Heerlijke wokschotel met rundsvlees #collab

Nog een paar maand geduld en het is zover. Dan komt er ook een Wok Dynasty in Lochristi. Op een goede kilometer van ons huis zal de zevende, en misschien wel grootste vestiging van de keten openen, vlak naast de lokale Delhaize. Ik moet toegeven dat ik daar erg naar uitkijk. Als guest chef van het jaar bij Wok Dynasty kon ik natuurlijk al lang terecht in de zes andere vestigingen in Heverlee, Aartselaar, Sint-Martens-Latem, Boortmeerbeek, Hasselt en Overijse. Maar zo vlak bij de deur is natuurlijk super makkelijk.

Als guest chef  heb ik samen met de chefs van Wok Dynasty het voorbije jaar enkele recepten mogen ontwikkelen en vandaag mag ik een volgend gerecht aan je voorstellen. Deze wok-schotel met rundvlees is een echte klassieker vol smaak. Belangrijk is om al je ingrediënten eerst te blancheren in een goede groentebouillon, en daarna pas te wokken. Je kunt deze gerechten natuurlijk zelf ook thuis bereiden, maar de chefs bij Wok Dynasty bereiden ze graag vers voor je ter plekke. Geniet ervan, en tot binnenkort misschien in Lochristi.

Hier kun je mijn andere recepten vinden …

Wokschotel met zeevruchten

Wokschotel met kip, kerrie, verse groentjes en noodles

 

 

Bereiding

  1. Blancheer alle ingrediënten een minuutje tot anderhalf minuutje in de groentebouillon.
  2. Doe wat olie in de gloeiend hete wokpan.
  3. Doe er de szechuanpeper-saus bij en laat al roerend even bakken.
  4. Doe er de andere ingrediënten bij en roerbak alles gaar.

mijn wijntip

Wijn Ornelis Grüner Veltliner

Prachtige en levendige groengele wijn met fonkelende reflecties. Zuiver en fris, waar de Grüner Veltliner zo geliefd om is, met een zacht trekje en een typische kruidige toets. Met smaken van gele appel, ananas, mango en een pittig pepertje. 100% Grüner Veltliner. 13% alc. De wijn is breed inzetbaar, zowel als aperitief als ook bij vele gerechten.

Bestel hier mijn grüner veltliner