De herfst is volgens de kalender vorige week al gestart, maar het weer was gelukkig nog een paar dagen in na-zomer-modus. Wat heb ik dit weekend nog genoten van het heerlijke weer, met een paar fuiven, een heerlijke wandeling zaterdag met allemaal volgers van de blog en Curcufen in Beernem, en een zalige lunch gisteren in Nederland bij één van mijn favoriete restaurants, Interscaldes.
Maar het is weer maandag en de sfeer zou wel eens kunnen omslaan, want dat doet het weer deze week ook. Wellicht zal de herfst de komende dagen echt zijn intrede doen. En op de koop toe zijn de dagen ook alweer aan het korten. Logisch, want over een paar dagen is het alweer oktober. En we zijn minder dan drie maanden verwijderd van kerstmis. Zo snel vliegt de tijd.
Maar één zorg ga ik al uit je handen nemen deze week. Ik heb vijf zalige recepten voor jou op een rijtje gezet waar je je profijt mee kunt doen. Niks te complex maar wel boordevol smaak. Geniet, en trek je niet teveel aan van het mindere weer, dat gaat ook wel weer over. Geloof me.
Pasta is altijd lekker, het is wellicht het ultieme comfortfood. En met deze gouden tip ga je voortaan op een zalige manier variëren wanneer je pasta maakt. De tip is trouwens van de bekende foodie Danny Meyer. Hij is eigenaar van een boel restaurants in New York, onder andere “The Modern”, in het MOMA, het Museum Of Modern Arts (echt een aanrader, dat museum en het restaurant) … Lees meerRecept
De beste spaghetti ooit
Trouwe volgers weten intussen wel dat ik hou van simpele gerechten die snel klaar zijn. Als het maar lekker is, dat is toch de essentie? Ik vind het daarom ook helemaal niet zo’n ramp om wat kant- en klare ingrediënten te gebruiken. De gebraden kippenplakjes die je tegenwoordig in de supermarkt kunt vinden zijn echt een prima basisingrediënt voor een lekker gerecht … Lees meerRecept
Couscous met kippenplakjes
In het kader van #kookinuwkot wil ik graag mijn favoriete vleesbroodje nog eens voorstellen. Ik maak het graag met kippengehakt, maar je kunt het uiteraard ook met gewoon gemengd gehakt maken. Maar als je een beetje op je gewicht let is kippengehakt natuurlijk wel een aanrader! Veel kookgenot samen. En kook in uw kot … Lees meerNieuws
Dit vleesbroodje is zo zo lekker…
Ik werd deze week uitgedaagd om mee te doen aan de “Kook In Uw Kot Bingo”, en kreeg een mooi pakketje toegestuurd met onder andere allerlei heerlijke producten van Conimex.
Ik kook zelf graag Aziatisch, dus deze uitdaging zag ik meteen zitten. Ik had nog lekkere scampi in de diepvriezer, en een courgette en lente-ui in huis, en meer had ik eigenlijk niet nodig om deze zalige noedels te maken … Lees meerRecept
Noedels met scampi, courgette, lente ui en geroosterde kokos met pinda
Licht, lekker, en een beetje exotisch, deze pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry. Een absolute smaakbom, geïnspireerd op de Aziatische keuken. Hoe pikant je dit gerecht maakt bepaal je uiteraard helemaal zelf.
Wil je je kokoscurry nog een extra Oosters kantje geven, laat dan 1 of 2 stengels citroengras meestoven met je sjalotjes … Lees meerRecept
Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry
Zout, wanneer je het met mate gebruikt, is een heerlijke smaakmaker voor je gerechten. Niks zo lekker als wat zout op je aardappelen, wat peper en zout met wat olijfolie of boter op je broodje en in vele gerechten, zelfs in zoete desserts, is een snuf zout echt de ultieme punch … Lees meer
Op een vrijdag de 13de durven mensen wel eens extra last te hebben van bijgeloof. Zo’n dag zou mensen immers ongeluk brengen. Ze lopen daarom niet onder ladders door, en zijn bang voor zwarte katten en zo … Lees meer
Ik ben weer vertrokken uit Barcelona om in België na een deugddoende vakantie weer aan het werk te gaan, lekker radio maken met Anke, elke dag tussen zes en tien op Joe … Lees meer
15 augustus is moederdag in Antwerpen, en wij vieren dat ook, ondanks het feit dat mama in Knesselare en wij in Lochristi wonen. Maar ik ben daar principieel in: je kunt je moeder niet genoeg vieren … Lees meer
Het is vrijdag. En dat is voor veel mensen frietjes-dag. Maar misschien heb je zin om morgen of overmorgen eens iets echt lekkers te koken, en weet je nog niet zo goed welk recept je deze keer zou maken … Lees meer
Neen! Witte chocolade wordt net als fondant en melkchocolade ook “chocolade” genoemd, maar eigenlijk klopt dat technisch gezien niet, want witte chocolade heeft een compleet andere samenstelling … Lees meer
Het is niet fijn wanneer je groenten en fruit onrijp zijn, dan zijn ze niet lekker en kun je ze beter niet gebruiken in je gerechten. Maar verspilling is al helemaal erg … Lees meer
Je zal het hier zelden of nooit zien gebeuren op restaurant, en ik denk dat veel mensen zich daar ook op een manier voor schamen, maar in Amerika (en in nog wel een paar landen) is het de allergewoonste zaak ter wereld: de overschot van je eten mee naar huis nemen in een zogenaamde “Doggy Bag” … Lees meer