De beste bescherming tegen rotweer, mijn weekmenu
Nieuws

De beste bescherming tegen rotweer, mijn weekmenu

Treuren gaat ons niet helpen. Maar het weerbericht ziet er de komende week nog echt niet zo lekker uit. Regen, buien, een onweertje op z’ tijd, daarna wat pijpenstelen, en vervolgens een beetje nattigheid. Een mens zou er neerslachtig van worden, van al die neerslag.

Daarom gaan we maar weer eens voor een weekmenu vol comfortfood. Gewoon heerlijk eten dat ons doet vergeten dat we de somberste mei in jaren aan het beleven zijn. Met deze vijf recepten ga je alle tafelgenoten toch gelukkig krijgen deze week, geloof me maar.

MAANDAG

Dim Sum Van Garnaal en Varkensgehakt
Recept

Dim Sum Van Garnaal en Varkensgehakt

Het was één van mijn mooiste reizen ooit: twee weken door Vietnam. Mijn goede vriendin Quyen van het heerlijke Brusselse restaurant Little Asia (dat jammer genoeg vorig jaar de deuren sloot) had een hele reisroute voor ons uitgewerkt en op een goede 12 dagen zijn we van Noord naar Zuid door het fascinerende land gereisd … Lees meer

DINSDAG

Gevuld kalfsgebraad met mozzarella, asperges, tomaten tapenade en basilicum
Recept

Gevuld kalfsgebraad met mozzarella, asperges, tomaten tapenade en basilicum

Vrienden, het is toch nog wel eens tijd voor een absoluut feestgerecht op deze foodblog. Je weet intussen wel dat ik mijn hart verloren heb aan mager kalfsvlees, een licht en smakelijk topproduct uit Italië, Frankrijk, Nederland en gewoon ook uit ons eigen land. Het is fijn om daar mee aan de slag te gaan, want eerlijk gezegd, #shoplocal probeer ik zeker in deze tijden ook volop te steunen … Lees meer

WOENSDAG

COUSCOUS MET KIPPENPLAKJES
Recept

Couscous met kippenplakjes

Trouwe volgers weten intussen wel dat ik hou van simpele gerechten die snel klaar zijn. Als het maar lekker is, dat is toch de essentie? Ik vind het daarom ook helemaal niet zo’n ramp om wat kant- en klare ingrediënten te gebruiken. De gebraden kippenplakjes die je tegenwoordig in de supermarkt kunt vinden zijn echt een prima basisingrediënt voor een lekker gerecht … Lees meer

DONDERDAG

Dit vleesbroodje is zo zo lekker...
Nieuws

Dit vleesbroodje is zo zo lekker…

In het kader van #kookinuwkot wil ik graag mijn favoriete vleesbroodje nog eens voorstellen. Ik maak het graag met kippengehakt, maar je kunt het uiteraard ook met gewoon gemengd gehakt maken. Maar als je een beetje op je gewicht let is kippengehakt natuurlijk wel een aanrader! Veel kookgenot samen. En kook in uw kot … Lees meer

VRIJDAG

ZELFGEMAAKTE VISKROKETTEN
Recept

Zelfgemaakte viskroketten

Zoals je misschien gezien hebt om mijn Instagram Stories (je kunt je hier aanmelden om mij te volgen) heb ik dit weekend uitgebreid gekookt voor vrienden. Eén van de gerechten die ik gemaakt heb was een heerlijk tomatentaartje. Als je een blikje krab met een filet van kabeljauw, en een doosje kruidenkaas mengt, dan heb je best nog wel wat vis over, zelfs als heb je 8 tomatentaartjes gemaakt … Lees meer

Gerelateerde nieuwsberichten

3-palacio-arrriluce-hotel-lujo-bilbao-getxo-fachada.jpg

Weg uit Barcelona. We gaan een droomreisje maken! #advertentie

De zomer is voor ons nu al meer dan tien jaar: genieten in Barcelona. Het is heerlijk om een eigen flat te hebben in deze prachtige stad. Als je eigen kleren in de kast hangen, je glazen staan te blinken om gevuld te worden, en je kunt slapen in je eigen bed, dan voel je je de koning te rijk … Lees meer

Word je van tequila sneller dronken? En waarom?

Ik heb van een van mijn beste vrienden in Barcelona een mooie fles top-tequila gekregen in de vorm van een cactus. Een fles in terracotta die er prachtig uitziet … Lees meer

10 ingrediënten die je nooit in de diepvriezer mag bewaren!

Het is uiteraard een goed idee om veel lekkers in de diepvriezer te bewaren. Ik heb voor noodgevallen altijd allerlei fijne producten klaarzitten waarmee je mooie gerechten maken kunt wanneer er onverwacht vrienden komen binnenvallen … Lees meer

Weet jij wat kardemom is en waar je het voor gebruikt?

Soms zie je in een recept kruiden of specerijen staat die je helemaal niet kent. Kardemom is er misschien eentje van. Het wordt bij ons niet zo vaak gebruikt maar in veel keukens is het een essentieel ingrediënt … Lees meer

De 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Dit zijn de 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Fruit eten is erg gezond, dus je moet minstens twee stukken fruit eten per dag, hoor je experts al heel je leven zeggen. Dat klopt, want fruit zit vol vezels en vitaminen … Lees meer

Zo gaan slimme obers om met lastige klanten

Ik ken nogal wat mensen die in de horeca erken, en ik hoor van hen wel eens verhalen van lastige klanten. Mensen zijn vandaag veel mondiger dan ooit en kunnen soms echt vervelend doen … Lees meer

Kun je dik worden van tandpasta? En kun je een overdosis nemen?

Ik vond het hilarisch: iemand zei me een tijdje geleden dat je echt wel moet uitkijken met teveel tandenpoetsen als je niet dik wil worden, omdat er in tandpasta best veel calorieën kunnen zitten … Lees meer

Waterkan

Pure verwennerij in de zomer: maak zelf fruitwater

In België was het weer nog niet zo goed de voorbije week. Maar in Barcelona was het heerlijk: lekker veel zon en al bij al aangename temperaturen, heel zomers, maar in tegenstelling tot de voorbije twee jaar voorlopig nog niet bloedheet … Lees meer