De 5 meest bekeken recepten van 2018
Nieuws

De 5 meest bekeken recepten van 2018

We zijn bijna aan het einde van het jaar. Straks vieren we de komst van 2019. Mag ik jullie ontzettend bedanken omdat jullie  mijn foodblog zo trouw blijven volgen. In de lente van 2017 dacht ik: zou het niet fijn zijn om mijn recepten, mijn meningen, en mijn restaurantbesprekingen te delen online. Intussen zijn we anderhalf jaar verder en komen er elke dag vele duizenden mensen hier even kijken op Would Be Chef.

Ik krijg ook elke dag een heleboel mailtjes, sms’jes en berichten op Facebook, Twitter en Instagram van mensen die mijn recepten hebben gebruikt. Blijf dat vooral doen. Ik probeer ook zoveel mogelijk te antwoorden. Dat lukt in de drukte soms niet altijd, maar dring dan gerust even aan; soms raken berichtjes wat ondergesneeuwd, en dan is een reminder altijd een goed idee.

Heel opvallend trouwens: de gerechten die het meest bekeken worden zijn meestal makkelijk om te maken. Hoe ingewikkelder, hoe minder interesse. En daarnaast scoren comfortfood en pasta’s het beste, samen met echt gezonde gerechten. De vijf best scorende gerechten van 2018 zet ik hier nog even voor jullie op een rijtje.

Mag ik u een lekker en gezond 2019 toewensen. Vier uitgebreid, kies een BOB, en knuffel en kus elkaar om twaalf uur vollebak! Ook het komende jaar zal ik jullie proberen te verwennen met heel veel lekkere ideetjes. Makkelijke, en gezonde. (En soms ook eens minder makkelijke en minder gezonde, omdat een zonde ook wel eens mag). Santé!

NUMMER 1: GEZONDE OVENSCHOTEL

GEZONDE OVENSCHOTEL
Recept

Gezonde ovenschotel

Pittige dagen. Vandaag is de herfst letterlijk en figuurlijk begonnen. Dagen zijn het waarin je ook wat eten betreft goede keuzes moet maken. Want het weer schreeuwt natuurlijk om comfort food. Wanneer het buiten herfst wordt, snakt een mens weer naar stoofpotjes en ovenschotels. Naar witloofrolletjes met veel lekkere kaassaus … Lees meer

NUMMER 2: DE BESTE SPAGHETTI OOIT

https://wouldbechef.be/recept/de-beste-tip-spaghetti/

NUMMER 3: KIPPENBOULET MET GESTOOMDE GROENTJES

KIPPENBOULET MET GESTOOMDE GROENTJES
Recept

Kippenboulet met gestoomde groentjes

Het is nog eens tijd voor wat comfortfood. Gehaktballetjes zijn altijd een goed idee. En deze bouletjes met kippengehakt hebben net dat tikje extra door de smaakjes die je er aan toevoegt. Mijn tip is om zelf eens te gaan experimenteren, want met ongeveer alle mogelijke kruiden en smaakjes kun je aan de slag … Lees meer

NUMMER 4: WORTEL SPAGHETTI MET RIVIERKREEFTJES

WORTEL SPAGHETTI MET RIVIERKREEFTJES
Recept

Wortel spaghetti met rivierkreeftjes

Soms wil een mens wel eens wat lichter koken, en dan zeker op maandag na een goedgevuld weekend met een goedgevulde buik. Groentenspaghetti bijvoorbeeld. Er bestaan veel handige machientjes om slierten van je groenten te maken, en ik vind het zelfs iets zen hebben, om je groentjes te kuisen en je eigen spaghetti te maken … Lees meer

NUMMER 5: GEMARINEERDE ZALM MET COURGETTI

GEMARINEERDE ZALM MET COURGETTI
Recept

Gemarineerde zalm met courgetti

De fijne mensen van Albert Heijn hebben mij gevraagd om de komende maanden voor hen nieuwe plezierige receptjes te ontwikkelen. En wat het nog veel leuker maakt: de bedoeling is dat we met een mobiele keuken langs zullen gaan in de verschillende winkels van Albert Heijn in ons land en daar ter plekke lekkere dingen gaan koken voor de klanten … Lees meer

Gerelateerde nieuwsberichten

Wat is maple syrup en waar gebruik je het voor?

Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Mijn heerlijke weekmenu voor deze winterweek

December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer

Waarom mosselen zo goed en gezond zijn #advertentie

Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer

Alle Boeken

Black Friday korting op al mijn boeken, van woensdag tot zondag!

Je kunt er niet naast kijken: Black Friday is overal. En ook bij Silenro Publishers willen we iedereen de kans geven om deze week de boeken van Sven Ornelis aan een lager tarief te kopen … Lees meer

Welke appels zijn het gezondste: rode of groene?

An apple a day keeps the doctor away hoor je wel eens zeggen, en ik kan je verzekeren: ik hou van appels. Ze zijn gezond, dat staat buiten kijf. Toch hoorde ik iemand onlangs zeggen dat groene appels gezonder zijn dan rode … Lees meer

Dit zijn de grootste misverstanden over Thanksgiving

Dit zijn de vijf grootste misverstanden over Thanksgiving

Op donderdag 28 november 2024 wordt Thanksgiving opnieuw gevierd. Voor Amerikanen is deze feestdag misschien nog een tikje belangrijker dan kerstdag. Er wordt echt uitgebreid gevierd … Lees meer

10 dingen die je nog niet wist over Halloween

Halloween heeft zijn wortels niet in Amerika zoals wel meestal denken, maar wel in het oude Keltische festival Samhain, dat meer dan 2000 jaar geleden werd gevierd in Ierland en Schotland … Lees meer

Niks aan te doen: daarom snoepen mensen zoveel op kantoor

Veel mensen kunnen het niet laten: ook op kantoor hebben ze voortdurend honger en zijn ze aan het snoepen. We denken misschien dat mentaal werken minder belastend is voor het lichaam dan fysiek werken … Lees meer