De herfst is volgens de kalender vorige week al gestart, maar het weer was gelukkig nog een paar dagen in na-zomer-modus. Wat heb ik dit weekend nog genoten van het heerlijke weer, met een paar fuiven, een heerlijke wandeling zaterdag met allemaal volgers van de blog en Curcufen in Beernem, en een zalige lunch gisteren in Nederland bij één van mijn favoriete restaurants, Interscaldes.
Maar het is weer maandag en de sfeer zou wel eens kunnen omslaan, want dat doet het weer deze week ook. Wellicht zal de herfst de komende dagen echt zijn intrede doen. En op de koop toe zijn de dagen ook alweer aan het korten. Logisch, want over een paar dagen is het alweer oktober. En we zijn minder dan drie maanden verwijderd van kerstmis. Zo snel vliegt de tijd.
Maar één zorg ga ik al uit je handen nemen deze week. Ik heb vijf zalige recepten voor jou op een rijtje gezet waar je je profijt mee kunt doen. Niks te complex maar wel boordevol smaak. Geniet, en trek je niet teveel aan van het mindere weer, dat gaat ook wel weer over. Geloof me.
Pasta is altijd lekker, het is wellicht het ultieme comfortfood. En met deze gouden tip ga je voortaan op een zalige manier variëren wanneer je pasta maakt. De tip is trouwens van de bekende foodie Danny Meyer. Hij is eigenaar van een boel restaurants in New York, onder andere “The Modern”, in het MOMA, het Museum Of Modern Arts (echt een aanrader, dat museum en het restaurant) … Lees meerRecept
De beste spaghetti ooit
Trouwe volgers weten intussen wel dat ik hou van simpele gerechten die snel klaar zijn. Als het maar lekker is, dat is toch de essentie? Ik vind het daarom ook helemaal niet zo’n ramp om wat kant- en klare ingrediënten te gebruiken. De gebraden kippenplakjes die je tegenwoordig in de supermarkt kunt vinden zijn echt een prima basisingrediënt voor een lekker gerecht … Lees meer
Recept
Couscous met kippenplakjes
In het kader van #kookinuwkot wil ik graag mijn favoriete vleesbroodje nog eens voorstellen. Ik maak het graag met kippengehakt, maar je kunt het uiteraard ook met gewoon gemengd gehakt maken. Maar als je een beetje op je gewicht let is kippengehakt natuurlijk wel een aanrader! Veel kookgenot samen. En kook in uw kot … Lees meer
Nieuws
Dit vleesbroodje is zo zo lekker…
Ik werd deze week uitgedaagd om mee te doen aan de “Kook In Uw Kot Bingo”, en kreeg een mooi pakketje toegestuurd met onder andere allerlei heerlijke producten van Conimex.
Ik kook zelf graag Aziatisch, dus deze uitdaging zag ik meteen zitten. Ik had nog lekkere scampi in de diepvriezer, en een courgette en lente-ui in huis, en meer had ik eigenlijk niet nodig om deze zalige noedels te maken … Lees meer
Recept
Noedels met scampi, courgette, lente ui en geroosterde kokos met pinda
Licht, lekker, en een beetje exotisch, deze pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry. Een absolute smaakbom, geïnspireerd op de Aziatische keuken. Hoe pikant je dit gerecht maakt bepaal je uiteraard helemaal zelf.
Wil je je kokoscurry nog een extra Oosters kantje geven, laat dan 1 of 2 stengels citroengras meestoven met je sjalotjes … Lees meer
Recept
Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry
Ik hou van lekker eten. Dat weten jullie. Er zijn weinig dingen waar ik zoveel plezier aan beleef als een verrassend diner in een goed restaurant. Ik ben ook de laatste om een creatieve chef tegen te spreken … Lees meer
Juli is voor veel mensen vakantietijd. En of je nu toch nog naar het buitenland op reis gaat, of gezellig in eigen land blijft, je leeft toch een beetje op een ander ritme, en het is niet altijd evident om dan ook nog eens op de lijn te letten … Lees meer
Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer
Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer
Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer