Het is paasmaandag vandaag. Hopelijk hebben jullie genoten van het mooie weer de voorbije dagen. Na twee weekjes vakantie in Barcelona zijn mijn batterijen ook weer goed opgeladen. En morgen vertrek ik opnieuw.
Ik ga twee weken lang handdoeken leggen aan zwembaden in de hele wereld. Als je luistert naar Joe kun je elke ochtend een reis voor twee winnen naar de geheime vakantieplek waar ik de handdoek gelegd heb. Zelfs Anke weet niet naar waar ik vertrekken ga morgenvroeg vanop Brussels Airport. Spannend. Maar vooral bijzonder dat ik radio ga maken vanuit het buitenland met enkel een laptop. Zottekes is dat wel. Maar ik hou van zo’n uitdagingen.
Dat wil natuurlijk zeggen dat ik deze week zelf niet zal koken… maar iets zal eten in de hotels waar ik naartoe trek. Volg mijn reis zeker op de radio, maar ook op al mijn sociale media. Let wel op: ik ga het wat mysterieus houden…
Maar het is niet omdat ik niet ga koken dat ik jullie geen weekmenu voorschotelen kan. De asperges zijn, hoe kan het ook anders, zeker ook weer van de partij. En nog vier andere super lekkere gerechten om van te genieten! Kook ze!
https://wouldbechef.be/recept/slahartjes-gevuld-met-roze-garnalen-surimi-eiwit-en-een-lichte-mayonaise-met-magere-yoghurt/
Trattoria 2000. Ik heb het er wel al eens over gehad. Da’s een gezellige laagdrempelige Italiaan bij ons om de hoek in Keerbergen. Ik kom er bijna elke week wel een keertje. Eén van mijn favoriete gerechten is er de steak pizzaiola. Het hoofdingrediënt van deze pizzaiolasaus (die oorspronkelijk uit Napels komt, en niks met pizza’s te maken heeft) is tomaat, maar er zitten ook look, sjalotjes, ansjovis en kappertjes in … Lees meer
Recept
Steak Pizzaiola
In het begin van het jaar mocht ik jullie met trots aankondigen dat ik de nieuwe Guest Chef ben geworden van de bekende Aziatische restaurantketen Wok Dynasty. Al sinds mijn studententijd (toen ze al de eigenaar waren van Ming Dynasty in Leuven) geniet ik van de fijne restaurants van Changying Wu en Peh-Fo Pak, en ik ben dan ook zeer blij met deze boeiende samenwerking … Lees meer
Recept
Wokschotel met kip, kerrie, verse groentjes en noodels
Risotto is altijd lekker. Je hebt enkel goede ingrediënten nodig en een beetje geduld. Ik heb altijd geleerd dat je naast de pot op het vuur, waarin je de risotto bereidt, altijd een tweede pot moet opzetten met bouillon, zodat je telkens warm vocht toevoegt.
En als je dan voortdurend goed roert en oplet dat je de rijstkorrels uitdeindelijk niet te plat kookt dan kan het niet echt misgaan … Lees meer
Recept
Risotto met erwtjes en roze garnalen
Van april juni staan ze bij mij zeker twee a drie keer per week asperges op het menu. Ik vind asperges op alle mogelijke manieren lekker. Heel puur, met een vinaigrette, of a la Flamande met een eitje. Maar ik vind het ook altijd leuk om eens nieuwe gerechten te proberen waarin het witte goud van bij ons de hoofdrol speelt … Lees meer
Recept
Asperges met tortellini en gerookte zalm
Ik hou van lekker eten. Dat weten jullie. Er zijn weinig dingen waar ik zoveel plezier aan beleef als een verrassend diner in een goed restaurant. Ik ben ook de laatste om een creatieve chef tegen te spreken … Lees meer
Juli is voor veel mensen vakantietijd. En of je nu toch nog naar het buitenland op reis gaat, of gezellig in eigen land blijft, je leeft toch een beetje op een ander ritme, en het is niet altijd evident om dan ook nog eens op de lijn te letten … Lees meer
Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer
Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer
Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer