Heerlijke wokschotel met rundsvlees #collab
Recept

Heerlijke wokschotel met rundsvlees #collab

Dit heb je nodig 2 personen

  • 1 l groentebouillon
  • 6 reepjes rundsvlees
  • champignons
  • ui
  • ananas
  • sluimerwten
  • look
  • gember
  • 1 el szechuanpeper-saus
Heerlijke wokschotel met rundsvlees #collab

Bereiding

4 stappen

1 / 4

Blancheer alle ingrediënten een minuutje tot anderhalf minuutje in de groentebouillon.

2 / 4

Doe wat olie in de gloeiend hete wokpan.

3 / 4

Doe er de szechuanpeper-saus bij en laat al roerend even bakken.

4 / 4

Doe er de andere ingrediënten bij en roerbak alles gaar.

Laat het smaken.

Nog een paar maand geduld en het is zover. Dan komt er ook een Wok Dynasty in Lochristi. Op een goede kilometer van ons huis zal de zevende, en misschien wel grootste vestiging van de keten openen, vlak naast de lokale Delhaize. Ik moet toegeven dat ik daar erg naar uitkijk. Als guest chef van het jaar bij Wok Dynasty kon ik natuurlijk al lang terecht in de zes andere vestigingen in Heverlee, Aartselaar, Sint-Martens-Latem, Boortmeerbeek, Hasselt en Overijse. Maar zo vlak bij de deur is natuurlijk super makkelijk.

Als guest chef  heb ik samen met de chefs van Wok Dynasty het voorbije jaar enkele recepten mogen ontwikkelen en vandaag mag ik een volgend gerecht aan je voorstellen. Deze wok-schotel met rundvlees is een echte klassieker vol smaak. Belangrijk is om al je ingrediënten eerst te blancheren in een goede groentebouillon, en daarna pas te wokken. Je kunt deze gerechten natuurlijk zelf ook thuis bereiden, maar de chefs bij Wok Dynasty bereiden ze graag vers voor je ter plekke. Geniet ervan, en tot binnenkort misschien in Lochristi.

Hier kun je mijn andere recepten vinden …

Wokschotel met zeevruchten

Wokschotel met kip, kerrie, verse groentjes en noodles

Bereiding

  1. Blancheer alle ingrediënten een minuutje tot anderhalf minuutje in de groentebouillon.
  2. Doe wat olie in de gloeiend hete wokpan.
  3. Doe er de szechuanpeper-saus bij en laat al roerend even bakken.
  4. Doe er de andere ingrediënten bij en roerbak alles gaar.

mijn wijntip

Wijn Ornelis Grüner Veltliner

Prachtige en levendige groengele wijn met fonkelende reflecties. Zuiver en fris, waar de Grüner Veltliner zo geliefd om is, met een zacht trekje en een typische kruidige toets. Met smaken van gele appel, ananas, mango en een pittig pepertje. 100% Grüner Veltliner. 13% alc. De wijn is breed inzetbaar, zowel als aperitief als ook bij vele gerechten.

Bestel hier mijn grüner veltliner

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

KONINGINNEHAPJE VAN SLAKJES

Koninginnehapje van slakjes

Slakjes? Die vind je bijzonder lekker of wansmakelijk. Ongeveer iedereen heeft er een uitgesproken mening over, maar ik hou er wel van. Ik ben bijvoorbeeld een grote fan van de Petits Gris de Namur, de kleine slakjes uit Namen die je in de speciaalzaak kunt kopen … Lees meer

Gazpacho met kersen en krab

Gazpacho met kersen en krab

Eerlijk is eerlijk: je kunt prima gazpacho in brik kopen tegenwoordig in de speciaalzaak of in de supermarkt. De truc is dan om die kant- en klare soep een beetje te pimpen, met wat brunoise van verse tomaten, komkommer en paprika’s, verse basilicum, een goede draai van de pepermolen en een flinke scheut olijfolie … Lees meer

Watermeloen en rode ui, mousse van feta, sneeuw van Wycam’s muntbollen #advertentie

Watermeloen en rode ui, mousse van feta, sneeuw van Wycam’s muntbollen #advertentie

Dit is een speelse variant op het populairste recept op mijn foodblog Would Be Chef. Mijn salade met feta, rode ui en watermeloen met munt scoort daar sinds jaar en dag gigantisch … Lees meer

Salade van gegrilde paprika’s van Hoogstraten met couscous en gegrilde zeeduivel #advertentie

Salade van gegrilde paprika’s van Hoogstraten met couscous en gegrilde zeeduivel #advertentie

Gegrilde paprika’s zijn zo onwaarschijnlijk smaakvol dat je er eigenlijk niet al teveel moet mee doen om ze te laten schitteren in een heerlijk gerecht … Lees meer

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

De zalige smaak van de Miss Perfect tomaten van Hoogstraten wordt hier echt de grote ster in deze zalige open lasagne met verse kaas en heel veel verse tuinkruiden … Lees meer

Heerlijke salade van Kumato Délice tomaten met tonijn #advertentie

Heerlijke salade van Kumato Délice tomaten met tonijn #advertentie

Dit recept heb ik eigenlijk stiekem gestolen van zowat elk goede traiteur en  restaurant in Barcelona. De kwaliteit durft eens te verschillen tussen goed en waanzinnig goed … Lees meer