Het is paasmaandag vandaag. Hopelijk hebben jullie genoten van het mooie weer de voorbije dagen. Na twee weekjes vakantie in Barcelona zijn mijn batterijen ook weer goed opgeladen. En morgen vertrek ik opnieuw.
Ik ga twee weken lang handdoeken leggen aan zwembaden in de hele wereld. Als je luistert naar Joe kun je elke ochtend een reis voor twee winnen naar de geheime vakantieplek waar ik de handdoek gelegd heb. Zelfs Anke weet niet naar waar ik vertrekken ga morgenvroeg vanop Brussels Airport. Spannend. Maar vooral bijzonder dat ik radio ga maken vanuit het buitenland met enkel een laptop. Zottekes is dat wel. Maar ik hou van zo’n uitdagingen.
Dat wil natuurlijk zeggen dat ik deze week zelf niet zal koken… maar iets zal eten in de hotels waar ik naartoe trek. Volg mijn reis zeker op de radio, maar ook op al mijn sociale media. Let wel op: ik ga het wat mysterieus houden…
Maar het is niet omdat ik niet ga koken dat ik jullie geen weekmenu voorschotelen kan. De asperges zijn, hoe kan het ook anders, zeker ook weer van de partij. En nog vier andere super lekkere gerechten om van te genieten! Kook ze!
https://wouldbechef.be/recept/slahartjes-gevuld-met-roze-garnalen-surimi-eiwit-en-een-lichte-mayonaise-met-magere-yoghurt/
Trattoria 2000. Ik heb het er wel al eens over gehad. Da’s een gezellige laagdrempelige Italiaan bij ons om de hoek in Keerbergen. Ik kom er bijna elke week wel een keertje. Eén van mijn favoriete gerechten is er de steak pizzaiola. Het hoofdingrediënt van deze pizzaiolasaus (die oorspronkelijk uit Napels komt, en niks met pizza’s te maken heeft) is tomaat, maar er zitten ook look, sjalotjes, ansjovis en kappertjes in … Lees meer
Recept
Steak Pizzaiola
In het begin van het jaar mocht ik jullie met trots aankondigen dat ik de nieuwe Guest Chef ben geworden van de bekende Aziatische restaurantketen Wok Dynasty. Al sinds mijn studententijd (toen ze al de eigenaar waren van Ming Dynasty in Leuven) geniet ik van de fijne restaurants van Changying Wu en Peh-Fo Pak, en ik ben dan ook zeer blij met deze boeiende samenwerking … Lees meer
Recept
Wokschotel met kip, kerrie, verse groentjes en noodels
Risotto is altijd lekker. Je hebt enkel goede ingrediënten nodig en een beetje geduld. Ik heb altijd geleerd dat je naast de pot op het vuur, waarin je de risotto bereidt, altijd een tweede pot moet opzetten met bouillon, zodat je telkens warm vocht toevoegt.
En als je dan voortdurend goed roert en oplet dat je de rijstkorrels uitdeindelijk niet te plat kookt dan kan het niet echt misgaan … Lees meer
Recept
Risotto met erwtjes en roze garnalen
Joepie! Ze zijn er: de asperges. Van nu tot half juni staan ze bij mij zeker twee a drie keer per week op het menu. Ik vind asperges op alle mogelijke manieren lekker. Heel puur, met een vinaigrette, of a la Flamande met een eitje. Maar ik vind het ook altijd leuk om eens nieuwe gerechten te proberen waarin het witte goud van bij ons de hoofdrol speelt … Lees meer
Recept
Asperges met tortellini en gerookte zalm
De zomer is voor ons nu al meer dan tien jaar: genieten in Barcelona. Het is heerlijk om een eigen flat te hebben in deze prachtige stad. Als je eigen kleren in de kast hangen, je glazen staan te blinken om gevuld te worden, en je kunt slapen in je eigen bed, dan voel je je de koning te rijk … Lees meer
Ik heb van een van mijn beste vrienden in Barcelona een mooie fles top-tequila gekregen in de vorm van een cactus. Een fles in terracotta die er prachtig uitziet … Lees meer
Het is uiteraard een goed idee om veel lekkers in de diepvriezer te bewaren. Ik heb voor noodgevallen altijd allerlei fijne producten klaarzitten waarmee je mooie gerechten maken kunt wanneer er onverwacht vrienden komen binnenvallen … Lees meer
Soms zie je in een recept kruiden of specerijen staat die je helemaal niet kent. Kardemom is er misschien eentje van. Het wordt bij ons niet zo vaak gebruikt maar in veel keukens is het een essentieel ingrediënt … Lees meer
Fruit eten is erg gezond, dus je moet minstens twee stukken fruit eten per dag, hoor je experts al heel je leven zeggen. Dat klopt, want fruit zit vol vezels en vitaminen … Lees meer
Ik ken nogal wat mensen die in de horeca erken, en ik hoor van hen wel eens verhalen van lastige klanten. Mensen zijn vandaag veel mondiger dan ooit en kunnen soms echt vervelend doen … Lees meer
Ik vond het hilarisch: iemand zei me een tijdje geleden dat je echt wel moet uitkijken met teveel tandenpoetsen als je niet dik wil worden, omdat er in tandpasta best veel calorieën kunnen zitten … Lees meer
In België was het weer nog niet zo goed de voorbije week. Maar in Barcelona was het heerlijk: lekker veel zon en al bij al aangename temperaturen, heel zomers, maar in tegenstelling tot de voorbije twee jaar voorlopig nog niet bloedheet … Lees meer