AI0A6065
Nieuws

Deze gasten kwamen naar mijn Comté kerst-diner #advertentie

Jullie weten het wellicht al lang, sinds jaar en dag ben ik een groot liefhebber en fier ambassadeur van Comté. En daarom was ik zo blij dat ik enkele weken geleden een hele avond mocht koken voor een tafel heerlijke gasten met dit zalige ingrediënt. Van de hapjes tot het dessert konden de winnaars van de wedstrijd op Would Be Chef en enkele bekende foodies de veelzijdigheid van de Comté ontdekken bij ons thuis. Het verslag van dat vroege kerstfeest, de foto’s en de video kun je hier bekijken. En ook de recepten kun je thuis zelf eens uitproberen.

AI0A5413
AI0A5471
AI0A5498
AI0A5511
AI0A5553
AI0A5569
AI0A5614
AI0A5663
AI0A5673
AI0A5714

Deze zalige kaas uit de Jura in Frankrijk heeft overigens een hele rijke geschiedenis, want is sinds 1958 al in het bezit van een AOC (Appellation d’Origine Contrôlée) en sinds 1996 draagt Comté draagt het AOP-label (Appellation d’Origine Protégée), waardoor hij beschermd wordt op Europees niveau.

AI0A5731
AI0A5762
AI0A5778
AI0A5794
AI0A5829
AI0A5845
AI0A5875
AI0A5901
AI0A5923
AI0A5927
AI0A5999
AI0A6040
AI0A6004
AI0A6052
AI0A6055
AI0A6096
AI0A6106
AI0A6109
AI0A6124
AI0A6172

De streek van Comté telt 140 kaasmakerijen (fruitières) en de melk om de kaas te maken komt van een gebied dat is beperkt tot een straal van 25 km rondom elke kaasmakerij. Er is 400 liter rauwe melk nodig, afkomstig van Franse Montbéliarde- en Simmentalkoeien, voor één kaaswiel Comté van 40 kg. De minimale rijpingstijd voor Comté is 4 maanden. Er is geen maximale rijpingstijd voor Comté, deze kan gaan van 18 tot 24 maanden, en zelfs tot 48 maanden.

Comtékoekjes met een romige vulling van Comté, selder en ham #advertentie
Recept

Comtékoekjes met een romige vulling van Comté, selder en ham #advertentie

Als ambassadeur van Comté vind ik het heerlijk om nieuwe recepten te verzinnen met deze prachtige kaas. Vandaag heb ik kaaskoekjes gemaakt die ik vul met een zachte mousse van Comté, gepekelde groene selder en lekkere ham. De koekjes liggen op elkaar en de vulling ertussen maakt ze echt heerlijk romig, zo’n beetje zoals Prince of Oreo-koekjes … Lees meer

Crème van zeeëgel met Comté
Recept

Crème van zeeëgel met Comté #advertentie

Lieve volgers van Would Be Chef, dit moet zo’n beetje mijn favoriete “hapje” ever zijn. In Via Veneto, ons favoriete restaurant in Barcelona is dit een absolute klassieker. Wanneer ze gegratineerde zeeëgel voorschotelen ben ik echt in de zevende hemel. Want ook al is zeeëgel niet zo duur als je zou denken, het is wel een absolute delicatesse … Lees meer

ZEETONG MET COMTÉ EN HAZELNOOT, SLAKJES EN SPINAZIE
Recept

Zeetong met Comté en hazelnoot, slakjes en spinazie #advertentie

Tongfiletjes. Ons mama rolde die altijd op en pocheerde ze, en maakte er dan een heerlijke witte vissaus bij met champignons. Maar dit is ook een erg verfijnde en zeer makkelijke manier om die heerlijke visjes tot hun recht te laten komen. Ik heb ooit in een Frans restaurant een variant hierop gegeten, en sinds ik er deze eenvoudige versie van heb bedacht, is het bij ons één van de toppers op feestelijke zondagmiddagen … Lees meer

AI0A6019
Recept

Bladerdeeg gebakje met Comté, vijgen en speculoos #advertentie

Dit dessert is en blijft een topper in onze keuken. Ik ben fiere ambassadeur en sinds jaar en dag een groot liefhebber van Comté en dit bladerdeeg gebakje met deze lekkere kaas, uienconfituur, speculoos en verse vijgen is echt een mooie combinatie tussen zoet en hartig. Bereiding Snij uit het bladerdeeg taartjes met een metalen ring of een omgekeerd wijnglas … Lees meer

Gerelateerde nieuwsberichten

Nakd POS material Protein Magazine Key Visual (2)-1 YES

Nieuw! nākd. Protein Bars #advertentie

Ik ben sinds jaar en dag fiere ambassadeur van nākd. Voor iemand als ik, die vaak onderweg is, wisselende uren heeft met vroege ochtendshows en late DJ-sets en veel gewandel tussendoor zijn de raw bars van nākd … Lees meer

Wat zijn de precieze kooktijden voor eieren?

Een eitje bij het ontbijt is altijd lekker. Maar wat zijn de precieze kooktijden? Weet jij het uit je blote hoofd? Een kleine reminder… Zachtgekookt ei: Ongeveer 4-5 minuten … Lees meer

Toast Tomate Crevette met de KitchenAid Toaster #collab

Wereld toast dag, enkele slimme en lekkere recepten

Het is makkelijk en lekker. Het is feestelijk in het weekend. En het is een easy manier om oud brood toch weer lekker te krijgen: de broodrooster helpt je om van elke ontbijt iets lekkers te maken … Lees meer

Hoe ben je zeker dat je chocolade soufflé niet mislukt

28 februari is chocolade soufflé dag. Het maken van een perfecte chocolade soufflé kan een grote uitdaging zijn, maar als je het goed doet is het zo ontzettend lekker … Lees meer

Breaking news: dit zijn de (nieuwe) sterren in de Michelin Gids

Daarnet werd in Antwerpen de nieuwe Michelin gids voorgesteld. Altijd een spannend moment voor de chefs die natuurlijk hopen dat ze voor hun restaurants een ster, misschien twee, en wie weet drie sterren kunnen binnenhalen … Lees meer

Mom with her 4 years old daughter are cooking in the kitchen to Mothers day

Een verschrikkelijk lekker weekmenu voor de schrikkelweek

Deze week krijgen we een dagje extra. Eens om de vier jaar komt er in een schrikkeljaar een 29ste februari bij, en dat is deze week dus het geval. Dat is dus een dagje langer werken, ja … Lees meer

Welkom in Barcelona!

Dit wordt mijn nieuwe boek dat binnenkort verschijnt

Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer

Kun je zachte aardappelen met scheuten nog eten?

Herken je deze situatie? Je hebt een zak aardappelen gekocht, krieltjes bijvoorbeeld, en gebruikt net genoeg aardappelen voor een paar maaltijden, en dan verlies je de zak even uit het oog … Lees meer