We zijn bijna aan het einde van het jaar. Straks vieren we de komst van 2019. Mag ik jullie ontzettend bedanken omdat jullie mijn foodblog zo trouw blijven volgen. In de lente van 2017 dacht ik: zou het niet fijn zijn om mijn recepten, mijn meningen, en mijn restaurantbesprekingen te delen online. Intussen zijn we anderhalf jaar verder en komen er elke dag vele duizenden mensen hier even kijken op Would Be Chef.
Ik krijg ook elke dag een heleboel mailtjes, sms’jes en berichten op Facebook, Twitter en Instagram van mensen die mijn recepten hebben gebruikt. Blijf dat vooral doen. Ik probeer ook zoveel mogelijk te antwoorden. Dat lukt in de drukte soms niet altijd, maar dring dan gerust even aan; soms raken berichtjes wat ondergesneeuwd, en dan is een reminder altijd een goed idee.
Heel opvallend trouwens: de gerechten die het meest bekeken worden zijn meestal makkelijk om te maken. Hoe ingewikkelder, hoe minder interesse. En daarnaast scoren comfortfood en pasta’s het beste, samen met echt gezonde gerechten. De vijf best scorende gerechten van 2018 zet ik hier nog even voor jullie op een rijtje.
Mag ik u een lekker en gezond 2019 toewensen. Vier uitgebreid, kies een BOB, en knuffel en kus elkaar om twaalf uur vollebak! Ook het komende jaar zal ik jullie proberen te verwennen met heel veel lekkere ideetjes. Makkelijke, en gezonde. (En soms ook eens minder makkelijke en minder gezonde, omdat een zonde ook wel eens mag). Santé!
Pittige dagen. Vandaag is de herfst letterlijk en figuurlijk begonnen. Dagen zijn het waarin je ook wat eten betreft goede keuzes moet maken. Want het weer schreeuwt natuurlijk om comfort food. Wanneer het buiten herfst wordt, snakt een mens weer naar stoofpotjes en ovenschotels. Naar witloofrolletjes met veel lekkere kaassaus … Lees meerRecept
Gezonde ovenschotel
https://wouldbechef.be/recept/de-beste-tip-spaghetti/
Het is nog eens tijd voor wat comfortfood. Gehaktballetjes zijn altijd een goed idee. En deze bouletjes met kippengehakt hebben net dat tikje extra door de smaakjes die je er aan toevoegt. Mijn tip is om zelf eens te gaan experimenteren, want met ongeveer alle mogelijke kruiden en smaakjes kun je aan de slag … Lees meerRecept
Kippenboulet met gestoomde groentjes
Soms wil een mens wel eens wat lichter koken, en dan zeker op maandag na een goedgevuld weekend met een goedgevulde buik. Groentenspaghetti bijvoorbeeld. Er bestaan veel handige machientjes om slierten van je groenten te maken, en ik vind het zelfs iets zen hebben, om je groentjes te kuisen en je eigen spaghetti te maken … Lees meerRecept
Wortel spaghetti met rivierkreeftjes
De fijne mensen van Albert Heijn hebben mij gevraagd om de komende maanden voor hen nieuwe plezierige receptjes te ontwikkelen. En wat het nog veel leuker maakt: de bedoeling is dat we met een mobiele keuken langs zullen gaan in de verschillende winkels van Albert Heijn in ons land en daar ter plekke lekkere dingen gaan koken voor de klanten … Lees meerRecept
Gemarineerde zalm met courgetti
Dit is een soort van kwisvraagje. Wel eentje waarmee je jammer genoeg niks winnen kunt. Behalve mijn grootste respect. Want ik moet bekennen: ik moest zelf ook even opzoeken wat een hoagie precies was toen ik in de culinaire kalender zag dat vandaag ‘World Hoagie” dag was … Lees meer
Zout, wanneer je het met mate gebruikt, is een heerlijke smaakmaker voor je gerechten. Niks zo lekker als wat zout op je aardappelen, wat peper en zout met wat olijfolie of boter op je broodje en in vele gerechten, zelfs in zoete desserts, is een snuf zout echt de ultieme punch … Lees meer
Op een vrijdag de 13de durven mensen wel eens extra last te hebben van bijgeloof. Zo’n dag zou mensen immers ongeluk brengen. Ze lopen daarom niet onder ladders door, en zijn bang voor zwarte katten en zo … Lees meer
Ik ben weer vertrokken uit Barcelona om in België na een deugddoende vakantie weer aan het werk te gaan, lekker radio maken met Anke, elke dag tussen zes en tien op Joe … Lees meer
15 augustus is moederdag in Antwerpen, en wij vieren dat ook, ondanks het feit dat mama in Knesselare en wij in Lochristi wonen. Maar ik ben daar principieel in: je kunt je moeder niet genoeg vieren … Lees meer
Het is vrijdag. En dat is voor veel mensen frietjes-dag. Maar misschien heb je zin om morgen of overmorgen eens iets echt lekkers te koken, en weet je nog niet zo goed welk recept je deze keer zou maken … Lees meer
Neen! Witte chocolade wordt net als fondant en melkchocolade ook “chocolade” genoemd, maar eigenlijk klopt dat technisch gezien niet, want witte chocolade heeft een compleet andere samenstelling … Lees meer
Het is niet fijn wanneer je groenten en fruit onrijp zijn, dan zijn ze niet lekker en kun je ze beter niet gebruiken in je gerechten. Maar verspilling is al helemaal erg … Lees meer