Op de pizza is het volgens Italianen echt doodzonde. Je kunt volgens mij zelfs het land uitgezet worden wanneer je een pizza Hawaï besteld. Maar in andere gerechten is dit bijzondere fruit natuurlijk wel ideaal om te verwerken. Zeker omdat ananas niet enkel lekker is, maar ook gezond. Het werkt bloeddrukverlagend, bevordert de spijsvertering, verbetert de botten en verbetert ook nog eens het immuunsysteem. Dus doe vooral je voordeel met deze lekkere recepten met ananas, en ga er zeker zelf ook eens mee aan de slag.
Nog een paar maand geduld en het is zover. Dan komt er ook een Wok Dynasty in Lochristi. Op een goede kilometer van ons huis zal de zevende, en misschien wel grootste vestiging van de keten openen, vlak naast de lokale Delhaize. Ik moet toegeven dat ik daar erg naar uitkijk. Als guest chef van het jaar bij Wok Dynasty kon ik natuurlijk al lang terecht in de zes andere vestigingen in Heverlee, Aartselaar, Sint-Martens-Latem, Boortmeerbeek, Hasselt en Overijse … Lees meer
Recept
Heerlijke wokschotel met rundsvlees #collab
Dit is, en ik overdrijf niet, een wonderlijk lekker dessert. Dark ’n stormy is een super bekende cocktail op basis van gemberbier, rum en limoen. Ik vond het een tof idee om die hippe cocktail eens in een dessert te combineren met vers fruit. Ik heb in de restaurants van Albert Adria in Barcelona geregeld fruitdesserts gegeten die met een cocktail of sterke drank werden gemaakt, en ik wou zelf ook eens iets soortgelijks bedenken … Lees meer
Recept
Dark ’n stormy ananas met kokos en limoensorbet
De belangrijkste maaltijd van de dag, is ongetwijfeld het ontbijt. Door mijn ochtendshow op Joe met Anke Buckinx moet ik elke dag al rond kwart over vier opstaan, en dan heb je in principe niet zo veel tijd en ook niet zo veel honger. Maar toch ben ik me er, sinds ik afgevallen ben, bewust van dat met een lege maag aan de dag beginnen niet zo’n goed idee is … Lees meer
Recept
Start de zaterdag met een gezond ontbijt
Na twee weken vakantie, met best wel wat wandelen, maar ook veel goede restaurants, mag het wel en tikje lichter. En het gaat dan nog eens pré-zomeren ook deze week, dus tijd voor lange wandeling waarbij honderden tot zelfs meer dan duizend calorieën verband zullen worden, en nadien lekkere slaatjes … Lees meer
Recept
Salade met kip, ananas, cashewnoten en dressing van gorgonzola
Deze week is een beetje speciaal. Op 11 november vieren we Wapenstilstand, een vrije dag in België, en veel mensen maken de brug. Ook Anke en ik doen dat, en ik geef het eerlijk toe: ik geniet er met volle teugen van, want ik zit een paar dagen in het heerlijke Barcelona … Lees meer
Ik gebruik graag azijn in mijn keuken. Niet alleen in gerechten die per se een zure toets vragen, maar ook in hartige bereidingen durf ik er af en toe een flinke scheut bij te doen … Lees meer
Ik ben een grote liefhebber van paté, zeker van die boerse exemplaren waarin de stukjes vlees nog mooi hapbaar zijn. Het herfstseizoen, met al dat heerlijke wild, is daarvoor echt top … Lees meer
Onze lieve kater Hockney is echt een schatje. Hij krijgt graag en veel aaikes, knuffels, hij racet door de gang en wij gaan er dan achteraan, vindt hij heerlijk, en af en toe mag hij zelfs mee in bed … Lees meer
Op donderdag 30 oktober is het officieel Checklist Day. En misschien vraag je je af: wat heeft dat nu te maken met een foodblog? Wel… alles! Boodschappenlijstjes zijn tenslotte ook checklists, en geloof me: zonder lijstjes zou mijn keuken al lang een chaos zijn … Lees meer
Het is weer herfstvakantie, en dat is goed nieuws. Heel veel kinderen waren er na acht weken school ook echt weer aan toe, en ik moet eerlijk zijn, ik na tien weken ochtendshow ook wel … Lees meer
Halloween heeft zijn wortels niet in Amerika zoals wel meestal denken, maar wel in het oude Keltische festival Samhain, dat meer dan 2000 jaar geleden werd gevierd in Ierland en Schotland … Lees meer
Augustus vorig jaar. Midden in de zomer. Toen heb ik een beslissing genomen die ik al vaker in mijn leven had genomen, maar deze keer voelde het anders … Lees meer