalf uur vollebak! Ook het komende jaar zal ik jullie proberen te verwennen met heel veel lekkere ideetjes. Makkelijke, en gezonde. (En soms ook eens minder makkelijke en minder gezonde, omdat een zonde ook wel eens mag). Santé!
Pittige dagen. Vandaag is de herfst letterlijk en figuurlijk begonnen. Dagen zijn het waarin je ook wat eten betreft goede keuzes moet maken. Want het weer schreeuwt natuurlijk om comfort food. Wanneer het buiten herfst wordt, snakt een mens weer naar stoofpotjes en ovenschotels. Naar witloofrolletjes met veel lekkere kaassaus … Lees meer
Recept
Gezonde ovenschotel
https://wouldbechef.be/recept/de-beste-tip-spaghetti/
Het is nog eens tijd voor wat comfortfood. Gehaktballetjes zijn altijd een goed idee. En deze bouletjes met kippengehakt hebben net dat tikje extra door de smaakjes die je er aan toevoegt. Mijn tip is om zelf eens te gaan experimenteren, want met ongeveer alle mogelijke kruiden en smaakjes kun je aan de slag … Lees meer
Recept
Kippenboulet met gestoomde groentjes
Soms wil een mens wel eens wat lichter koken, en dan zeker op maandag na een goedgevuld weekend met een goedgevulde buik. Groentenspaghetti bijvoorbeeld. Er bestaan veel handige machientjes om slierten van je groenten te maken, en ik vind het zelfs iets zen hebben, om je groentjes te kuisen en je eigen spaghetti te maken … Lees meer
Recept
Wortel spaghetti met rivierkreeftjes
De fijne mensen van Albert Heijn hebben mij gevraagd om de komende maanden voor hen nieuwe plezierige receptjes te ontwikkelen. En wat het nog veel leuker maakt: de bedoeling is dat we met een mobiele keuken langs zullen gaan in de verschillende winkels van Albert Heijn in ons land en daar ter plekke lekkere dingen gaan koken voor de klanten … Lees meer
Recept
Gemarineerde zalm met courgetti
Ik hou van lekker eten. Dat weten jullie. Er zijn weinig dingen waar ik zoveel plezier aan beleef als een verrassend diner in een goed restaurant. Ik ben ook de laatste om een creatieve chef tegen te spreken … Lees meer
Juli is voor veel mensen vakantietijd. En of je nu toch nog naar het buitenland op reis gaat, of gezellig in eigen land blijft, je leeft toch een beetje op een ander ritme, en het is niet altijd evident om dan ook nog eens op de lijn te letten … Lees meer
Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer
Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer
Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer