Koken met ananas? Zeker doen!
Nieuws

Koken met ananas? Zeker doen!

Op de pizza is het volgens Italianen echt doodzonde. Je kunt volgens mij zelfs het land uitgezet worden wanneer je een pizza Hawaï besteld. Maar in andere gerechten is dit bijzondere fruit natuurlijk wel ideaal om te verwerken. Zeker omdat ananas niet enkel lekker is, maar ook gezond. Het werkt bloeddrukverlagend, bevordert de spijsvertering, verbetert de botten en verbetert ook nog eens het immuunsysteem. Dus doe vooral je voordeel met deze lekkere recepten met ananas, en ga er zeker zelf ook eens mee aan de slag.

Heerlijke wokschotel met rundsvlees #collab
Recept

Heerlijke wokschotel met rundsvlees #collab

Nog een paar maand geduld en het is zover. Dan komt er ook een Wok Dynasty in Lochristi. Op een goede kilometer van ons huis zal de zevende, en misschien wel grootste vestiging van de keten openen, vlak naast de lokale Delhaize. Ik moet toegeven dat ik daar erg naar uitkijk. Als guest chef van het jaar bij Wok Dynasty kon ik natuurlijk al lang terecht in de zes andere vestigingen in Heverlee, Aartselaar, Sint-Martens-Latem, Boortmeerbeek, Hasselt en Overijse … Lees meer

Dark ’n stormy ananas met kokos en limoensorbet
Recept

Dark ’n stormy ananas met kokos en limoensorbet

Dit is, en ik overdrijf niet, een wonderlijk lekker dessert. Dark ’n stormy is een super bekende cocktail op basis van gemberbier, rum en limoen. Ik vond het een tof idee om die hippe cocktail eens in een dessert te combineren met vers fruit. Ik heb in de restaurants van Albert Adria in Barcelona geregeld fruitdesserts gegeten die met een cocktail of sterke drank werden gemaakt, en ik wou zelf ook eens iets soortgelijks bedenken … Lees meer

START DE ZATERDAG MET EEN GEZOND ONTBIJT
Recept

Start de zaterdag met een gezond ontbijt

De belangrijkste maaltijd van de dag, is ongetwijfeld het ontbijt. Door mijn ochtendshow op Joe met Anke Buckinx moet ik elke dag al rond kwart over vier opstaan, en dan heb je in principe niet zo veel tijd en ook niet zo veel honger. Maar toch ben ik me er, sinds ik afgevallen ben, bewust van dat met een lege maag aan de dag beginnen niet zo’n goed idee is … Lees meer

Salade met kip, ananas, cashewnoten en dressing van gorgonzola
Recept

Salade met kip, ananas, cashewnoten en dressing van gorgonzola

Na twee weken vakantie, met best wel wat wandelen, maar ook veel goede restaurants, mag het wel en tikje lichter. En het gaat dan nog eens pré-zomeren ook deze week, dus tijd voor lange wandeling waarbij honderden tot zelfs meer dan duizend calorieën verband zullen worden, en nadien lekkere slaatjes … Lees meer

Gerelateerde nieuwsberichten

Via Veneto

Waarom ik steeds vaker afhaak bij tasting menu’s

Ik hou van lekker eten. Dat weten jullie. Er zijn weinig dingen waar ik zoveel plezier aan beleef als een verrassend diner in een goed restaurant. Ik ben ook de laatste om een creatieve chef tegen te spreken … Lees meer

VAKANTIE EN NIKS BIJKOMEN: 3 SLIMME TRUCS!

Vakantie en niks bijkomen: 3 slimme trucs!

Juli is voor veel mensen vakantietijd. En of je nu toch nog naar het buitenland op reis gaat, of gezellig in eigen land blijft, je leeft toch een beetje op een ander ritme, en het is niet altijd evident om dan ook nog eens op de lijn te letten … Lees meer

Eat Your Beans Day – waarom bonen je nieuwe beste vriend in de keuken zijn

Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer

Zalige verjaardagsplannen vandaag

Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer

Mosselambassadeur Sven Ornelis

De eerste Zeeuwse mosselen van 2025: een smakelijk begin van de zomer #advertentie

Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie Would Be Chef Sven Ornelis6

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie

Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer

ben-libby-WjW97Z5BpVA-unsplash

Aardappelen: gezond, lokaal en ten onrechte onderschat

Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer

Scherm­afbeelding 2025-05-10 om 12.24.19

Mis niets & schrijf je in voor de Would Be Chef nieuwsbrief!

Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer